0
dady1

golf 2 1.6d

Recommended Posts

moj propust,bogami cuje se klik,ja kazem palim cim lampica se ugasi..i nemam nikakvih problema,da nece ili da vergla ili sta ja znam..taj klik dolazi nakon nekoliko sekundi..

dady 1 kako si zadovoljan tim golfom,dali si nasao kakvih mana na autu?

Edited by dpeic2

posto nisam nikad imao goll II 1.6d

napisacu trenutno misljenje!

prvo losije misljenje: dosta je tvrd u voznji, dosta vibrira unutrasnjost,

u buducnosti obavezna ugradnja serva (ovo motanje volana je kao u traktoru-bildanje)

udobnost je dosta niska, mozda bolji sicevi bi popravilo situaciju ovo su njegovi originalni!

sad dobro misljenje: potrosnja goriva u odnosu sta sam sve vozio je odlicna,

troskovi zamjene dijelova jako prihvatljiva, lim dosta dobar (ima na par mjesta kod zadnje ljeve lajsne,

na podu kod cepa malo se rascvjetalo i jos ogrebotina koje su zanemarujuce jer ima ravno 20god)

za sada sam sa autom jako zadovoljan, jos da rijesi par stvarcica i ne bih se zalio,

za sledecu godinu bi ostavio neko bolje sredjivanje ako bude love,

jer ipak sam ga uzimao zbog troskova odrzavanja i male potrosnje goriva jer sam imao vectru

koja je bila samo udobnija i bolja u voznji a sve ostalo ide na stranu golfa II

a za dalje cemo vidjeti!

recemo cuo sam da u bosni ima jeftinih novih dijelova i to jeftinije nego kod nas!

kolega mi rekao da je cak u srbiji platio zadnja dva amortizera sa oprugama i svime oko 40€ aa ugradnjom

da su grijacio jako jeftini ulosci dizna itd itd!

vidicemo sve kako bude islo, za sada sam jako zadovoljan!

vozam se skoro svaki dan ali kratke relacije tako da ce mi potrosnja biti super korisna a sto je malo tvrd za to kratko mi nece skoditi!

navedite vi neke pluseve i minuse god vasih dvica????

ovako to s potrosnjom je za 5..ja napravim sa punom tankom cca 1050-1100 km gradske voznje..

ja sam mjenjao amortizere,opruge su odlicne i stavio sam mu 14 cola,udobniji i stabilniji..jos ko ga malo spusta onda jos bolje..

ovi cvrcci u plastici i skriputanje rijesavas tako da svagdje oko table gdje dolazi lim u lim ili plastika u lim ili plastika u plastika poljepis filc ili ona traka ljepljiva gumena,imas ljepljivu s 1 ili obe strane sirina od 1 cm do mislim 5..i svaki sarafic stegnes do kraj i nema ni jednog cvrcka..potom tablu je najbolje one njene rubove (zadnja polica u gepeku)isto obloziti tim sredstvima,obloziti one plastike oko table i zadnjih zvucnika,tamo one 2 plastike oko njih zaljepit s time i pricvrstit uz zadnji krak gdj se krov spaja sa limom, tamo di se spajaju..odrezes sve na mjeru da se to nevidi i ko bog..uglavnom sve to fino se zategne i sve 5..

djelovi dosta jeftini isto je jos bitnije pristupacno je ako ne odma u roku tog dana se sve moze naruciti i kupiti novo..ima puno zamjenskih djelova..

ja sam prezadovoljan..

Edited by dpeic2

TAS,a ima šiber? Provjeri ti dobro papire od tog auta ili da nije mjenjan krov,jer nema TAS-a sa šiberom.Živjeo sam do rata u Sarajevu,išao na praktičnu nastavu 3god u TAS,baš na montažu duja.Nikad ni jednu nisam vidjeo sa šiberom,a bilo ih je na tisuće.U Sarajevu su se proizvodili samo oni osnovni modeli sa motorima 1,6D; 1,3 i 1,6 benzin.

pise u kjizici vozila drzava proizvodnje bosna i hercegovina

auto ima siber, duple farove, siroka lajsna

na stopaljka pise njemacka bas sam gledao dal pise yugoslavija!

pa nije valjda neko ubacivao siber, vidim da je sve original, siber dobro radi

odvodi za vodu su ok sve je original!

auto je regn prije 2mj vlasnik je bio 8god.

Edited by dady1

sad ste me preplasili.

u knjizi pise volkswagen 1.6d JX

bosna i hercegovina

cak sam proverevao i broj šasije i sve stima,

broj je tamo ispod haube izmedju brisaca

ne znam dal dalje ima negdje??!

Pajdo ako ti zupčasti ne vozi po sredini remenice od bosch pumpe moraš kod bošiste da ti promjeni piksu

na pumpi. Ona se s vremenom izliže, zupčanik se nakosi i remen onda vozi po strani.

Ništa alarmantno no trebaš to riješit.

Šta se tiče grijača ne trebaš čekat rele da se ugasi, dovoljno je kad se ugasi dioda.

Ako ti je do mekanog auta onda se vrati na Opela ili kupi Mečku ili francuza. Ovo je golf, ili ga obožavaš ili ga

jednostavno mrziš, nema trećeg.

Crijeva moraju biti tvrda jer se svaka tekučina širi kad se zagrijava i ako ti čep dobro dihta normalno

je da se čuje šuštanje kad ga otvoriš i da se podigne razina vode u posudi.

Termoprekidač skineš, spojiš preko njega žarulju i staviš u lončić sa vodom na peć.

U lončić stavi termometar i gledaj na koliko stupnjeva ti se upali žarulja.

Otprilike na 93-95 stupnjeva.

Eto ako te još šta muči pucaj.

PS. Pošalji mi na PM broj šasije pa se lako vidi gdje je proizveden.

Sve u svemu si kupio ocito dobar auto,sredi sitnice,prije zime ako treba grijace i bateriju i gas.Za potrosnju ulja(neki novi auti trose vise od 2dcl ulja na 1 000km)tak da nebrini,samo redovito ljevaj i vozi.Po svemu sta si napisao imas dobar auto,pusti brojeve sasije i te stvari.Meni su zabunom na tehnickom(kad sam prepisivao auto na sebe od prvog vlasnika-susjeda)) stavili da je auto iz BIH ,a auto original svabo,i sada mi to nece da preprave jer zena koja je tada tamo radila i to mi usrala radila vise neradi a oni nece da to naprave po svojem trosku a bogme ni ja po svojem,pa ih mogu samo tuzit(a nemam para za to).Tak da je u knjizici i moj golf sada TAS a u biti je orig.Njemac.Tak da nemoj odmah sumnjat u prekucavanje papira i sasije jer je kod nas u ovoj bespravnoj drzavi stvarno sve moguce.........

hvala vam na svim savjetima, stvarno ste extra!!!!

ova moja tema je mozda gnjavaza hahaha ako netko kupi golf II 1.6d pronace sve u ovoj temi jer ja pitam svasta i do najmanjeg detalja, jer necu kao neki da otvaram za svako pitanje drugu temu!

u ovoj je sve zivo vezano za GOLF II 1.6D!!!!!!

evo odmah da vam kazem sta mi se danas desavalo:

od jutros sam se bas stalno vozao, i imao sam problema sa palenjem!

naprimjer: upalim auto, odem par kilometara skoro je na radnoj temperaturi i ugasim ga

dodjem nakon pola sata on alnasuje nikako da upali i onda iz 10-setog alnasovanja opali

a masina topla, i ja ga ostavim tako par minuta i probam ga ugasit pa ponovo upalit i onda mi

upali na zub, ja ponovo ugasim i opet krenem palit da vidim oce opet dugo alnasovat,

kad on opet upali na zub!

nevjerovatno, odem opet par kilometara zadrzim se pola sata dodjem on opet alnasuje duze,

a kad ga odma palim posle gasenja onda upali na zub??!! sta mislite koja je to zezancija??

bilo bi mi logicnije da stalno zeza kad je vruc a ne ovako!!!!

jel imao netko takvo iskustvo??

i sta mislite sta bi to bilo??

tako i moj

uvijek ga grijem 3s i od šuba pali

ali ako nekam odem a hoću ga upalit odmah vergla 2-3 s a zašto ne znam makar je topli

isto tako i susjedov sharan

navikneš se s vremenom

ali interesantno je da kad ga ostavim na pola sata i vratim se on alnasuje ko lud i onda opali ko grom!

ali kad stanem i ugasim ga i odma ga palim opali na zub i mogu ga gasiti i paliti 10 puta upali na zub,

ali samo ga ostavis pola sata i evo ga ko za klinac alnasuje ko blesav, imas osjecaj ko da ne

povuce goriva, ma bas smijesno!

ne znam koji mu je danas!??

upravo to kako kažeš kad ga odmah palim kresne ali nek ga malo ostavim onda vergla

kažeš gorivo? ali ne vidim po crijevima zrak kao kad se vraća natrag

možda je neka caka s gorivom

kao da u tih pola sata dog ga ne palim ode gorivo i kad alnasuje na navuce ga odmah,

a kad upali ja ga odma ugasim i probam opet i onda upali na zub!

bas glup osjecaj kao da navlaci goriva dok ga alnasuje i onda opali ko blesav!

i posle toga mozes ga 100 puta gasit on ce odmah upalit! smjesno!!

vidicu dal ce i sutra to raditi!

ja sam pre neki dan provjeravao akumulator kod majstora i dosta je slab

ali neverujem da je do njega jer nebi alnasovao!

Jel ti upali grijače tako kad ga pališ nakon pola sata?

daj okini koju slikicu da vidimo kakvu si pilu uzeo :)

Edited by r4zoRbl4d3!*

ma ne pali grijace kad prodje pola sata jer je jos vruca masina samo osnovne lampice

ali lampica od grijaca se ne pali znaci ni grijaci se ne pale!!

jel to problem??

ali kad ga upalim nakon duzeg alnasovanja (alnasuje mi 6,7sekundi) i radi par sekundi ja ga ugasim i okrenem ponovo

on upali ko blesav ali isto se ne upali lampica od grijaca a kresne odmah!!

jbga,motor ti ima vjerojatno poprilicno kilometara,pa trazi da se grijaci pale prilikom svakog paljenja.

Ti su simptomi normalni za skoro svaku dvojku diesel.Imas dva indikatora temperature na motoru,jedan za istrument temperature na

instument tabli,i drugi indikator koji iskljucuje relej grijaca kada je motor topao.

Taj indikator iskljucis,i grijaci ti griju prilikom svakog paljenja pa nema toliko dugog anlasovanja.

tako je na vecini dvojki,pa ni ti nisi posteđen...

kolega je sve rekao, isključi indikator i onda ce ti uvijek pri paljenju paliti grijače, time u biti zavaraš motor jer je indikator odspojen pa misli da je auto hladan. Neznam kako bih bolje objasnio.

Edit

Ja sam isprobao na mojoj duji, pali bez grijača nakon 4 sata, jest zavergla jedno 4-5 puta

Edited by r4zoRbl4d3!*

jbg vidicu pa da ga iskopcam pa cu vidjet dal je do toga!

a gdje se nalazi taj indikator za grijace??

onaj indikator temperature znam gdje je ali ovaj ne znam!!

i kad ga otpojim hoce mi to shebat grijace u skorije vrijeme ili nema nikakvih

stetnih posledica sto ce grijaci stalno raditi pri svakom palenju??!

p.s a slike auta ce biti kroz koji dan kad dobijem nazad moj posudjeni fotic! :-)

nece shebati grijace,jeftinije ti je njih mjenjati nego popravljati anlaser....

a gdje se nalazi taj indikator za grijace??? pa da ga otpojim!!

hvala vam na savjetima, puno mi pomazete jer nisam imao golfa diesela

pa mi je sve novo!

Hvala!!!!

Ventilator radi :)

upalio se izmedju crtice na sredini i one prve desno od sredine,

sve je ok!

vec sam se navikao na duju, i mogu reci da mi se sve vise svidja!

a ovo za grijace i palenje grijaca cemo nesto rijesiti!

hvala vam na svim savjetima, stvarno ste extra!!!!

ova moja tema je mozda gnjavaza hahaha ako netko kupi golf II 1.6d pronace sve u ovoj temi jer ja pitam svasta i do najmanjeg detalja, jer necu kao neki da otvaram za svako pitanje drugu temu!

u ovoj je sve zivo vezano za GOLF II 1.6D!!!!!!

evo odmah da vam kazem sta mi se danas desavalo:

od jutros sam se bas stalno vozao, i imao sam problema sa palenjem!

naprimjer: upalim auto, odem par kilometara skoro je na radnoj temperaturi i ugasim ga

dodjem nakon pola sata on alnasuje nikako da upali i onda iz 10-setog alnasovanja opali

a masina topla, i ja ga ostavim tako par minuta i probam ga ugasit pa ponovo upalit i onda mi

upali na zub, ja ponovo ugasim i opet krenem palit da vidim oce opet dugo alnasovat,

kad on opet upali na zub!

nevjerovatno, odem opet par kilometara zadrzim se pola sata dodjem on opet alnasuje duze,

a kad ga odma palim posle gasenja onda upali na zub??!! sta mislite koja je to zezancija??

bilo bi mi logicnije da stalno zeza kad je vruc a ne ovako!!!!

jel imao netko takvo iskustvo??

i sta mislite sta bi to bilo??

Po originalu ne pali grijače kad je auto topli, ako prespojiš da uvijek pali grijače lakše če paliti.....

Auto pali teže zbog istrošene glave bosch pumpe koja sama košta cca 2000 kn + ostalo repairanje boschpumpe cca 1200 kn, ja sam imao isti slučaj i prije na 1.6 d (tako ga prodao), i na ovom sad, pa sam zamijenio bosch pumpu (jer mi je repariranje i zamjena glave bosch pumpe bilo preskupo)......

Naravno problem je i nači potpuno ispravnu bosch pumpu rabljenu.....

znaci rapariranje boch pumpe dodje oko 1200kn

pa to je jeftinije nego reparirat turbinu koja dodje preko 2500kn!

ja sam mislio da su jednake cijene kad se radi bosch pumpa ili turbina! (ja nemam turbinu)

Pre neki dan padala kisa pa sam uocio u gepeku kolicinu vode tamo gdje se nalazi

rezervni tocak, bilo litru vode sigurno!

e sad: provjeravao sam siber koliko sam vidio on ima dva odvodna kanala i to sa prednje strane,

i bili su prohodni, isprobao sam sipat vodu i vidim da je curilo ispod prednjih blatobrana!

da li siber ima i zadnje odvodne kanale tj 4 rupe??

jer se nevidi od sibera iza dal ima, vidio sam samo dve rupe naprijed!!!!

a ako nije do sibera onda sumljam na sam gepek, jer je malo ispucao kod donje lajsne odma ispod sajbe (onaj dio ravnine gdje je brisac!!)

to je farbano u crno vjerovatno je to netko radio pa bi trebalo ponovit!

a i kad sam otvarao gepek, curilo je vode iz one rupice na donjoj strani gepeka,

neznam kako bih vam to objasnio;

tamo na sredini kod mehanizma sta hvata dolje gepek!!

jel imao tko takvih problema i koje je rijesenje??

0