1 1
Jandro

Polo TDI PD 101 nemiran rad u leru

Recommended Posts

primjetio sam da auto ajmo rec nemirno radi u leru, i to samo dok je hladan

neznam kak bi objasnio to, ali neradi onako ''glatko'' nego bas kao lagano zacukiva, kao mrvicu okretaji da padnu i masina se isto strese ali lagano

dok se zgrije dobro radi, auto nedimi, 130tkm, pali super, samo to mi nekako smeta

chipan je

sad kolko sam malo prošvrljao po netu, da moze bit zbog goriva i da ti pd motori rade tak nemirnije malo u leru??

a i da odma pitam druge dvije stvari sto me muce

šaltanje iz druge u treću, ali skroz brzo je nemoguće ,a da pošteno ne zakrči

polagano šaltanje ide bez greške, ali na brzinu kad bi presaltao neide, bas moram stisnut kvacilo i polako ga gurat u trecu tako da ok bude

i u 4-toj brzini na malim okretajima na konstantnom gasu cuje se zavijanje lagano iz getribe, kada se da gas ili pusti taj zvuk nestane

ovo u vezi masine, da dijagnostiku cu ga spojit, al kad uhvatim vremena a to bude pitaj boga kad tak da mogu vasa misljenja u vezi ovoga :palacg

Edited by Jandro

Vezano za ler gas , normalno je da malo treska i "zacukava" u leru.

Moj tako od početka , a primjetio sam to kod svih 1,9 TDI PD motora. Meni okretaji stoje u leru mirno kao ukopani i ne mogu primjetiti da variraju okretaji...ali kad kadi u leru , osjeti se da lagano treska.

Ako si na to mislio , onda je to ok.

Ovo za prebacivanje iz druge u treću nije u redu...ne bi smjelo krčati ništa ma koliko brzo prebacivaš ako pritisneš kvačilo do kraja.

4-ta brzina...ne znam što misliš pod zavijanje...kod mene se recimo čuje od početka u 4-toj na malim okretajima i ravnomjernom držanju gasa (cca 1200-1400 o/min) onako zvuk kao rally auti...viiiiiiiiii.... ako na to misliš , to je normalno ali samo za 4-tu brzinu. Ja sam također u servisu još u početku dok je nov auto bio pitao za to , rekli su da je ok. Vozio sam se također u još par pola , isto se čuje , kao i na ibizi sa istim motorom i mjenjačem.

Vezano za ler gas , normalno je da malo treska i "zacukava" u leru.

Moj tako od početka , a primjetio sam to kod svih 1,9 TDI PD motora. Meni okretaji stoje u leru mirno kao ukopani i ne mogu primjetiti da variraju okretaji...ali kad kadi u leru , osjeti se da lagano treska.

Ako si na to mislio , onda je to ok.

Ovo za prebacivanje iz druge u treću nije u redu...ne bi smjelo krčati ništa ma koliko brzo prebacivaš ako pritisneš kvačilo do kraja.

4-ta brzina...ne znam što misliš pod zavijanje...kod mene se recimo čuje od početka u 4-toj na malim okretajima i ravnomjernom držanju gasa (cca 1200-1400 o/min) onako zvuk kao rally auti...viiiiiiiiii.... ako na to misliš , to je normalno ali samo za 4-tu brzinu. Ja sam također u servisu još u početku dok je nov auto bio pitao za to , rekli su da je ok. Vozio sam se također u još par pola , isto se čuje , kao i na ibizi sa istim motorom i mjenjačem.

e, tocno tak kak si ti objasnio je:D nejde mi bas objasnjavanje nekih ludih zvukova

a to za prebacivanje brzina, bas kao da nestisnem kvacilo do kraja, a stisnuto je

i prilikom saltanja se bas cuje kad se vozim polako sa spustenim prozorima taj mehanizam za saltanje, kao da nesto ima lufta takav osjecaj sam dobio

i u rikverc isto dosta puta nece, pa moram stisnut pustit kvacilo tako da moze uc

a nova lamela, korpa i ostalo je stavljeno prije 10tkm

Za prebacivanje brzina stvarno ne znam što je...ali u redu nije. možda pomogne netko stručniji....

Rikverc nije sinhroniziran...ponekad neće ni kod mene , dovoljno se pomaknuti 1mm naprijed a odmah ulazi. Već sam se navikao na to. Recimo kod passata rikverc ubaciš uvijek i niti jednom mi se nije dogodilo da zapne...dok kod mene na polu svaki 10 put neće iz mjesta , onda samo u prvu i mrvicu naprijed i ide u rikverc bez problema.

Za prebacivanje brzina stvarno ne znam što je...ali u redu nije. možda pomogne netko stručniji....

Rikverc nije sinhroniziran...ponekad neće ni kod mene , dovoljno se pomaknuti 1mm naprijed a odmah ulazi. Već sam se navikao na to. Recimo kod passata rikverc ubaciš uvijek i niti jednom mi se nije dogodilo da zapne...dok kod mene na polu svaki 10 put neće iz mjesta , onda samo u prvu i mrvicu naprijed i ide u rikverc bez problema.

i moj polo radi nemirno na leru od kad ga imam, u pocetku me je smetalo ali sam se naviknuo, kod prebacivanja iz druge u trecu ne bi smjelo krcati osim ako prebrzo presaltas pa ne stisnes do kraja kvacilo (meni se par puta desilo) inace ako pripazim salta bez problema. ono kaj mene muci je to zavijanje getribe koje mi se cuje od kad ga imam ali na to se nemrem priviknut. posto i moj ima 130000 i iste simptome kao tvoj tjesit cu se da je to normalno.....

a nadam se i ja da onda nista nije, da je to normalno

i samo iz druge u trecu mi se to zna desit, doduse sad manje ali ako se zaboravim fino zna zakrčat

a u sve druge salta milina i mogu skroz brzo i nikakvih zvukova

Nemamo istu getribu ali šaltanje iz 2 u 3 bi moralo ići brzo i glatko ja bi tu posumljao na sinkrone jer mi je

isto tako u maminom autu šta smo buraz i ja razjebali sa utrkivanjem a normalno ide bez problema

da se i ja ukljucim, imamo isti motor i auto.

mehanicar mi kaze da su te getribe osjetljive, neznam dal to ima ikakve veze sa tim, ali ni ja nemogu brzo iz druge u trecu,mislim mogu brzo,ali koda sam naucio vec kako da presaltam.

radije ga prešaltaj ''polakše'' i daj gas do poda ako se utrkivaš sa nekim :)

rad na leru, ja sam skuzio da je to do goriva, kada tocim na nekoj losoj privatnoj, onda mi na leru trese auto svakih 15 sekundi, na par sekundi

otvori kutiju mjenjača i unutra baci pola kile tovatne masti, mozda pomogne..

sto se tice rikverca, i ja imam iste probleme.. nemoras ga ponovo stavljat u rikverc, nego samo otici milimetar naprjed,nekad cak pomaze motanje volana ljevo-desno, pa ce uc.

i meni se cuje mehanizam za saltanje,pogotovo iz pete u cetvrtu, i kad ga vadim iz rikverca, moram se dobro potrudit, tesko ide.

moj polo ima 103 000.

u cetvrtoj, na konstantnom gasu, cuje se turbina, onako zavijanje, cuje se da joj paše da opališ gas do poda i poletis.

budem bas probao promijenit ulje u getribi pa se mozda sta poboljsa

koje ulje (gradacija) i kolika količina se treba staviti?

uljeva se pretpostavljam negdje s gornje strane neki imbus, a gdje se ispušta?

ja sam mjenjao i ulje u getribi.nece se nista poboljsat...ulje se ispusta dolje,uljeva se gore negdje, sa dugim trafturom.gradacija? odes u autodjelove i trazis tocno za svoj auto

ali mjenjao sam i to,nepomaze.. tako da... btw meni je usla litra i nesto sitno,nemoj puno kupovat,preko 100kn je litra

ja sam pricao o tovatnoj masti u kucistu mjenjaca

Edited by cheeboo

evoluirao je nemiran rad :D

auto dok radi na leru cuje se da ronda, dosta se trese i svi ti zvukovi nestanu pritiskom kvačila ili ako mu dok je u leru s puštenim kvačilom pipnem gas lagano da mu mozda okretaji za 20-30 odu gore i onda skroz normalno radi

to je zamasnjak pri kraju, jel tako?

i dok ga upalim zatrese jako i nešto zaronda i brzine mi se sve nepreciznije šaltaju??

Nije ti normalno da okretaji variraju, kod mene stoje kao ukopani i nista se ne trese vec 5 godina. U 4. brzini se cuje zvizdanje na odredjenim okretajima, mislim da su nizi okretaji u pitanju i jedva se cuje. A kada sam imao getribu sa neispravnom 4 brzinom onda je zvizdala stalno i glasno.

Mene zeza ubacivanje u 2. dok je hladan jer mi neda ubaciti lagano pa pricekam malo i onda usalta. Dok se ugrije sve je perfektno.

Edited by brončani

nevariraju nego zacukiva tako

a i mislio sam si da je zamajac, slavni dvomaseni pas mater

bude dobar i saschov za 2500kn

aha,vjerojatno ga je to onda sredilo. imam passata 3bg s istim motorom sa 150k km,valjda nece umrt jos

aha,vjerojatno ga je to onda sredilo. imam passata 3bg s istim motorom sa 150k km,valjda nece umrt jos

Nece jos, al nebude ni dugo :)

ajd kad vec pisemo jesi nasao kakvu ponudu za neki jaci,sta planiras staviti i kolko kesa?

ipak treba izdrzat dosta okretnog momenta,a mal je auto.

to je do zamasnjaka.

Isto tako je meni bilo na četvorki

ajd kad vec pisemo jesi nasao kakvu ponudu za neki jaci,sta planiras staviti i kolko kesa?

ipak treba izdrzat dosta okretnog momenta,a mal je auto.

Ima sasch performance neki set, 5500kn, ali drzi samo 300 nm, a tolko je moj auto sad, a na ljeto imam u planu na 150-160 ks i kojih 330-340 nm, pa cu radije uzet novi zamjenski dvomaseni za 2000 i nesto sitno i lamelu poslat u sinter.si da ju prenitaju u onaj neki ludi materijal, zaboravio sam kak se zove i onda bude drzalo i puno puno vise, a prodem duplo jeftinije. A taj zamasnjak mora 50 tkm izdrzat kak god i nek tolko izdrzi super

u jebote sto ces ga nacipat.dobra ideja,pa kolko izdura izdura.

ovaj sachs je skup u k..

Kod mene ima malo preko 180tkm i jos drzi orginalna lamela i zamajac, sve ovisi o nacinu voznje :)

Pitanje: sto uzrokuje ono cukanje ako brzo presaltas u nizim brzinama gdje jos ima dosta momenta, ili kad pustis gas pa opet dodas, osjeti se neki luft u spojki jer ne spaja odmah. To se osjeti kod potrosenijih lamela jer na novima nema takve pojave.

1 1