FuTz 0 Posted June 28, 2010 Pošto brzo imam servis za ulje, a dosad točio shell helix plus diesel 10w40, molio bih preporuku dal' da ostanem na istom, ili mi ipak preporučujete nešto bolje.. hvala! Share this post Link to post Share on other sites
Damir 2 Posted June 28, 2010 Moja preporuka bi bila Castrol 5W40 ili Mobil 5W40, a nije loš niti Shell, ali obavezno uzmi full sintetiku 5W40 koje god ulje da uzeo jer ipak se radi o TDI-i. Na ulju se ne štedi Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted June 28, 2010 (edited) taj shell koji koristiš je odlično ulje i nemaš potrebe mijenjat ni gradciju ni proizvođaća... @damir 5w40 nemora bit i nije najsretnije rješenje za taj motor... Edited June 28, 2010 by marin-82 Share this post Link to post Share on other sites
ivo gti 16v 0 Posted June 28, 2010 ja se u tdi-ju vozim na motulu 8100 0w-30 i od mjenjanja do mjenjanja (8-10kkm) mi potrosi od dec do pola litre,ovisno koliko se vozi autoputom.hidropodizaci se ne cuju,auto mirno radi,turbina se ne buni i ja sam zadovoljan .moja dobra preporuka Share this post Link to post Share on other sites
Damir 2 Posted June 28, 2010 (edited) taj shell koji koristiš je odlično ulje i nemaš potrebe mijenjat ni gradciju ni proizvođaća... @damir 5w40 nemora bit i nije najsretnije rješenje za taj motor... Znam u pravu si, ali ja ipak smatram da je full sintetika najbolje za taj motor Edited June 28, 2010 by Damir Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted June 28, 2010 ja tocim castrol magnatec 10w-40 i zadovoljan sam s njim i od izmjene do izmjene ga skoro ne moram nadolijevat Share this post Link to post Share on other sites
TOMZG 1 Posted June 28, 2010 kod sestre na tdi-u svakih 8-10 tisuca km mijenjam shell helix 10w-40 turbodiesel, i od izmjene do izmjene ga potrosi oko 2-3dcl sta je po meni i vise nego ok, isto to ulje imam i kod sebe i jos vise zadovoljan Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted June 28, 2010 nemre se mjeriti kakvoća ulja baš po tome kolko ga motor troši,ako je dobar popit će ga sitno,a ako nije popit će bilo koje da mu naliješ meni na 10 000km je popio 4dcl onog ulja iz metroa jeftinog,a sad mi je na 6500km popio manje od 2dcl castrolovog ulja,riječ je o 10w40 gradaciji Share this post Link to post Share on other sites
rastikaIV 0 Posted June 28, 2010 pa koje je sad bolje??? 5w-40 ili 10w-40??? ja isto moram na servis uskoro, a inače sipam castrol magnetec 5w-40! Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted June 28, 2010 5w40 je bolje za vgt turbo znaci alh golf 4 , te trojke su 1z motor, ni netreba im bolej od 10w40 Share this post Link to post Share on other sites
rastikaIV 0 Posted June 28, 2010 5w40 je bolje za vgt turbo znaci alh golf 4 , te trojke su 1z motor, ni netreba im bolej od 10w40 a šta ti sipaš??? castrol ili??? Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted June 28, 2010 (edited) a šta ti sipaš??? castrol ili??? mobil 1 5w40 ili bp visco 5w40 ovisi sta bude na akciji edit: gdje je zapelo s volanom Edited June 28, 2010 by MarioIV Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted June 28, 2010 za tvoj motor je sasvim dovoljno 10w-40,sve drugo je bacanje novaca aral ili castrol to je to. Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted June 28, 2010 za tvoj motor je sasvim dovoljno 10w-40,sve drugo je bacanje novaca aral ili castrol to je to. Aral da i rabljeni naliješ mora valjat he he Share this post Link to post Share on other sites
FuTz 0 Posted July 2, 2010 a koja je razlika između castrol magnatec diesel b4 i b3? jer uzeo sam b4 4 litre što je jeftinije nego b3 1 littra?? ja tražim b3.. a on meni uvali b4 .. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted July 2, 2010 b3 je mislim norma 505.01 505.00 5w40... Litra 80kn... Share this post Link to post Share on other sites
tihca 0 Posted July 2, 2010 (edited) ja sam točio castrol prvo 5w-10,pa sam poslije prešo na ARAL Bluetec(mislim) 505.00 al neznam ak je bio 5 ili 10w-40,aral je jeftiniji bio i nikakvih poblema nije bilo sa potrošnjom ulja Edited July 2, 2010 by tihca Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted July 2, 2010 Jeah fuck it,zejtin tema opet jeah! 99% ljudi ovdje (ko i ja!) uzelo kola sa sto i kusur iljada bez ikakvog saznanja jel predhodni gazda sipao cisti überal pizdin saft po specifikaciji ili Chepinsko rafinirano jestivo i sad se brinete dal cete sjeb@t sta na motoru ako mu podarite neodgovarajuci zejtin za tih 40-60 iljada km sto ce bit kod doticnog tj VAS. Ja sam zadnje sipo neki opaki Repsol Tdi PD zejtin,oce mi sacuvat mashinu,dat performanse?Neznam jer neznam ko joj je ''J'' gospodju ''M'' prije mene,al znam jednu stvar...Ja sam happy jer mislim da sam napravio nesto super zato kaj Repsol ima persu reklamu,sretan dobro dajem-gospodja ga dobro prima i automatik sutradan I got a feeling da makina leti (zacarani krug). Sve ovo inace navedenoc(Po vuku-stefanovicu-karadjicu) S CIME MAZES KARU?CISTOM GUSCOM MASCU!... Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted July 3, 2010 Jeah fuck it,zejtin tema opet jeah! 99% ljudi ovdje (ko i ja!) uzelo kola sa sto i kusur iljada bez ikakvog saznanja jel predhodni gazda sipao cisti überal pizdin saft po specifikaciji ili Chepinsko rafinirano jestivo i sad se brinete dal cete sjeb@t sta na motoru ako mu podarite neodgovarajuci zejtin za tih 40-60 iljada km sto ce bit kod doticnog tj VAS. Ja sam zadnje sipo neki opaki Repsol Tdi PD zejtin,oce mi sacuvat mashinu,dat performanse?Neznam jer neznam ko joj je ''J'' gospodju ''M'' prije mene,al znam jednu stvar...Ja sam happy jer mislim da sam napravio nesto super zato kaj Repsol ima persu reklamu,sretan dobro dajem-gospodja ga dobro prima i automatik sutradan I got a feeling da makina leti (zacarani krug). Sve ovo inace navedenoc(Po vuku-stefanovicu-karadjicu) S CIME MAZES KARU?CISTOM GUSCOM MASCU!... after work party je izgleda dobro prošal Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted July 3, 2010 after work party je izgleda dobro prošsal Gadno lega,jako gadno,bio je rakija ''hard test'' masakr he he ali nebi ovdje svejedno nesto drugo napisao nego samo drugacije (pristojnije) i s manje cinizma. Sto se ulja tice tu svako svog konja hvali i otvorena je sto i jedna tema bez kraja i zakljucka Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted July 3, 2010 Gadno lega,jako gadno,bio je rakija ''hard test'' masakr he he ali nebi ovdje svejedno nesto drugo napisao nego samo drugacije (pristojnije) i s manje cinizma. Sto se ulja tice tu svako svog konja hvali i otvorena je sto i jedna tema bez kraja i zakljucka ma kaj se ulja tiče imamo isti stav ma zapravo hebeš ulje glavno da je rakijada uspila Share this post Link to post Share on other sites
Stanjara 0 Posted July 3, 2010 A zašto ne koristite ulje koje vam vw preporučuje, odnosno što vam piše na knjižici i na motoru??? Share this post Link to post Share on other sites