Pecko 0 Posted May 29, 2010 Eto imam opet neki banalni problem! Počelo mi se događati neki dan. radi se trici tdi 90 ks, 95 godina. Dakle auto upali, hoču krenuti i zgasi se, opet okrenem ključ malo vergla i opet upali i dalje sve ok. Ko da gubi gorivo ili nekaj slično. Ima možda ko kakvu ideju kaj bi moglo biti? zaštopani plovak? smeće u rezervaru? I da napomenem, ne događa mi se to kad je puni rezervar goriva nego kad mu ostane oko 15 - 20 litri onda počne zezati. Tankiram na tifonu u varaždinu. Jedino ako mi slučajno ponestane kad nisam u vž-u natankiram za 100 kuna na ini. Share this post Link to post Share on other sites
Guest dsc64am2 Posted May 29, 2010 Ako hoce sa vise goriva da radi kako treba onda imas negde neko sito koje je zapusilo, ja sam imao takav slucaj sa mb 190 kad ima 20l u rezervoaru ide ko blesav a kad je manje samo se gasi, bio je problem sto se sito zaprljalo, nemora da znaci da je to kod tebe alo pogledaj, A na golfu imam problem (trojka 1.9d 92) ako ne pazim kako okrecem kljuc pa okrenem vise nego sto treba upali se i ugasi odmah. Share this post Link to post Share on other sites
Golf 1.9 0 Posted May 29, 2010 ne znam jel hocu ti pomoc, al moj rodzak na passatu, 1.9 tdi 1Z motor, imao isti problem. isli smo kod razni "majstora" i svi nes kao bos pumpa nije ok i slicni gluposti, i na kraj idemo kod jedan elektricar i on ukluci dijagnostika i ustanovi da je kodiran kljuc problem...nekad vadi gresku i vergla al ne pali ili upaljice se i odma ugasi...probljem je bio kontakt brava Share this post Link to post Share on other sites
Pecko 0 Posted May 29, 2010 Pa to sam si i ja već mislil jer sam ugradil daljinski i prebacil sam kod na daljinski pa sam mislil da je u tome kvaka, ali opet to mi nema logike jer bi to odma vjerojatno bilo zezalo a ne tek sad...više mi se nekak čini logičnije ovo kaj kolega veli da se sito zaštopalo...budem išel do majstora da pogleda na dijagnostiki dali ima kakva greška ako ne nek rastepe plovak i pogleda kakva je situacija. Sličan problem imal je satri na četvorki tdi, samo kaj je njemu krivo kazalo gorivo na kazaljki, i sad se to počelo i meni dešavati, krivo kaže, skoro pol rezervara a ustvari prazno. i on je isto išel onda do majstora i ljudi moji koliko je smeća nutra bilo, to je nekaj prestrašno. Ja osobno pazim kaj tankiram u auto...a sad kaj su drugi tankirali to je pitanje, a poznata je stvar da su tdi motori osjetljivi na loše gorivo Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted May 29, 2010 Ako je kod problem onda to nema veze s bravom..ili je kod ili je brava u tom slučaju.. Meni se jednom mjesečno zna dogodit da upali i ugasi se odmah, to ga kod zeza al mi nije to toliko bitno kad je jedenom mjesečno..nekad se zna i dva puta ugasit al poslje pali normalno... Pa skužiš kad ti auto "krepa" kao da nema goriva-snage a kad ga ugasi komp.. Share this post Link to post Share on other sites
Peki 0 Posted May 30, 2010 filter goriva, ocistiti rezervar, mozda imobilizator zeza, to mi pada na pamet... jel ti se gasi kad das gasa ili nakon par sekundi nakon sto se upali? Share this post Link to post Share on other sites
T------D-------I 0 Posted May 30, 2010 meni se trojka gasila upravo zbog tog kod ključa jer mi je ispao iz daljinskog nekakav komadić plastike koji nije povezan s ni cim,cim bi auto upalio nakon par sekundi ugasi se,vratio sam taj komadić u daljinski tj. ključ i sve je bilo ok Share this post Link to post Share on other sites
Pecko 0 Posted May 31, 2010 filter goriva, ocistiti rezervar, mozda imobilizator zeza, to mi pada na pamet... jel ti se gasi kad das gasa ili nakon par sekundi nakon sto se upali? filter goriva sam mjenjal pred 4 mjeseca, zar je moguće da treba opet? Upalim auto, stavim u rikverc, hoču krenuti, crkne, opet pokušavam upaliti pa počne verglati i upali i dalje sve ok...u vožnji se ponaša normalno, ide ko projektil, ne kadi ništ, ne troši ulje, sve ok s autom, samo stalno ima neke dječje bolesti koje nerviraju čovjeka eto danas budem maknul daljinski i pokušaval se budem voziti 2-3 dana s original ključem najprije sam mislil da nemam goriva i da mi kazaljka krivo kaže, odem na benzisku i natočim do čepa 20 litri, dakle sad je u autu prek 50 litri euroizela, znači goriva ima...da nebi bilo da je banalni razlog ovoga a nikaj budem auto otpelal navečer do majstora pa nek on proba ujutro pa bude vidjel kaj je, možda pokaže kaj na dijagnostiki Share this post Link to post Share on other sites
crogolfmk3 0 Posted May 31, 2010 imao sam isti problem kad sam ugradio daljisko, i kad sam otvorio kljuc vidio sam da se plocica od koda odljepila, priblizio sam plocicu gdje je kod kljucu unutar daljinskoga i opet zaljepio i nije mi se vise desilo! Share this post Link to post Share on other sites
Pecko 0 Posted June 1, 2010 Ustanovil je majstor da negde vleče zrak i zato se to događa, ili kod rezervara, ili na filtru ili pa negde na cijevima kaj se ne vidi za sad Uglavnom danas budem vjerojatno znal kaj je. Share this post Link to post Share on other sites
Pecko 0 Posted June 1, 2010 Našli smo kvar. Nepovratni ventil. Gorivo se cjedilo natrag u rezervar i svaki put kad sam ga upalil odma se zgasil, i onda verglal tak dugo dok nije opet navukel gorivo. Eto riješena stvar. Share this post Link to post Share on other sites
Guest BENT Posted June 1, 2010 Našli smo kvar. Nepovratni ventil. Gorivo se cjedilo natrag u rezervar i svaki put kad sam ga upalil odma se zgasil, i onda verglal tak dugo dok nije opet navukel gorivo. Eto riješena stvar. jel mozda u mene tako u mene ja na golfu 2 cim nogu s gasa maknes odmah se ugasi Share this post Link to post Share on other sites