dady1 0 Posted October 2, 2010 da to sam zaboravio, da treba motor biti na radnoj temperaturi! jedno mozda blesavo pitanje: kad otpojim dole crijevo i kad izadje sva voda dal je pametno sipat gore na cep vode da malo se ispere sisetem?? znaci kad sva voda izadje onda naknadno sipat par litara vode gore u posudu da ispere prljavstinu?? i posuda mi je prljava iznutra ne znam kako to da operem?!? Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted October 2, 2010 jos bi nestao pitao; posto sam rekao da auto ne dimi plavo niti jako crno nego kao bjelo-sivo (jbg kad ne znam sta se podrazumeva pod plavo?? meni nije plavo) vise bjelicasto-siv e sad mene interesuje dal je normalno da lagano dimi dok radi u leru? Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted October 2, 2010 to je prijatelju auto star 20 i kusur godina i to je normalno..dali taj lagani dim poslje nestane kada se ugrije na radnu temperaturu? Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted October 2, 2010 jbg nisam zagledao ali kad ga upalim hladnom malo dimi u leru ali malo! vidicu sutra, obraticu paznju! po tvojem nebi trebao dimiti kad se zagrije na radnu temperaturu! i jutros sam ga palio bez da vucem cok, okrenem kljuc alnacuje dva puta i opali! nije bas da okrene na kljuc, ali ne alnasujem pol minuta! vidice se sve po potrosnji ulja, ako mazne 1l na 1000km motor je banana ako ne dospem ni 2dc na 1000km motor je solidan! Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted October 2, 2010 kad mi majstor mijenjao ulje salo je oko 4.5l jel toliko ide na 1.6d?? ja sam mislio da ide do 4l i interesira me kolika je normalna debljina diskova? koja je alarmantna debljina pa onda mora ici zamjena??! Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted October 3, 2010 kad mi majstor mijenjao ulje salo je oko 4.5l jel toliko ide na 1.6d?? ja sam mislio da ide do 4l i interesira me kolika je normalna debljina diskova? koja je alarmantna debljina pa onda mora ici zamjena??! Imaš od 12mm i 10mm novi. Donja granica je 10mm i 8mm Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted October 3, 2010 zvone hvala! za daniela: jutros sam isao se provozat, i nabio na radnu temperaturu, u leru nista ne dimi, mozda jako malo jedva se vidi kad se priblizis, e onda sam ga malo zesce provozao da vidim jel baca dimnu zavjesu! nagazio sam ga 1.2,3 do kraja i nista ne dimi, bas sam gledao u retrovizore i nema nista! ostavio sam ga da radi u leru da vidim hoce palit ventilator, jbg temperatura je dosla na jednu crticu iza polovine i nije jos upalio, ali kad sam odvrnuo cep od posude izaslo je malo vode i nastavilo podizat nivo???? o cemu se tu radi?? Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted October 3, 2010 zvone hvala! za daniela: jutros sam isao se provozat, i nabio na radnu temperaturu, u leru nista ne dimi, mozda jako malo jedva se vidi kad se priblizis, e onda sam ga malo zesce provozao da vidim jel baca dimnu zavjesu! nagazio sam ga 1.2,3 do kraja i nista ne dimi, bas sam gledao u retrovizore i nema nista! ostavio sam ga da radi u leru da vidim hoce palit ventilator, jbg temperatura je dosla na jednu crticu iza polovine i nije jos upalio, ali kad sam odvrnuo cep od posude izaslo je malo vode i nastavilo podizat nivo???? o cemu se tu radi?? Share this post Link to post Share on other sites
Sale-vž 0 Posted October 3, 2010 (edited) jel su crijeva vrela?i gornje i donje na kileru? može biti da ti sat laže ili otišao termoprekidač (~55 kn) na kileru koji pali ventilator probaj prvo očistiti kontakte na termoprekidaču na killeru a možeš i probati da li ventilator radi direktno dok ga spojiš na akumulator Edited October 3, 2010 by Sale-vž Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted October 3, 2010 sale crijeva su sva topla, dok auto radi skinem gore cep i vidim da voda cirkulise (imam okruglu posudu) vidim da vodu naljeva ali danas kad sam isao otvoriti posudu cuo se zrak i izlazak vode van, i lagano je izlazila pa se vracala na dolje pa opet prema gore! Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted October 3, 2010 a u kakvom je stanju cep na posudi,dali ona gumica unutar cepa u redu? dali puno gubi vode? zamjenski cep novi je cca 40 kuna u tokica.. vidio sam na par mjesta da je tako malo dizao vodu u posudu,ljudi vec mislili da kompresija nabija,pa malo slini i izbaci van posude,ali promjenili su novi cep i sad nema problema nikakvih..voda stoji i negubi sa van zbog dihtanja cepa,to mora biti zatvoreni sistem cirkulacije,a kad ta guma na cepu pocne zezat onda zna tako dizat i bacat vodu van..ovo govorim za 2 slucaja tu u susjedstvu.. imam ja jedno pitanje za sve,znaci na golf 2 1.6 d ,na koliko stupnjeva pali ventilator?gdje bude kazaljka od tempertaure da pocne palit ventilator? Share this post Link to post Share on other sites
r4zoRbl4d3!* 0 Posted October 4, 2010 (edited) Meni malo prije prve crtice od sredine. Edited October 4, 2010 by r4zoRbl4d3!* Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted October 4, 2010 ne gubi vodu iz posude, danas sam opet gledao nije izbacivalo vodu van, voda je na istoj razini. samo se cuo zrak pri otvaranju boce i onda su i crijeva mekanija! Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted October 4, 2010 taj zvuk je normalan,jer prekines zatvoreni krug cirkulacije..i to znaci da cep dobro dihta.. a ovo za temp,danas sam gledao meni pali ventilator kad je kazaljka malo iznad pola za debljinu sibice..onda pocne ventilator radit svoje i spusti temp i kazaljku na skoro crtu ispred sredine.. dady1 - dali tebi radi taj ventilator,jesi pregledao taj termoprekidac.. najbolje spoji ventilator direkt na aku pa ces vidit dali radi tako.. Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted October 4, 2010 kako se sapaja direkt na akumulator?? gdje sta spajam?? Share this post Link to post Share on other sites
r4zoRbl4d3!* 0 Posted October 4, 2010 Iskopčaš žicu od ventilatora i spojiš + ventilatora na + akumulatora, isto tako i za minus. Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted October 4, 2010 I provjeri tamo u osigurackoj kutiji,osigurac broj 1 - on je za ventilator i mislim klimu ( modeli koji ju imaju )..za ventilator je 100 % osigurac broj 1, pa vidi da ti nije on pregorio.. Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted October 4, 2010 Zorane na ventilatoru ima konektor sa dve zabice koji se moze otpojiti, znaci to skine i jedna zabica na + da druga na - tako bi trebalo samo da nesto ne pregori haha! Daniel osigurace nisam gledao ali znam da su poredani u jdnu redu pa cu sutra viditi! A i moram provjerit osigurac ventilatora u autu jer vrti samo na najvecem broju na ostalima nece???! Share this post Link to post Share on other sites
r4zoRbl4d3!* 0 Posted October 4, 2010 Da ne režeš konektor bezveze, iskopčaj ga, ubaci unutra dvije žice ( jedna za plus druga za minus ) i provuci do akumulatora. Što se tiče osigurača, kada skineš onaj plastični poklopac na njemu ti piše koji ti je osigurač za šta. Najbolje po meni pošto si tek uzeo auto malo pregledaj osigurače to ti je 10min posla Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted October 4, 2010 (edited) dady 1 ovako: kad skines poklopac di su osiguraci,osigurac prvi s ljeva ,tj do vozacevih vrata je osigurac za ventilator na hladnjaku..provjeri dali je u redu..znaci on je pod broj 1.. e sad ovo u vezi ventilatora u kabini za grijanje-hladjenje..zasto puse samo u najvecoj brzini,moras promjenit motoric ventilatora on je tamo kod suvozacevih nogu do suvozacevih vrata,ispod tog djela table..crkle su ti brzine,a puse u najvecoj zato jer je stalno spojen na tj.konstantno je spojen..tako je bilo kod mene,otisao do elektricara i platio 100 kuna taj motoric i montaza u toj cijeni..i od onda sve 5.. Edited October 4, 2010 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted October 5, 2010 proverio sam osigurace, svi su ok! proverio sam ventilator direktno ga palio na akumulator i on vrti, e sad cu vidjeti dal ce upaliti aki ga duze drzim da se grije, najvise cu ga pustiti do prve crte odmah iza polovine (sredine kazaljke) bojim se da ga ne pregrijem i eto sranja! mada u voznji ne nabija temeraturu uvek je negdje na polovini cak koji milimetar i manje! i sad manje dimi na cep kako sam promenio ulje 15w-40 mineral. samo moram mijenjat zubcasti remen sto prije, ovaj ga prije mene mijenjao ima pola godine ali vidim da ga majstor nije dobro namjestio, na prednjem zubcaniku milimetar je preko njega u stranu, izgleda nije dobro namjestio, remen i spaner su novi! bojim se da mi se nebi pokidao i onda eto sranja!!!!!!! (na vectri je mogao i puknut haha kad je masina 8v i nista se ne slomi) ali ovo me vec brine, kaze moje majstor koliko sam ga razumjeo da zubcanik sto tijera vodenu on remen tijera u stranu a on bi to skinuo i naspanovao da onda remen tijera po sredini a ne sa strane!??! mislim da se slazete da je to opasno!??! Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted October 5, 2010 ja bi vas molio da mi ne zaboravite dati komentar na ovo gore sto sam pisao u vezi zubcastog remena???? i jos bih vas nesto pitao:? kad je masina hladna ja je palim bez coka zavergla i apali na drugi ili treci zamah ali mene interesuje kada se upali zuta lampica od grijaca i cim se ugasi ja okrenem kljuc?? mada sam primjetio da nakon gasenja lampice ako ne okrenem odmah nakon par sekundi cuje se klik?? e sad dal da cekam taj klik ili da palim cim se zuta lampica ugasi???? Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted October 5, 2010 (edited) taj remen trebas pod hitno ustimati da ravno ide..jer se ovako nejednako trosi i moze skliznuti van i eto problema..pogledaj da nije problem u tom zupcaniku,i on zna bacati,tj. felsati i zato gura remen van iz lezista.. 15w40 i ja koristim i nikakvih problema..tak da je to ok.. ovo za ventilator hladnjaka,idi se provozaj i kad temp dodje na pola,ostavi ga da radi u leru dok nedodje kazaljka za sibicu iznad pola,onda bi trebno ventilator palit.. kod mene se ventilator gotovo i neosjeti kad ga ukljuci pa malo malo podigni haubu da vidis dali radi.. ovo u vezi lampice zute za grijac,ja sacekam i cim ugasi,okrenem i pali na zub,bilo ujutro,navecer,hladan,topal,kisa,suho..a ovo sta ti skljocne,ja sam ga probao pustit par sekundi iza gasenja grijaca,ali kod mene nema nikakvog skljocanja..da nije to neki relej u pitanju.. Edited October 5, 2010 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
Leo 0 Posted October 5, 2010 (edited) ali kod mene nema nikakvog skljocanja..da nije to neki relej u pitanju.. To se čuje relej grijača. I potpuno je normalno, čuje se na svakom! EDIT: neki kažu da odmah pale nakon lampice, neki da čekaju klik. Savtko svog konja hvali. Moje mišljenje je da je bolje čekati ˝kljik˝ jer do onda grijači rade, i onda ste sigurni da su odradili svoj ˝posao˝! Edited October 5, 2010 by Leo Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted October 5, 2010 to za remen cu pod hitno otici rijesiti,. on stoji stalno na istom malo je pomeren u ljevu stranu a ovo sa tom lampicom sam probao i kad se lampica ugasi i kad cekam klik kao da mi bolje pali cim se lampica ugasi!! da nije taj klik oznacavanje iskopcavanja grijaca???? jer cim se okrene kontakt i ta lampica se pali, i traje dpar sekundi za to vrijeme bi se trebali grijaci uzariti??! Share this post Link to post Share on other sites