0
desmond

Farba ili lak

Recommended Posts

Ne znam da li sam pogodio pravi topic, ako nisam oprostite.

Radi se oslijedecem:

Prijatelj je oprao Golfa 5 sunđerom (spužva) za pranje posuđa. Stvar je u tome da je koristio

onu grublju stranu i da su ostale sitne linijice po cijelom autu.

Po cijelom autu se vide te linijice i nekako gubi na sjaju.

Postoji li neka pasta ili sredstvo za poliranje koje moze boju dovesti u prethodno stanje?

Golf je crni pa se to vise primjecije nego recimo da je sivi.

Ako bi mi mogao neko preporuciti neko rijesenje da kazem prijatelju sto da radi.

dobro ga ispolirat i rijeseno,jbt kak je iso prat auto s tim?? :bag:

tako je i frend haubu na audiu a4 s..ebo,platio je poliranje u autopraoni i rijesen problem,al preporucam da sam poliras posto je u autopraonama dosta skupo

Ima li kakva polir pasta za preporucit?

Sonax

Zahvaljujem.

Recicu mu da kupi tu pastu pa neka polira.

hrpa ljudi je to napravila, mislim da bi se dalo ispolirati ali to bi trebao probati netko tko ima iskustva i pravu profesionalnu polirku, možda bi i neki lakirer to mogao ispolirati jer oni poliraji neke nedostatke poslije farbanja...zahebao je stvar i bolje neka plati nego da napravi veću štetu :palacg

Preporucicu mu da ne dira nista nego da pođe u perionu ili kod nekog lakirera.

To je najpametnije.

Zaboravi Sonax wax & nano pro fore sto vracaju sjaj i malo ublazavaju ''holograme'' na laku.Paste marke ''Scholl'',''3M'' itd jedino pomazu uz strojno poliranje.Tako sta nema u konzumu i slicnim mjestima nego u autolak mjesaonama (bar kod mene) i nije jeftino. Imas brdo komponenti od nijansi abrazivnih pasti za uklanjanje ogrebotina do polira za tretman poslje abrazivne pa jos ''high gloss'' govno za sjaj i kremica za zastitu poslje.Za svako to cudo imas razlicitu spuzvu (finoca/mekoca) + runo za poliranje i to mozes kombinirat.

Jos i postena polirka (min 1100w sa regulacijom okretaja+nastavci za spuzve raznih dimenzija...) i to sve sto trebas te izadje oko 2500 kn ako nadjes mala pakovanja pasti.I da imas para za to (s time poslje frendovog mozes odradit jos 7-8 auta ako si stedljiv) s time treba znati radit jer takodje mozes ujebat lak u prvim pokusajima.

Bolje nek frend plati profesionalca da mu to rjesi kako treba,cini se puno u startu ali bit ce mu bar rjeseno ko da se nije nikad dogodilo.

samo cu reci 3M paste za poliranje i profi polirka..odvesti u autopraonicu i decki ce to odraditi,naravno ako znaju..

filip iz zagreba ima vidim iskustva u svemu, to je jako pohvalno buduci da je mladji od nas vecine a za sve ima odgovor u svakom topicu

Edited by dvojka

ja sam isto napravio i to na sivom autu i ogrebotine nisam uspio izvuc ni sa najabrazivnijom amater mafra delux pastom

tako da trazi strucnu uslugu

a ove sonax extreme serije drze vodu dok prvi put neoperes auto

znaci nista ni od toga

Edited by MarioIV

filip iz zagreba ima vidim iskustva u svemu, to je jako pohvalno buduci da je mladji od nas vecine a za sve ima odgovor u svakom topicu

:respekt :respekt

glasurit, 3m, spanjolska malo poznata eureka... mozete koristiti i neke žnj paste ali iskljucivo barem gruba/fina/zavrsna, i to sa potrebnim mekocama spuzve i propisanim uvjetima i nacinom rada i to sa profi polirkom, paste se upoliravaju s propisanom brzinom ovisno o pasti, neke mogu cak spaliti lak da nabubri ako ne radi se pravilno, ok poliranje dodje cca 100e pa navise, ako tko treba moze se i kod mene javiti, ali upozorenje, poliranje nije carobnjastvo, ne moze se sakriti udari kamencica rezovi koji su prodrli ispod sloja baze...a da ne govorim da jednostavno obrisu otoke i hrdju

Ajde kad se vec prica o poliranju i tome svemu, meni je na autu lak kolko tolko ok, jer je auto bio garaziran, ali uvijek ima onih sitnih ogrebotinica, ne od kljuca ili slicno nego bas tih povrsinskih i slicnih stvari i to se moze skinuti poliranjem.

E sada imam puno bitnijih stvari za potrositi novce, pa nemam bas 100-150€ da dam da mi to netko profi ispolira nego bi htio sam ali po principu pasta za poliranje i rucno se zahebavat sa time.

Sada mene zanima kako da to obavim, koju da uzmmem pastu i da li grublju pa finiju, i koju marku. Ne bi htio dat za pastu neku ogromnu lovu da me dođe ko da sam dao da mi netko to strojno ispolira, znaci nesto sta nije extra skupo....

Molim savjete i prijedloge ;)

Ajde kad se vec prica o poliranju i tome svemu, meni je na autu lak kolko tolko ok, jer je auto bio garaziran, ali uvijek ima onih sitnih ogrebotinica, ne od kljuca ili slicno nego bas tih povrsinskih i slicnih stvari i to se moze skinuti poliranjem.

E sada imam puno bitnijih stvari za potrositi novce, pa nemam bas 100-150€ da dam da mi to netko profi ispolira nego bi htio sam ali po principu pasta za poliranje i rucno se zahebavat sa time.

Sada mene zanima kako da to obavim, koju da uzmmem pastu i da li grublju pa finiju, i koju marku. Ne bi htio dat za pastu neku ogromnu lovu da me dođe ko da sam dao da mi netko to strojno ispolira, znaci nesto sta nije extra skupo....

Molim savjete i prijedloge ;)

pa sve ti je receno u mom postu, bez profi poliranja tko ti sta jamci da ces uopce napraviti da se primjeti, sjaj je ono sta ces vjerojatno postici, ali ono najbitnije se dobije kad se radi kako treba, a rucno poliras takodjer sa pastama kojima i polirkom al to nije to

đukela je mom starom izgrebo prednju haubu na golfu isto je crne boje,kupio je Armorall pastu za poliranje i finom krpom ispolirao odmah više se ništa ne vidi...to je bio manji dio,al ak je frend cjelog tak sjebo bolje da ga da nekom da ga dobro ispolira pa makar da je skupo

Edited by tihca

ja sam si ogrebao branik malo jace na golfu 2 i ispolirao rucno s ovom pastom

dsc00716_5251c.jpg

rezultat je odlican! kao da nista nije bilo..

zaboravio rec, polirao sam i farove i stopove tom pastom rezultat je nebo i zemlja! farovi svijetle ljepse i bolje. I to sve rucno trebalo mi je oko 10min za sve..

Radim u odjelu koji se bavi poliranjem i mogu reci da sam strucan na tom podrucju.

Mogu samo reci da je poliranje nauka i nije bas tako jednostavno kako izgleda, vec je to kombinacija brzine vrtnje masine ,pritiska na povrsinu,paste,janjeceg krzna,filca ili spuzvice za poliranje itd.

Radim iskljucivo sa 3M materijalom jer se je pokazao kao najbolja opcija.Svi ovi metro proizvodi ne poliraju lak vec vama mazu oci,oni na izgrebenoj povrsini ostavljaju tanak sloj voska ili onog nano sranja pa je to ko jedan tanak sloj bezbojnog laka i on daje privid glatke i sjajne povrsine,samo je problem sto se on nakon nekoliko pranja opere pa ste opet na pocetku.Poliranje je kao i lakiranje posao za satrucnjaka i nemojte se upustati u poliranje auta ako niste sigurni sto radite jer bi abrazivom iz paste mogli jos jace i nepovratno ostetiti lak.

trebalo bi ga cjelog osmirglat s masinom 1500 pa 2000 i 3000 i onda ga dobro ispolirat sa pastom 3m najbolja s zelenim cepom auto ce se sjajit ko staklo vjeruj ja sam svojega sada tako sredio :palacg

al preporucam da sam poliras posto je u autopraonama dosta skupo

tocno to,nek ode u autopraonu il tak nes,nek plati al ce emu napravit dobar posao posto imaju polirke i sve ostalo

Ko tu koga hebe?! :mellow:

Lijepo je frend zahebo auto, sad nek se zahebe i nek uzme parsto novaca i ide profesionalcu to ispolirati..jednostavnog nema..

trebalo bi ga cjelog osmirglat s masinom 1500 pa 2000 i 3000 i onda ga dobro ispolirat sa pastom 3m najbolja s zelenim cepom auto ce se sjajit ko staklo vjeruj ja sam svojega sada tako sredio :palacg

Postoji papir od 3M P3000 trizact koi je strasan za te stvari i koriste ga u tvornicama za sitne poravke jedino sta je komad oko 30kn. On je na spuzvici i sa njime se radi na vodu ljepo vadi riseve i lako se poslje njega finom pastom dolazi do visokog sjaja.Zeleni cep ti je najgrublja (fast cut) pasta i sa njom ces vrlo lako napraviti holograme koi ce se na suncu jako vidjeti.Preporucam 3M finesse-it pastu sa kojom ce malo duze trajati ali ce rezultat piti puno bolji.

Postoji papir od 3M P3000 trizact koi je strasan za te stvari i koriste ga u tvornicama za sitne poravke jedino sta je komad oko 30kn. On je na spuzvici i sa njime se radi na vodu ljepo vadi riseve i lako se poslje njega finom pastom dolazi do visokog sjaja.Zeleni cep ti je najgrublja (fast cut) pasta i sa njom ces vrlo lako napraviti holograme koi ce se na suncu jako vidjeti.Preporucam 3M finesse-it pastu sa kojom ce malo duze trajati ali ce rezultat piti puno bolji.

ali ima ona plava pasta za holograme s njom se prode i nema holograma :palacg

ali ima ona plava pasta za holograme s njom se prode i nema holograma :palacg

Plava ili ljubicasta? Mislis na trizact pastu ili na neku drugu? Daj mi molim te procitaj sta tocno pise.

neznam sad tocno kak se zove frend je donio sa posla on si nasipao u malu kutiju pa neznam kak se sad zove kad saznam napisem.

0