gfos 0 Posted August 19, 2010 (edited) evo promjenjeni sinhron 2 brzine (bar je to ono sto meni majstor kaze) i vidi se na slikama na prvoj kako su potroseni i kako je jedan upao u drugi a na drugoj slici kako oni trebaju stajati. sad u drugu bez problema ide i na 5000 6000 obtrtaja mada meni ruka jos zadrhti kad trebam prebacit jel osjecaj je jos tu da ce zakrciti. e sad ima samo jedan mali problem sto sad u prvu ide malo teze onako kao da zastane prije nego sto upadne kako da naide na neku prepreku ne svaki put nego recimo svako deseto uzastopno prebacivanje a ovako na semaforu isto nije to ta lakoca ulazenja kako je bilo prije skidanja. neku sajlu je stelovo i kao da je malo bolje al jos uvijek nije to to, jedino je zategnutije sve, kaze ako ju jos podesi da ce onda tako zategnutije ulazit u drugu i trecu, a kao ja to ne zelim. Treba kao za kojih par dana doc provjeriti jel treba kao jos ulja dosipati u mjenjac jel se to ulja tako dosipava kako nesto popunjava pore nemam pojma sta mi on govori. pa cu vidjet kroz koji dan ako sve sjedne na svoje mjesto mozda ce to ici lakse ali s obzirom da prvu nije radio nije mi jasno sta zapne. da zoboravih napisati da me taj sex kosto 2200Kn. Edited August 19, 2010 by gfos Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted August 21, 2010 Neznam za sajle al koliko god getriba sa skinuo svaka se isto šaltala jer se sajle nediraju. To sto teze ulazi u prvu..dal je to isto izraženo i ubacivanjem u rikverc? To s uljem nekontam... zna se potrebna količina koja se naljeva i to je to... Moze se samo kontrlirat dal mozda negdje pusta ulje al i to nemoze ako se dobro prebrtvi. Share this post Link to post Share on other sites
gfos 0 Posted August 21, 2010 Neznam za sajle al koliko god getriba sa skinuo svaka se isto šaltala jer se sajle nediraju. To sto teze ulazi u prvu..dal je to isto izraženo i ubacivanjem u rikverc? To s uljem nekontam... zna se potrebna količina koja se naljeva i to je to... Moze se samo kontrlirat dal mozda negdje pusta ulje al i to nemoze ako se dobro prebrtvi. Malo se primjeti u rikverc kao da prede preko nekog zuba recimo. znaci stisnem dolje i krenem ubacit e tu ocese kao neki rub i ude. a sto se tice ulja pa to je i on mislio da vidi vjerovatno dal negdje pusta, pa ako treba da dolije odnosno da reagira. Jel se to primjeti ispod na asfaltu ako slini recimo ujutro da vidim neku flekicu, jel gledo sam i nisam primjetio. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted August 21, 2010 moze slinit na x mjesta al vjerovatno je on dobar mestar pa je to dobro prebrtvio.... Ništa..navikni se na takav mjenjac jer to nije do sajli (neznam kako ih je iskopcavao s getribe) Share this post Link to post Share on other sites
gfos 0 Posted August 22, 2010 a slusaj preporuke preporuke pa sam i ja probao, jedan isto tako probo pa se usro mislis da se tu nema sta vise popravljati da se vrati na mjenjac "ulazi kao u margarin" varijantu. ma vec sam se polako i naviknuo to sam i znao da ce biti. 16 - Klizni element sa sinkronim tijelom 1. i 2. stupnja prijenosa (sinhron korpa) NIJE MJENJANO 18 - Sinkroni prsten 2.stupnja prijenosa PROMJENIO 19 - Vanjski prsten 2. stupnja prijenosa PROMJENIO 20 - Sinkroni prsten (unutrašnji prsten 2. stupnja prijenosa) NIJE MJENJANO jel bi dobio sta da je mjenjao 16 i 20? Ili kad bi mjenjao 16 jel bi se popravila i prva? Ovo za sajle cu ga pitati, kako je trebao? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted August 22, 2010 16. je sinhron korpa i mi je mjenjamo svaki put...pa bila ona ostecena il ne posto se pretezno radilo o autima koji su pod jamstvom. Mestar je valjda ocjenio da nije ostecena (a i skupa je) a sinhroni se mjenjaju u kompletu tako da i taj unutarnji prsten ide u izmjenu. Sajle se skidaju jednostavno... 2 osigurača i skinu se s poluga na biraču.... Share this post Link to post Share on other sites
gfos 0 Posted October 10, 2010 (edited) jos uvijek isti problem osobito se primjeti kada je jutro hladno odnosno kada je auto hladan posebno prilikom ubacivanja u prvu i rikverc te izbacivanja iz rikverca. U nekim razgovorima su mi ljudi rekli da se masa toga rjesi samo s izmjenom ulja u mjenjacu, negdje je ovdje spomenuo da to treba uraditi dva puta nakon izmjene sinhrona, koje ulje ide u ovaj mjenjac oznaka, proizvodac ili kako se to vec oznacava? jel ima ovo nesto mozda veze s aktivnim zamajcem dal se on nesto dirao ili s lezajevima u mjenjacu da to ide tako tesko? ali zanimljivo je da kako se auto zagrijava i kako se samim tim i ulje u mjenjacu zagrijava zapinjanje je slabije ima ga ali puno tecnije ulazi s malim zapinjanjem preko nekog zuba? Edited October 10, 2010 by gfos Share this post Link to post Share on other sites
diadems 0 Posted November 24, 2012 evo promjenjeni sinhron 2 brzine (bar je to ono sto meni majstor kaze) i vidi se na slikama na prvoj kako su potroseni i kako je jedan upao u drugi a na drugoj slici kako oni trebaju stajati. sad u drugu bez problema ide i na 5000 6000 obtrtaja mada meni ruka jos zadrhti kad trebam prebacit jel osjecaj je jos tu da ce zakrciti. e sad ima samo jedan mali problem sto sad u prvu ide malo teze onako kao da zastane prije nego sto upadne kako da naide na neku prepreku ne svaki put nego recimo svako deseto uzastopno prebacivanje a ovako na semaforu isto nije to ta lakoca ulazenja kako je bilo prije skidanja. neku sajlu je stelovo i kao da je malo bolje al jos uvijek nije to to, jedino je zategnutije sve, kaze ako ju jos podesi da ce onda tako zategnutije ulazit u drugu i trecu, a kao ja to ne zelim. Treba kao za kojih par dana doc provjeriti jel treba kao jos ulja dosipati u mjenjac jel se to ulja tako dosipava kako nesto popunjava pore nemam pojma sta mi on govori. pa cu vidjet kroz koji dan ako sve sjedne na svoje mjesto mozda ce to ici lakse ali s obzirom da prvu nije radio nije mi jasno sta zapne. da zoboravih napisati da me taj sex kosto 2200Kn. Bok, imam sličan problem da mi kod ubacivanja u prvu mjenjač lagano zapinje. Kako si riješio ovaj problem? BTW auto mi je pod garancijom pa bi to otišao reklamirati. Share this post Link to post Share on other sites
jumper0308 0 Posted October 19, 2017 Stari , ako krči kod prebacivanja-sinkron 100%... p.s. ja riješio isti problem.... Ako hoćeš imam ti ja jednog dobro majstora u bj za riješiti takve stvari ( riješio na puno petica,passata isto)... :-) hehe Pozz Zna netko možda o kojem se majstoru u bj radi? i ako imate broj. Hvala Share this post Link to post Share on other sites