regazzoni 3 Posted May 31, 2010 Kako sam naslov kaže večeras oko 18:45 na povratku iz zagreba sam pri brzini od 65 km/h pogodio pokolopac šahta na nadvožnjaku u sesvetama na slavonskoj aveniji. Pitam se ko je bio investitor radova na tom nadvožnjaku, ko nadzorni organ i ko je dao upotrebnu dozvolu. Pošto sam saobraćajni inženjer razumijem se u neke stvari a samo idiot može staviti poklopac šahta na dio kud najčešće prolaze točkovi automobila. Sva sreća da imam iskustva u vožnji da je na mom mjestu bio neki mladi vozač bilo bi svega. Zasada je šteta na automobilu slijedeća koliko sam ja mogao vidjeti i osjetiti : 1. Auto vuče u stranu ( sumnjam na lijevu kuglu) 2. Zadnja lijeva čelična felga iskrivljena ( guma preživila napad) 3. Zadnji lijevi ležaj dobio malo po tamubri ( tj. počeo se čuti u vožnji) Narednih dana auto ide na grabu da vidim šta je još vrisnulo! U nadi da nije više ništa stradalo. Investiciono održavanje drumova je na nivou, al izgleda da šahtovi nisu najbolji. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 31, 2010 šahtovi su nažalost porazbacani putevima bez ikakve logike.. pogotovo bas kud se mora prelazit po njima.... Ako nosi u stranu nesto je krivo... kugla il puca il ima lufta.... Spona,rukavac,amortizer..... Zna bit nevidljivo oku al dovoljno da zeza... Optika majka Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted May 31, 2010 tako ima kod nas u pozegi. ides ravno po sredini trake spizdis u sahtu,skrenes desno e sad je tu sahta,vratis se lijevo prema crti opet sahta. i to sve u 100 metara. moras vozit slalom.katastrofa Share this post Link to post Share on other sites
regazzoni 3 Posted May 31, 2010 Prvo optika pa onda vanredni tehnički pregled! Dabogda pametni bili nek miču te šahtove van puteva ionako samo smetaju. Share this post Link to post Share on other sites
shifty 0 Posted May 31, 2010 u kojoj od 3 trake je to bilo, ja skoro svaki dan tud prolazim, da nebi i mene okinulo? još si super prošao ak si tako "sporo vozi".. ja nerijetko taj nadvožnjak preletim sa 100+ Share this post Link to post Share on other sites
Vile 0 Posted May 31, 2010 (edited) u kojoj od 3 trake je to bilo, ja skoro svaki dan tud prolazim, da nebi i mene okinulo? još si super prošao ak si tako "sporo vozi".. ja nerijetko taj nadvožnjak preletim sa 100+ pazi da te murjaci tamo ne okinu. svako malo ih tamo vidim poslije nadvoznjaka u smijeru istok. bila bi ti lijepa kazna. sorry na OT Edited May 31, 2010 by Vile Share this post Link to post Share on other sites
regazzoni 3 Posted May 31, 2010 u krajnjoj lijevoj u smjeru istoka tj prema autocesti zagreb lipovac. I poslije na radiju javljaju kako nema poklopca od šahta. Gle čuda zakaj nisu javili prije, a nisu ni mogli jer sam ga ja lansirao u vasionu. Nije bilo gužve pa se može furati krajnjom lijevom trakom brzinom od 65 kph, a poslije nadvožnjaka obično budu dečki u plavom pa žandaraju kaznu tak da se ne isplati voziti brže Share this post Link to post Share on other sites
Tolic 0 Posted May 31, 2010 pazi da te murjaci tamo ne okinu. svako malo ih tamo vidim poslije nadvoznjaka u smijeru istok. bila bi ti lijepa kazna. sorry na OT Skoro svaki dan su iza nadvoznjaka i samo čekaju Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted May 31, 2010 tako ima kod nas u pozegi. ides ravno po sredini trake spizdis u sahtu,skrenes desno e sad je tu sahta,vratis se lijevo prema crti opet sahta. i to sve u 100 metara. moras vozit slalom.katastrofa ovo je odlican primjer kolega na cesti od srednje tehnicke,obrtnicke i ekonomske skole prema mercatoru(presoflexu)i vojarni,pred samim zavojem kod one automatske praone je taj cirkus sa sahtama,kao sijem zito su postavljenje.. Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted May 31, 2010 u krajnjoj lijevoj u smjeru istoka tj prema autocesti zagreb lipovac. I poslije na radiju javljaju kako nema poklopca od šahta. Gle čuda zakaj nisu javili prije, a nisu ni mogli jer sam ga ja lansirao u vasionu. Nije bilo gužve pa se može furati krajnjom lijevom trakom brzinom od 65 kph, a poslije nadvožnjaka obično budu dečki u plavom pa žandaraju kaznu tak da se ne isplati voziti brže Od zadnjih 7 puta koliko idem onuda 6 puta su stajali na Tifonu, znači stalno su tamo. Dobro da jere danas kiša padala pa sam bio doma, sigurno bi poklopac moj bio. Btw. ja se vozim onuda 90 na kazaljku, nišane u mene, al me ne diraju, šta nije 80 ograničenje? Share this post Link to post Share on other sites
shifty 0 Posted May 31, 2010 hahaha, meni je manje kazna na pameti nego to što bi se dogodilo da sa 130 nedaj ože uletiš u tu repetinu... nema te!! a policija, da, redovno se stanu tamo i isprobavaju aparat svoj.. Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted June 1, 2010 ovo je odlican primjer kolega na cesti od srednje tehnicke,obrtnicke i ekonomske skole prema mercatoru(presoflexu)i vojarni,pred samim zavojem kod one automatske praone je taj cirkus sa sahtama,kao sijem zito su postavljenje.. pa bas to.ajd reci koji je to idiot postavio tamo.nemos vjerovat Share this post Link to post Share on other sites
tomica88 0 Posted June 1, 2010 Od zadnjih 7 puta koliko idem onuda 6 puta su stajali na Tifonu, znači stalno su tamo. Dobro da jere danas kiša padala pa sam bio doma, sigurno bi poklopac moj bio. Btw. ja se vozim onuda 90 na kazaljku, nišane u mene, al me ne diraju, šta nije 80 ograničenje? je , 80 je po novom...hvala Bogu jer onih 60 je bilo katastrofa i da , baš je moj stari komentiral neki dan kak su postavljeni ti šahtovi i evo ti vraga Share this post Link to post Share on other sites
Sioux 0 Posted June 1, 2010 Nisam siguran, al mislim da si trebao zvati policiju, i nek pisu izvjestaj, trebale bi ti hrvatske ceste nadoknaditi stetu, jer netko mora biti odgovoran za te stvari, inace je takva procedura kad ne oznace da je cesta shebana ili nest, a ti lupis u grabu.. kazem nisam 100%, al sad ti je i onako kasno za ista. Share this post Link to post Share on other sites
joke 0 Posted June 1, 2010 Ja isto mislim tako Jbt za koji vrag na 16 mjesta plaćaš nakandu za ceste.... Share this post Link to post Share on other sites
Pecko 0 Posted June 1, 2010 Pa naravno, ja bi isto stal i zval policiju i nek zovu hrvatske ceste. Hebo ih šaft, ja sam građevinar i znam da se prometna instalacija postavlja u osi ceste, ali to nije razlog da šahti ne posatviju na bankinu gde nebi smetali baš nikaj Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted June 1, 2010 Ima točno propis koliko smije bit odstupanje poklopca šahte od razine asfalta mislim da je max. +/-5mm (građevinari????) Jbt inženjeri NASE su u stanju čuvjeka poslat na mjesec, a ovi u Hr. Cestama nisu kadri šahtu složit u razini asfalta. Može se zvat policija, međutim ceste treba tužit na sudu da bi platili štetu i to je natezanje, oni uvijek tvrde prevelika brzina, i koješta. Poznanik je u Skorpikovoj presjekao obje prednje gume, priznali mu štetu nakon dvije godine. Share this post Link to post Share on other sites
Pecko 0 Posted June 1, 2010 Naši se bave malanjem tunela. Neznam, bolje probati zvati policiju nego ne probati nikaj pa da ti je kasnije krivo, dečko je i sam rekel, dobro da je bil on a ne neko neiskusan, pa mogel se ubiti i kaj onda, ne isplati se zvati policiju zato jer bude sud trajal 2 godine...isplati se tek toliko da majmuni vide da nemogu raditi sranja bez da itko za to odgovara Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted June 1, 2010 To ti je tak u našoj državi. Još nisam čuo da je u Hr. netko bio kriv zbog krivo izvedenog nagiba ceste u zavoju, il zato što negdje curi voda preko ceste dok se recimo u Njem. vozača oslobađa krivnje ak je netko drugi sj.... stvar, Kod nas samo furaju otrcanu frazu: izgubio nadzor nad upravljačem, gadi mi se već taj izraz Share this post Link to post Share on other sites
regazzoni 3 Posted June 1, 2010 Evo drugari odgovora iz Zagrebačkih drumova na moju konstataciju: Čitajući vaš mail došla sam do zaključka da ste zbog prometnica koje održavaju Zagrebačke ceste imali štetu. Nedugo u javnim medijima izjavila sam da se za nastalu štetu morate obratiti policiji koja će izvršiti uvid . Sa zapisnikom od policije štetu ćete refundirati preko Croatie osiguranja sa kojom Zagrebačke ceste imaju ugovor. Građanin ne smije biti oštećen i to se do sada dobro realiziralo. Zato mi je žao što Vi to niste znali Njima je žao pazi boga ti, a tek koliko je meni žao. Evo da pređem na stvar. Bio sam danas ko mehaničara i na optici rezime je slijedeći. Gume i felge zdrave potrebno je bilo samo balansiranje. Prednji špur raštiman to je sređeno. Zadnji most iskrivljen nema mu lijeka nego zamjena. Probušen pod vozila i na kraju oštećen lijevi prag. Eto to je rezultat revnosnog rada Zagrebačkih cesta, izvođača radova i nadzornog organa. Koliko se sjećam to su prošle godine završili radove. Bravo za izvođača poklopci šahtova nisu izdržali ni garantni rok. A što se policije tiče u budućim prolascima predmetno dionicom vozilm 7 km/h i to slalom između šahtova u stilu Alberta Tombe pa onda neka me za to kazne kad sve živo skrive na vozače. Sva sreća pa imam iskustva i reflekse da nije bilo mrtvih glava. Share this post Link to post Share on other sites
regazzoni 3 Posted June 2, 2010 Ovako izgleda troškovnik radova i dijelova utrošenih na opravku auta: 1. Balansiranje 2 felge i gume te ravnanje jedne felge 5€ 2. Optika ovjesa prednjeg i stražnjeg 15€ 3. Polovni zadnji most 120€ Do sad ukupno 140€, a tek sad auto ide majstoru pa da vidimo koliko će me još koštat! Share this post Link to post Share on other sites
Sioux 0 Posted June 2, 2010 Ovako izgleda troškovnik radova i dijelova utrošenih na opravku auta: 1. Balansiranje 2 felge i gume te ravnanje jedne felge 5€ 2. Optika ovjesa prednjeg i stražnjeg 15€ 3. Polovni zadnji most 120€ Do sad ukupno 140€, a tek sad auto ide majstoru pa da vidimo koliko će me još koštat! ravnjanje felge za 5eura, pa di to, kod nas je 200kn komad... a ni optika nije skupa vidim. Share this post Link to post Share on other sites
lika091 0 Posted June 3, 2010 ravnjanje felge za 5eura, pa di to, kod nas je 200kn komad... a ni optika nije skupa vidim. Pa vidiš da je Forumaš iz Prnjavora, to je ona država koja ima jedno slovo u sredini registracije a okolo brojeve. Share this post Link to post Share on other sites
regazzoni 3 Posted June 3, 2010 Pa vidiš da je Forumaš iz Prnjavora, to je ona država koja ima jedno slovo u sredini registracije a okolo brojeve. Upravo tako mi smo do sad imali jednačinu sa 1 nepoznatom, a od skoro sad imamo sa 2 tj imamo 2 slova na tablici. Cijena balansiranje i ravnanja felge je 5€ zato jer mi to radi prijatelj vulkanizer Share this post Link to post Share on other sites
regazzoni 3 Posted June 11, 2010 Evo da prijavim, auto došao od auto limara, zamjenjen zadnji most, popravljen prag i pod, pofarbano sve to i desni retrovizor i to zadovljstvo me koštalo 100€, još jedna optika 10€. Samim tim gore navedenim ostao sam lakši za ukupno 250€ što i nije puno na odnosu posla koji je obavljen Share this post Link to post Share on other sites