larki 0 Posted April 28, 2010 evo u zadnje vrijeme desava mi se nesto cudno s autom.. od 2000 okretaja do cca 2300 okretaja trese mi zadnji kraj auta prilikom stiskanja gasa u 4, 5 i 6 brzini.. imam osjećaj ko da mi zadnji pogon nesto steka, buduci da mi je 4 motion, ali interesantno samo u rasponu od vec prije navedenih okretaja.. Share this post Link to post Share on other sites
kopa 0 Posted April 28, 2010 (edited) Na kardanu prije haldex spojke i zadnjeg diferencijala imas prigusivac titraja koji je balansiran. Taj prigusivac se inače zove hardy sajba i on moze malo popucati jer je od gume. tako ispadne iz balansa i pri određenim okretajima pogonski sklop vibrira. Edited April 28, 2010 by kopa Share this post Link to post Share on other sites
larki 0 Posted April 28, 2010 Na kardanu prije haldex spojke i zadnjeg diferencijala imas prigusivac titraja koji je balansiran. Taj prigusivac se inače zove hardy sajba i on moze malo popucati jer je od gume. tako ispadne iz balansa i pri određenim okretajima pogonski sklop vibrira. i sto mi je sad dalje ciniti? to promijeniti, ili balansirati, i moze li mi to prouzročiti neke probleme na haldex spojki Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 28, 2010 Prvo st ces uradit to je uvjerit se da je do toga... Dakle auto na dizalicu i pokusat očima vidit dal je nekud popucala ta guma... a mozes ga i vozit na dizalici (ESP off) i promatrat kardan.... Share this post Link to post Share on other sites
kopa 0 Posted April 28, 2010 (edited) Sve je receno, na dizalicu i pregledati prigušnik. Voli puknuti uzduz. A mozes ga i zavrtiti na radionickoj dizalici. Al takvi pokusaji znaju nekad cudno zavrsiti Edited April 28, 2010 by kopa Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 28, 2010 Nema ratkape... neg alu felge pa je opasnost nesto manja Share this post Link to post Share on other sites