dady1 0 Posted June 20, 2010 Pozdrav za sve!!!! Evo da postavim par pitanja u vezi g2d. sad trenutno vozim opel vectru 1.6i benz 55kw nije da nisam zadovoljan sa autom, nego jednostavno smatram da bi kupnjom g2 diesel imao manju potrosnju goriva i jeftinije i dostupne dijelove!??! znaci idem na sto vecu ekonomicnost, a potrosnja je glavna! posto sam procitao na ovom forumu skore sve teme gdje se spominje golf, ali svejedno mene interesuje par stvari! o potrosnji nebih da pitam vec je prozvakano i znam da trose izmedju 5l i 7l (moja vectra nikad ispod 7l) vec neko vrijeme gledam cijene i pratim oglasnike, vidim cijene su razlicite, ali mene jedino zanima ((sto bolja limarija!!)) opce stanje vozila svatko moze da vidi, (rubnjaci, pragovi itd) Ali mene intresuje gdje se treba zavlacit i dobro gledati kad se kupuje g2???? i koliko para nije previse dati za jednu golf dvojku obicni diesel? ja mislim da je realna cijena do 1000€ ali da ima rege bar vise od pola god?!! sad me malo vi posavetujte sta da radim i sta da gledam i gdje da gledam?? hvala unaprijed!!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Gogi 0 Posted June 20, 2010 dobru dvojku za te novce neces naci.... primjera radi, moj stari ima dvojku 1.6d, tas proizvodnje, koja danas izgleda kao da je iz tvornice izasla, nema nigdje ni mrvice ruzine, ima originalnih 130 tisuca, kupio ju prije dvije godine od jednog barbe koji ju je kupio novu i koji se vozio samo po rijeci, jednom je bio u zg sa njom, a auto je cuvao doma u garazi pod dekama i platio je 2.200 eura... auto na koji je 100% ispravan... pa sad vidi da li to do 1000 eura mozes kupit ok dvojku... Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted June 20, 2010 dobru dvojku za te novce neces naci.... primjera radi, moj stari ima dvojku 1.6d, tas proizvodnje, koja danas izgleda kao da je iz tvornice izasla, nema nigdje ni mrvice ruzine, ima originalnih 130 tisuca, kupio ju prije dvije godine od jednog barbe koji ju je kupio novu i koji se vozio samo po rijeci, jednom je bio u zg sa njom, a auto je cuvao doma u garazi pod dekama i platio je 2.200 eura... auto na koji je 100% ispravan... pa sad vidi da li to do 1000 eura mozes kupit ok dvojku... ja nisam hteo nikog da uvrijedim, ali posto gledam po oglasima,(njuskalo, auti hr) i uglavnom se cijene krecu oko 1000e, bio sam u osijeku na autotrznici tamo cijene variraju od 800€ pa do 1500€ to govorim za golf 2 koji su izgledom klasicni, a ne tipa duboki branici, maglenke siber itd znaci bez opreme nego skroz standardni i da su obicni 1.6d. gledao sam jednog za 1200€ i izgleda na prvi pogled ok, nigdje ne vidis rdju ili da je trulo, a opet se bojim da nije lik napunio pur-pjene i papira a tako sto nebi uzimao! znaci sta trebam gledat i kako???? to sto se tice lima!! Share this post Link to post Share on other sites
Dusko 0 Posted June 20, 2010 Mozes nac al ispod 1000€ ces tesko naletit na dobru.Gledaj ispod pragove,spoj poda i praga odozdola,odotraga na nosacima zadnjeg mosta,iznutra u bunkeru mulde,rubove zadnje i vezni lim zadnji.... Ako nadjes dobrog golfica brzo ces se zaljubit u njega sta se tice potrosnje,odrzavanja,svega..... Tak da ti je bolje nekad dat nesto malo vise pa kupit dobar autic Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted June 20, 2010 Pozdrav za sve!!!! Evo da postavim par pitanja u vezi g2d. sad trenutno vozim opel vectru 1.6i benz 55kw nije da nisam zadovoljan sa autom, nego jednostavno smatram da bi kupnjom g2 diesel imao manju potrosnju goriva i jeftinije i dostupne dijelove!??! znaci idem na sto vecu ekonomicnost, a potrosnja je glavna! posto sam procitao na ovom forumu skore sve teme gdje se spominje golf, ali svejedno mene interesuje par stvari! o potrosnji nebih da pitam vec je prozvakano i znam da trose izmedju 5l i 7l (moja vectra nikad ispod 7l) vec neko vrijeme gledam cijene i pratim oglasnike, vidim cijene su razlicite, ali mene jedino zanima ((sto bolja limarija!!)) opce stanje vozila svatko moze da vidi, (rubnjaci, pragovi itd) Ali mene intresuje gdje se treba zavlacit i dobro gledati kad se kupuje g2???? i koliko para nije previse dati za jednu golf dvojku obicni diesel? ja mislim da je realna cijena do 1000€ ali da ima rege bar vise od pola god?!! sad me malo vi posavetujte sta da radim i sta da gledam i gdje da gledam?? hvala unaprijed!!!!!! Sa prvim limom (na kojem netreba mijenjati ništa od limarije) i dizela jaako teško buš našel za 1000 eura, a ono na izgled nigdje nije truli buš videl za koju godinu poslije zime, gledaj pod, stražnji vezni lim ispod branika po kutevima, pragove i stražnju desnu muldu iznutra izvana oko otvora rezervoara, i stražnje rubnjake, stražnja hauba i prednji blatobrani nisu bitni ako i jesu truli.... I samo još nekaj, od ovih po oglasnicima po 1000 eura, možda je 1 od 30 dobar kaj se tiče limarije, to je moja procjena..... Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted June 20, 2010 Sa prvim limom (na kojem netreba mijenjati ništa od limarije) i dizela jaako teško buš našel za 1000 eura, a ono na izgled nigdje nije truli buš videl za koju godinu poslije zime, gledaj pod, stražnji vezni lim ispod branika po kutevima, pragove i stražnju desnu muldu iznutra izvana oko otvora rezervoara, i stražnje rubnjake, stražnja hauba i prednji blatobrani nisu bitni ako i jesu truli.... I samo još nekaj, od ovih po oglasnicima po 1000 eura, možda je 1 od 30 dobar kaj se tiče limarije, to je moja procjena..... to je i problem naci dobru limariju, kad su svi umazani i ne znas kako su odradjeni?! kako prepoznati od tih koji su radjeni, dal su dobro napravljeni? Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted June 20, 2010 Mozes nac al ispod 1000€ ces tesko naletit na dobru.Gledaj ispod pragove,spoj poda i praga odozdola,odotraga na nosacima zadnjeg mosta,iznutra u bunkeru mulde,rubove zadnje i vezni lim zadnji.... Ako nadjes dobrog golfica brzo ces se zaljubit u njega sta se tice potrosnje,odrzavanja,svega..... Tak da ti je bolje nekad dat nesto malo vise pa kupit dobar autic znam da im je potrosnja oko 5l 6l ali je problem sto ima dosta svercera i ti nemas pojma kako je sta zamazivao! svi su oni zamazani, evo ima u oglasu neki 1100€ citavu god registrovan i jos kao odlican sav se sija ajd ti sad budi tu pametan!?? sta i kako napraviti?? Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted June 20, 2010 nije zlato sve sto sija!! al imam osjecaj da su se shebat haha! Share this post Link to post Share on other sites
Dusko 0 Posted June 20, 2010 Onda ti najbolje plati nekom limaru 300-400kn da ide s tobom i nadje ti dobar auto,jer ako se sam bas nekuzis lako ces se zah..... Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted June 20, 2010 Onda ti najbolje plati nekom limaru 300-400kn da ide s tobom i nadje ti dobar auto,jer ako se sam bas nekuzis lako ces se zah..... to ti je dobra ideja, jel bilo koji da prodaje svog golfa taj ce ga nahvaliti kao da je izasao iz tvornice. golfa cu da trazim dok ga ne nadjem, kazu daj je najisplativiji auto! potrosnja, dijelovi! jedino me brine palenje preko zime, tu nema ljeka! Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted June 20, 2010 Onda ti najbolje plati nekom limaru 300-400kn da ide s tobom i nadje ti dobar auto,jer ako se sam bas nekuzis lako ces se zah..... to ti je dobra ideja, jel bilo koji da prodaje svog golfa taj ce ga nahvaliti kao da je izasao iz tvornice. golfa cu da trazim dok ga ne nadjem, kazu daj je najisplativiji auto! potrosnja, dijelovi! jedino me brine palenje preko zime, tu nema ljeka! Share this post Link to post Share on other sites
Dusko 0 Posted June 20, 2010 Ma daj,kakvo paljenje preko zime,moj je palio na -25 bez problema.Od mojeg starog takodjer tako vec godinama!Ako je sve ok (motor dobar,grijaci i baterija)palit ce ko benzinac i tko kaze da nece taj te laze,to znam iz iskustva da je tako.Samo ako je sve ok,kupi aditiv za naftu protiv smrzavanja.Tog mu malo naspes ako je velik minus vani i pali ko mina vjeruj. Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted June 20, 2010 a sta ja znam tako mi napricali, kazu mi cim diesel masina malo negdje slini nece htjet palit! ako je losija kompresija kazu nema sanse zimi da upali ni na -5 a pratim oglase njuskalo i ostale, a mozda vas savjet da ne pratim te oglase da su to sve preprodavci! Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted June 21, 2010 da vas pitam, koje ulje stavljate u g2 1.6d?? kaze mi jedan lega da stavljam mineralno 15w-50 ali da uzmem multigradno a ne monogradno?? e to ga nisam skuzio razliku monogradno i multigradno?? uglavnom da ne bacam pare na sintetiku i polusintetiku! Share this post Link to post Share on other sites
siky 0 Posted June 21, 2010 Ako ce ti ovo pomoci, ja vozim takvu duju, i sad pred ovu zimu je malo teze palio, i isao sam mjerit kompresiju i iznosila je 24-20-20-24 i majstor mi je na to rekao da to nema sanse da upali na -5, na kraju sam kupio novi akumulator i promjenio grijace i kad je jedan dan bilo -19 onda je zaverglo dva puta pa tek onda upalio. Inace je palio odmah, tako da mislim da sa paljenjem nema problema. Ulje stavljam super 5 10w-40, 120 kn 5 litara i mjenjam ga svakih 2 mjeseca (oko 4-5000 km) i evo ide ko zmaj, a presao preko 400 000 km. Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted June 21, 2010 ma zato sam se ja i odlucio za duju, zbog troskova odrzavanja, i zbog potrosnje, ali nedavno sam definitivno odlucio sebi naci dvicu dizela! necu toliko gledati sitnice jer ipak je to 20god star auto! najvise cu gledati od ispod! znaci komplet podvozije, i one grede i nosaci sto su na zadnjem kraju! sta god da kupim, polako cu sredjivat. jer i danas me jedan lega savjetovao da ako i trazim neku duju od 1500€ mogao bi se zeznut, pa mi rekao da i dalje gledam neke od 1000€ a onih 500€ polako ulozim u auto ako sta treba sredit, a jedni kazu jedno a drugi drugo, vise nisam pametan koga poslusat!?! ali ima vremena moram vectru rijesit! Share this post Link to post Share on other sites
Dusko 0 Posted June 21, 2010 Kolega ti prodaje ovdje na forumu super duju za 1600€ http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....showtopic=36346 Kupi ovo i mislim da se neces zeznut. Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted June 22, 2010 lega ce mozda prodavat svoj g2 gtd-ic auto je 1988god lim je odlican a i motor! za mene bi cijena bila 1500e ali regan citavu godinu! jel to puno?? i kakve su to masine turbo intercooler?? jesu kvarljive? potrosnja? djelovi? inace auto je sredjen, servo, siber na struju, podizaci stakla, duboki branici, tonirana stakla, itd! ja iskreno volim sa sto manje elektronike jbg sve je to staro i ko zna kako napravljeno! ja sam uglavnom za obicni 1.6d sa ovima nemam iskustva tj nista nisam cuo! Share this post Link to post Share on other sites
r4zoRbl4d3!* 0 Posted June 22, 2010 1.6TDi ti troši ajd recimo možda litru više od običnog dizela, no zato ipak ide neusporedivo bolje i trebaš ga manje stiskati nego običan D. Ako je auto stvarno oke 1500e nije puno. Ja sam svoj MK2 1.6TD platio 1600 eura, ali je 92" godište, limarija ispod kao iz tvornice, od sitnica jedino par flekica kod čepa od rezervoara i stražnji donji vezni lim. A to se sve sredi za par stotina kuna. Takodjer za te starije dizele ti vrijedi par "pravila". Upalis auto izvučeš štangu za mjerenje ulja i provjeris dali izbaciva ulje van, ako baca znaci da s masinom nesto nije oke. Provjeriti kako pali kad je topal, dakle nakon sto se zagrije na radnu temp. Sto se tice elektronike, nema te to sta puno brinuti, ne kvari se to tako često, nije to Fiat , jedini problem ti mogu zadavati "električari" koji su kemijali tko zna šta na autu, pa na kraju sve zivo bude prespajano i takve nebuloze. Eto toliko, kolege ce sigurno znat vise od mene Share this post Link to post Share on other sites
Dusko 0 Posted June 22, 2010 1.6tdi ti je super izbor takodjer,kolega ti je sve rekao u postu iznad.To sa sipkom ulja-pogledas kad je auto isto na radnoj temperaturi.A ovo kad nece da dobro pali vruc nemora nista znacit. Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted June 22, 2010 hvala na informacijama, samo da se rijesim vectre i onda idem u akciju. moram ovaj tjedan poresavati neke stvari pa cu onda krenut u prodaju vectre! ja sam jos od prije hteo golfa dvicu, ali uvjek je upao neki drugi auto, a ako nemas love nemas ni auta, kad se meni sve krece oko 1000e imao sam una, mekan auto, nije velik potrosac, ali je mali, kupio vectru, udoban auto (udobniji od golfa 100%) ali potrosac i los lim! e onda se opet sve okrenulo prema golfu! sve golfove koje vidim da su dobri, ti se ne prodavaju haha a zasto bi!! jos jedno pitanje, kakvi su golfovi sto se tice grijanja preko zime???? recemo vectra nije losa, ali uno je katastrofa, tesko je zagrijao i cim ugasis grijanje za 2min se ohladi kao da nisi ni grijao (moguce zbog tankog lima, ili sta drugo) kakav je golf?? Share this post Link to post Share on other sites
Dusko 0 Posted June 22, 2010 Golf ima super grijanje,brzo se ugrije i grije jako dobro,ja na svojem u sred zime nisam nikad pojacavao vise od drugog stupnja.A sad koliko dugo zadrzava temperaturu nisam probao,al to ovisi o gumama na vratima i sl.tj.dal sve dihta dobro. Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted June 22, 2010 koliko dodje jedan klasican servis na g2d recemoo: mjenjanje zubcastog remena, filteri ulja,goriva,zraka koliko dodju grijaci? ulosci dizna? itd.. Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted June 22, 2010 koliko dodje jedan klasican servis na g2d recemoo: mjenjanje zubcastog remena, filteri ulja,goriva,zraka koliko dodju grijaci? ulosci dizna? itd.. Remen 200 kn Španer 100 F. ulja 35 Goriva 100 Zraka 50 Grijači 80 Dize 100 Nemoj me držat doslovce za ove cijene, okvirno sam nabubao, slobodno me ispravite. Namjera mi je bila samo dočarat da održavanje nije skupo koliko se sjećam jer više nemam dizela(krivo mi ko cucku) Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted September 7, 2010 malo da ozivim temu!! jedno pitanje?! koliko je lose imat 4brzine u golf dvici 1.6d?? mislim koja je usporedba sa petobrzinskim mjenjacem?! Share this post Link to post Share on other sites