siky 0 Posted April 6, 2010 pozz ekipa! ovak, imam jedan problem sa svojom dujom i to jos od neki dan kad sam na nasim sjajnim cestama lupio u rupu, tocnije stepenicu na cesti visine 10-15 cm. dosao sam na posao i sve pet, nikakvih problema nije bilo. navecer kad sam isao doma, auto vise nije htio upaliti, verglao sam ga bar 5 min i cijelo vrijeme je bilo samo sto ne uhvati i nekak jedva upalio i cim je sastavio, radio je ko zmaj, kao da nikakvih problema nije bilo. od tada svako jutarnje paljenje je katastrofa, nece upalit a kad upali sve je normalno, radi ko urica. mislio sam da je problem u grijacima i jutros sam ih provjerio i svi su u redu, grijaci rade. nakon sto sam skidao grijace, pali odlicno, ali sad u voznji ne pusta gas, npr krecem i saltam 1.-2. i stisnem kvacilo, a motor se dere i ne pada u ler. tek nakon par sekundi pocinje popustat gas. isto tako kad stojim i stisnem gas, ne prejako naravno, isto digne okretaje ali mu opet treba nekih 5 sekundi da padne na ler. ima li tko kakvu ideju sta bi moglo bit. napominjem da su svi problemi poceli na prvi april i da me nitko nije do danas shvatio ozbiljno Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 6, 2010 Nepusta gas.. dakle poluga se na boschpumpi vrati u početni položaj a okretaji su jos visoki i polako opadaju? Onda je do pumpe a i kazes da ti slabo pali... Share this post Link to post Share on other sites
siky 0 Posted April 6, 2010 (edited) da, to sam zaboravio reci, poluga se vrati na pocetni polozaj. EDIT: kad je hladan onda je ok, a kad se zagrije onda pocnu problemi Edited April 7, 2010 by siky Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 8, 2010 boschista ti je jedina mogucnost..... regulator gasa je ajmo rec standardna mana... i ja sam imao problema s tim.. i jednostavno metnuo drugu pumpu Share this post Link to post Share on other sites
siky 0 Posted April 8, 2010 boschista ti je jedina mogucnost..... regulator gasa je ajmo rec standardna mana... i ja sam imao problema s tim.. i jednostavno metnuo drugu pumpu buduci da su mi manje vise svi majstori rekli da bi problem mogao bit u bosch pumpi, onda cu je zamjenit, imam jednu rezervnu doma. danas se stanje malo popravilo izmjenom cjevcica povrata nafte u rezervar i izmjenom ulja, mada bas i ne kuzim kakve to veze ima. Share this post Link to post Share on other sites