tdi pde 0 Posted March 30, 2010 pozdrav svima,ima li netko takav auto benzinac 2.0 fsi?zanima me kakav je taj motor,performansa i potrosnja? Share this post Link to post Share on other sites
deLux 0 Posted March 30, 2010 Beži od toga 100 na sat! Govorim iz vlastitog iskustva! Share this post Link to post Share on other sites
tdi pde 0 Posted March 30, 2010 Beži od toga 100 na sat! Govorim iz vlastitog iskustva! zasto??? imas ga? Share this post Link to post Share on other sites
tdi pde 0 Posted March 30, 2010 Da, nažalost ajde napisi zasto bih trebao bjezati od toga? moze na pm. Share this post Link to post Share on other sites
deLux 0 Posted March 30, 2010 (edited) Ma može i tu, ukratko! Već sam pisao puno o tome ovdje na forumu, nemam što skrivati, ja svog ionak ne prodajem! Ukratko... Auto sam kupio nov u 9 mj. 2006 godine! Nakon 3500 km, počelo je curiti ulje iz motra, motor vadili van, i otklonili kvar.(sva sreća da je imao garanciju, (bez auta bio 2 tjedna)). Motor, troši puno ulja, cca. 7 dcl na 15 000 km što je meni nepojmljivo za novi auto! Što se tiče potrošnje goriva, nije baš neka sreća! Gradska vožnja cca. 14 litara/100 km, van gradska cca. 10litara. (90 - 100 otvorena cesta - 150 - 170 autoput) Jako teško ga je spustiti ispod 9 litara, stvarno bi trebao biti koncentriran na vožnju! Sa 550 kuna goriva, prelazim oko 600 km, kombinirane vožnje! Moraš točiti najskuplje gorivo Super 100, jer u suprotnome rikavaju bobine, (komad 700 kn) i auto ti stalno zacukiva, pale ti se razno razne lampice. Performanse i nisu tako loše, no nisu ni bajne! Na niskim okretajima je jako trom, da bi išao moraš ga terati i vrtiti u visoke okretaje, a onda troši! To je što se tiče motora! Auto kao auto u cijelosti isto nije bajan! (doduše kako koji, postoje ljudi koji su prezadovoljni, a opet ima i sretnika poput mene koji nikad više passata u dvor neće staviti)! Konkretno moj passat me koštao živaca i živaca, a bome i novaca! Kada bi sve zbrojio pao bi u nesvjest! U nastavku ću navesti samo neke bitnije stvari koje su se potrgale, od kada je kod mene! 1. Motor - curi ulje 3500 km (demontaža motora + demontaža mjenjača) 2. Letva volana - odjebala mislim na cca. 35 000 km (više se ni nesjećam) 3. Prekidač ručne kočnice mjenjan 2 puta 4. Bobine sve 4 izmjenjene, auto zacukivao, nije bio u voznom stanju! 5. Pumpa goriva riknula na oko 60 000 km 6. Automatski mjenjač (u mom slučaju moj je automatik) počeo cukati,grubo mjenjati - izmjenjeno ulje ništa se nije promjenilo 7. Xenoni su mi 2 puta pregorili (žarulja košta 1800 kn :S) 8. Selene sam morao mjenjati na 55 000 km To je otprilike što se sjećam odmah nabrojiti! Edited March 30, 2010 by deLux Share this post Link to post Share on other sites
deLux 0 Posted March 30, 2010 Evo i link na moju temu! http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....showtopic=20972 Share this post Link to post Share on other sites
tdi pde 0 Posted March 30, 2010 jao meni,bas sam se zainteresirao za passatom.izgleda da cu uzeti audi 3.0 .puno hvala. Share this post Link to post Share on other sites
deLux 0 Posted March 30, 2010 A gle to nikad nemožeš znati, kao što sam rekao, ja pišem svoja iskustva sa autom, nemam što tajiti, sa auto nisam nikako zadovoljan, dok drugi pričaju da su zadovoljni, znači ovisi, od osobe do osobe, i kako naletiš na koji model! Priča se okolo da ovi prvi modeli nisu bajni, sad su ih kao poboljšali! Eto toliko od mene! Sretno u potrazi. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 30, 2010 pa uzmi passata V6 barem je on ok Audi 3.0 benz? Nema krize Share this post Link to post Share on other sites
toniŠB 0 Posted April 5, 2010 deLux, zanimljivi podaci, za ne povjerovati!!! Doduše, stavke 2, 3 i 5 su općenito na B6 kvarljive + dizne na TDI-u... Share this post Link to post Share on other sites
MarkoGTi 0 Posted April 5, 2010 Da ne otvaram novi topic... Sutra ujutro idem sa starim gledat jednog B6 2006g. 2.0 TDI(140ks) Dsg,Highline.Ima 140 000km i servisnu knjižicu,i garanciju(pretpostavljam još 1 god.).Znam već otprilike neke boljke tih Passata i znam da treba izbjegavat 2005 god(moj susjed također ima 2005 i riknule dizne).Prošli tjedan smo ih par pogledali i vidim da svi imaju na bubregu vozačevog sjedala s lijeve strane malo ofucanu kožu,neki manje neki više. Dali imate neke (po mogućnosti konkretne) savjete na što posebno obratiti pozornost. Također čuo sam da ako piše na tabli od pređenih km Trip da su vraćani,pa me zanima dali je to istina. Stari je nesiguran zbog km-traže i mjenjača,al meni je auto 1A,ima gotovo svu opremu i kad sam stavio u konfigurator izađe nov 41 000€. Dali će šta značit ako auto odvezemo do ovlaštenog servisa da ga spoje na dijagnostiku? Puno pitanja... Molim ove koji imaju iskustva s Passatom ove linije i dečkiju koji rade u servisima. Share this post Link to post Share on other sites
larki 0 Posted April 5, 2010 (edited) Da ne otvaram novi topic... Sutra ujutro idem sa starim gledat jednog B6 2006g. 2.0 TDI(140ks) Dsg,Highline.Ima 140 000km i servisnu knjižicu,i garanciju(pretpostavljam još 1 god.).Znam već otprilike neke boljke tih Passata i znam da treba izbjegavat 2005 god(moj susjed također ima 2005 i riknule dizne).Prošli tjedan smo ih par pogledali i vidim da svi imaju na bubregu vozačevog sjedala s lijeve strane malo ofucanu kožu,neki manje neki više. Dali imate neke (po mogućnosti konkretne) savjete na što posebno obratiti pozornost. Također čuo sam da ako piše na tabli od pređenih km Trip da su vraćani,pa me zanima dali je to istina. Stari je nesiguran zbog km-traže i mjenjača,al meni je auto 1A,ima gotovo svu opremu i kad sam stavio u konfigurator izađe nov 41 000€. Dali će šta značit ako auto odvezemo do ovlaštenog servisa da ga spoje na dijagnostiku? Puno pitanja... Molim ove koji imaju iskustva s Passatom ove linije i dečkiju koji rade u servisima. puno je to km... koja mu je cijena?? i da moj ima 85 000, nikad nikakvih kvarova ni problema...ali nije isti ko kad je bia novi, ma da ga cuvam ko oci u glavi, pazim preko rupa i policajaca, nisam se nikad penja na rizol, gazia ga na hladno, kad se vozis duze po autoputu ne valja ga odma gasit, treba sacekati malo da se turbina ohladi itd itd...nisam nikad liva gorivo na ini, redovito sam ga servisira cak i prije nego sto pise u knjizici, iznutra je kao novi...sve su to karakteristike koje su bitne kad kupujes rabljeni auto...ja nikad ne bi kupia taj auto sa 140 000... Edited April 5, 2010 by larki Share this post Link to post Share on other sites
Leo 0 Posted April 5, 2010 (edited) Ma garanciju nema sigurno! Ako je 2006 godište već mu je 08 istekla jer su onda još imali 2-dvogodišnje jamstvo. Tek od lani imaju 4-godišnje jamstvo. Provjeri na tehničkom ako su skidani kilometri i u ovlaštenom ako je redovito servisiran. Spajanjem na komp možeš vidjeti ako ima koju grešku ali to ti i nije neka garancija. Kako si čuo (a dobro si čuo) 2,0TDI PD su ˝malo u banani˝ dizne rikavaju bez problema. E sada iskustva su podjeljena neki uopće nemaju nikakvih problema, a neki su svaki tjedan u servisu, tako da... Još imaju boljki: tipka ručne, stup volana, pumpa goriva u rezervaru. I nije neka garancija na kojemu će kilometru što crknuti... ZNači tvoj auto, tvoj odabir. EDIT: Sto se tiče kilometraže, i to je dvosjekli mač. Neki put je bolji auto s ˝više˝ (ne sada da ima miljon km) nego sa malo, s kojim su vožene male relacije cca 20km dnevno.! Edited April 5, 2010 by Leo Share this post Link to post Share on other sites
MarkoGTi 0 Posted April 5, 2010 Evo konkretno ovaj. http://www.auti.hr/automobili/oglas-649866/ Sad je stari neodlučan zbog toliko kilometara,a meni se čini kao jako dobra prilika izuzev tih kilometara. Pitat ću da nam pokaže servisnu knj. pa da vidim jel sve isti potpis servisera. Teško je sa slike procijenit... Dajte neki komentar na ovog s linka ako vidite kakvu primjedbu možda mi je štogod promaklo,al koliko sam ja procijenio po slikama sve je na mjestu. Veli stari možda je ipak bolje čekat neku drugu priliku ili uzet novije godište(al s 0 opreme ) Ja sam za ovog zapeo jer upravo to šta kažete;bolje da je on garant 140 000 nego 70 000 imaginarno. Share this post Link to post Share on other sites
larki 0 Posted April 5, 2010 Evo konkretno ovaj. http://www.auti.hr/automobili/oglas-649866/ Sad je stari neodlučan zbog toliko kilometara,a meni se čini kao jako dobra prilika izuzev tih kilometara. Pitat ću da nam pokaže servisnu knj. pa da vidim jel sve isti potpis servisera. Teško je sa slike procijenit... Dajte neki komentar na ovog s linka ako vidite kakvu primjedbu možda mi je štogod promaklo,al koliko sam ja procijenio po slikama sve je na mjestu. Veli stari možda je ipak bolje čekat neku drugu priliku ili uzet novije godište(al s 0 opreme ) Ja sam za ovog zapeo jer upravo to šta kažete;bolje da je on garant 140 000 nego 70 000 imaginarno. 17 000 eura za taj auto,nisi normalan??? ja sam svoga prodava za 19 000 kad su mi trebali novci još prije pola godine, a auto mi je ima 75 000 km, i svu moguću opremu sto ide i jos je 4motion... Share this post Link to post Share on other sites
woodoo 0 Posted April 5, 2010 Kod tdi-a rikavaju samo siemens dizne dok su se bosch pokazale jako dobre Share this post Link to post Share on other sites
deLux 0 Posted April 5, 2010 (edited) @MarkoGTi Baš sam neki dan i ja gledao tog plavog! Auto ne izgleda loše po slikama! Taj auto je sigruno početak 2006, jer ima staru unutrašnjost (stare tipke na radiju) Moj je također 2006 - 8 mjesec, ali ima novu unutrašnjost (srebrne tipke na radiju). Ako ima urednu servisnu knjigu, odi još do Zubaka, spoji ga na komp, neka ti izlista sve i traži ga da ti očita stvarno stanje kilometara. Oko motora je već sve rečeno, neki su zadovoljni neki ne. Većina je (nažalost) ipak onih koji su nezadovoljni novim passatom. Konkretno što se tiče ovog gore, nisam baš upućen u TDI motore, ali mislim da te na 150 000 km čeka izmjena remenja, vjerojatno i diskova+kočionih obloga!(+ normalno ulje, filteri... itd) Ulje u DSG mjenjaču mislim da se mijenja svakih 40t km. Tako da i to stvara dodatni trošak od 1000 eura na početku minimalno. sretno u kupnji Edited April 5, 2010 by deLux Share this post Link to post Share on other sites
MarkoGTi 0 Posted April 6, 2010 Hvala na odgovorima,evo još ćemo razmislit. Share this post Link to post Share on other sites
toniŠB 0 Posted April 6, 2010 Ne znam koliko se plaća carina i porez u Hrvatskoj, al' ja bih se ponovno odlučio ići u Njemačku, ovakvih kao sa slike ima za 11-12 tisuća EURA s povratom poreza. http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...amp;tabNumber=2 Vau, vidi guma... Share this post Link to post Share on other sites