1 1
TheFog

Anketa za vlasnike VW/VAG vozila i članove VWCC

Anketa za vlasnike VW/VAG vozila i članove VWCC  

123 members have voted

1. 1. Da kupujete novo vozilo, dali bi VW opet bio Va? izbor?

• Opet bih kupio VW, tj. neku drugu marku iz koncerna koju i sada posjedujem.
      85
    • Nebih kupio istu marku, već neku drugu, ali opet iz VW koncerna.
      17
    • Nebih kupio auto iz VW koncerna.
      7

Recommended Posts

zanimaju me samo Švabe.... eventualno koji primjerak druge nacionalnosti....

uvijek me držao VW... a kao neka premium marka, Audi.... za malo egzotike Porsche......:)

još uvijek mislim da je BMW za one koji žele privuč pozornost curica a nemaju drugi način za to.... (mada ga mogu svrstat u rangu s Audi-em)

Meca mi je bila uvijek kao Elegance klasa....što me trenutno ne zanima....:D

Ovako i ja mislim, jedino meni se živo j3b3 tko kaj misli o autu, glavno da je meni po volji jer ja ga/se vozim u njem. Isto tako sljedeći auto kao i ovaj sad će bit vjerojatno samo meni po volji....

Definitovno samo VW, Imao sam MK1,MK3-cabrio i sad Corradia i ni na jedan nisam imao primjedbe,stvarno su me dobro sluzili.

Opet bih kupio VW, tj. neku drugu marku iz koncerna koju i sada posjedujem.

I samo to i ništa više :care

Isto kao sta je nekolicina vas napisala, nebi kupio iskljucivo VW. Ima jos jako puno auta koji su sugurno bolji i na visem nivou, i sve se radi o buđetu kojeg bi imao za kupnju novog vozila.

Ako bi ta lova bila neka do 30t eura onda bi sigurno bio VW, a kako bi se cifra penjala tako bi prelazio pomalo na audi, bmw, a isto tako vrlo rado bi probao voziti cuvene aute kao sta su imprezza lancer, naravno najjaci modeli.

Jako volim VW ali nisam zadrt da vidim samo VW, i da tvrdim da je najbolji i najjaci itd.....

Ljubav prema VW-u je pocela od mog staroga, koji je davnih godina vozio Karmann Ghiu i uvijek sam patio na taj auto, a onda je kupio passata b3 pa b4 kojega sada i ja vozim, te dan danas vozi peticu golfa.....Tko zna koju bi marku automobila volio i stovao da nije bila takva situacija, ali mogu reci da mi je drago da je to vw, jer svaki kojeg je stari imao je sluzio bez ikakvih problema vecih, sta nemogu tvrditi za druge marke koje smo također posjedovati.

VW :respekt

Bmw kao every day car, a planiram vec duze slozit keca, ali nikako da krenem :palacg

kada bi kupovao novi auto i kad bih to mogao onda bi uzeo audi! jer je daleko iznad propelera i slicnih mu konkurenata a kvaliteta je na skroz drugom nivou od ostalih auta u kojima sam se vozio ne racunajuci 911. krugi su krugi! :palacg

Moja mater je rekla: U kuću mi nemoj ni slučajno dovodit KIU, PEUGEOTA, CITROENA, RENAULTA, ŠKODU, OPELA!!!!

Jebiga, Škodu ne voli, Renault i Peugeot su joj za pedere, a Kia i Citroen joj nisu auti, hahaha...

Budući da ona ugl sve financira, nakon 2 passata i opc-a (kojeg mrzi iz dubine duše), sada imamo novog Audia A4 i Pola.

Mislim da sam dovoljno rekao

:zivio

osobno, kada bi ima novaca onda: Impreza Sti (ili neki Evo), RS6 (karavan- obavezno), M Power

Isto kao sta je nekolicina vas napisala, nebi kupio iskljucivo VW. Ima jos jako puno auta koji su sugurno bolji i na visem nivou, i sve se radi o buđetu kojeg bi imao za kupnju novog vozila.

Ako bi ta lova bila neka do 30t eura onda bi sigurno bio VW, a kako bi se cifra penjala tako bi prelazio pomalo na audi, bmw, a isto tako vrlo rado bi probao voziti cuvene aute kao sta su imprezza lancer, naravno najjaci modeli.

Jako volim VW ali nisam zadrt da vidim samo VW, i da tvrdim da je najbolji i najjaci itd.....

Ljubav prema VW-u je pocela od mog staroga, koji je davnih godina vozio Karmann Ghiu i uvijek sam patio na taj auto, a onda je kupio passata b3 pa b4 kojega sada i ja vozim, te dan danas vozi peticu golfa.....Tko zna koju bi marku automobila volio i stovao da nije bila takva situacija, ali mogu reci da mi je drago da je to vw, jer svaki kojeg je stari imao je sluzio bez ikakvih problema vecih, sta nemogu tvrditi za druge marke koje smo također posjedovati.

VW :respekt

Slicno razmisljamo moram priznati. btw sto se tice impreza i tog sveg zamisli si nek ti je impreza hyundai accent sa 300ks i pogonom 4x4 . Vjeruj mi nista vise od tog nije..

kada bi kupovao novi auto i kad bih to mogao onda bi uzeo audi! jer je daleko iznad propelera i slicnih mu konkurenata a kvaliteta je na skroz drugom nivou od ostalih auta u kojima sam se vozio ne racunajuci 911. krugi su krugi! :palacg

Ja bi također uzeo audija kad bi glavna vodilja pri kupnji bila udobnost i kruzanje i potovanja dok kad gledamo sportskost audi pored bmw-a nema sta trazit ( cist primjer RS6 vs M5 gdje je audi mrtva krava po zavojimai )

ma ja se ni ne zamaram time, nemam ni za polovni trenutno, al da imam para tražio bi nešto jednostavno što mi paše, a VW sve više i više izbacuje modele koji mi se sve više i više sviđaju

A sada idemo u krajnosti, bilo je pitanje koje bi auto kupili, a nekoje bi auto kupija da na grobniku mogu ispod 1:45 ili šta ja znam šta.

Kažeš da su RS6 i neki M po zavojima ko mrtve krave, u usporedbi sa nekim jesu ali u usporedbi sa npr običnim passatom, golfom ili običnim A4 nisu sigurno. Pa ja bi RS6 karavan, eto da mogu unutra stavit dicu, ženu, pasa, stvari i thule na krov, i opet bi napra bilo koje normalno auto, a i ono sportskije, i po zavojima i po ravnome!!

A da je bilo pitanje koje bi auto a da nije mrtva krava po zavojima, onda bi napisao nešto drugo...

Ovo moje su želje, i neki kompromis svega.

:respekt

A sada idemo u krajnosti, bilo je pitanje koje bi auto kupili, a nekoje bi auto kupija da na grobniku mogu ispod 1:45 ili šta ja znam šta.

Kažeš da su RS6 i neki M po zavojima ko mrtve krave, u usporedbi sa nekim jesu ali u usporedbi sa npr običnim passatom, golfom ili običnim A4 nisu sigurno. Pa ja bi RS6 karavan, eto da mogu unutra stavit dicu, ženu, pasa, stvari i thule na krov, i opet bi napra bilo koje normalno auto, a i ono sportskije, i po zavojima i po ravnome!!

A da je bilo pitanje koje bi auto a da nije mrtva krava po zavojima, onda bi napisao nešto drugo...

Ovo moje su želje, i neki kompromis svega.

:respekt

Procitaj ponovo Svenov post sa razumjevanjem.. :palacg

Zasto ti stara mrzi OPC... kvaliteta ili ?

Slicno razmisljamo moram priznati. btw sto se tice impreza i tog sveg zamisli si nek ti je impreza hyundai accent sa 300ks i pogonom 4x4 . Vjeruj mi nista vise od tog nije..

Sta mislis po kvaliteti ili?

Iskreno nisam se vozio ni u jednom, pa nemogu tvrditi, ali izgledom i motorizacijom mi se apsolutno sviđaju, drugaciji su đir od VW-a ali privlace mi pozornost svakako, a za ostalo nemogu nis tvrditi..... :palacg

Pročitao, pardon!!!!

Ja sam napisao RS6 ili neki M, pa mi je svejedno koji je prema kojem mrtva krava, ali strojevi su i jedan i derugi, to morate priznati!

Šta se tiće opc-a, kvarovi svako malo, npr: posuda od vode je mijenjana 3puta, znači 4 posude su bile u autu. A zašto, zato jer je stavljena posuda od obične vectre sa 130-150ks kojoj zagrijavanje i opterećenje i sve ostalo nije ni približno opc-u, svaki put je posuda pukla po šavu! Nakon 10miseci starosti je prijavljen kvar na autu, auto nije mogao ići brže od 240kmh, prije je mogao 270-280, tj u 4. i 5. nije mogao do blokade šta je prije mogao, kvar nije otklonjen u narednih godinu ipo dana jer nisu znali šta je, radi toga mijenjana je turbina, bregasta, elektronika kontrolirana više puta, svičice takodjer, cijeli ispuh sa lambda sondama stavljan od drugog opc-a, pregledavan mjenjač sa kvačilom i popratnim stvarima, i kvar nije otklonjen. Zapravo, auto je jedanput nakon kvara išao kako treba, a to je bilo kada je skinut cijeli ispuh, od turbine nadalje, možete mislit kako se to čulo onda na 2.8motoru od 260ks, ali ne može se tako vozit. usput, cijeli ispuh za vectru opc košta 35000kn. Dalje, motor je trokirao jedanput, vozačev sic mijenjan jednom jer nešto nije bilo uredu... Ima još ali se ne mogu sjetit... Aha e, i jedna opruga je pukla, i još neki dio na kolu je mijenjan- čini mi se manžeta poluosovine, i letva volana tj pumpa od serva- ali ovo je vjerojatno zbog svakodnevnog bočnog uparkiravanja izmedju auta na parkingu. Da ne ispadna samo moj opc ovakav, jedan prijatelj je u ito vrijeme imao vectru opc, njemu su se identične stvari dešavale, šta je najgore dešavale su se na sličnnoj kilometraži kao i meni, znači sic, posuda od vode, letva volana, i manžete.

A e još jedan razlog, na 270kmh potrošnja je 35litara, dok po gradu malo življe vožnje je bilo oko 22-23, pa vi livajte to, misečno je bilo oko iljadu eura goriva. Sada A4 3.0tdi, koji je doša umisto opc-a, troši nekih 12, a na 260 18litara, melem nema šta!!!!

Kupiš kao top model od ujebanog opela i dobiš k.rac.

Ali ajde kada se to sve anulira, auto je bio stroj, išao je samo tako, izgledao vrhunski, original recaro sicevi unutra, diskovi 345mm- nije mogla felga manja od 18" na njega, kočio je samo tako, ono kao da oči čupa iz glave. Iz splita na A1, drugi izlaz, čini mi se Prgomet, je u desnom zavoju, dolipiš sa 260 i kočnica do poda a auto stoji ko na tračnima- savršeno, dok na A4 na 220-230 takneš kočnicu a on počne plivati po cesti, bolje da ti neko ne izleti i da je potriba stisnit kočnicu do kraja jer ja mislim da bi se izprivrča na krov! U zavojima je držao extra, neusporedivo bolje od A4!

Evo da kažem zašto sam naveo Imprezu kao auto koji bi htio, ili Evo, vozio sam se u njoj, auto ide preprebolesno, ali to je ništa prema onome koliko auto u zavojima drži. Primjer, oni iz Splita će znati o čemu govorim, u Solinu u rotoru sa Polom se mogu vrtit u krug sa nekih 120 u srednjoj traci, a onaj desni zavoj za uz Klis se može proći sa nekih 90max ako se lipo uđe iz live u desnu traku (od kraja do kraja ceste), dok sa imprezom se sa toliko može proći unutarnjom trakom i to bez škripe guma, nema naginjanja u zavojima, ma auto je perverzija, toliko samouvjereno djeluje, ide, radi, a dojam onakvog zvuka, rupe na haubi, ozada onolika spojlerčina, ma sve sve!!. Ali to nije auto za imati kao osnovni u obitelji, nego kao 3. ili 4. auto za vikendon na vozikanje!!!

:zivio

Edited by Goran89

VW- više nebi uzeo iz principa, jer mi se ovaj moj passat zgadio za cijeli život! Idući auto koji uzimam je Škoda! Kada već kupujem smeće, kupit ću jeftino smeće.

do sad sam promijenil 4 auta , trenutno kaj vozim je Seat a njega sam uzel jer mi se pokazala dobra prilika pri kupnji. inače kad sam išel kupovat auto bio sam na vagi ili golf 4 ili passat . imal sam love za golfa ali mi je bio dosta škrt s opremom, a i tu je dvoje male djece, a i prtljažnik mu je dosta malen a za passat mi je falilo još nekaj love , a u ono vrijeme banke su davale jako povoljne kredite s 13% kamate :doh :doh -nema šanse .

Jedini dogovor sam našel u Seatovom salonu i to su kalkulirali dva tjedna dali budu dali ili ne s obzirom da je to bio salonski model.

a po sadašnjoj situaciji definitivno nebi više gledal na te stvari koje sam gledal prije 8 g. sad bi mi bil dosta auto s dva sjedala i nikaj više a to bi bil definitivno Audi TT

VW frorever

i sad su na dvoristu a i bit ce u buduce

My happy VW family

Ja - passat

zena - passat

tata - T-4

brat - golf IV

sogorica - polo (trenutno je na porodiljnom 3g pa je polo prodan al kad krene radit dolazi drugi)

pribor za rostilj - VW

sta drugo reci

sljedeci autek je novi polo za 2 ili 3 god!

a da imam para ka blata snasao bi se za limited-a a ne uzivao u nekakvim bmw-ima i mercedesima, dovoljan bi bio jedan novi rocco ili g6 gti (obavezno bijele boje)

imam neku granicu i sve vise je previse! :palacg

Guest
This topic is now closed to further replies.
1 1