0
misc_maker

LED diode

Recommended Posts

Pozdrav,

ovako pošto se ja bas ne kužim u tu elektriku molio bi za nekoliko informacija.

Imam Golf V, 2007.g. te bi htio promjenit sve te obične žaruljice sa ledicama.

Znaci stavio bi led za:

- osvjetljenje tablice

- za poziciju

- u prtljaznik

- i naravno za osvjetljeneje kabine (na strop napred i nazad i osvjetljenje kod nogu)

Sad me zanima kakve ja to ledice trebam za svoj VW (vidim ja tu ima njih sa 6 dioda sa 12 i ko zna kakve sve vrste). Kolko sam cuo trebam za tablicu i za poziciju one s poništivačem grešaka, dok za ostalo osvjetljenje su i obične ok ili?!

U kabinu ti idu w5w ubodne zaruljice i trebas 3 cjevaste neznam točan naziv ali mislim da su c5w iste su ti veličine kao i one za osvjetljenje tablice

U kabinu ti idu w5w ubodne zaruljice i trebas 3 cjevaste neznam točan naziv ali mislim da su c5w iste su ti veličine kao i one za osvjetljenje tablice

A jel i te u kabini moraju biti s ponistivačem grešaka ili obične...??

malo ot... interesira me ako netko zna, zasto kad mi je ledica u kabini na poziciji "ugašeno" kao da tinja tj nije skroz ugašena?! Probao sam okrenut polaritet tj okrenut ledicu ali onda (normalno) ne radi :o

Zasto se to desava? Probao sam i promijeniti drugu vrstu (one s tablice) ali simtomi su isti....

misliš tinja stalno, ili samo kratko nakon gašenja?

meni ne tinjaju

meni su ibizi isto tinjele ledice u kabini al malo i to mi je ok izgledalo nešto kao ambient light,to je tak sa svim ibizama,fabiama i polo 9n kolko sam skužio,a u golfu mi ne tinjaju il su upaljene ili ne..

Stvar je u tome sto ti ne ledici stvarno trebas JAKO mali napon pobude tj. da ona pocinje emitirat svijetlost, pa je onda za to tinjaje dovoljno samo da dobije + pol a - je prekinuti i ona vec dobiva dovoljan potencijal da lagano tinja. Neznam tocno moze biti da ti na auto prekida - pol na tim zaruljicama a kad bi prekidalo + pol onda vjerojatno nebi svjetilo........

rjesenje bi bilo da se stavi takva sklopka (na vratima ili gdje se vec koristi) koja bi imala dva polozaja, znaci jedna polozaj bi spajao ledicu na - pol i ona bi svjetila, a kad bi bilo iskljuceno onda da se ta ista nozcia spoji sa drugom nozicom led diode i tako ju dovede u stanje nultog potencijala i sigurno nebi svijetlila..

Uhhh sta sam se raspisao, mozda najbolje da ipak ostavis tak za ljepsi ugodaj :bravo :bravo

Neznam ako je ko primjetio,al meni na golfu 5 jedno vrijeme kad ga zaključam,isto laganini tinjaju ledice od žmigavaca u retrovizorima(mora biti potpuni mrak da bi se vidlo) i onda se nakon nekog vremena ugase do kraja....sve je original i tvornički

misliš tinja stalno, ili samo kratko nakon gašenja?

meni ne tinjaju

stalno tinjaju majku im... :) mjerio sam do oko 10-ak min...

al to je bad...ako pustis auto a da tinja ledica, nakon duzeg vremena ne paljenja auta papala maca bakteriju :palacd. Ma cisto sam pitao informativno... ;) tnx svima na odgovorima.

al to je bad...ako pustis auto a da tinja ledica, nakon duzeg vremena ne paljenja auta papala maca bakteriju :palacd. Ma cisto sam pitao informativno... ;) tnx svima na odgovorima.

Sto se tice papanja baterija, tu si mislio na akumulator jel????

te ledice mogu bezveze govorim mjesec dana tako tinjat i nece ti isisat akumulator jer trose zanemarivo malo struje u odnosu na klasicne zarulje

Edited by Xmaster

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....057&hl=tfsi

možeš se javiti meni za ledice, a kolegi Kopa za rješavanje problema s elektronikom

E vidim na ovom linku sta si mi ostavio da si i ti mjenjao lampice interijera.....daj mi samo molim te reci dal i te zaruljice (ove interijera zajedno sa ovima kraj nogu) dal i te moraju imat CAN bus ili mogu bit obične ledice ..odnosno jel su i one povezane s compom auta kao i ove na registraciji i na poziciji??

one nemaju veze sa can-busom,meni u autu sve rade al sam imo problema sa prednjim pozcijama,malo su radile malo ne,a na armaturi je gorila lampica stalno..

mislim da u kondezatoru ostane malo struje koja napaja ledice jos neko vrijeme posto one trose srvarno malo malo malo malo :rotfl struje

ja sam postavio ledice smd ili tako nekako w5w 3komada nazad i 2 komada naprijed stim da naprdijed ide još jedna koja je 'horizontalna' sve ove sijalice ne podliježu canbusu tako da možeš bez problema da mijenjaš skidaš, to se isto odnosi na prtljažnik gdje imaš 1komad i 1komad u pretincu, ja nemam ispod nogu, neznam zašto, neznam ni da li dođe na tdi trendline.

Na tablicu ti moraju biti ledice se canbusom idu 2 komada isto neke horizontalne, skini pa vidi nije teško.imaš gotovih rešenja od decante koje je plung&play svijetli premoćno i dođe oko 50e

ja sam postavio ledice smd ili tako nekako w5w 3komada nazad i 2 komada naprijed stim da naprdijed ide još jedna koja je 'horizontalna' sve ove sijalice ne podliježu canbusu tako da možeš bez problema da mijenjaš skidaš, to se isto odnosi na prtljažnik gdje imaš 1komad i 1komad u pretincu, ja nemam ispod nogu, neznam zašto, neznam ni da li dođe na tdi trendline.

Na tablicu ti moraju biti ledice se canbusom idu 2 komada isto neke horizontalne, skini pa vidi nije teško.imaš gotovih rešenja od decante koje je plung&play svijetli premoćno i dođe oko 50e

hvala :palacg

evo ja stavio danas isto u kabinu na G5 smd žarulje w5w i primjetio sad da isto tinjaju.... kad se vozim isto je osećaj kao kod maria84 odnosno ambient light a kada se zaključa onda tinjaju još manje, toliko da se vidi..... sutra očekujem žarulje sa can busom za tablicu pa ćemo vidjet šta će sa njima biti. ;)

0