0
Albertinho

Radio ne pamti postavke

Recommended Posts

Nedavno sam preselio radio sa Golfa 2 na Golf 3, samo sam prestekao onaj iso konektor ali sada kad palim auto moram postavke zvuka odabirati svaki put nanovo. Ocito je u Golfu 3 nesto iza samog konektora drukcije oziceno. Moja je neka pretpostavka da radio mora uvijek imati +12V da zapamti, a na Golfu 3 mi je spojeno da dobije 12V tek kad se kljuc okrene na kontakt. Vjerojatno trebam obrnuti neke 2 zice negdje, samo je pitanje koje tocno :)

Inace, napravio sam si 12V zaruljicu s zicama da mogu naci gdje ima +12V, da pomogne u trazenju...

žutu i crvenu spoji na žutu ili obrnuto ;)

žutu i crvenu spoji na žutu ili obrnuto ;)

ali iza onog jacka kad gledaš od radia, a ne odmah poslije radia, jer i to ima utjecaja

Napravi kako ti je wildD reko, na žutoj mora bit stalni plus, a na crvenoj kontakt... ako nemaš na konektoru stalnu struju pregledaj osigurače

Upravo tako. Zavisi kakav radio imas. Kod mene na Pioneeru je pioneerov konektor, pa zice, pa zenski taj ISO konektor za ova 2 konektora na autu, i na tim zicama izmedju pioneerovog konektora i zenskog ISO konektora je vec opcija da se presteka (zuta na zutu ili crvenu ) zavisi kak je spojeno na muskom ISO konektoru na autu.

Orginalni konekor na prvim tricama je ima drugačije postavljen plus od inače iso standarda, sad se ne mogu točno sjetiti točno ali znam da buš morao zamjeniti mjesta stopica ili rezati žice.

wildD ti je rekao tocno, zuta bi ti trebala biti memorija radia, nju i crvenu zicu koja bi trebala biti + zajedno spojis na +koji ti dolazi sa akomulatora (isto crvena) i to ti je rijesen problem

:palacg

Edited by speedburn

Guest dzane

Pozdrav evo da ne otvaram drugu temu ovdje cu napisati imam isti problem sa cd playerom radi se o Panasonicu model CQ-C13111N. Znaci CD Player moram skenirati radio stanice sve ok kad izvadim kljuc iz brave na 10 sec i dam kontakt sam se pali i sve pamti medjutim kad cekam par minuta sve moram ponovo. Ne razumijem jel mora uvijek CD player da bude pod napomon ili sta vec. Ako imate kakav savjet predloziten ne kontam se bas puno oko struje.

Hvala

gore ti je napisano

prebrikaj zutu na crvenu ili spoji unakrsno

zuta je memorija i mora biti na stalnom naponu

Guest dzane
gore ti je napisano

prebrikaj zutu na crvenu ili spoji unakrsno

zuta je memorija i mora biti na stalnom naponu

Ma procitao sam sve izluduje me CD player, pokusat cu pa stavim post ako uspijem.

Pozz

0