MoS 0 Posted July 20, 2010 (edited) danas opet pokušao upalit auto.. i ništa, samo baca bijeli dim na auspuh.. mislio da je problem u filteru za gorivo,promjenio i to, i pokušo na šlepanje upalit al nula bodova.. neznam u čem je problem, iako danas sam primjetio kod bosch pumpe da nešto cvrlji..poslje "alnasovanja" dok je kontakt dat autu.. prvi put primjetio sve to prije nekih 3 tjedna.vozim u trećoj,odjednom neprima gas..čak mi i crko,upalim ga,uz malo "verglanja" (inače na zub pali) problem se ponovo pojavio mom starom, na moru. zatim, prekjučer, relacija Osijek - Donji miholjac .. na putu tamo, zagušio se jednom..ali na povratku nazad, 7-8 puta.. dotad, vuče jako dobro,vozim 5.brzinom nekih 110-120 ..čim pustim gas,da usporim,više neprima, nekih 10tak sekundi.. onda nadođe. jel možda u pitanju bosch pumpa, dizne ili ? Edited July 22, 2010 by MoS Share this post Link to post Share on other sites
kargus 0 Posted July 22, 2010 Druze moze biti dosta toga, moj je imao slicne simptome, radio sam mu sve i svasta i na kraju je ispalo da je kvar bio na bosh pumpi, zapravo kaze majstor da se rastelovao senzor temperature na bosh pumpi. E sad, dijagnostika nije prepoznala taj kvar sto nije retka pojava kada je dijagnostika u pitanju pa je majstor to "pesaka" otkrio. Meni je izbacivao crno-sivi dim na auspuhu a smrdeo je kao da nije bilo "preradjeno" gorivo. Naravno ovo je moje iskustvo pa sad ti vidi. Ja bih ga za pocetak odvezo na autodijagnostiku, naravno ako vec nisi isao. Share this post Link to post Share on other sites
Audi 2 Posted July 23, 2010 Dijagnostika. Prvo čitanje grešaka,brisanje,probna vožnja pa ponovno čitanje. Drugo bacit oko u mjerne blokove,količina goriva,položaj papučice gasa,mjerač protoka zraka itd. Share this post Link to post Share on other sites
MoS 0 Posted July 23, 2010 nisam vozio na autodijagnostiku.. bit će to iduće, al morat ću ga pošlepat.nedaje nikakve znakove života više. sinoć sam skinio onaj filter kod rezervara da vidim u kakvom je stanju, i nema nikakvih problema,čisto koliko bi trebalo bit. možete preporučit ako netko zna nekog automehaničara u osijeku (okolica) te za dijagnostiku također.. Hvala Share this post Link to post Share on other sites
MoS 0 Posted July 27, 2010 (edited) auto je danas posjetio majstora.. autodijagnostika je izbacila 2 pogreske, neznam tocno koje..pobrisao je to. jedna je mislim bila Greska u ECS-u ili ECL-u..neznam vise, (nešto malo plastično u gornjem dijelu ispod haube u ravnini volana). a druga oko dotoka goriva.. izgleda da je glavni problem bio u crijevima za vakuum,koja su dotrajala i treba ih promjenit..pa nije primao gas,jer turbina je stvarala pritisak koji nije mogao istjerat na ispuh van kako treba (ako sam dobro shvatio).. između ostalog, majstor kaze i da je zupčasti u međuvremenu preskočio za neka 2 do 3 zuba,pa zato ni upalit više nije htio.. sad je na servisu, kad se vrati ispravan i jos tocnije kad cujem sta je bilo, napisem.. Edited July 27, 2010 by MoS Share this post Link to post Share on other sites
srki 0 Posted July 27, 2010 ako je remen preskocio moglo bi biti veselo Share this post Link to post Share on other sites
MoS 0 Posted July 27, 2010 ako je remen preskocio moglo bi biti veselo znam da bi moglo bit veselo.. dogodilo se mom starom to na tempri prije koju godinu. po ovome što je reko sada, nije otišo motor..to nije dao ni za nagovjestit.. (kaže da je njima na službenoj 3ici karavanu preskočio za 6 zubi,nije htio na ključ upalit,al je išo bolje nego prije) ako je tak šta moguće,il mi priča bajke.. remen je loš,ide novi gore,poštimat će paljenje i sve, nova ta crijeva za vakuum i to je to valjd. Share this post Link to post Share on other sites
srki 0 Posted July 27, 2010 a nadam se da je samo to Share this post Link to post Share on other sites