Peki 0 Posted April 13, 2011 meni je tako od prvog dana, mozda si ga terao do UK pa zato Share this post Link to post Share on other sites
ANEL_TDI 0 Posted April 13, 2011 Meni se to najcesce dogada iz 3. u 4.kad ga potegnem trecom preko 3200 okretaja,i tada cetvrtom nece da povuce kako bi trebao.... pa sad sta ga hebe neznam al mi jako ide na zivce... pokusat cu ocistit turbinu pa cu vam javit ima li kakvih promjena.... Share this post Link to post Share on other sites
elvisvwvw 0 Posted April 14, 2011 meni se to događalo kad sam tandrko po toj polugici na staroj turbini....(malo jače puše ) i uglavnom vnt turbo može puhat sve do 1.3 bar sve preko baca u safe mod i u principu to se zove turbo surge... uglavnom polugica ostane dulje u onom položaju za maximalni tlak i kad se vrati sav onaj pritisak na ispušna pera kad polugica popusti zađe na i spuh i napravi ono puhhhh znam ja!! ahahhahaha Share this post Link to post Share on other sites
vele 1 Posted April 15, 2011 Jel mi moze neko reci ko ima AFN kako su mu spojena vakuum crijeva na N75 ventilu? Jel mi se dogadja da kad spojim onako kako mislim da treba i kako je nacrtano u ETKI (sa vakuum pumpe na manji, donji izvod, a sa veceg gornjeg izvoda na turbinu) da auto nejde dobro, a kad spojim obrnuto auto pocne ici bolje ali ne dovoljno dobro I ako neko ima ideju zasto naopacke radi bar nekako a pravilno spojeno skoro pa nikako ovako mi je logicno da bude spojen kao na slici, sa tim da ventil u mom Golfu stoji okrenut za 180 stupnjeva, pa izvod koj je na ovoj slici gornji ja zovem donji..... Hvala Share this post Link to post Share on other sites
baroive 0 Posted May 18, 2011 Meni je tako spojeno. Mozda ce ti ovo pomoc http://farm4.static.flickr.com/3013/5733238298_1bed57f23d_z.jpg 2-N75 3-N18 Share this post Link to post Share on other sites
elvisvwvw 0 Posted May 19, 2011 Jel mi moze neko reci ko ima AFN kako su mu spojena vakuum crijeva na N75 ventilu? Jel mi se dogadja da kad spojim onako kako mislim da treba i kako je nacrtano u ETKI (sa vakuum pumpe na manji, donji izvod, a sa veceg gornjeg izvoda na turbinu) da auto nejde dobro, a kad spojim obrnuto auto pocne ici bolje ali ne dovoljno dobro I ako neko ima ideju zasto naopacke radi bar nekako a pravilno spojeno skoro pa nikako ovako mi je logicno da bude spojen kao na slici, sa tim da ventil u mom Golfu stoji okrenut za 180 stupnjeva, pa izvod koj je na ovoj slici gornji ja zovem donji..... Hvala uglavnom ako je orginalni ventil piše ti na njemu "vac"- tu spajaš vakum sa vakum pumpe i one plastične posude koja ti je skrivena pod blatobranom tamo gdje ti piše "out" na taj dio spajaš zrak vanjski koji ti se povlači sa kućišta filtera zraka znači ostaje ti samo onaj koji ide na vakumski aktuator turbine na njemu ti ne piše ništa valjda sam pomogao Share this post Link to post Share on other sites
vele 1 Posted May 28, 2011 (edited) Konacno nakon mjesec dana muke i obilazka nekoliko majstora rjesio sve probleme pa da napisem sto se sve dogadjalo turbina dosla od Kirchnera (koji je na glasu kao dobar servis za turbine) namontirana na auto i opet isti simptomi, sljedeci korak bila je promjena N75 ventila i nakon toga opet isto. Tu sam poludio i uzeo auto te otiso kod drugog mehanicara, ostavim mu auto i zove me i kaze turbina VNT mehanizam steka, nije mi jasno i kazem mu da je nemoguce, dosla je sa servisa pred 100km, pod garancijom je itd. Kaze on dodji pa vidi. I stvarno, nisu je dobro slozili. Odlazim nazad kod Kirchnera na reklamaciju i uvjeravaju me da nije do njih sigurno, ali kao budu to oni slozilim otvara turbinu dok sam tamo i imam kaj vidjet, VNT mehanizam zacadjen kao da ga nisu ni dirali. Slozili je na garanciju ponovo i sada je OK, osim toga isli su dirat stelanje stangice koja zakrece krilca i krivo je postelali tako da je turbina cijelo vrijeme davala pre mali tlak, objasnili su mi da su oni zakljucili da je nastelana tako da previse puse pa su oni to smanjili. U medjuvremenu sam morao kupiti i novi N75 jel ovaj nije valjao koj je bio na autu, i nastelana je turbina (nakon sto su je steleli "majstori" u Kirchneru) na dijagnostici po refernetnim vrijednostima punjenja. Sad je sve ok, auto ide, ne odlazi u safe mode Dakle razmislite svi prije nego odete kod Kirchnera jel moje iskustvo govori da nisu bas tako dobri kako se prica, a cijenom su najskuplji Uz to da ne pricam da prvi put kad su napravili turbinu su pricali da je ispitana na stroju i da sada puse kako treba, bilo mi je malo cudno koj to stroj imaju da simulira ispusne plinove, ali ajde dobro. No kad sam se vratio i trazio da mi je predamnom stave na stroj i zavrte da vidim kako puse, i nek mi daju graf su se poceli izmotavat da nemogu oni to sad itd... Uglavnom rjeseno, ne zelim nikome da prolazi ovo jel kosta i zivaca i novaca poprilicno I sada nazalost nakon svega Golf mora u prodaju, jer mi zbog posla treba auto sa 4/5 vrata, stavim oglas uskoro Edited May 28, 2011 by vele Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted May 28, 2011 Drustvo evo da se i ja priljucim ovoj veseloj skupini koja ima probleme sa sovjim kestenjarama Problemi koji su se meni pojavili u zadnjih par mjeseci su da kada vozim u cetvrtoj pun gas i na jedno 3800rpm presaltam u petu on umre. Kada se okretaji uspiju popeti na 3500 u petoj onda pocne vuci ili ako natrag vratim u cetvrtu onda vuce ok jer su okretaji visoki. Drugi problem je sto mi se kod saltanja 2/3/4 cuje kao blow off a to nije prije bilo. I treca stvar .. Inace uvijek kada sam upalio auto i radio je na leru nekih 20ak sekundi duboko i nakon toga promijenio zvuk koji vise nije bio tako dubok. Auto je tada radio sve ok. Neznam koji to dio utjece da klikne nekako i zvuk se promjeni ?? Sada mi se zna desiti upalim auto i radi mi tako duboko i zvuk se ne promjeni. Ono sto je posljedica toga je da mi turbina neko vrijem uopce ne radi kada krenem voziti .. eto ... sranje btw vele - jja sam svoju turbinu reparirao kod njih i radila je sve ok . U medjuvremenu sam remapirao auto i sve je ok bilo. Na drugom autu su mi reparirali turbinu takodjer koja je nakon 500km crknula i onda su posao priznali pod garanciju a ja sam morao nadoplatiti za novu jer vise nisam htio reparirati repariranu. Share this post Link to post Share on other sites
Peki 0 Posted May 28, 2011 (edited) Sven meni to sve smrdi na to da ti neko crijevo pusta, barem sto se tice ovo blow off zvuka, kod mene je zbog toga jer mi na jednoj selni pusta zrak Drzim fige da nije nes sa turbinom Jesi ga spajao na vagcom? Edited May 28, 2011 by Peki Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted May 28, 2011 2sven: ovu promjenu u zvuku ti napravi egr...a on može bit uzrok i ostalim problemima Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted May 28, 2011 Sven meni to sve smrdi na to da ti neko crijevo pusta, barem sto se tice ovo blow off zvuka, kod mene je zbog toga jer mi na jednoj selni pusta zrak Drzim fige da nije nes sa turbinom Jesi ga spajao na vagcom? A crijeva od IC-a koja mogu vidjeti ovako odozgo igzledaju ok, a ova od vakuma nemogu bas sva pregledati. Kada sam vidio sad ono crijevo u ECU onda sam se tek sjeti da bi moglo biti i to i jos 100 stvari. Smrdi mi na to da je vnt mehanizam pun prljavstine .. Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted May 31, 2011 Samo da javim da sam ja svoj problem s cukanjem rješio čišćenjem MAF-a. Nabavljen je 96%-tni alkohol i štapićima za uši očišćene one keramike unutra. Danas probano na autoputu, poteže kak spada Share this post Link to post Share on other sites
Peki 0 Posted May 31, 2011 Samo da javim da sam ja svoj problem s cukanjem rješio čišćenjem MAF-a. Nabavljen je 96%-tni alkohol i štapićima za uši očišćene one keramike unutra. Danas probano na autoputu, poteže kak spada To ti je samo privremeno rjesenje nazalost :/ Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted May 31, 2011 A budem vidio. Kod mene je bilo po keramici naslaga koje kad su se počele topit u alkoholu su otpadale u komadićima, ja sam mislio da se MAF raspada. Nije sad da je bio malo prljav pa se sad hvalim tu, neg baš skroz zapečena čađa. A sad, vrijeme će pokazat... Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted June 2, 2011 2sven: ovu promjenu u zvuku ti napravi egr...a on može bit uzrok i ostalim problemima Zatvorio sam ga jos davno...ako ista znaci Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted June 7, 2011 Jel su maf senzori od 90 i 110 isti ? Jel se moze uzet maf od PD motora i recimo oni n75 ventili od cetvorke ? Share this post Link to post Share on other sites
vele 1 Posted June 7, 2011 Za N75 ventil znam da mozes uzet od cetvorke, samo moras kupiti i drugi konektor, na tvojem AFN-u je kockasti konektor, a od 4-ke ti je malo zaobljen Inace ispadne osjetno jeftinija ta kombinacija, ako se ne varam u pola Mislim da postoji i neki adapter da ne moras nista rezat po instalacijama A za MAF nemam pojma Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted June 7, 2011 (edited) Negdje sam pročitao da nisu isti, navodno je usmjeravanje zraka u MAF-u od AFN-a drugačije. Edited June 7, 2011 by Passat Share this post Link to post Share on other sites
nico155 0 Posted July 30, 2011 jel se moze ona stangica nekako cistiti jer kod mene se desava to da se premalo mice a nekad duplo vise(moguca cada) kako to doma pocistiti ? Share this post Link to post Share on other sites
ANEL_TDI 0 Posted August 10, 2011 Jel su maf senzori od 90 i 110 isti ? Jel se moze uzet maf od PD motora i recimo oni n75 ventili od cetvorke ? isti je ako je pierburg-ov jer za onog od 90 ks je radio i bosch Share this post Link to post Share on other sites
brončani 0 Posted August 26, 2011 Imam problem sa AFN-om, turbina ne radi, tlak je uvijek isti kao u leru, poluga aktuatora se ne miče (kada probam ručno radi, preko membrane također), N75 zamjenjen ispravnim ali opet se poluga aktuatora ne miče. Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted September 8, 2011 A auto ti radi najnormalnije i ide najnormalnije jel ?? Meni to bude iz prve u drugu i iz druge u trecu. Kasnije nema toga vise... Zanimljivo je da mi se to u HR nije desavalo nikada. Otkako sam otisao to mi je pocelo..zasto neznam. meni se to stalno dešava....no nažalost HERE WE GO AGAIN safe mode is ON sve super radil do danas ujutro i nakon 20km ,ja na križanju stanem, krenem 1-2-3 i auto mrtav,safe mode se upalio...ugasim auto,pričekam 1min ,upalim ga i on je još uvijek u safe modu isto i nakon 10min kad je bio problem sa vakuum crijevima onda je gašenjem/paljenjem nestao problem ,dok sad ništa btw auto nejde preko 150km/h Share this post Link to post Share on other sites
elvisvwvw 0 Posted September 9, 2011 meni se to stalno dešava....no nažalost HERE WE GO AGAIN safe mode is ON sve super radil do danas ujutro i nakon 20km ,ja na križanju stanem, krenem 1-2-3 i auto mrtav,safe mode se upalio...ugasim auto,pričekam 1min ,upalim ga i on je još uvijek u safe modu isto i nakon 10min kad je bio problem sa vakuum crijevima onda je gašenjem/paljenjem nestao problem ,dok sad ništa btw auto nejde preko 150km/h kako znaš da ti je auto u safe modu???? Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted September 9, 2011 meni se to stalno dešava....no nažalost HERE WE GO AGAIN safe mode is ON sve super radil do danas ujutro i nakon 20km ,ja na križanju stanem, krenem 1-2-3 i auto mrtav,safe mode se upalio...ugasim auto,pričekam 1min ,upalim ga i on je još uvijek u safe modu isto i nakon 10min kad je bio problem sa vakuum crijevima onda je gašenjem/paljenjem nestao problem ,dok sad ništa btw auto nejde preko 150km/h Neces vjerovati ali meni se auto sam od sebe popravio. Sve radi kao da nista nije bilo vec 3 tjedna hahah . Nekuzim sta je to.. Share this post Link to post Share on other sites
Peki 0 Posted September 10, 2011 (edited) Evo greska od wild-a, probao sam auto jucer i ide kao da je SDI, cuje se kako turbina puni, ali je auto uzasno ljen. Probat cemo spojiti boost cukicu pa vidjeti koliko to zapravo puse. Jucer sam ga logirao bas iz tog razloga, ali slon nisam log spremio Ako imate kakve prijedloge, slobodno pucajte 3 Faults Found: 01117 - Generator Terminal DF Load Signal 27-10 - Implausible Signal - Intermittent 01269 - Commencement of Injection Valve (N108) 31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent 65535 - Internal Control Module Memory Error 28-10 - Short to B+ - Intermittent Readiness: N/A Address 25 ------------------------------------------------------- Controller: 1H0 953 257 B Component: IMMO Coding: 09600 Shop #: WSC 33333 1 Fault Found: 00546 - Data wiring faulty 27-00 - Implausible Signal http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/01117 http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/17656/P1248/004680 http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/65535 http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=244506 http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/00546 Edited September 10, 2011 by Peki Share this post Link to post Share on other sites