0
accu

Par pitanja u vezi struje i mehanike ;)

Recommended Posts

zanimaju me neke sitnice, znam da su onima koji to znaju glupa pitanja al hajd:

1) umrla je zujalica kad ostanu upaljena svijetla, zanima me što se treba promijeniti i da li postoji neka mogućnost da se napravi nešto da se svijetla totalno ugase prilikom gašenja motora?

2) da li se klip na kočionim kliještima gura ili se okreće prilikom mijenjanja disk pločoca?

3) možda na forumu potoji DIY kako riješiti izgorene lampice osvijetljenja ventilacije ali to nikako ne mogu naći, pa ako itko ima vremena da mi ukratko napiše...

i

4) znam da je ovo pitanje za oglas, ali ako već netko ovo čita, a ima kabel i vag-com (koji radi :rolleyes: )za prodat nek se javi na pm...

Fala unaprijed...

1)zujalica se moze promjeniti ako je na kutiji osiguraca(neki je modeli imaju u tabli)

da bi svjetla spojio na kontakt trebas staviti releje ili na uticnici iza prekidaca za paljenje

svjetala precvikati zicu koja ide na kontakt 30 i na njegovo mjesto staviti kontakt 15 ili kontakt x(ovisi kakav je prekidac)

Svjetla u ventilaciji.....to je malo zahebancija...naime trebaš te plastične ventilacijske kocke cijele izvadit van....e sad bilo je na netu DIY-ova...al su zakopani po forumima.....uglavnom, ja sam koristio beštek noževe.....to je najbolje da ne oštetiš....popikaš ih okolo gdje su kopče...imaš ih iznad onih kotačića i gore imaš tri, paralelno s kotačićima i na sredini i izvučeš to van....probaj popikat još bočno par noževa pa ih sa strane izvučeš..... odspojiš kablove gdje daju kontakt za svjetlo pikneš mali šarafciger i samo ih isčupaš....neće puknut....e a prije svega toga trebaš u vw servisu kupit žaruljice jer one dolaze sa plastičnom instalacijom....

znači žaruljice za ventilaciju, promijeni na velikoj obje da ne moraš ponavljat ponovno

uzmeš spajalicu...za papir i izravnaš ju, da imaš tanku, a opet čvrstu žičicu i vidjet češ na plastici gdje si odspojio struju da ima s unutarnje strane rupicu....u to uguraš tu žičicu i stisneš sve dok ne klikne i izvučeš tu crnu plastikicu unutra sa žaruljicom....i samo staviš novu..dok ne klikne.....pikneš nazad kablove i samo gurneš sve nazad i svijetli

manje ventilacijske kocke sa svake strane........ imaju po dvije kopče gore i dolje ....malo dalje od čoškova.....i dosta teže izlaze van....ali proces je isti

Edited by Stanjara

ojla...

fala na savjetima, riješio sam većinu:

1) što se zujalice tiče, otišla je brava u vozačkim vratima i čim je ona zamijenjena sve je ok!

2) sa disk pločicama su promijenjeni i diskovi i modul abs-a (samo struja), sad me jedino brine zašto je cijev od vakuma stisnuta dok auto radi????

3) osvijetljenje na dijelu gdje su gumbi za ventilaciju je riješeno skupa sa bravom (mislim električar je riješio ;) ), a ovo kod otvora ventilacije ću probat ovaj vikend (fala za DIY)

4) riješio sam i kabel tj nabavio sam ga i samo još moram upogoniti vag com, da mi radi na sedmici a ne samo na xp-u (svaki savjeti su dobro došli)

Edited by accu

0