Kazaam 0 Posted December 17, 2006 Ovo sam skinuo s jedne stranice i prvo mi se nije dalo to sve čitati jer je kilometar dugačko ali kad sam to pročitao pao sam na guzicu koliko toga se mo??e pokvariti na jednom autu, a u ovom slučaju to je VW Golf VR6 Pa zar je auto toliko lo?? ili čovjek stvarno ima neopisivo je*** peh? "Nakon ??to sam se dočepao vozačke ( iz trećeg poku??aja ), počeo sam koristit sestrin auto: Suzuki Swift 1.3 GS. Iz dana??nje perspektive moram priznati da je to bio fenomenalan auto: ??ivahan, savr??en za parkiranje, potro??nja 7-9 l….. Unutar 40 000 km, koliko je bio kod nas, promijenio sam lamelu i komplet le??ajeva stra??njih kotača - povremeno promijenio/pogledao ulje jednom u pola godine. Sve u svemu savr??en gradski autić koji se danas mo??e kupiti za par tisučica DEM, a zahtijeva jako malo. S obzirom da mi je auto počeo sve vi??e trebati, odlučio sam se na kupnju svog….. normalno, izbor je pao na Swifta GTI. Bio je star 6 g., očito da ga onaj prije mene ba?? i nije mazio tako da sam odmah na početku imao nekoliko " kardinalnih " ulaganja: kompletan servis, kompletan auspuh, ponovno kompletan kuplung, i sve le??ajeve ( stra??nji SKF inače dr??e bubnjeve u ve?? ma??inama ! ) …. sve skupa oko 3000 Kn ??to mi je izgledalo puno i zamjerilo taj auto na samom startu ( koji naivac ! ). Slijedećih 20 000 Km sam promijenio prednje amortizere i napravio dva redovna servisa koji nisu nikada bili skuplji od 500 Kn. U međuvremenu sam već naučio voziti, skrivio svoj prvi sudar ( 1000 Kn i 6 mj, uvjetno ), skupio dvije kamere i zaključio da je vrijeme za ne??to konkretno….. Dugo sam se dvoumio oko BMW 325i 91-92-93', skoro uzeo 318is 93' i onda se od silnih kombinacija pojavio jedan Golf VR6 93 g…… Izgledalo je kao prilika snova: od poznatog ( kobna glupost ), perla crni, čisti papiri, spu??ten do krajnjih granica, BBS 16'' felge i četiri potpuno nove Eagle F1 225/45, K&N filter, dvostruki Remus auspuh, komplet novih amortizera i originalnih 84 000 Km. Ispao me 21 000 DEM, u koje jo?? moram dodati alarm, muziku i registraciju/prijenos ??to je na kraju ispalo 23 000 DEM. Odmah sam napravio kompletan servis: 6 l Shell Helix Ultra ( 500 Kn ), 6 NGK svjećica ( 600 Kn ) 6 l antifriza ( 200 Kn ), komplet remenja i filtera ( 500 Kn ) - sve zajedno oko 500 DEM za svaki redoviti servis, ??to mi je bilo i normalno za takav auto ( a tako sam cmizdrio da me Swift puno ko??ta L ) Prvih mjesec dana sam bio presretan, fascinirala me snaga, ubrzanje, ni??ta se nije kvarilo, relativno mala potro??nja za V6 motor ( oko 10 - 12 l, a slu??ao sam priče o nekakvih 20 l ) i posebno zvuk: naprijed K&N filter na VR6 motoru i Remus otraga = na malim okretajima lagano brundanje, oko 2500 - 3000 neponovljiv duboki urlik i sve iznad glasna tutnjava !!! Sve u svemu , idila je trajala nekih 2000 Km. Onda su počeli zujati le??ajevi prednjih kotača, ??to nije bilo niti čudno s obzirom da je auto stajao gotovo dvije godine. Par prednjih i zadnjih SKF + rad = 1600 Kn. Normalno nakon svakog diranja ovjesa uredno sam i??ao na optiku kotača, 150 Kn. Slijedeći kvar sam otkrio nakon 1000 km: zaglavile se sajle ručne kočnice zbog puknutog nosača i stra??nji kotači su stalno lagano kočili. ??to je dovelo do pregaranja diskova i potro??enih pločica….. Računica: sajle+nosač+diskovi+pločice+rad= 1900 Kn. Slijedećih mjesec dana je sve bilo savr??eno, početne probleme sam pripisao dugom stajanju i mojoj lo??oj karmi….. imao sam malih problema jer sam malo jače potegnuo poklopac krovnog prozora, koji je malo deformirao vodilice samog stakla. Odlazak u ovla??teni servis i priče da mogu kupiti samo kompletan sustav poluga, vodilica i federa za nekih 4000 Kn me uvjerio da je bolje imati ??iber zatvoren - " majstori " su slo??no ustvrdili da će sve to biti OK, dok ne nabavim dijelove nekim drugim kanalima… I bilo je puna tri dana, do tog kobnog raftinga na Dobri i Volva T5. Na karlovačkoj me prestigao dotični tenk i pobudio skrivene frustracije: "ma neće mene oprati neki Volvo"…..i stigao sam ga, al' se na 240 Km/h dignuo nesretni "??iber", dezintegrirao se u trenutku i propisno ogulio krov… Mislim da nije potrebno naglasiti da je taj dan padala ki??a. U ponedjeljak sam krenuo sa zebnjom do " Zubaka " , gdje su uspjeli nakon dva sata povezati sve potrebne dijelove koji su meni potrebni. Imao sam sreće, jer mi je el.motor ostao čitav tako da je sama ??teta bila manja: 16000 Kn + lakiranje krova !!! S obzirom da sam promijenio kojih desetak nijansi boja u licu, genijalcima je pala na pamet spasonosna solucija, koja je inače uobičajena u takvim situacijama: zamjenski Vortex ??iberi koji se inače ugrađuju naknadno u aute koji dođu bez tog dodatka. Trebalo im je 90 min, da izmjere i pronađu koji model odgovara - VR6 ima ojačanja na krovu pa su "??iberi" manji. Nakon konzultacije s ??efom limarije su mi pobjedonosno uvalili komad stakla i gume za 1700 Kn i zadovoljno poslali doma. Normalno, nije odgovarao jer su rubovi na VR o??triji, ??to je dovelo do pripasivanja, kitanja, kemijanja….. i uspjeli su 1200 Kn. Jo?? sam morao nabaviti unutra??nji tapecirung krova jer je sada zjapila rupa, na mjestu gdje je nekada bio unutarnji poklopac…… uspio sam pronači polovni, a isčivani za samo 800 Kn. Onda su svakih 1000 km počela pucati nekakva crijeva rashladnog sustava, obično vikendima izvan grada ( Mali savjet: ljepljiva traka iz prve pomoči čini čuda ! ), sto me je zajedno s hrpetinom indikatora i termoventila ko??talo dodatnih 2000 Kn, ne računajući antifriz koji sam uredno točio svaki puta s idejom: " ..pa sada valjda nema vi??e koje puknuti ", Vodena pumpa mehanička 900 kn, vodena pumpa električna 1200 Kn, zatezač klinastog remena 1100 Kn…. Onda je do??ao red na ovjes koji je počeo zafrkavati ??to zbog pre??irokih guma, spu??tenog ovjesa, a ??to zbog karoserije i ovjesa za Golfa GTI u koji su strpali 300 kg te??i prednji kraj i nazvali ga VR6. dva puta kompletni prednji i stra??nji amortizeri+za??titne gume+le??ajevi amortizera+kugle+krajnici+selen blokovi+glave kotača+rad+optika=8000 Kn. Jedan interesantan detalj o savr??enstvu njemačkih auta: postoji samo jedna vrsta selen blokova za Golfa I, II, III , diesela, benzinca, GTI ili VR6. Kasnije sam saznao da i u ovla??tenim servisima stavljaju ojačanja u postojeće selene. Ne smijem zaboraviti na optiku kotača nakon svakog većeg rinzola, rupe ili zahvata: u 14 mj, 8 puta po 150 Kn. Kada je počela zima uredno je pukno unutarnji kiler koji grije kabinu: 1000 Kn+rad. Onda je nekako i ABS odbio poslu??nost. Kada sam pro??ao kroz malo veču lokvu vode, u trenu se kabina zaparila i onemogućila bilo kakav pogled kroz stakla. Mislim da sve te silne premaze i krpice protiv magljenja kupuju samo vlasnici Lada, Buba i VR6. Podizač prozora je otkazao poslu??nost zbog izglodanog zupčanika, koji se ne mo??e posebno kupiti, nego se mijenja kompletan podizač. Lokalni su mi vandali jedne noći nje??no skinuli znak " VR6 "….. to je bilo pravo iznenađenje - samo 50 Kn, odmah sam kupio dva za rezervu… I tako sam uz jo?? hrpu manjih kvarova od stotinjak maraka koje vi??e i ne pamtim, s tim savr??enstvom njemačke tehnologije napravio za godinu dana 50 000 km. Jedino mi jedna stvar nije jasna: kako mo??e V6 motor od 2800 ccm i svega 174 KS, koji je savr??eno odr??avan i gotovo nikad niti pri??ao crvenim okretajima nakon 50 000 km, tj, na 136000 Km - tro??iti litru ulja na 1500 km i stvarati oblake dima ? Pojavila se prilika i te??ka srca sam se rije??io krame nakon godinu dana i najmanje 15000 DEM gubitka. Zaključak: nikada vi??e VW !!! Kupio sam Hondu Prelude 2.3i '92g., jo?? ni??u od VR., japansko crvenu, 16''OZ Polaris felge, klima, cruise control, američko/europski model…… prekrasan i atraktivan auto za kojim se svi okreču i misle da vrijedi barem 2xvi??e. S njom sam napravio do sada 15 000 km: nakon prvih 1000 km je otkazao modul paljenja, koji je poznata boljka na Hondama: obično ode unutar pet godina ili 100000 Km……..samo za??to je meni ba?? morao krepati u Zdihovu ? 1000 Kn ??lep slu??be ( nedjelja/noć) + 950 Kn modul i vozi dalje. Nedavno sam bio na redovnom servisu: 3,5 l Shell helix ultra ( 300 Kn ), 4 svječice ( 130 Kn ) filteri i rad = 800 Kn ! Koji preporod…. Serviser nije mogao vjerovati da je ovjes savr??en, s obzirom na spu??tenost i ??irinu guma Potro??nja između 8 - 10 l …..upravo sam pro??li tjedan imao najveći izdatak u zadnja tri mjeseca: komplet metlica brisača - nevjerojatno kako mi je bilo te??ko dati tih 200 Kn" Share this post Link to post Share on other sites
Speedline 0 Posted December 17, 2006 poceo si tomeka kopirati sa postovima Share this post Link to post Share on other sites
Kazaam 0 Posted December 17, 2006 poceo si tomeka kopirati sa postovima Njega ne mo??e nitko kopirati Dugačko je ali vrijedi pročitat - stvarno zanimljivo ??tivo. Share this post Link to post Share on other sites
Guest biciklist Posted December 17, 2006 pa kae kupio govno od auta... Share this post Link to post Share on other sites
Medo-12v-VD 0 Posted December 17, 2006 (edited) pa kae kupio govno od auta... Av av av av........... Pa nije tolko strašno šta...LOOL Edited December 17, 2006 by GTI-16v-VD Share this post Link to post Share on other sites
Guest biciklist Posted December 17, 2006 Av av av av........... Pa nije tolko stra??no ??ta...LOOL pa kaj frend mu uvalio kramp i sad se ovaj zali Share this post Link to post Share on other sites
Guest MRX Posted December 17, 2006 Pa uvijek kad kupuje?? polovni auto mo??e ti se posrećiti pa kupi?? stvarno dobar auto, a mo??e ti se posrećit kao ovom liku u postu pa kupi?? samo "pola" auta .... Share this post Link to post Share on other sites
tommy 0 Posted December 17, 2006 :eek :eek wtf?! decko stvarno nema srece..ipak je peh Share this post Link to post Share on other sites
matija0311 0 Posted December 17, 2006 kupio je mačka u vreći...jbg...??ivot nije po??ten... Share this post Link to post Share on other sites
Medo-12v-VD 0 Posted December 17, 2006 pa kaj frend mu uvalio kramp i sad se ovaj zali ? ta ti je,ni razradio se nije vi?? da je imao 84 tkm Share this post Link to post Share on other sites
Guest DRAGON GTI Posted December 17, 2006 Ja sam dosta lo??eg čua o VR-ovima u iskustvima nekih ljudi, valjda su preosjetljivi. Share this post Link to post Share on other sites
Trojan 0 Posted December 17, 2006 Mo??e?? naletit na savr??eni polovnjak, a i na pola polovnjaka (kao u ovom slučaju) Koji put jednostavno nema?? sreće.... Share this post Link to post Share on other sites
dado2772 0 Posted December 17, 2006 Kilometraza nije garancija da je auto dobar. VR je skup sport i kad se ne kvari, pa cesto mijenja vlasnike kad na red dodju veci redovni servisi. Moj VR je u trenutku prodaje imao 270tkm (kupio ga sa 230tkm) i u tih 40tkm je osim potrosnog materijala jedino zamijenjena bobina i mjerac protoka (mjerac je unistila detonacija plina). Motor je trosio 2-3dcl ulja od promjene do promjene (5tkm). Nema tu nekog pravila, sve je stvar srece na kakav auto naletite. Share this post Link to post Share on other sites
highlander 0 Posted December 17, 2006 Ajme ljudi, pa nije on jedini kome se de??avale takve stvare, a to da je golf vr6 savr??enstvo njemačke tehnologije Ne sječam se kad je vw pravio tako lo?? motor (osetljiv). Posle 14 mjeseca zaključit če nikad vi??e hondu Share this post Link to post Share on other sites
Guest BlacKg3 Posted December 17, 2006 to je s newsa, od kennya... on fakat nije imao srece s tim autom Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted December 17, 2006 to je s newsa, od kennya... I jako jako staro. Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted December 17, 2006 (edited) eh kako ja poludim sa ovakvim izjavama da VR ne valja... 1. kakve veze ima ??iber sa motorom?! 2. kakve veze ima ovjes sa motorom?! 3. kakve veze ima kiler grijanja sa motorom?! Tko mu garantira da auto ima toliko km koliko ima? Jel taj njegov frend bio PRVI vlasnik? Jel auto bio razbijan? (radi ??ibera) Vrlo jednostavna stvar - odete na mobile.de pa pogledate koliko km imaju VR6, i to su vjerojatno pravi kilometrim a ne ovi kod nas... Večina VR6 ima preko 300 000 (ali ne po satovima) pa nek mi netko ka??e da ne traje... Ima jedna istinita priča ide ovako: Frend iz Pule je imao Vr6 (polukramp stanje) na satovima oko 250tkm Auto je bio u HR nekoliko godina On je ne??to radio na kanali i nadje onu servisnu karticu iz nekog njemačkog servisa na kojem je pisalo 280tkm (a auto je nekoliko god. i HR) Eto... VR6 valja ako se servisira kako treba... EDIT: ta ceduljica je otpala i zapela izmedju mosta i letve volana Edited December 17, 2006 by Rallye VR6 Share this post Link to post Share on other sites
Dottore 0 Posted December 17, 2006 čudno... ne??to mi smrdi na reklamiranje vw i honde... Share this post Link to post Share on other sites
Paic-Bj 0 Posted December 17, 2006 A sta sad to se svima mo??e dogodit!! Da ga nije toliko pazio i mazio to se nebi nikad i dogodilo!! Share this post Link to post Share on other sites
LittleBas3rd 0 Posted December 17, 2006 Priča je pomalo nalik mom neugodnom iskustvu. Samo promjeniti protagoniste. Ja i Rover made in '91. Agonija je trajala nekakvih 20 mjeseci. I to kakva agonija. Ja koji radim oko 20-23 tkm godi??nje privatnim autom, s njim sam u 20 mj. uz sve kvarove napravio svega 15 tkm. Jasno vam je koliko je to vremena on ustvari stajao po kojekakvim servisima i gara??ama u HR i svijetu? (pitanje je retoričko, molim da NE pogađate...) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Veg Posted December 17, 2006 jojj taj Kenny naletio na kantu pa sad ni jedan nevalja,dobar mu neki frend nema sta....a to se moze desiti sa bilo kojom markom auta .... Share this post Link to post Share on other sites
malena---VW 0 Posted December 17, 2006 Ironic, jesi si proucio ove postove...? Share this post Link to post Share on other sites
Tomek 0 Posted December 17, 2006 Njega ne mo??e nitko kopirati Dugačko je ali vrijedi pročitat - stvarno zanimljivo ??tivo. ma daj,kaj vam pak je! pa ovo je tolko dugacko da cak ja sam nisam procito ajd mozda se potrudim jednom procitat kad ce bit vremena... Share this post Link to post Share on other sites
Andy 0 Posted December 18, 2006 (edited) ahhh necu nista pisati...naletio je na takav auto OD FRENDA misli ono ..... Edited December 18, 2006 by Crazy KC Share this post Link to post Share on other sites