Tolic 0 Posted May 31, 2010 Pozdrav, imam u planu stavit IC na 1.9td, pa me zanima dali nakon stavljanja IC auto više dimi ? Dali štetim motoru ? Koliko prosječno auto više troši stavljanjem intercoolera ? Hvala Share this post Link to post Share on other sites
acovw 0 Posted May 31, 2010 (edited) ne trošiviše ak ne otvaraš gorivo niti ne dimi više, samim stavljanjem ic-a neče nit dimit nititrošit više, ak otvoriš gorivo oonda da... imaš več dosta takvih tema... stavi ic(on hladi zrak koji turbo puše u usisnu, a hladniji zrak u smjesi s gorivom daje eksplozivniju smjesu što znaći više ks, a onda ti treeba i više goriva, znaći i malo otvoriš gorivo na bosch pumpi a i ako hočeš nabaviš varalicu i digneš tlak turba... mogućnosti je puno, a i imaš dosta tema na forumu o tome... Edited June 2, 2010 by acovw Share this post Link to post Share on other sites
joke 0 Posted May 31, 2010 http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....c=31688&hl= http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....c=24102&hl= http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....c=18771&hl= Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 31, 2010 pazi na velicinu IC-a.. ako je tu big dobijes vecu turbo rupu (bez diranja turbine) Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted May 31, 2010 ne trošiviše ak ne otvaraš gorivo niti ne dimi više, samim stavljanjem ic-a neče nit dimit nititrošit više, ak otvoriš gorivo oonda da... imaš več dosta takvih tema... stavi ic(on hladi zrak koji turbo puše u usisnu, a hladniji zrak je eksplozivniji što znaći više ks, a onda ti treeba i više goriva, znaći i malo otvoriš gorivo na bosch pumpi a i ako hočeš nabaviš varalicu i digneš tlak turba... mogućnosti je puno, a i imaš dosta tema na forumu o tome... Da malo ispravim, nije hladniji zrak eksplozivniji već mu je veća gustoća, a samim time i masa. Zašto masa, zato što je za potpuno izgaranje goriva potreban stehiometrijski omjer 1:14(gorivo- zrak)koji se mjeri u kilogramima. Zrak na izlazu iz turba konkretno kod 1.6-1.9td-a ima nekih 100 stupnjevaa, intercooler ga snizi na 50, više-manje. Znači po jedinici mase mu se smanjio volumen, stane ga više u cilindar i onda se može ubrizgat i više goriva koje daje ono nešto što nam svima treba....bla bla bla dalje svi znaju šta. Eto konkretno tvornički 1.6td je u verziji sa IC jači za 10 konja Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted May 31, 2010 Eto konkretno tvornički 1.6td je u verziji sa IC jači za 10 konja Da je razlika između 1.6 td 51 kw i 1.6 td ic 59 kw samo intercooler možeš pričati djeci u vrtiču, ne govori što neznaš..... , kao prvo bosch pumpa mu daje više goriva, kao drugo, drukčija je turbina (vodeno hlađena) i ima veči tlak a onda je tek bitan intercooler..... koji bi naknadno ugrađen na 1.6 td 70 ks podigao snagu za koji 1-2 ks ako i toliko bi.... Share this post Link to post Share on other sites
VWlaho 0 Posted May 31, 2010 znam prijatelja ima 1.6 TD ic oko 100ks ima puni 1,4-5 bara nikad problema s nim nije bilo cuvaj ga i pazi mogu a getriba ti tu jako puno znaci!,ja ti mogu rec da sljafa u 3 bez problema,potrosnju si mores stelovat sa kljucem 13 i kacavitom.... al mislim da je jednostavnije resenje AFN tj TDI 110ks ako hoce malo chipa i tu staviti veci ic i pograt se s jos nekim pizdarijama imat stvarnih 140ks i odlican moment pa ko voli neki izvoli... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 31, 2010 Taj prijatelj veli 120ks da ima.... Nista nevjeruj dok nebude crno na bjelo dakle valjci IC td-u produzuje vjek trajanja ako se nečačka mnogo dalje oko tlaka i nafte Uostalom poznato je da TD-ovima pucaju pretkomore.. zasto... zbog veceg zagrijavanja neg od običnog D-a Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted May 31, 2010 Eto konkretno tvornički 1.6td je u verziji sa IC jači za 10 konja Da je razlika između 1.6 td 51 kw i 1.6 td ic 59 kw samo intercooler možeš pričati djeci u vrtiču, ne govori što neznaš..... , kao prvo bosch pumpa mu daje više goriva, kao drugo, drukčija je turbina (vodeno hlađena) i ima veči tlak a onda je tek bitan intercooler..... koji bi naknadno ugrađen na 1.6 td 70 ks podigao snagu za koji 1-2 ks ako i toliko bi.... A ja sam kao rekao da je razlika samo u IC-u, jok komentirao sam eksplozivniji zrak pa ak se aco ne pali ne vidim razlog zašto bi ti trebao. Goriva vidim ima i previše još samo fali dobar kuler he he! Share this post Link to post Share on other sites
acovw 0 Posted May 31, 2010 (edited) A ja sam kao rekao da je razlika samo u IC-u, jok komentirao sam eksplozivniji zrak pa ak se aco ne pali ne vidim razlog zašto bi ti trebao. Goriva vidim ima i previše još samo fali dobar kuler he he! hladni zrak i je eksplozivniji u smjesi s gorivom, to se ući u školi još...ja sam imao tehnologiju goriva i maziva tak da, no nisam tu na forumu da se svađam s nekim ak tko kai krivo kaže, svako će pomoć nekom koliko zna, a ak nezna nek ne trkelja gluposti kai misli ili kai je čuo od nekog frenda ili neznam šta... Edited May 31, 2010 by acovw Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted May 31, 2010 vwlaho: vozimo mi onda zadnje yugote, da nam sa 180KS u treči brzini ne proklizavaju gume? sa 100KS? malo smiri... diesel power: ona vodno hlađena turbina je zadnji ološ, i nije to bitno za KS, jer zadnji modeli su imali na 1.9 isto turbino ko prvi 1Z motori, koja je samo uljno hlađena i onda to radi, ne raspadne kod 200.000 km. Share this post Link to post Share on other sites
Golf 1.9 0 Posted June 1, 2010 Taj prijatelj veli 120ks da ima.... Nista nevjeruj dok nebude crno na bjelo dakle valjci IC td-u produzuje vjek trajanja ako se nečačka mnogo dalje oko tlaka i nafte Uostalom poznato je da TD-ovima pucaju pretkomore.. zasto... zbog veceg zagrijavanja neg od običnog D-a Nisam znao da IC produzuje vjek trajanja na td-a...mozda utrpam neki tnx Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted June 1, 2010 hladni zrak i je eksplozivniji u smjesi s gorivom, to se ući u školi još...ja sam imao tehnologiju goriva i maziva tak da, no nisam tu na forumu da se svađam s nekim ak tko kai krivo kaže, svako će pomoć nekom koliko zna, a ak nezna nek ne trkelja gluposti kai misli ili kai je čuo od nekog frenda ili neznam šta... Ne mislim se svađat sa tobom ni sa bilo kim na forum samo sam te mrvicu nadopunio, ak je to bed sorry moj duboki naklon Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted June 1, 2010 halo halo....polako s hormonima...ak netko nesto krivo napise se moze i normalno nekoga ispraviti..al bonton je vazan.. Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted June 1, 2010 Toliću imam taman IC za tebe! Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted June 1, 2010 diesel power: ona vodno hlađena turbina je zadnji ološ, i nije to bitno za KS, jer zadnji modeli su imali na 1.9 isto turbino ko prvi 1Z motori, koja je samo uljno hlađena i onda to radi, ne raspadne kod 200.000 km. Da je baš zadnji ološ nije, jer je na mojem autu tek nakon 500 000 km zamjenjen rotor i dalje normalno radi.... Vjerojatno je bolja na 1.9 td koja je zračno hlađena ali nije bitno, ja samo tvrdim da ova na td-ic ima veči tlak od ove obične 1.6 td i da od tud i malo više goriva dolazi tih 10 ks više nego ona običnom td 70 ks, a ne da samo intercooler povečava snagu motora za 10 ks.... I da, znam lika koji ima pasata karavan sa climatronicom, 93 godina 1.9 td oetinger, ima neki intercooler, i u knjižici mu piše čini mi se 69 kw ili tu negdje..... mogu provjeriti, i ima neki posebni vakum na bosch pumpi kojeg nisam vidio ni na jednom 1.9 td-u.... za ostale razlike neznam.... Share this post Link to post Share on other sites
tomy18 0 Posted June 1, 2010 A dali bi bilo dobro i kako bi se auto ponasao s dujinom 4S getribom na 1.9TD motoru? Koja bi mu bila max brzina i dali bi lamela previse patila? Share this post Link to post Share on other sites
ramljak 0 Posted June 1, 2010 (edited) A dali bi bilo dobro i kako bi se auto ponasao s dujinom 4S getribom na 1.9TD motoru? Koja bi mu bila max brzina i dali bi lamela previse patila? probaj,stavi na svoj vece kotace,znat ces. ev bas veceras sam bratova keca mjerio po navigaciji,na 4t getr. ide max 167,na 185 65 14,pokazuje nutra malo preko 150, sa 185 60 13 ide sigurno sporije,al pokazuje do oko 180(misam mjerio sa navigaciom),ali ima osjetno losija medjuubrzanja,i slabije ide.iako u 3. vrti,nekad i 4 na losem asvaltu. razlog? logicno da s manjim kotacima ima i manje opterecenje,pa bi trebao i bolje ici,ali tako ne mozes iskoristit okretni moment,kojeg mtdi bas ima(kad mu samo trun odvrnem gorivo provrti mi lamelu u 4 i 5 brzini,a potisna je velika sa 9 sarafa,sa pripadajucom lamelom,znaci najveca sto ide u takav mjenjac,snaga cca ?? ps,moment ??? nm),u ovom slucaju,sam siguran da bi sa duzim mjenjacem smanjio potrosnju,i poboljso ubrzanje,i krajnju brzinu,al postoji granica naravno.(moram probat sa frendovim 185 75 15 protektiranim gumama,al me strah da se ne raspanu)... zakljucak:ja mislim da bi 1.9 td bolje isao sa duzim mjenjacem. :bravo *mtdi,1z tdi sa mehanickom (home made)bospumpom vezano za ic,sigurno ces malo izgubit,ali zato dosta dobit,ne mogu reci puno,ali ces dobit,bolja preticanja,bolji lov na vece brzine,vise snage,3,5,8,10,15 ps,zavisi,koliko ces vrtit pupu,koliki ces imat pritisak turba,koliko ce dobro biti hladjen ic.,i jos puno toga.motoru ne steti,samo mu pomaze,dobijes cca 50-60-70*C hladniji zrak unutar cilindra,koji hladi celo klipa,forkomoru,cime ce teze doc do pucanja navedenog.a potrosnja,ona vjerovatno ostaje ista... explozivniji zrak,prof se sig salio s vama.....NHF zracno hladjena turbina??? vtf Edited June 1, 2010 by ramljak Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted June 2, 2010 probaj,stavi na svoj vece kotace,znat ces. ev bas veceras sam bratova keca mjerio po navigaciji,na 4t getr. ide max 167,na 185 65 14,pokazuje nutra malo preko 150, sa 185 60 13 ide sigurno sporije,al pokazuje do oko 180(misam mjerio sa navigaciom),ali ima osjetno losija medjuubrzanja,i slabije ide.iako u 3. vrti,nekad i 4 na losem asvaltu. razlog? logicno da s manjim kotacima ima i manje opterecenje,pa bi trebao i bolje ici,ali tako ne mozes iskoristit okretni moment,kojeg mtdi bas ima(kad mu samo trun odvrnem gorivo provrti mi lamelu u 4 i 5 brzini,a potisna je velika sa 9 sarafa,sa pripadajucom lamelom,znaci najveca sto ide u takav mjenjac,snaga cca ?? ps,moment ??? nm),u ovom slucaju,sam siguran da bi sa duzim mjenjacem smanjio potrosnju,i poboljso ubrzanje,i krajnju brzinu,al postoji granica naravno.(moram probat sa frendovim 185 75 15 protektiranim gumama,al me strah da se ne raspanu)... zakljucak:ja mislim da bi 1.9 td bolje isao sa duzim mjenjacem. :bravo *mtdi,1z tdi sa mehanickom (home made)bospumpom vezano za ic,sigurno ces malo izgubit,ali zato dosta dobit,ne mogu reci puno,ali ces dobit,bolja preticanja,bolji lov na vece brzine,vise snage,3,5,8,10,15 ps,zavisi,koliko ces vrtit pupu,koliki ces imat pritisak turba,koliko ce dobro biti hladjen ic.,i jos puno toga.motoru ne steti,samo mu pomaze,dobijes cca 50-60-70*C hladniji zrak unutar cilindra,koji hladi celo klipa,forkomoru,cime ce teze doc do pucanja navedenog.a potrosnja,ona vjerovatno ostaje ista... explozivniji zrak,prof se sig salio s vama.....NHF zracno hladjena turbina??? vtf Lijepo je znat da nisi usamljen! Hvala Ramljak Share this post Link to post Share on other sites
matija_1988 0 Posted June 30, 2010 evo pošto ne mogu na search naći bolju temu, evo da tu pitam,dali veličina intercoolera ovisi u "turbo rupi". mpr. ako je coller veći dal se povečava i ta turbo rupa? Share this post Link to post Share on other sites
Damir 2 Posted June 30, 2010 http://videos.apnicommunity.com/Video,Item,797063242.html Konkretno ovaj 2. video, dakle TD sa serijskih 75KS i 150Nm dignut na 118KS i 216Nm. Mene samo zanima kako poštelati količinu goriva i tlak turba poslje ugradnje IC-a? Otić k nekome bošisti pa da uštela omjer i poslje ke nekome da malo poveća tlak na turbini? Share this post Link to post Share on other sites
ramljak 0 Posted June 30, 2010 http://videos.apnicommunity.com/Video,Item,797063242.html Konkretno ovaj 2. video, dakle TD sa serijskih 75KS i 150Nm dignut na 118KS i 216Nm. Mene samo zanima kako poštelati količinu goriva i tlak turba poslje ugradnje IC-a? Otić k nekome bošisti pa da uštela omjer i poslje ke nekome da malo poveća tlak na turbini? prvo dici rtlak turba pa onda ici bosistu... matija,rupa ovisi o velicini ic-a,ali i duzini sistema,znaci sto kracim putem do ic-a i natrag.i dakako o elasticnosti vodova/gumeni il silikonskih cjevi,sto vise krutih,to bolje.ma da,iskreno,rupu sam primjetio tek nakon sto sam stavio pop off,jer vise nije otvaro par puta,vec sam jednom... Share this post Link to post Share on other sites
matija_1988 0 Posted June 30, 2010 matija,rupa ovisi o velicini ic-a,ali i duzini sistema,znaci sto kracim putem do ic-a i natrag.i dakako o elasticnosti vodova/gumeni il silikonskih cjevi,sto vise krutih,to bolje.ma da,iskreno,rupu sam primjetio tek nakon sto sam stavio pop off,jer vise nije otvaro par puta,vec sam jednom... ok hvala, imam nešto u planu , pa da ne bacam pare bez veze hvala Share this post Link to post Share on other sites
MK2_gtd 0 Posted July 2, 2010 Ja kod sebe imam standardni IC od duje i dignuto gorivo i boost controller na turbini trenutno mi je na 1 bar jer me prca auspuh koji je ostao od 1,6 dizela i opet sam osjetio veliku razliku naspram prije. Sad ću mu stavit fi60 cijev od početka do kraja i od lancie kappe turbo ic u branik ! Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted July 2, 2010 Ja kod sebe imam standardni IC od duje i dignuto gorivo i boost controller na turbini trenutno mi je na 1 bar jer me prca auspuh koji je ostao od 1,6 dizela i opet sam osjetio veliku razliku naspram prije. Sad ću mu stavit fi60 cijev od početka do kraja i od lancie kappe turbo ic u branik ! Koliki fi cijevi bi td golf 2 trebao imati po originalu? Jer čini mi se da i ja imam auspuh od običnog diesela jer je fi 45 mm, dali se isplati staviti fi 55 mm na postoječi downpipe, jer se bojim povečati tlak turba na postoječi fi 45 auspuh! I jeli nutarnji promjer downpipe-a 55 mm? Ja sam ga otprilike toliko izmjerio....... Share this post Link to post Share on other sites