1 1
noki

Lakiranje

Recommended Posts

Svi razvikani majstori većinom dobro napate a posao prosječan..ja sam naletio na jednog čovjeka kod mene koji lakira doma u komori, s čovjekom 2god sviram i nisam imao pojma da lakira..lik je tako pedantan da to nije normalno, ja sam bio oduševljen sa njegovim radovima!! A cijena sitniš.. :rolleyes:

znam ja te fobro rade malo para a kad dodjem tamo, ni komore nemaju

sdvatko ima drugacije zahtjeve

nekome je savrseno polakiran auto kad nema vidljive hrđe i kad se sa 10 metara sjaji

savsreno bi bilo kad poslije lakranja na autu ni jedne udubine ne ostane, sve plastike utegnute, po mogucnosti da ne sotane viska djelova poslije

pod svjetlom nema preljeva, curaka, narancine kore i da se sjaji onako kvalitetnim sjajom a ne mutnim

ta "naranđina kora" ovisi o gustoći boje i načinu špricanja...

ak je naranđina kora to se da spolirat i doslovce nestane...

Kolega, a kaj ak je na jako tanko prešpricani bezbojnim, pa dok poliraš prebrusiš bezbojni lak?

Tak je kod mene slučaj (bočno je narančina kora) pa se ne usudim iči ga polirati samo radi toga.....

za tu narančinu koru postoji trizac od 3M.a kolut koji se stavlja na brusilicu i gradacije je 3000

sa njim se radi na suho,i poslije toga 2 polir paste i kao da je nikad nije ni bilo.

narancina kora je sasvim normalna i redovita pojava, adalje sve ovisi o tebi ako je zelis zadrzati ili maknuti, napomenuo bi jos da postoje nacini lakiranja dan danas u tvornicama da je jako izrazena kora, osobito se to odrazi na pocincanim karoserijama ali i ostalima, pogledajte samo novije opele 2003+ koru na limu i braniku, kolika je razlika u kori, uglavnom kora je sasvim normalna stvar, a ako nekog smeta platite dobrog polira i nek prepolira, ja sam sad svoj zadnji auto presao strojno na 4000 i ispolirao eureka pastama, auto sam namjerno lakirao pred radionom, ne mogu opisati rjecima kako je to ispalo nakon poliranja, KOMORA SUCKS, jer badava komora kad je puna smeca od podova, stranica do filtera :palacd

svaki limar će ti napravit poso kak ti hoćeš samo mu sušni koju stoticu eura više :D ,. i memoj plaćat dok nevidiš šta je napravljeno i to ti je to. Evo moja trica već tri mjecea i sitno kod limara, polako ali kvalitetno i uskoro gotova.

Problem je sto 99.99 % nasih limara nece raditi jedan auto 3 mjeseca,jer gdje je limar tu financijski,nemoze ti za to naracunati

40 000 kuna..daj ti da on pokrpa jedan blatobran i to sredi i uzme ti 1500 kuna za dva dana i cao djaci..e u tome je problem kod nas..druga je stvar ako se ima nekog iz rodbine ili kolega pa se posveti autu..a kod nas ja daj da to bude za 5 dana sve gotovo i digne se para a kako je posao napravit o tom po tom..

e pa to je to...ja bi dao auto na mjesec dana..ali samo da napravi kako TREBA!

mislim, kakav posao moze bit ako je auto u roku 2 dana gotov? :palacd

di bi on dosao kad bi svakom slagao auto po mjesec dana :palacg

di bi on dosao kad bi svakom slagao auto po mjesec dana :palacg

aj mi sad ovako reci...10000kn za lakiranje...na pola mjeseca da mi radi oko auta

i da karikiram na materijala potrosi 5000kn!!...ovo ostalo mu je sve zarada!!

i sta se onda dogada..stedi se na materijalu...priprema uzasno losa...sve u cilju da se sto vise zaradi a da se sto manje da!

ne trazim ja sad da on meni plazi mjesec dana oko auta vec jednostavno da to bude kvalitetno..nek je i 10 dan uredu je!! samo zelim da se napravi kako treba!!

zivjelo Hrvatsko poslovanje! :palacd

bagy tebi je najisplativije da kupis novi auto, po mome, nije bas sve kak ti se cini, ima to i svoje druge strane, ja cu ti samo jedno reci, danas i najbolji majstori ne mogu nista stvorit kao nekada jer je materijal danas u banani, pojavile su se samo neke nove tehnike i nacini s kojima mozes privremeno zakamuflirat, ali trajnije i kvalitetno nesto odraditi, otislo je to, nema kita koji se ne povuce, i da je najravnija povrsina obradjivana 3 mjeseca to se kasnije umota, materijali su izbacivanjem nitra i promjenom nacina proizvodnje po europskim standardima i zeljom za profitom dovele do velike kvantitete sto na koncu dovodi i do ovog sveopceg nezadovoljsva, a iskreno ako hoces ok posao nikada ti i niko nece napravit kao tvornica, na to budi odmah spreman, ima danas ljudi koji jos drze do dobrog uratka, das mu u ruke, i kasnije polirka i imat ces 90% od ocjene 100%, i racunat treba da uvijek netko zezne, il lakirnica, ili priprema, ili ton boje, materijal......

bagy tebi je najisplativije da kupis novi auto, po mome, nije bas sve kak ti se cini, ima to i svoje druge strane, ja cu ti samo jedno reci, danas i najbolji majstori ne mogu nista stvorit kao nekada jer je materijal danas u banani, pojavile su se samo neke nove tehnike i nacini s kojima mozes privremeno zakamuflirat, ali trajnije i kvalitetno nesto odraditi, otislo je to, nema kita koji se ne povuce, i da je najravnija povrsina obradjivana 3 mjeseca to se kasnije umota, materijali su izbacivanjem nitra i promjenom nacina proizvodnje po europskim standardima i zeljom za profitom dovele do velike kvantitete sto na koncu dovodi i do ovog sveopceg nezadovoljsva, a iskreno ako hoces ok posao nikada ti i niko nece napravit kao tvornica, na to budi odmah spreman, ima danas ljudi koji jos drze do dobrog uratka, das mu u ruke, i kasnije polirka i imat ces 90% od ocjene 100%, i racunat treba da uvijek netko zezne, il lakirnica, ili priprema, ili ton boje, materijal......

nisam ja sad ne znam kakva picajzla...ali da ti dam primjer sta se meni desilo...

ostavis covjeku auto...dodes..kad ono 3 nijanse na autu...reko to nije dobro..kaze on OK vrati se iduci tjedan...

dodem ja iduci tjedan...izlakiran...reko ajd dobro...sad je donekle ok... prva kisa padne..curi voda unutra...ostavim opet auto...vratim se opet iduci tjedan...nazovem ga "jel gotovo?" On "mozes doc" ...ja dolazim i zateknem auto RASTAVLJEN...trazim gazdu i on dernjavu na radnike da sta to nisu slozili bla bla...cekam ja na kavi sat i nesto..dodem nazad..slozeno i reko je da vise nece ulazit voda...nije ni prva kisa pala kad ono OPET curi...ajmo dalje

krenem ja to sam rastavljat jer nemam volje opet ostavljat fuserima auto...unutra...sve moguce plastike sta su mogli potrgat su potrgani...krov unutra izmrljan kako su ga zatrpavali dijelovima...i ajd..reko poslozit cu pa cu tokoom vremena opet sve novo stavit...nema smisla ovo krpat...

kupim xenon..reko odo ugradit...idem skidat branik kad ono svugdje drugaciji sarafi... strgan nosac senzora vanjske temperature...hladnjak klime se drzao na jednom sarafu..pola toga je falilo...isto tako sam skuzio da nisu postavili senzor za alarm na bravici od haube...poslozim sta mogu i mislim si sutit cu...

ni par mjeseci poslje lak na braniku SVUGDJE POPUCAN...blatobran se ljusti...uzas...

nije mi mlaznica radila i reko da vidim sta je...skidam izolaciju sa haube i imam sta vidjet...haubu koju sam kupio rabljenu u drugoj boji odozdo nije bila uopce lakirana :palacd i tu sam pukao i otisao opet kod njega...

kaze on dobro izlakirat cemo haubu nije bed...ostavim auto..opet proslo tjedan dana i zove on da mogu doc..dodem tamo a na autu nije namontirana hauba, nego stoji frisko lakirana naslonjena na zidu i PODU!!...dignu oni haubu da ju krenu namontirat ja reko da to ne dolazi u obzir...pogledam i tamo di je bila naslonjena je postrugana boja...ko tu koga jebe!!!

i opet cekaj tjedan dana...dodem na kraju opet namontirano je sve... i od tada vise nisam POVIRIO KOD NJEGA...nek se ljusti i nek nije dobro izlakirano ali ne zelim si auto upropastavat kod takvog lakirera...samo cu vam rec da je ovlasteni uvoznik peugeota i da ima ogromnu lakirnicu...receno da je kvalitetan i kad sam gledao bila je nova mercedes S klasa gotova pa sam stekao dojam da valjda opravdava to sta ljudi govore...

ne zelim pricat kako je bilo sa Mercedesom ML-om koji smo dali lakirat...itd itd...

ugl...sve sta zelim je da kad ostavim auto i kad me zovne..da sve bude na mjestu i ako nesto fali i nije uredu da me zovne i kaze "slusaj to to i to nije uredu" ..onda se lagano dogovorimo kako cemo dalje...a ne da se fusa i da o tome nista ne znam...

cifra je na kraju bila skoro 2000€ za lakiranje..pa si ti misli zasto sam lud...al et...to mi je skola i drugi put cu pametnije

sorry ako ima gramatickih gresaka :palacg

Edited by BaGy

evo ljudi covijek vam je objasnio sve,sve sto je rekao je 100%istina dvojka :palacg

evo ljudi covijek vam je objasnio sve,sve sto je rekao je 100%istina dvojka :palacg

i vise nego istina, a ovo sta se tice materijala ne znam vise, zgrozen sam, prije 5 godina dok su ajmo reci poceci mi bili islo je sve puno lakse, od njveceg fusa napravis dobar posao na kraju, a danas kad bi sve bilo lakse brenzaju takve stvari

a ovo bagy ne znam, ocito si bio kod fusera teskog, koji te pravio ludim, inace tjedan dana za haubu, hmmm... malo mnogo

znam ja te fobro rade malo para a kad dodjem tamo, ni komore nemaju

sdvatko ima drugacije zahtjeve

nekome je savrseno polakiran auto kad nema vidljive hrđe i kad se sa 10 metara sjaji

savsreno bi bilo kad poslije lakranja na autu ni jedne udubine ne ostane, sve plastike utegnute, po mogucnosti da ne sotane viska djelova poslije

pod svjetlom nema preljeva, curaka, narancine kore i da se sjaji onako kvalitetnim sjajom a ne mutnim

Ja sam jebena picajzla šta se toga tiče i liku skidam kapu! SVAKI dio skida sa auta, ne obljepljuje ga, nema curaka, narančine kore, podljeva, ničega, hebeno STAKLO..to su moji kriteriji i tako čovjek radi..tko ne vjeruje ne mora ali za mene majstor no.1

nisam ja sad ne znam kakva picajzla...ali da ti dam primjer sta se meni desilo...

ostavis covjeku auto...dodes..kad ono 3 nijanse na autu...reko to nije dobro..kaze on OK vrati se iduci tjedan...

dodem ja iduci tjedan...izlakiran...reko ajd dobro...sad je donekle ok... prva kisa padne..curi voda unutra...ostavim opet auto...vratim se opet iduci tjedan...nazovem ga "jel gotovo?" On "mozes doc" ...ja dolazim i zateknem auto RASTAVLJEN...trazim gazdu i on dernjavu na radnike da sta to nisu slozili bla bla...cekam ja na kavi sat i nesto..dodem nazad..slozeno i reko je da vise nece ulazit voda...nije ni prva kisa pala kad ono OPET curi...ajmo dalje

krenem ja to sam rastavljat jer nemam volje opet ostavljat fuserima auto...unutra...sve moguce plastike sta su mogli potrgat su potrgani...krov unutra izmrljan kako su ga zatrpavali dijelovima...i ajd..reko poslozit cu pa cu tokoom vremena opet sve novo stavit...nema smisla ovo krpat...

kupim xenon..reko odo ugradit...idem skidat branik kad ono svugdje drugaciji sarafi... strgan nosac senzora vanjske temperature...hladnjak klime se drzao na jednom sarafu..pola toga je falilo...isto tako sam skuzio da nisu postavili senzor za alarm na bravici od haube...poslozim sta mogu i mislim si sutit cu...

ni par mjeseci poslje lak na braniku SVUGDJE POPUCAN...blatobran se ljusti...uzas...

nije mi mlaznica radila i reko da vidim sta je...skidam izolaciju sa haube i imam sta vidjet...haubu koju sam kupio rabljenu u drugoj boji odozdo nije bila uopce lakirana :palacd i tu sam pukao i otisao opet kod njega...

kaze on dobro izlakirat cemo haubu nije bed...ostavim auto..opet proslo tjedan dana i zove on da mogu doc..dodem tamo a na autu nije namontirana hauba, nego stoji frisko lakirana naslonjena na zidu i PODU!!...dignu oni haubu da ju krenu namontirat ja reko da to ne dolazi u obzir...pogledam i tamo di je bila naslonjena je postrugana boja...ko tu koga jebe!!!

i opet cekaj tjedan dana...dodem na kraju opet namontirano je sve... i od tada vise nisam POVIRIO KOD NJEGA...nek se ljusti i nek nije dobro izlakirano ali ne zelim si auto upropastavat kod takvog lakirera...samo cu vam rec da je ovlasteni uvoznik peugeota i da ima ogromnu lakirnicu...receno da je kvalitetan i kad sam gledao bila je nova mercedes S klasa gotova pa sam stekao dojam da valjda opravdava to sta ljudi govore...

ne zelim pricat kako je bilo sa Mercedesom ML-om koji smo dali lakirat...itd itd...

ugl...sve sta zelim je da kad ostavim auto i kad me zovne..da sve bude na mjestu i ako nesto fali i nije uredu da me zovne i kaze "slusaj to to i to nije uredu" ..onda se lagano dogovorimo kako cemo dalje...a ne da se fusa i da o tome nista ne znam...

cifra je na kraju bila skoro 2000€ za lakiranje..pa si ti misli zasto sam lud...al et...to mi je skola i drugi put cu pametnije

sorry ako ima gramatickih gresaka :palacg

Krv ti hebem, jeli ovo moguce sto citam?!?!?!.Majko mila, ali ti prijatelju, dobro da si ziv, da te herc nije kefnul..Majke mi ja bi puko..Pa ja nemogu vjerovati..

Decki jel znate vi onu nasu dobru staru s ovih prostora: E balkane balkane balkane moj,budi mi skupppp i fusaaaa punnnn... :palacd

Majko moja nema rijeci..

Edited by dpeic2

Ja sam jebena picajzla šta se toga tiče i liku skidam kapu! SVAKI dio skida sa auta, ne obljepljuje ga, nema curaka, narančine kore, podljeva, ničega, hebeno STAKLO..to su moji kriteriji i tako čovjek radi..tko ne vjeruje ne mora ali za mene majstor no.1

i kakve su mu cijene, komplet limarnje i lakiranje i sve popratne stvari al nek bude kako triba!

di je taj majstor?

2 dvojka...znam..tjedan dana za haubu je mnogo..ali citiram--> "u guzvi sam pa cu te probat ugurat tokom tjedna"...

Edited by BaGy

Majstor je u jednom SELU blizu mene, ima komoru i u njoj lakira..a cijene neznam, mene je za lakiranje kompletnog auta, pripremljenog tražio 800kn tak da.. A ak ga on priprema onda +200kn, varenje +200kn, ... :rolleyes:

Majstor je u jednom SELU blizu mene, ima komoru i u njoj lakira..a cijene neznam, mene je za lakiranje kompletnog auta, pripremljenog tražio 800kn tak da.. A ak ga on priprema onda +200kn, varenje +200kn, ... :rolleyes:

jel uspije on zaradit šta?

jel uspije on zaradit šta?

:palci

Smoki kakav je taj kad priprema auto za 200 kn a za pripremljen auto i tu kod nas ti uzmu 700-800 kn sa tvojim materijalom, to je samo lakiranje i komora

Al dok ovo citam vidim da neki mjesaju limare i lakirere

limar vari, ravna, reze, pripasuje i poslije montira a lakirer priprema (kitanje, slajfanje...) i lakira

svi majstori koji ovo sve rade u jednom nikad ne naprave dobro, cast iznimkama jer ako majstor neki osteceni dio dobro ne poravna stavi deblje kita i farbaj mili i kvalitata pada

Lakirao sam jako puno auta i vecinom sam zadovoljan jer nemozes ocekivati da bude k'o novo al kad od limara dopeljam auto lakireru i ak ovaj nije nesto dobro poravno, pobrusio ili nesto oni se prepucavaju da se to popravi a meni ostaje samo kvalitetnije odradjen posao

BTW passat medjulinija metalik plavi (moj wagen no2) komplet priprema i lakiranje 7000 kn bez limarije i slaganja

Smoki kakav je taj kad priprema auto za 200 kn a za pripremljen auto i tu kod nas ti uzmu 700-800 kn sa tvojim materijalom, to je samo lakiranje i komora

Al dok ovo citam vidim da neki mjesaju limare i lakirere

limar vari, ravna, reze, pripasuje i poslije montira a lakirer priprema (kitanje, slajfanje...) i lakira

svi majstori koji ovo sve rade u jednom nikad ne naprave dobro, cast iznimkama jer ako majstor neki osteceni dio dobro ne poravna stavi deblje kita i farbaj mili i kvalitata pada

Lakirao sam jako puno auta i vecinom sam zadovoljan jer nemozes ocekivati da bude k'o novo al kad od limara dopeljam auto lakireru i ak ovaj nije nesto dobro poravno, pobrusio ili nesto oni se prepucavaju da se to popravi a meni ostaje samo kvalitetnije odradjen posao

BTW passat medjulinija metalik plavi (moj wagen no2) komplet priprema i lakiranje 7000 kn bez limarije i slaganja

Kod nas u Istri i limariju i lakiranje radi u većini slučajeva jedan te isti čovjek.

Još nisam vozio auto najprije limaru, pa od njega lakireru.

Što se tiče kvalitete SVAKI majstor može napravit dobro i loše.

Čak najbolji može zafušarit, a da se to ne vidi.

Fušar tj. loš majstor neće nikad napravit dobar posao jer to nije nikad naučio.

Ja ne radim u ovoj branši jer je moje zanimanje stolar, ali iz svog iskustva znam da je tako.

Imam prijatelja koji je u istoj branši koji nikad neće naučit kvalitetno radit.

Tako je i kod limara i lakirera.

kad se moj golf spricao bilo je komora 100e,filer,boja,perla,lak 800e,priprema i lakiranje znaci njegove ruke đabe.odraden posao-neprocjenjivo :palacg

kolega je sve reka, priprema je najbitnija za odlican posal

zna li iko kvalitetnog limara i lakirera oko splita, moze i do sibenika

iman ti ja mestra u kastelima koji preko 20 god radi te stvari pa ako si zainteresiran imas moj broj moba pa vam mogu dog razgovor, a cijena je stvar dogovora

lupo w12 je lakiran kod nekog majstora u istri. zaboravio sam kak se zove.

ak je pero zadovoljan s njim onda sam i ja

1 1