rale 0 Posted May 31, 2010 Danas posao na kafu kad sam sjeo u auto imam sta i vidjeti, sic mokar i pod pod nogama sve pliva Sinoc je padala neka nenormalna kisa i siber je pustio, kad pada normalna kisa nista ne ulazi. Rastavio sam sve u autu i povadio, u mene je siber sa 4 slaufa za odvod vode i sa onim vodilicama i odlivima za vodu, nema dihtunga nikako. Sjeo sam u auto a rodjak slaufom prskao vodu po siberu i nista ne ulazi a bas kad slaufom usmjeris jak mlaz na rubove sibera onda udje previse vode i vodilice nemogu toliko vode da podnesu prelije se i ulazi u auto. Neznam sta da uradim jer sve funkcionise i siber je ispravan, jel moguce da nije bio centriran kako treba kad je auto lakirano ili.... Ako je neko imao ovaj problem neka napise kako je rijesio. Share this post Link to post Share on other sites
vjeko86 0 Posted May 31, 2010 ma nema boljeg nego sjesti na mokar sic,pa spomeneš i auto i šiber i sve, radi se od Golfu II,šiber je onaj što ide gore ručnim pogonom na točkić,e sad jesu mi se ti odvodni kanaliči poštopali i gdje se oni uopće nalaze,jeli potrebno skidati cijeli šiber dole ili samo one plastike s nutarnje strne, to mi je prvo što bih išao provjeriti,a ako nisu kanaliči,onda mi ej vjerojatno guma popustila,a to znači silikon i jednom za svagda ga poljepiti,a to mi je malo žao Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted May 31, 2010 Danas posao na kafu kad sam sjeo u auto imam sta i vidjeti, sic mokar i pod pod nogama sve pliva Sinoc je padala neka nenormalna kisa i siber je pustio, kad pada normalna kisa nista ne ulazi. Rastavio sam sve u autu i povadio, u mene je siber sa 4 slaufa za odvod vode i sa onim vodilicama i odlivima za vodu, nema dihtunga nikako. Sjeo sam u auto a rodjak slaufom prskao vodu po siberu i nista ne ulazi a bas kad slaufom usmjeris jak mlaz na rubove sibera onda udje previse vode i vodilice nemogu toliko vode da podnesu prelije se i ulazi u auto. Neznam sta da uradim jer sve funkcionise i siber je ispravan, jel moguce da nije bio centriran kako treba kad je auto lakirano ili.... Ako je neko imao ovaj problem neka napise kako je rijesio. ja kad otvorim siber na kipu(znaci samo malo onako prema gore) i kad ga zatvorim ne sjedne dobro, nego ga moram prvo malo uvuc nazad pa tek onda zatvoriti i onda super sjedne neznam jeli takav slucaj kod tebe probaj pa vidi mozda je samo taj problem Share this post Link to post Share on other sites
rale 0 Posted May 31, 2010 To sam i ja primjetio da ne skljocne kako treba isti fazon, dok se preko noci sve osusi sutra vracam sve nazad pa cemo vidjeti Share this post Link to post Share on other sites
mknezic 2 Posted May 31, 2010 ja sam se isto zezao sa starim tako. treba podesit staklo šibera kad se zatvori da bude točno u ravnini s krovom + da je sa svake strane podjednako udaljen od lima. za to podešavanje lako se izgubi i čitav dan. moguće je i da ti je guma oko šibera otišla pa ne dihta onako kako treba (naravno da nikad ne dihta skroz ali ako je lošija guma onda je prevelik razmak od lima i upda voda) Share this post Link to post Share on other sites
Vrta 0 Posted May 31, 2010 ma nema boljeg nego sjesti na mokar sic,pa spomeneš i auto i šiber i sve, radi se od Golfu II,šiber je onaj što ide gore ručnim pogonom na točkić,e sad jesu mi se ti odvodni kanaliči poštopali i gdje se oni uopće nalaze,jeli potrebno skidati cijeli šiber dole ili samo one plastike s nutarnje strne, to mi je prvo što bih išao provjeriti,a ako nisu kanaliči,onda mi ej vjerojatno guma popustila,a to znači silikon i jednom za svagda ga poljepiti,a to mi je malo žao Imo sam i ja problema, riješio sam ga tako da sam proćistio odvodne kanaliće ili ti ga cjevćice!! Imaš dvije naprijed koje možeš očistiti samo da otvoriš šiber odma ti se vide, a zadnje dvije, ja nisam uspio naciljati pa sam skido krovni tapecirung i onda očistio te zadnje dvije! Kad sam pito tu na forumu dečki su mi rekli da kad ih očistim sa nekom sajliom, žicom kaj imaš, da ih propušem dobro s kompresorom!! Share this post Link to post Share on other sites
rale 0 Posted May 31, 2010 Pa i ja mislim da nije ustimano staklo sibera u odnosu na lim jer voda ulazi previse sa lijeve strane desna je ok i napred ne ulazi nego isto pozada, znaci ako ga centriram da bude svagdje isto onda bi to trebalo biti ok, al tesko je to, jer na oko kad gledas tu fakticki nema razmaka nikako. A dihtung n astaklu sibera koji dihtuje sa limom vise lici da je od platna nego da je od gume nekako je pravo hrapav i nakuplja vodu u sebe?? Share this post Link to post Share on other sites
woodoo 0 Posted June 1, 2010 MA nemaš ti gore dihtunga ko ni ja to ti je sam neki filc Tebi što uđe vode to ti je usmjereno po vodilicama i u cijevi pa van Share this post Link to post Share on other sites
mknezic 2 Posted June 1, 2010 (edited) to je i nije dihtung. to je gumuirani/plastični neki materijal a s vremenom otvrdne, ispuca i ne drži do lima kako treba. još ga treba ponekad i očistit jer se nakupi smeća po njem. ako staklo nije centrirano (a ja sam imao tako dok nisam popravio) onda ti curi voda jače tamo gdje je veći otvor do lima i normalno da ti cijevi ne gutaju svu tu vodu nego prelazi preko plastike i curi u auto. centrirat treba tako da staklo bude u ravnini s krovom jer je tad to idealno (ta guma/filc oko stakla je polukružnog oblika tako da kad je staklo u ravnini s krovom tada je na dnu takoreći do lima, dok je na vrhu malo više odmaknuta od lima, zar ne?). ako je staklo malo ispod lima, tada se na tom mjestu skuplja voda i prije će ući u auto nego će otići po krovu. pretpostavljam da bi trebalo premazati tu gumu/filc nečim da se zaštiti/obnovi (koliko se sjećam to je guma s nekim dlačicama po sebi, sad jel su te dlačice djelo VWa ili prirodnih utjecaja, pojma nemam - na četvorki je to lijepa guma ali je četvorka i 10 let mlađa). sunce je zakon ali ima čudan utjecaj na gumu/plastiku :-) Edited June 1, 2010 by mknezic Share this post Link to post Share on other sites
vjeko86 0 Posted June 1, 2010 evo slikao sam šiber,pa ako netko može označiti gdje se točno nalaze odvodne cijevćice, http://img248.imageshack.us/i/dsc01598v.jpg/ i ovdije se vidi ta kao guma okolo,i s koje strane su kanalići http://img229.imageshack.us/i/dsc01592h.jpg/ thanks Share this post Link to post Share on other sites
mknezic 2 Posted June 1, 2010 to nije original šiber koliko vidim. onda ni nemaš ni vodilice ni odvod, nego ti voda curi jer ne dihta dobro ta guma oko stakla. mislim da se ni nema kaj tu podešavati/centrirati staklo. slobodno me ispravite ako griješim. sorry, ja sam u glavi imao sliku drugačijeg šibera (onaj koji se može i uvuć u krov) Share this post Link to post Share on other sites
rale 0 Posted June 1, 2010 Evo danas namontiran siber, centriran kako treba i morao sam jedan cosak sibera malo gumenim cekicem ispraviti prema unutra jer sam imao osjecaj da ima previse zazora mozda 2mm, sad je sve oako treba u vodilice voda samo kapa i odvodi odvode u cjevi Share this post Link to post Share on other sites