Zvone 0 Posted July 12, 2010 Primjetio sam jučer kada sam isao iz Crikvenice da mi jako zuji ležaj u zadnjem desnom kotaču, barem se nadam da je ležaj. Dajte mi recite ako znate informativno koliko dođe novi. Polo 6n2 2001.god 1.4 MPi motor hvala Share this post Link to post Share on other sites
Zagigti 1 Posted July 12, 2010 zamjenski oko 350 do 400kn. Share this post Link to post Share on other sites
frenki sdi 0 Posted July 15, 2010 Meni zuji zadnji livi, puka san više! Znači 500 sa rukama? Share this post Link to post Share on other sites
Zvone 0 Posted July 15, 2010 Meni zuji zadnji livi, puka san više! Znači 500 sa rukama? ja idem danas kod majstora. Sta je kolega napisao nije točno. Ja cu platiti 665 kuna glavčinu i ležaj, sam ležaj je 100 kuna, ali kaže majstor da će vjerojatno se trebat cijela glavčina mjenjat pa je zato tako skupo. Share this post Link to post Share on other sites
Jura 0 Posted July 15, 2010 javi se na pm, ako te zanima, imam ja polovni... imaš doboše iza? Share this post Link to post Share on other sites
frenki sdi 0 Posted July 15, 2010 Hvala na odgovoru. Morat ču se i ja zaletit do mojeg mehanika. Share this post Link to post Share on other sites
Zvone 0 Posted July 15, 2010 javi se na pm, ako te zanima, imam ja polovni... imaš doboše iza? imam, a već sam ovo ugovorio, ali hvala svejedno Share this post Link to post Share on other sites
Zagigti 1 Posted July 15, 2010 danas sam kupovao stražnji ležaj za pola 6n2 dođe 400 kn(kompletna glavčina s ležajem) i zamjena je nekih 50 do 100 kn jer imas 10 min posla Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted July 16, 2010 Pa da se onda i ja uključim u raspravu, kao trgovac ležajevima i jedan od još ne priznatih partnera ovoga foruma (jer dajem popuste na dijelove kupljene kod nas). Dakle, Polo 6N2 nema, niti je ikada imao solo ležajeve na stražnjim kotačima i to bi svaki bolji majstor trebao znati, pogotovo onaj koji radi VW grupaciju, no razumijem da postoje i majstori koji baš i nisu toliko u tom poslu, pa ajde, ako ne zna i nije toliko strašno. Ležaj koji se nalazi unutar glavčine zapravo i nije cijeli ležaj, jer se ne da isprešati van, jer kanali po kojima se vrte kuglice su u sklopu tijela glavčine, tako da se prilikom isprešavanja unutrašnje košuljice ne dobiva ništa i nema se mogućnosti kupiti sami ležaj da se upreša natrag unutra, osim nekih "kemija" i sličnih kombinacija G16. A cijena te glavčine od branda FAG, kod mene bi vas koštala: Sa ABS-om = 291,00 Kn/1kom Bez ABS-a = 274,00 Kn/1kom Navedene cijene su isključivo za gotovinski način plaćanja. Ukoliko budete imali bilo kakvih pitanja po pitanju ležajeva, ali i drugih stvari, slobodno se javite, jer osim što ostvarujete popuste na kupljenu robu, isto tako dobivate i stručne savjete kako tehničke prirode, tako i praktične, od iskustva sa ostalim klijentima sa kojima radimo. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted July 16, 2010 Mestar se vjerovatno zahebao za godinu.. stariji su imali ležaj kao i golf mk1-2-3 al od 2000ete je to malo drugacije izvedeno i ide samo u kkmpletu kao sto je vec i rečeno post poviše.. 23. The wheel bearing and wheel hub are installed together in a housing. This wheel bearing/hub unit is maintenance and adjustment free. Adjusting and servicing is not possible! 3. Self-locking 12-point nut, 175 Nm ◆ Renew each time after removing Dakle uz ležaj bi trebao bit i šaraf...nadam se da u tvom setu ima a moguce je da u nekim žnj ležajevime tog i nema.... Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted July 16, 2010 Mestar se vjerovatno zahebao za godinu.. stariji su imali ležaj kao i golf mk1-2-3 al od 2000ete je to malo drugacije izvedeno i ide samo u kkmpletu kao sto je vec i rečeno post poviše.. 23. The wheel bearing and wheel hub are installed together in a housing. This wheel bearing/hub unit is maintenance and adjustment free. Adjusting and servicing is not possible! 3. Self-locking 12-point nut, 175 Nm ◆ Renew each time after removing Dakle uz ležaj bi trebao bit i šaraf...nadam se da u tvom setu ima a moguce je da u nekim žnj ležajevime tog i nema.... Ovo što ja imam u ponudi i prodajem već godinama, je solo glavčina bez matice, jer sa maticom to isto košta od 100 pa na više kuna više u odnosu na pojedinačno, te kupci uglavnom žele bez matice, jer se stara matica da iskoristiti, osim ako baš nešto ne ode u krivo, a inače, često puta vidim da to isto moje što prodajem, prodaju po cijenama setova, tako da nekog pravila nema gdje se što može kupiti. Ovo je FAG - Germany, provjerena roba i prva ugradnja, a matica se iskoristi stara bez problema i oko toga ne bi trebalo praviti drame, već se potruditi proći što povoljnije i kvalitetnije i to se može. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted July 16, 2010 đast sejing šta proizvođač kaže.. matica ko matica.. i nesteže se mnogo kao npr centralni saraf radilice pa da ga se mjenja svaki put al eto to je naputak vw-a.... Kod drugih ležajeva su sarafi (npr skoda octavia 2) koji se dosta stežu i u setu dlazi i vijak (orginal djelovi)... 290kn ležaj...i nije vele novwaca Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted July 16, 2010 đast sejing šta proizvođač kaže.. matica ko matica.. i nesteže se mnogo kao npr centralni saraf radilice pa da ga se mjenja svaki put al eto to je naputak vw-a.... Kod drugih ležajeva su sarafi (npr skoda octavia 2) koji se dosta stežu i u setu dlazi i vijak (orginal djelovi)... 290kn ležaj...i nije vele novwaca ma da... razumijemo se, samo što je problem kod krajnjih korisnika što su zbunjeni od svih mogućih informacija (tako sam i ja nekad radio, pa kad sam vidio da ljude ne zanima što pričam, već ih zanima da što jeftinije prođu), onda prijeđem na stvar i zaokružim bit cijele situacije bez puno filozofiranja, a kako sam u ovom poslu već dugi niz godina, ima tu i nekog praktičnog znanja pa se čudim kada vidim da neke stvari majstori ne znaju, a smatram da bi se to trebalo znati. No, ipak smo mi zemlja u kojoj smo svi mi majstori i svi sve znamo U svakom slučaju, kako i rekoh, tu sam da ponudim jeftinije (ne kažem da sam uvijek najjeftinij) kvalitetne brandove od povjerenja i često one iz prvih ugradnji, a što neki od forumaša ovdje mogu i potvrditi, a i onaj prijateljski odnos je nezamjenjiv, dok za sve ostalo tu je mastercard Share this post Link to post Share on other sites