typ89 0 Posted April 14, 2010 (edited) Ovaj tekst je namijenjen kolegama s foruma koji se koriste rubrikom /ponuda/ u kojoj pronalaze dijelove s kojim oplemenjuju izgled svoga limenoga ljubimca. Dakle, pregledavanjem te rubrike 04.03 2010 pronašao sam oglas "kolege" pod nickom gogiiii u kojem prodaje mk1 BILSTEIN ovjes NURBURGRING-NORDSCHLEIFE tested http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....amp;hl=bilstein Istu večer nazovem ja gogiiii-ja (Goran Šurmanović), te ga pitam za stanje ovjesa, cijenu i mogućnost dostave u Split, budući da sam ja iz Splita a prodavatelj iz Zagreba. I tako meni "kolega" objasni da je to vrhunski Bilstein ovjes, koji spuštaju vozilo -35/-35, prednji i zadnji plinski amortizeri kao i opruge u kompletu, stanje je vrhunsko budući da je vrlo malo voženo na njemu te da je cijeli ovjes u ispravnom stanju. Dogovorili smo cijenu i dostavu za Split. 08.03 2010 uplatio sam na njegov tekući račun dogovorenu cijenu+troškove dostave. Za par dana, nakon što je gogiiii provjerio uplatu, amortizere je poslao na moju adresu. Kada je paket stigao, pregledao sam amortizere i opruge izvanka, i meni se (laik za te stvari) učinilo da prednje opruge baš i nisu u tvorničkom stanju te da su malo "obrađene" fleksericom za koji krug. Odmah sam nazvao prodavatelja te ga pitao za skraćivanje opruga, na što je on meni odgovorio da on garantira da su opruge tvorničke, kao i amortizeri, te da ništa nije dirano na njima. Kako je kupio u dućanu-takvo je sadašnje stanje. Prodavatelj je bio uvjerljiv, ja kažem dobro i tako ostane na tome. Budući da sam auto pripremao za bojanje nisam imao vremena ići ih ugraditi nego sam ih ostavio zapakirane u garaži. 06.04 2010 auto mi je bilo obojano i krenuo sam montirati amortizere. Kada sam ih pokazao meštru, on mi je odmah rekao da su prednje opruge skraćene fleksericom pa smo provjere radi krenili u rastavljanje prednjeg uloška amortizera, kad ono još jedan šamar. Prednji ulošci uopće nisu plinski Bilstein kako je prodavatelj naveo nego uljni Monroe od kojih je jedan propišao a drugi jedva drži ulje te i on malo slini. Opet ja nazovem gogiiii-ja te mu objasnim stanje ovjesa kakvo sam zatekao, i kažem mu da ću mu poslati slike na pm da se i on uvjeri, na što on meni odgovara da ne treba (slike sam mu sutradan poslao na pm). I tu mu ja ponudim da ako ima neke druge prednje amortizere i opruge da mi ih pošalje u zamjenu za ove neispravne ili da mi vrati novce a ja njemu kupljeni ovjes, na što sam dobio odgovor da ćemo se dogovoriti. I kako taj dan tako i danas. Od 06.04 do danas 14.04 gogiiii (Goran Surmanović) se ne javlja na moje pozive na svoj mobitel i ne odgovara na privatne poruke. Čak sam ga uspio jedanput dobiti na mobitel ali sam nakon što se javio i ja se predstavio bio sam isključen i nakon toga mobitel više nije bio dostupan. Takve stvari nikome ne služe na čast i smatram da takvim ljudima kojima je u cilju svjesno prevariti drugoga nije mjesto ovdje niti na bilo kojem drugom forumu. Ispričavam se na podužem postu ali sam želio ovo podijeliti s vama, u nadi da se ovo neće više nikome dogoditi, bar ne od strane gogiiii-ja, Gorana Šurmanovića. hvala i LP. Edited April 15, 2010 by typ89 Share this post Link to post Share on other sites
Perkan 0 Posted April 14, 2010 Auuu pa ovo je katastrofa...pa kuda ovaj svijet ide.... Idi do Zagreba i nabij mu Monroe amortizer u shupak i admini neka mu daju ban istog momenta. Joooj ježim se od ovakvih gamadi... Share this post Link to post Share on other sites
srki 0 Posted April 14, 2010 (edited) nazalost ovaKVe stvari su sve cesce..kazem nazalost.. evo ti dio novih pravila po kojemu ne smijes otvarati ovakve teme.. koje je admin napisao u prosloj ovakvoj temi qoute roccada Dio novih pravila o oglašavanju P: Razočarao sam se u poštenju ljudi s kojima sam trgovao preko VWCC foruma. O: Oglasni prostor naše internet stranice shvatite kao oglasnu ploču. Na raspolaganju su Vam kontakt sredstva (ako već broj telefona i emaila adresa nisu objavljeni, uvijek Vam preostaje sustav privatnih poruka - PM). Daljnji dogovor je na te dvije strane, a Volkwagen Club Croatia ne odgovara za ispravnost objavljenih podataka niti poštenje članova. Za negativna i pozitivna iskustva u trgovanju imamo trader rating topic i tamo se daje + ili - ocjena kupcu/prodavaču uz opis trgovine,tj vašeg iskustva s dotičnim i amen Edited April 14, 2010 by srki Share this post Link to post Share on other sites
typ89 0 Posted April 14, 2010 pitao sam administratora i dobio dozvolu da to postavim ovdje. Share this post Link to post Share on other sites
djuro G3 0 Posted April 14, 2010 jaooo užas glavu bi otkinul :palica Share this post Link to post Share on other sites
BoKi_vrb 0 Posted April 14, 2010 Da odmah dodam jedno ime ako naletite na njega Petar Trlek, nasao sam oglas na njuskalu za neki mob i isto tako uplatim mu pare i sve 5 medutim od kad sam mu uplatio pare mobitela nema a i njegov mobitel je iskljucen, znam da sam ja ispao naivan ali ipak da i vi ne naletite na isto.... Share this post Link to post Share on other sites
typ89 0 Posted April 14, 2010 ovo je stvarno tužno i jadno kako ljudi mogu pasti na niske grane i kako mogu svoj obraz prodati za male pare. Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted April 14, 2010 (edited) jebiga...rjesavaj to na najgori nacin. nema tu cile mile ako imas vremena sjedaj u auto, adresu ti nije problem saznat i pokucaj decku na vrata Edited April 14, 2010 by MarioIV Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted April 14, 2010 odvratno sta se desava....izgubit obraz zbog j3benih novaca,,na sta su ljudi sve spremni nemos vjerovat... Share this post Link to post Share on other sites
typ89 0 Posted April 14, 2010 jebiga...rjesavaj to na najgori nacin. nema tu cile mile ako imas vremena sjedaj u auto, adresu ti nije problem saznat i pokucaj decku na vrata trenutno vremena nemam ali sam 07.05 u ZG na produženom vikendu..... Share this post Link to post Share on other sites
golfijaner 0 Posted April 14, 2010 ovo je jedna od rijetkih tema (ove tematike) u kojoj je sve stvarno argumentirano i tu se ne moze nista reci nego razbijaj Share this post Link to post Share on other sites
larki 0 Posted April 14, 2010 malo je danas poštenih ljudi...Ja se ipak ne bojim da ce me neko za nesto zahebati, jer danas ako nekoga zahebes ili za 100 ili 1000 eura mislim da taj bas nema puno u glavi. Vjeruj mi ovaj topic sto si napisa je dovoljna osveta, nije stvar u tome što bi njega sad trebalo biti sram, nego sto nije lako kad nemozes mirno setati ulicom. Share this post Link to post Share on other sites
Vix 0 Posted April 14, 2010 mene iritira taj feedback....preko toga se nemože ništa riješit...kad imaš problema s nekim članom nemožeš to u 2 reda tamo napisat...a opet treba čuti i drugu stranu i kaj...tam nabaciš neki sitni komentar i nikom niš...ionak rijetko tko to gleda...i meni nije želja ni cilj nekome napravit da više nikad niš ne proda...zaboli me za to...samo želim da riješimo problem koji postoji imeđu nas...a kak da to riješim kad nije dozvoljeno otvaranje ovakvih topica a u ona 2 reda u feedbacku niš ne strane...a dotični gospodin s kime imaš problema ne želi se javit na PM a svaki dan je online mislim da bi se trebalo to riješit na neki drugi način...neki topic otvorit di bi se moglo komotno prozvat nekog, i dat mu da se na neki način obrani ak ima argumente...ak nema neka bude popljuvan Share this post Link to post Share on other sites
typ89 0 Posted April 14, 2010 (edited) ovdje je velika većina dobrih i poštenih momaka s kojim imam odlična iskustva kako u trgovini, prodaji i savjetima. Takvi odvajaju od svojih usta, svađaju se s ženama, curama i roditeljima radi svoje zaluđenosti prema svome autu. i onda kad naletiš na ovakvu osobu dođe ti da mu...... sve po spisku. Edited April 14, 2010 by typ89 Share this post Link to post Share on other sites
typ89 0 Posted April 14, 2010 mislim da bi se trebalo to riješit na neki drugi način...neki topic otvorit di bi se moglo komotno prozvat nekog, i dat mu da se na neki način obrani ak ima argumente...ak nema neka bude popljuvan ja sam za da se čuje i druga strana. ako dotični ne želi to riješiti privatno s menom evo ja sam mu ovim topicom dao mogučnost da to iznese javno, ovdje pred svima. Share this post Link to post Share on other sites
AXEL051 0 Posted April 14, 2010 (edited) Evo jos jedan koji ordinira po oglasnicima,forumima....ono sta mu uplatite nikad necete dobit ! Prijavljen na adresi od staraca...u policiji poveci dosje....seljaka se po RH,Zagrebu....neko vrijeme radio u City-ex ali dok sam stigo dobio otkaz,i uz pritisak na starce koji su ga se po njihovim rijecima odrekli saznao da je u komuni trenutno ! EVO TRAZENE OSOBE PA AKO GA NETKO MOZDA ZNA ILI SL NEK MI JAVI ! Lik je 79 godiste rodjen u Trebinju (BiH) Račun mu je u Raiffeisen banci 2484008-3200637775 adresa Persic Zoran Vlahe Stulica 16 Zagreb tel 091 575 93 90 Edited April 14, 2010 by AXEL051 Share this post Link to post Share on other sites
Vix 0 Posted April 14, 2010 (edited) mislim da bi se trebalo to riješit na neki drugi način...neki topic otvorit di bi se moglo komotno prozvat nekog, i dat mu da se na neki način obrani ak ima argumente...ak nema neka bude popljuvan ja sam za da se čuje i druga strana. ako dotični ne želi to riješiti privatno s menom evo ja sam mu ovim topicom dao mogučnost da to iznese javno, ovdje pred svima. tak i treba...al po pravilima to nije dopušteno...jer postoji taj feedback..u kojem je 98% komentara 'super-sve 5-odlično' ok je za taj pozitivan feedback...tu možeš vidjet jel nekom možeš uplatit neke pare unaprijed il ne...al negativnog ni nesmije biti..a ako ga ima treba ga riješit...jer jedan komentar tamo nije rješenje ničega znači za nečiji bezobrazluk bi trebal postojat neki topic di bi se mogla napisat koja riječ o iskustvima s nekim članom...al isto tako ne vidim ništa loše u otvaranju ovakvih topica...hvala bogu da nije često da neko nekog sje...pa možemo pregrmit 2-3 ovakva topica u pola godine...bitno je da se ovakve muljaže riješe...jer kaj sad nekom znači kaj je napisal tam negativan feedback...popušio pare/živce/vrijeme a on i dalje normalno funkcionira na forumu i vezano za ovaj tvoj slučaj...u feedbacku postoji negativan komentar vezan za te iste amortizere i federe kojeg je ostavil kolega 'Spedey'..znači i njega je nešto zguzil za te amortizere...valjda zato kaj mu je bliže...ovak ih pošalje za Split i boli ga briga Edited April 14, 2010 by Vix Share this post Link to post Share on other sites
sarmaguru 1 Posted April 14, 2010 mislim da bi se trebalo to riješit na neki drugi način...neki topic otvorit di bi se moglo komotno prozvat nekog, i dat mu da se na neki način obrani ak ima argumente...ak nema neka bude popljuvan ja sam za da se čuje i druga strana. ako dotični ne želi to riješiti privatno s menom evo ja sam mu ovim topicom dao mogučnost da to iznese javno, ovdje pred svima. a bas me zanima kakav bi to argument bio od strane doticnog prodavaca.. Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted April 14, 2010 Nova pravila o oglašavanju su uvedena baš da se izbjegnu ovakvi topici VWCC skida svaku odgovornost pri prodaji/kupnji ostvarenoj preko foruma Čemu onda topic u feedbacku? Imaš topic trader rating za ovakve stvari i tamo su spomenuti ti amortizeri,znači upozorenje je postojalo Share this post Link to post Share on other sites
typ89 0 Posted April 14, 2010 Nova pravila o oglašavanju su uvedena baš da se izbjegnu ovakvi topici VWCC skida svaku odgovornost pri prodaji/kupnji ostvarenoj preko foruma Čemu onda topic u feedbacku? Imaš topic trader rating za ovakve stvari i tamo su spomenuti ti amortizeri,znači upozorenje je postojalo upozorenje je stavljeno 12.03 a ja sam platio amortizere 08.03. Share this post Link to post Share on other sites
Gogi 0 Posted April 14, 2010 bemu mater, fkt ima bezobraznih ljudi... kod tebe se radi o sto eura, kod mene o sto kuna.. i zamisli, ljudi se jos i prgave radi sto kuna a duguju pol godine... i za bijednih sto kuna trpe javnu sramotu... jadno... sto se tice tih amortizera, da je meni tako nesto doslo doma a da sam uredno platio, nebi mi bilo zao potrositi jos toliko da nadjem toga ko mi je to prodao.... Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted April 14, 2010 U pravu si,ok,ali šta to sad minja? To ti moraš sam riješit s njim,forum ti neče tu pomoć,a ako ga želiš ocijenit kao ultra lošeg prodavača imaš topic 'trader rating',kojeg pretpostavljam nitko ne čita,kao ni nova pravila o oglašavanju Moli boga da nije velika lova u igri,ima puno gorih stvari u životu,i financijskih i zdravstvenih Share this post Link to post Share on other sites
Spidey 0 Posted April 14, 2010 (edited) Tako je znaci, ti si me pretekao u kupovini amortizera.. Tako ti i treba.. Zajebavam se.. Uglavnom, ista stvar se je i meni dogodila s njim, pa ajde kao necu srat, tko ga sljivi.. Nazovem covjeka prije tebe i lijepo se dogovorimo da mi ih sacuva pa cu doc u Zagreb po njih i sve pet.. Kad dodjem ja u Zagreb i zvrcnem ga, predstavim se i on lijepo poklopi.. Zovem ponovno, poklopi i iskljuci mob.. Ma mislim si koji k.. Kasnije vidio na netu da je oglas lockan.. Seronja.. Otisao u feedback i dao negativnu ocijenu, ali ocito je bilo prekasno.. I sad, hm.. Strava.. Nema se tu sta raspravljati, trebale bi se neke takve stvari ostrije sankcionirati i dopustiti da se o tome raspravlja jer u suprotnom forum ide takvima na ruku.. Ispravak - feedback je dobra stvar(samo ga se ocito slabo koristi), ne krivimo mi nitko forum zbog toga, samo bi trebalo staviti neke kazne takvima.. Znaci onda ban na neko vrijeme ili u ovom slucaju, "mozda" neki manji ban od mjesec ili vise, ali po meni je ovo za udaljavanje s foruma.. Edited April 14, 2010 by Spidey Share this post Link to post Share on other sites
typ89 0 Posted April 14, 2010 Tako je znaci, ti si me pretekao u kupovini amortizera.. pretekao sam te vjerojatno jer sam dalje od njega nego ti. ali.......he,he ali mi južnjaci smo luđi Share this post Link to post Share on other sites