0
gramzon

Turbo timer

Recommended Posts

Stavio bi turbo tumer u šesticu pa me zanima ako je netko već stavio i kakva su iskustva? Gdje se to može kupiti i ugraditi?

I još jedna stvar koja me oduvijek zanimala je što se dogodi ako ugasiš auto i ostaviš ga u brzini a turbotimer radi.

Stavio bi turbo tumer u šesticu pa me zanima ako je netko već stavio i kakva su iskustva? Gdje se to može kupiti i ugraditi?

I još jedna stvar koja me oduvijek zanimala je što se dogodi ako ugasiš auto i ostaviš ga u brzini a turbotimer radi.

ti kad okrenes kljuc i izvadis ga, s turbo timerom ti auto ostaje radit, znaci nemres stat i izac iz auta ,a da je u brzini ostao i da radi :D

Da bi ostavio auto u brzini moras pustiti kvacilo. Kada ti pustis kvacilo auto ce se ugasit bez obzira sto bi trebao ostati raditi.

Eeee,a kaj ce ti to uopce u kolima?

Dizlo,90 kobila,stock stanje vjerovatno,stvarno cemu turbo timer osim za neki picolov tj fascinaciju zenske bendevije koja ionako jedva konta gdje je kvaka za izac iz kola.

Edited by mrki OS

Dizlo,90 kobila,stock stanje vjerovatno,stvarno cemu turbo timer osim za neki picolov tj fascinaciju zenske bendevije koja ionako jedva konta gdje je kvaka za izac iz kola.

Vozis 200kmh autocestom recimo NG-ZG i tamaan na pol puta odlucis natociti auto. I onda dođes na benzinsku temp ulja je cca 110 ( jos nije ljeto pa da skace na vise od tog ) i reci samo da je onda 100% zdravo samo ugasiti auto prilikom točenja i odlaska platiti itd itd

Vozis 200kmh autocestom recimo NG-ZG i tamaan na pol puta odlucis natociti auto. I onda dođes na benzinsku temp ulja je cca 110 ( jos nije ljeto pa da skace na vise od tog ) i reci samo da je onda 100% zdravo samo ugasiti auto prilikom točenja i odlaska platiti itd itd

Nije vrag da sa 200 na sat skreceš na benzinsku???

Pustiš gas kilometar prije nego skreceš na tankštelu,

obicno je i tabla na toj udaljenosti i motor ce se dovoljno ohladit do tamo

da ga slobodno mozeš ugasit iste sekunde kad staneš

Btw. temperatura ulja može normalno ici do nekih 160 stupnjeva

Nije vrag da sa 200 na sat skreceš na benzinsku???

Pustiš gas kilometar prije nego skreceš na tankštelu,

obicno je i tabla na toj udaljenosti i motor ce se dovoljno ohladit do tamo

da ga slobodno mozeš ugasit iste sekunde kad staneš

Btw. temperatura ulja može normalno ici do nekih 160 stupnjeva

a zasto bi ga gasio kad tocis gorivo he he ja svog nikad ne gasim dok tocim gorivo

a turbo tajmer nije losa stvar ,sigurno da uz njega moze se produzit vjek trajanja turbine,ja ga imam i mislim da je dobra stvar

a zasto bi ga gasio kad tocis gorivo he he ja svog nikad ne gasim dok tocim gorivo

a turbo tajmer nije losa stvar ,sigurno da uz njega moze se produzit vjek trajanja turbine,ja ga imam i mislim da je dobra stvar

Ja isto auto ne gasim kad točim na autocesti. U tih 500m da prije pustim gas nego skrenem se sigurno nece ohladit od recimo sat vremena drzanja gasa na 190-200kmh kako god okrenes ..

Cinjenica je da je mala turbina ali svejedno..da pomaze i malo taj timer pomaze. Drugim reijcima nije na odmet ako je tako lakse za percipirati..

bolje i to nego da mora objasnjavati sta je turbina ko ja,

pita ona zasto nisam ugasio auto, ja joj kazem, cekam da se ohladi turbina

a ona pita sta je to turbina :rotfl

Ok sad ostaje pitanje s pocetka topica. Zna netko gdje ga ugrađuju? :)

Znas ga ugraditi i ti sam.

Treba ti plus, konstantni plus, masa i jos jedna zica cini mi se...

Gramzone nisi se potrudio reci ni koji motor ti je pod haubom ali malo saearcha mi govori da je rjec o 1.6 Tdi 66kw pa je malo vjerovatno da ces letit recimo 200 km/h od NG do ZG ko sto Sven kaze,a i da letis imas dizelku pa bi mogao zujat pol dana tamo vamo po toj relaciji prije nego se ukaze potreba za naglom nadopunom goriva.Nekazes ni zbog cega uopce trebas timer ali ni to nije bitno,vjerovatno da mozes reci da ga imas.Ako mislis da ti je potrebno nesto od stotinjak eura sto ce uciniti istu stvar kao i tvoj zdrav razum (koji te nekosta nista!) koji NECE ugasit motor poslje silovanja po autoputu ili rejsanja od semafora samo naprijed,tvoje pare,i da,nije ga problem ugraditi.

@ ostali;Spominje se ovdje i neko zdravlje turbine jel,pa jel nije bolje sprijeciti nego ljeciti?Za istu paru se moze ugraditi 3 cajgera koji svakom covjeku govori absolutno sve sto mu je potrebno znati o zbivanjima ispod haube...

1:EGT sonda + cajger

2: senzor temperature ulja + cajger

3: boost cajger

Ako peglas motor do iznemoglosti i nisi u stanju pratiti te parametre dok ga gazis nema tog turbo timera koji ce radom motora spasiti turbinu kojoj si spalio pol zivota neznajuci sta joj se dogadja a stara narodna govori ''poslje jeb@nja nema kajanja''.Volim i ja stisnut kola,ali kad EGT ili temp ulja krene uzlaznom putanjom tad je trenutak kad treba pustit gas a ne hladit sve pola sata poslje.

Nije mi bilia namjera nikome osporavat šta ce ugradit u svoj auto.

Mislim da za stock motor od stotinjak konja i još ako onaj jedan

za volanom nije težak na gasu nije potreban timer, ali ak ces kao sto kaze mrki

auto gazit do iznemoglosti trpaj na njega onda sve zivo i nezivo sta se može ugradit

da mu olakša život.

ja bi isto stavio turbo timer

jer ko ce cekat dvije minute u leru svako malo

da imam novi auto odma bih to stavio

a serijski tdi nema mu sta biti od peglanaj do iznemoglosti :P

Edited by MarioIV

Mene zanimaju dvije stvar kod turbo timera.

Jel se moze namjestat koliko vremenski hocu da mi auto radi nakon sta izvadim kljuc?

I recimo da je namjesteno da se gasi nakon 2 minute,ja dodjem natrag za 1.5 minutu stavim kljuc u bravu i normalno dalje vozim ili moram cekat da prodje 2 min?

Mene zanimaju dvije stvar kod turbo timera.

Jel se moze namjestat koliko vremenski hocu da mi auto radi nakon sta izvadim kljuc?

I recimo da je namjesteno da se gasi nakon 2 minute,ja dodjem natrag za 1.5 minutu stavim kljuc u bravu i normalno dalje vozim ili moram cekat da prodje 2 min?

Imas mali milion verzija za benzince i diesele,full automatski i bla bla bla.Neki se kopcaju na postojece senzore u autu (temp antifriza,brojac okretaja...) pa sami izkalkuliraju vrijeme gasenja a opet ih mozes i manuelno nastimat na vrijeme,neki se nece ni aktivirat dok se ne povuce rucna (dio instalacije se spaja na prekidac).Ako dodjes dok se nije sam ugasio i nastavis voznju nikom nista,on se "zgasi" i ceka da ponovo stanes i izvadis kljuc.

Slicne fore ugradjujem u firmi na motorne drezine koje ih negase dok absolutno sve ne smanji temperaturu ali to je show,ima po 5-6 senzora (temp ulja,temp zraka prednabijanja,hidraulike ...)Svi su nazalost na 24V inace bi jedan vec sljakao u Bori,ovako nedam pare za to.

Kako koji sljaka i koje funkcije ima treba malo progooglati i izabrati kome sta pase,pogotovo sto se dizajna tice da se kako tako uklopi u interijer a ne da izgleda ko da neko fura fuckin radio-budilicu u kolima.

Edited by mrki OS

Imas mali milion verzija za benzince i diesele,full automatski i bla bla bla.Neki se kopcaju na postojece senzore u autu (temp antifriza,brojac okretaja...) pa sami izkalkuliraju vrijeme gasenja a opet ih mozes i manuelno nastimat na vrijeme,neki se nece ni aktivirat dok se ne povuce rucna (dio instalacije se spaja na prekidac).Ako dodjes dok se nije sam ugasio i nastavis voznju nikom nista,on se zgasi i ceka da ponovo stanes i izvadis kljuc.

Slicne fore ugradjujem u firmi na motorne drezine koje ih negase dok absolutno sve ne smanji temperaturu ali to je show,ima po 5-6 senzora (temp ulja,temp zraka prednabijanja,hidraulike ...)Svi su nazalost na 24V inace bi jedan vec sljakao u Bori,ovako nedam pare za to.

Kako koji sljaka i koje funkcije ima treba malo progooglati i izabrati kome sta pase,pogotovo sto se dizajna tice da se kako tako uklopi u interijer a ne da izgleda ko da neko fura fuckin radio-budilicu u kolima.

Fala Mrki :zivio

0