tomo sk 0 Posted June 13, 2010 pozdrav ekipa! Evo da vam objasnim problem. Motor je 1.9 TDI,110 ks. Prije dva tjedna promjenjen zupčasti,španer,klizač,vodenu pumpu,klinasti,španer mikra i mikro i ulje i sve 5 do jučer. Upalim auto u leru radi normalno ali kad sam dodao gas čuo sam užasno čekičanje u predjelu glave(ne moje od motora). Mislio sam da če proč,krenem ali on čekiča i dalje ali to nije sve nema čak ni snage,a i turbina se čuje da radi mada mislim da oma nije uzrok. šta drugo nego se uputim kod majstora i provjerimo sve;motor je u fazi,kajla na mjestu,apsolutno sve je ok no on mi kaže da sumnja na bosh pumpu,kao kasnije paljenje,ali kako ako je u fazi sve? No ona je promjenjena prošle godine,reparirana kod purića i smatram da nebi smjela biti uzrok. No nije to sve danas sam ga jedva upalio. Vergla ko lud i nakon par sekundi kresne i baci crni dim,ugasim ga i upali normalno na zub ali ćim malo odstoji opet patnja. Sad neznam možda je senzor temperature goriva jer mi jednom nije htio upalit nikako,kao on zakreče kut paljenja,promjenjen taj senzor i bilo sve 5. Ako je tko imao sličan problem molim za pomoč. Unaprijed hvala. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted June 13, 2010 Pa i pumpa se fazira tako ako je sve pregledao radilica-bregasta-pumpa onda nesmje bit problema.... Paljenje mozes vidit komparaterom il diagnostikom.... Share this post Link to post Share on other sites
josip rugvica 0 Posted June 13, 2010 mislim da ti je do faze na pumpi jer je meni neki dan isto bilo na passatu 110ks al sam na dijagnosticividio da je paljenje Share this post Link to post Share on other sites
tomo sk 0 Posted June 14, 2010 a nista drugo,idem na dijagnostiku pa javim kaj je bilo. Hvala puno! Share this post Link to post Share on other sites
tomo sk 0 Posted June 14, 2010 evo me. Bio kod frenda na dijagnostici i pokazalo grešku:magnetna igla za početno ubrizgavanje. E šta sad,ima ko kakvu ideju,jel se da samo to promjenit i dal mogu sam? E da i sad mi se na povratku upali lampica od grijača i blica,pa ja ču se ubit. Zna netko možda što je to? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted June 14, 2010 mislim da ti je ta magnetna igla onaj klinac elektronike na 3oj dizni.... Share this post Link to post Share on other sites
josip rugvica 0 Posted June 14, 2010 (edited) mislim da ti je ta magnetna igla onaj klinac elektronike na 3oj dizni.... u pravu si al to treba sam ponistit gresku jer je u mom slucaju tak bilo kao ta igla i senzor pozicije radilice Edited June 14, 2010 by josip rugvica Share this post Link to post Share on other sites
ramljak 0 Posted June 15, 2010 mislim da je ta igla u sklopu elektronike na pumpi,znaci zamjena elektroniker bospumpe. imas li broj greske? Share this post Link to post Share on other sites
tomo sk 0 Posted June 21, 2010 (edited) mislim da je ta igla u sklopu elektronike na pumpi,znaci zamjena elektroniker bospumpe. imas li broj greske? U pravu si Ramljak to je u sklopu elektronike pumpe, neki mali dio sa donje strane i ide onaj đek sa tri pina iz njega. na njemu je kao malo sito i magnet kroz koji prolazi gorivo i onda elektronika regulira ubrizgavanje i kut paljenja kolko sam ja skužio po riječima majstora. Probavao sam poništit grešku ali nije bilo moguće što znaći da je prdnula skroz. Nabavio sam taj dio sa pumpe sa 90 konja mada su mi svi govorili da je razlika između 90 i 110 i da neče radit ali radi ko novo. Jedini je problem to da sam moro skinut pumpu da bi ga zamjenio jer se nemože doč do drugog šarafa jer je točno iza nosača pumpe.ali uz malo znanja nije ga problem zamjeniti. Hvala puno svima na trudu i pomoći Edited June 21, 2010 by tomo sk Share this post Link to post Share on other sites
Zrinedin 0 Posted June 21, 2010 E upravo to nekidan sam doživio kada je kod servise za bosch pumpe i dizne doterao lik novu toyotu avensis. Isti takav zvuk imao kao sto si opisao. Isto tako u leru radi lijepo. Kada je dao gasa. Počeo čekitčarit i jako dimit. Strava i uzas. Cijelu ulicu zadimio. Nadam se da se oporavio taj auto. Tomo sk @ zasto kazu da je neće dugo radit ? Zato sto razlicite bosch pumpe za tdi 90 i za tdi 110 ks ? Ja sam mislio da je sve to isto i da je chipirano samo. Share this post Link to post Share on other sites
tomo sk 0 Posted June 21, 2010 E upravo to nekidan sam doživio kada je kod servise za bosch pumpe i dizne doterao lik novu toyotu avensis. Isti takav zvuk imao kao sto si opisao. Isto tako u leru radi lijepo. Kada je dao gasa. Počeo čekitčarit i jako dimit. Strava i uzas. Cijelu ulicu zadimio. Nadam se da se oporavio taj auto. Tomo sk @ zasto kazu da je neće dugo radit ? Zato sto razlicite bosch pumpe za tdi 90 i za tdi 110 ks ? Ja sam mislio da je sve to isto i da je chipirano samo. da različite su,razlika ti je u tlaku ubrizgavanja,a razlika je i u turbini Share this post Link to post Share on other sites