0
Endi

Turbo-gubitak snage

Recommended Posts

U pitanju je Golf 1.8T AGU 150PS stock

Problem je sto kada pun gas u trecoj iz nizih obrtaja ubrzava sve super do 4000rpm onda samo stane da ubrzava kao blokada samo stane,pustim gas,dodam onda povuce,to nekada radi i u drugoj ali na 5000rpm,a prva je ok...

To je vjerovatno do pritiska nesto,wastagate ventila,N75???svjecice,boost leak? nesto?????

Unaprijed sam ti zahvalan...

Pregledaj sva vakum crijeva , dovljno je da ima i naj manju rupicu negdje

Pregledaj sva vakum crijeva , dovljno je da ima i naj manju rupicu negdje

Jeli moguce da mi se to desava zbog crijeva "nekog" sto ide u usisnu granu pa dole u blok cini mi se????

sumnjam da ti je do crijeva pogledaj wesgeyt ili nesto slicno oko turbine ;mjerac protoka zdraka.lamdo sonda ali najprije otidi na dijagnostiku

Edited by ivan@turbo

nije ti do crijeva pogledaj wesgeyt ili nesto slicno oko turbine ;mjerac protoka zdraka.lamda sonda ali najprije otidi na dijagnostiku

Mislis da ce diagnostika pokazati???

Joj uvijek mene zakace ti nepoznati kvarovi :angry:

mislim da je to problem sa nekim vakum crijevima mozda ti negdje malo pusta ali nisam siguran

mislim da je to problem sa nekim vakum crijevima mozda ti negdje malo pusta ali nisam siguran

Jeli pusta zbog pritiska ili gubi vakum na wentilu?

ako jr ovo sto sam ti ja nabrojo pokazat ce i moze biti cak i bombina vidi i mogu ti izmjeriti pritisak turbine onda ces vidit gdje trebas gledat

MISLIM DA TI NIJE WESGEJT VENTIL JER NEBI TI PUNIO PRITISAK KAD OPET PRITISNES GAS,NAJPRIJE POGLEDAJ VAKUME I SPOJEVE SVIH CRIJEVA I CRIJEVA INTERKULERA JER KOLIKO SAM RAZUMIO DRZI PRITISAK JEDNO VRIJEME I ONDA GA ISPUSTI,A DA TI JE NEKI VENTIL NEBI TI BILO PRITISKA U DRUGOJ I TRECOJ BRZINI

MISLIM DA TI NIJE WESGEJT VENTIL JER NEBI TI PUNIO PRITISAK KAD OPET PRITISNES GAS,NAJPRIJE POGLEDAJ VAKUME I SPOJEVE SVIH CRIJEVA I CRIJEVA INTERKULERA JER KOLIKO SAM RAZUMIO DRZI PRITISAK JEDNO VRIJEME I ONDA GA ISPUSTI,A DA TI JE NEKI VENTIL NEBI TI BILO PRITISKA U DRUGOJ I TRECOJ BRZINI

Jeli moguce da se to desava ako gumeno crijevo ispod usisne grane sto ide u nju precnika 10mm ima malu rupicu???

Jeli moguce da se to desava ako gumeno crijevo ispod usisne grane sto ide u nju precnika 10mm ima malu rupicu???

moguće

moguće

Hvala vam ljudi,sutra saljem procesor na chipanje a u medjuvremenu cu da se pozabavim oko toga :palacg

Hvala vam ljudi,sutra saljem procesor na chipanje a u medjuvremenu cu da se pozabavim oko toga :palacg

Danas se malo cackalo i pripremalo auto.Mislim da je ovo bio problem crijevo ispod usisa zamjenjeno :palacg:icon_wink:

8tvq.jpg

Ovdje ono stoji i vjerovatno je gubo tu pritisak i nije otvarao regulator pritiska goriva:icon_question:

Nisam auto jos probao tek za par dana :rolleyes::icon_smile:

To je to crijevo...

30rqoeh.jpg

o38s8.jpg

21jc3e9.jpg

Edited by Endi

I pomalo se radilo na unutrasnjosti :)

I islo mi je jako na zivce mana kog ove generacije je sto je unutrasnja plastika presvucena tankim filmom gume i ona se vremenom pocije da guli,pa sam sve plastike potopio u vrelu vodu i poslije par minuta zgulio spuzvicom za sudje onom grubljom stranom tako da su sada spremne za lakiranje u neku tamnu boju...

Sta preporucujete dali da u jako tamno sivu farbam,ili mat crna???

1zgalcm.jpg

302ro0h.jpg

Konzola oko volana

2hxv90o.jpg

9ao65k.jpg

meni je to crijevo otislo bilo ali nisam imao simptome ko ti,meni je znao zatrzat oko 3000 obrtaja (nesto slicno kao turbo rupa ali mi nije u velikim obrtajima nesto bas posebno se desavalo da je se moglo osjetit) posle toga auto puno bolje islo .Mislim da ti je to vrijedna informacija!(Crijevo ti kosta 35 eura orginal)

Edited by ivan@turbo

meni je to crijevo otislo bilo ali nisam imao simptome ko ti,meni je znao zatrzat oko 3000 obrtaja (nesto slicno kao turbo rupa ali mi nije u velikim obrtajima nesto bas posebno se desavalo da je se moglo osjetit) posle toga auto puno bolje islo .Mislim da ti je to vrijedna informacija!(Crijevo ti kosta 35 eura orginal)

Pa eto zamjenio sam ga ali ne znam sada kakav je jer mi nije jos procesor dosao sa chipanja pa kada dodje probat cemo :bravo

Pa eto zamjenio sam ga ali ne znam sada kakav je jer mi nije jos procesor dosao sa chipanja pa kada dodje probat cemo :bravo

......ako nemože da ozuje gume dolje s felgi ....... nije dobro :palci veći turbo pa opet map ........

da neotvaram novi top.

auto je do prije par mjeseci isao jako dobro, nakon nekoga vrimena je vrlo malu kilometrazu prolazia i to nista vise od 2200 okretaja, mislio sam da se ulinia ali sam ga par puta razvuka malo i opet nista, turbinu cujem tako da nesumnjam da je otisla + reparirana je prije godinu dana, pogledat cu crijeva turbine + zanima me moze li jos nesto biti osim ovih cijevi tj zanima me sta ja mogu jos provjeriti?

da neotvaram novi top.

auto je do prije par mjeseci isao jako dobro, nakon nekoga vrimena je vrlo malu kilometrazu prolazia i to nista vise od 2200 okretaja, mislio sam da se ulinia ali sam ga par puta razvuka malo i opet nista, turbinu cujem tako da nesumnjam da je otisla + reparirana je prije godinu dana, pogledat cu crijeva turbine + zanima me moze li jos nesto biti osim ovih cijevi tj zanima me sta ja mogu jos provjeriti?

možda bi trebalo napomenuti da se radi o 1.6 TDi golf2, koliko je vidljivo iz tvog infa...........

ako sam u pravu

Sto bi reki dizel je prljav malo i lako se zaprljja ulini radi bosch pumpe,cepaj ti to malo vise nakon par dana trebao bi malo procepiti imao sam ga i ja pa znam :palacg

......ako nemože da ozuje gume dolje s felgi ....... nije dobro :palci veći turbo pa opet map ........

Ma nadam se jedno 200-210+ jer se radi o STAGE 2 :palacg a to sa drugom turbinom se ne mogu zezati praviti hibrid dizne mapa itd

možda bi trebalo napomenuti da se radi o 1.6 TDi golf2, koliko je vidljivo iz tvog infa...........

ako sam u pravu

razmislja sam kako cu to staviti na kraj ali me ocito nesto omelo!

Edited by mateo.split

Ipak sam se odlucio za mat crnu,evo kako je ispalo nisam sve slikao kada postavim na auto bice jos fotki...

2a7tt0k.jpg

2akmcs7.jpg

24n1rp4.jpg

Postavio chip probao,zadovoljan i onda prodao auto za oko 5000eura :mah

35a95y0.jpg

Edited by Endi

0