2 2
vele

TDI AFN 110ks

Recommended Posts

Sto uciniti ako turbina puse za 0.3 bara vise nego inace? To se desava jer malo steka poluga aktuatora, ali ne radi probleme sa safe modom i ne baca gresku.

Moze li to imati stetne posljedice, ili da se vozi dok ne krenu problemi.

Da mu dodam malo goriva? :afro:

Bas me ne voli ovaj moj AFN motor :(

Turbina reparirana kod Kirschnera, bila zacadjena i puknut onaj jedan komad kaj zakrece krilca, sve slozeno...

Odenesem je mehanicaru i trebao jucer ic po auto navecer.

Zove me mehanicar i kaze, auto ide super samo kaj opet odlazi u safe mode, misli da je N75 ventil, probao jedan rabljeni kaj je posudio od nekog, ali misli da ni taj ne radi jel opet ista prica i sa njim.

Zamenio je sva vidljiva crijeva od vakuuma osim onog u ECU-u

Danas idem po auto pa vas pitam da li mogu nekako ispitat N75 prije nego ga kupim i biti siguran da je on,,ili da probam raskopat ECU i promijenit ono crijevo u njemu?

Postoji li jos koja mogucnost?

nemaš kaj ECu raskopati ;)

samo digneš plastiku onu ispod brisača i uštekaš drugo crijevo ;) vidi jel ti crijevo od IC-a pušta gdje ;)

kod mene je isto bacal u safe mod, i stavil sam novi N75 ventil, i opet je bacal ali ne tak cesto, i onda sam ocistil MAF senzora, i opet nije bilo to to, pa sam kupil komplet sve nove filtere, ne one najjeftinije nego kvalitetne, i vise nemam nikakvih problema

kod mene je isto bacal u safe mod, i stavil sam novi N75 ventil, i opet je bacal ali ne tak cesto, i onda sam ocistil MAF senzora, i opet nije bilo to to, pa sam kupil komplet sve nove filtere, ne one najjeftinije nego kvalitetne, i vise nemam nikakvih problema

veliki servis je radjen na autu sad, svo remenje ,spaneri,klizaci, remenice i naravno svi filteri, ulje itd tak da nije do filtera

jesi čistio EGR i dal si ga spajao na dijagnostiku uopće?

jesi čistio EGR i dal si ga spajao na dijagnostiku uopće?

EGR nisam cistio

dijagnostika prije diranja po turbini izbacivala pogresan pritisak u usisnoj grani, a sad veli mehanicar valjda opet isto to... to bum jos danas vidio kad odem po auto

tu grešku je i meni javilo i kad sam promijenio sva vakuum crijeva bilo je ok,nije bilo safe mode više :)

tu grešku je i meni javilo i kad sam promijenio sva vakuum crijeva bilo je ok,nije bilo safe mode više :)

ostalo je jos jedino ono u ecu ne promijenjeno, znaci kaj, skinem plastiku oko brisaca, otpojim akumulator, izvadim ecu, rastavim ga i pogledam crijevo unutra, jel tak?

i budem probao kad dodje auto naspricat sa WD-om N75 i propuhat ga na kompresor, mozda proradi

Edited by vele

Nisam čitao cijelu temu pa neznam jel tko ovo napisao, ali imao sam isti problem, nakon hrpe toga sto sam pokusao ispalo je da je nekakav elektromagnetski ventil za turbinu bio neispravan. Zamjenio taj ventil (400kn) i auto ide kao novi.

promijeniti komadic cijevi u ECU? ;)

a kak može biti u ECU-u vakuum crijevo kad iz njega izlazi komad plastike na koje se natakne vakuum crijevo i ide na crijevo IC-a ,vjerojatno se mehaničar krivo izrazil

a kak može biti u ECU-u vakuum crijevo kad iz njega izlazi komad plastike na koje se natakne vakuum crijevo i ide na crijevo IC-a ,vjerojatno se mehaničar krivo izrazil

kaj nije to ovo?

http://www.myturbodiesel.com/1000q/a3b4/ec...p-tdi-65535.htm

nije se mehanicar nis izrazil, on sumlja na ventil, a ja pitam i za crijevo jel je neko imao problema sa tim na forumu

ja se onda ispričavam ;) na mom neznanju...btw ko vam kriv kad vozite afne :D :D :D

ja se onda ispričavam ;) na mom neznanju...btw ko vam kriv kad vozite afne :D :D :D

Pfff :palacd Os kupit? :lol2

Edited by Peki

pozz škvadro,da se nadovežem na ovu temu,imam škodu octaviu 1.9 tdi 110ks,ahf motor.

isto mi baca u safe mode,jednom prilikom sam promjenio pretvarač tlaka i auto je išao kao lud ali samo 3 tjedna poslije opet baca u safe mode....neznam koji mu je k....

da nije opet otišao taj pretvarač??? i još nešto..prije se čula turbina kako fućka a evo baš jučer oslušujem i nečujem je više :angry:

sva vakumska crijeva sam promjenio jedino neznam da li i AHF ima crijevo u kompu?

da se i ja nadovezen, promijenio sam taj N75 ventil, i nakon sto sam oprao masinu, kad je auto upaljen, u nutra se cuje da bas on dumi, a vani ne, samo unutra, ne baca vise u safe mod, jer to normalno da dumi?

Da se nadovezem na temu...kod mene isti problem...otisao kod majstora spojio mi nekakvu kutiju , sjeo na mjesto suvozaca i kaze goni ga u crveno 1-2-3.... napravili par kilometara i pratio mi je stanje uglavnom pa njegovoj dijagnozi i tom mjernom instrumentu kaze da mi turbina prepunja na 2,2 bara a trebala bi na 1.9 otvarat onaj ventil sto se nalazi na njoj i otpusta visak zraka,pa kako je taj ventil zacepljen od cade(jer se vozi po gradu) vakum nema snage da ga potegne do kraja,salje kompjuteru informaciju i ovaj iskljuci turbinu. kako se taj ventil tocno zove nebi znao rec al mislim WASTGATE ili tako nesto...kad smo stali ponovno u garazu on je taj ventil nekako rukom i nekom polugicom procacko i moram priznat da mi se to nije dogadalo jedno vrijeme...

PREPORUKA MAJSTORA: skinut turbinu,rastavit je i ocistit, kod nekoga ce to funkcionirat dugotrajno a kod nekoga ne sve zavisi koliko se istopila nekakva ploca i koliko su ostecena ta krilca turbine....ali jedino pravo rijesenje tog problema je reparacija turbine ili nova turbina

to je bilo na mome AFN-u,nadam se da ce donekle moje iskustvo pomocu rjesavanju ovog problema

AFN nema wastegate na turbini već ima varijabilnu turbinu.

E ta krilca su se tebi zapekla.

ne puse ti sigurno 2.2 bara. Taj broj podijeli na dva, ili vidi u kojim mjernim jedinicama je izrazen pa ces skuzit onda .

Btw da se i ja ukljucim. Za sad mi auto i dalje ide jednako kao i prije, nemam nikakvih problema ali mi se odjednom pojavio onaj SOVA efekt kod puštanja gasa dok je auto u boostu. Vecinom nakon prve, druge a kod trece se to vec slabije cuje.

Skroz se jako cuje. Kao kod GTI-a koji ima recimo cijev i gljivu ( CAI ) i blow off....a ja nemam nista od toga i imam taj efekt. Skroz cudno..

Mozda mi je auto poludio nakon sto tocim Shell V-Power Diesel :D

Edited by sven

neznam ali evo slike turbine od afn i ovaj ventil i ovu polugicu je on meni potezo i nesto cacko oko nje i meni se to jedno 2-3 mjeseca nije dogadalo ni najmanje

evo slike pa sad kazem neznam kako se zove taj ventil stio se na njega spaja vakum na vrhu

19789217263781611905010.jpg

moguce da sam pomjeso nesto vezano za to mioze bit da treba potezat kad dode na 0,9 a meni puni na 1,2 sorry na krivim informacijama,,

HVALA SVEN

ne puse ti sigurno 2.2 bara. Taj broj podijeli na dva, ili vidi u kojim mjernim jedinicama je izrazen pa ces skuzit onda .

Btw da se i ja ukljucim. Za sad mi auto i dalje ide jednako kao i prije, nemam nikakvih problema ali mi se odjednom pojavio onaj SOVA efekt kod puštanja gasa dok je auto u boostu. Vecinom nakon prve, druge a kod trece se to vec slabije cuje.

Skroz se jako cuje. Kao kod GTI-a koji ima recimo cijev i gljivu ( CAI ) i blow off....a ja nemam nista od toga i imam taj efekt. Skroz cudno..

Mozda mi je auto poludio nakon sto tocim Shell V-Power Diesel :D

to se i meni događa,kad ga tjeram i na visokim okretajima šaltam,prilikom otpuštanja gasa kod tog šaltanja kao da imam neki blow off,a zbog čega je to,nebi znao :D

to se i meni događa,kad ga tjeram i na visokim okretajima šaltam,prilikom otpuštanja gasa kod tog šaltanja kao da imam neki blow off,a zbog čega je to,nebi znao :D

A auto ti radi najnormalnije i ide najnormalnije jel ??

Meni to bude iz prve u drugu i iz druge u trecu. Kasnije nema toga vise...

Zanimljivo je da mi se to u HR nije desavalo nikada. Otkako sam otisao to mi je pocelo..zasto neznam.

2 2