Emanuel 0 Posted July 26, 2010 Pozdrav! Razmišljao sam gdje da smjestim ovu temu, pošto nema veze s vw-om, ali sam vidio da ima u ovoj kategoriji isto auta koji nisu vw, pa odlučih ovdje. Molim moderatore ako ova tema ne spada ovdje da je premjeste na prikladnje mjesto. Radi se o mojem projektu poliranja felgi i rezervoara. Nemam svoj auto, ne radim ništa još previše oko auta, pratim forum, pa vidjeh što se sve da napraviti z aluminija (mislim na poliranje) pa došao na ideju zašto ne bih ja probao već nešto, kad imam prilike. Načitao se prije dosta o tome kako je za to potrebno dosta vremena, truda, živaca, pa ajmo probat.. Bavimo se transportom, imamo tri kamiona (više obiteljski posao).. Ja sam student pa imam sad vremena, pa se bacio na poliranje.. Evo, ovako je kamion izgledao prije nekoliko mjeseci.. No onda se dogodilo nešto što se nije trebalo... Nakon toga kamion je izgledao ovako i u takvom stanju ga vozimo autolimaru.. Nekoliko slika kod autolimara.. Prilikom prevrtanja se oštetio rezervoar, pa ga je trebalo skinuti dolje i zavariti. Rezervoar je aluminijski, pa sam došao na ideju da bi ga mogao sad ispolirati.. Dakle prije je izgledao ovako: Pa s druge strane.. slijedi pranje.. ove točkice koje se vide su nastale istjecanjem kiseline iz akumulatora pri prevrtanju.. odlučio sam za početak poliranja probati na ovoj strani.. pa nakon brušenja vodobrusnim do 1200.. za početak sam krenuo ovim.. prvi rezultat i poticaj za daljnji nastavak.. al da ne gutim ovu malu bušilcu, ova taj posao odrađuje bez pola muke.. pa rezultat sad pa dalje na preostali dio.. prije je izgledao ovako.. i on čeka krajnji rezultat da može zurku popraviti... al bu se načekal... i evo, spreman za poliranje.. korišteni papiri.. i konačno poliranje gotovo a ova strana je bila oštećena.. izravnana je i pofarbana je cijela kabina i sa montiranim rezervoarom.. pa sad već kad je rezervoar ispolirani zašto ne bi i felge kad već treba mjenjati gume. ovo je prijašnje stanje brušenje sam izveo tako da smo jedan kraj podigli i v brzinu. Nakon poliranja: a radilo se i po kiši ekipa za montažu guma i krajnji rezultat.. montirane felge Share this post Link to post Share on other sites
audicabrio 0 Posted July 26, 2010 super je ispalo! a kak se uspjela desit ona nezgoda? Share this post Link to post Share on other sites
TIGAR1 0 Posted July 26, 2010 ma cae skidam kapu bome si se namucio s poliranjem ali sad je to kamion i po zbilja nema mi boljeg nego vidjet mrcinu od kamiona s chrom felnama poso do ja... :palacg :palacg :palacg :palacg Share this post Link to post Share on other sites
hard_weasel 0 Posted July 26, 2010 stvarno izgleda ludo svaka cast na ulozenom trudu !! felne su predobro ispale!! Share this post Link to post Share on other sites
Emanuel 0 Posted July 26, 2010 super je ispalo! a kak se uspjela desit ona nezgoda? Fala! Eh, bratič je na autocesti u Mađarskoj zaspao za volanom i sišao z ceste, a prikolica je bila visoko natovarena (visoko težište) i pokušao se vratiti na cestu i tako prevrnuo kamion.. Sreća je da nitko nije bio ozlijeđen.. Moj tata je bio suvozač i obojica su prošli bez nekvih ozlijeda.. Share this post Link to post Share on other sites
Kazaam 0 Posted July 26, 2010 (edited) Stvarno si ovome dao truda, živaca i volje, svaka čast na urađenom poslu, ukupni dojam je odličan S kojim pastama si polirao na kraju? I jel to bura uspjela preokrenuti ovaj šleper ili što? edit: aha sad vidim Edited July 26, 2010 by Kazaam Share this post Link to post Share on other sites
Emanuel 0 Posted July 26, 2010 Stvarno si ovome dao truda, živaca i volje, svaka čast na urađenom poslu, ukupni dojam je odličan S kojim pastama si polirao na kraju? I jel to bura uspjela preokrenuti ovaj šleper ili što? Uspio sam nabavit plavu kredu koja se koristi za poliranje inoxa.. Share this post Link to post Share on other sites
Emanuel 0 Posted July 26, 2010 Hvala vam svima na pohvalama!! Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted July 26, 2010 Svaka čast,sad kamion izgleda bolje nego novi Share this post Link to post Share on other sites
Golf 1.9 0 Posted July 26, 2010 Svaka cast na trudu ...vidim koristio si p600,800 pa do p2000...koliko vrjeme ti je uzeo poliranje jedna felga i na koji intervala (vrjemenski) si menjao papira? Share this post Link to post Share on other sites
Emanuel 0 Posted July 26, 2010 Svaka cast na trudu ...vidim koristio si p600,800 pa do p2000...koliko vrjeme ti je uzeo poliranje jedna felga i na koji intervala (vrjemenski) si menjao papira? Pa felge nisu bile oštećene, pa sam krenuo sa 800 i vodom.. Pa jedno 3 sata negdje ne računajući pripremu. Možda čak malo više.. Nije bitan toliko vremenski interval, nego se malo vidi kako felga postaje svijetlija dok se ide s kvalitetnijim papirom, pa onda sam tu i tamo zaustavio da se vrti i provjerio da li još ima kakvih riseva po njoj, ako nema onda finijim papirom. I dosta brzo to ide.. Share this post Link to post Share on other sites
Golf 1.9 0 Posted July 27, 2010 Pa felge nisu bile oštećene, pa sam krenuo sa 800 i vodom.. Pa jedno 3 sata negdje ne računajući pripremu. Možda čak malo više.. Nije bitan toliko vremenski interval, nego se malo vidi kako felga postaje svijetlija dok se ide s kvalitetnijim papirom, pa onda sam tu i tamo zaustavio da se vrti i provjerio da li još ima kakvih riseva po njoj, ako nema onda finijim papirom. I dosta brzo to ide.. Thanks! Share this post Link to post Share on other sites
Denis_TDI 0 Posted July 27, 2010 Svaka cast projekt je do jaja, vidio sam sve ovo uzivo i mogu reci da je sve jos puno ljepse kad se na suncu vidi, evo sad je malo losije vrijeme pa ni fotke nisu mogle ispasti kak trebaju. Ovo je sad postao PIMP kamion i jedva cekam da izadjemo koju subotu van s njim :bravo :rotfl..... Bitno je jos napomenuti da kamion ima automatsku blokadu diferencijala putem sustava protiv proklizavanja pa je bilo potrebno i elektronski iskljuciti sustav kako bi se vrtio samo jedna kotac koji se polira.... Share this post Link to post Share on other sites
mateo.split 0 Posted July 27, 2010 nista felge ako nema krom sarafe Share this post Link to post Share on other sites
dino46 0 Posted July 27, 2010 svaka cast....odlicno ispalo Share this post Link to post Share on other sites
marko.p 0 Posted July 27, 2010 (edited) svaka čast, super je ispalo, dobro sad kamion izgleda... s plavom kredom ja doma inox ogradu poliram... Edited July 27, 2010 by marko.p Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted July 27, 2010 (edited) svaka cast....odlicno ispalo odlicno je svaka cast..posto sam slicno radio prosli cijeli mjesec,komplet farbanje kamiona i sanduka s ceradom,znam iz prve ruke koja je to muka.. samo ako smijem nadodati ,trebao si jos pofarbati one selne s gumama sto obuhvacaju rezervar..i okrenuti onu ostecenu gumu prema unutarnjoj strani sasije,da se nevidi.. to sam i ja naknadno farbao,nisam niti skuzio da su mi bile izguljene.. koja je godina traktor i slepa? Edited July 27, 2010 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
Emanuel 0 Posted July 27, 2010 odlicno je svaka cast..posto sam slicno radio prosli cijeli mjesec,komplet farbanje kamiona i sanduka s ceradom,znam iz prve ruke koja je to muka.. samo ako smijem nadodati ,trebao si jos pofarbati one selne s gumama sto obuhvacaju rezervar..i okrenuti onu ostecenu gumu prema unutarnjoj strani sasije,da se nevidi.. to sam i ja naknadno farbao,nisam niti skuzio da su mi bile izguljene.. koja je godina traktor i slepa? Za prihvat rezervoara ima te limove koji su od ispod podloženi gumom, da guma sjeda na rezervoar. Gume su cijele, nego se je taj jedan lim oštetio, pa smo dovarili drugi.. Sad bi trebalo ga još pofarbat u crno da se ne vidi spajanje i onda je to to.. A na kamionu još nedostaje iznad prednjeg stakla onaj suncobran ili kak se to več zove.. Pa malo čudno izgleda bez toga.. Kamion i šlepa su 2004. godina. I hvala za pohvale! Share this post Link to post Share on other sites
Emanuel 0 Posted July 27, 2010 Ovo je sad postao PIMP kamion i jedva cekam da izadjemo koju subotu van s njim :bravo :rotfl..... Share this post Link to post Share on other sites
Emanuel 0 Posted July 27, 2010 svaka čast, super je ispalo, dobro sad kamion izgleda... s plavom kredom ja doma inox ogradu poliram... Hvala! Da, ta kreda se koristi za poliranje inoxa, al dobro obavlja posao i na aluminiju.. Onda pa bu se svetlila ograda bolje nek susedova ak bu ispolirana Share this post Link to post Share on other sites
ivo gti 16v 0 Posted July 27, 2010 dobro odraden posao ali iskreno ne mislin da ce to bit sa dugotrajnim rezultatom,kamioni voze i zimi a sol snijeg kisa i blato uniste i zasticeni (plastificirani aluminij). ne bi volio da se moje sumlje potvrde ali takovo je moje iskustvo sa poliranim aluminijem i vremenskim uvjetima Share this post Link to post Share on other sites
Emanuel 0 Posted July 27, 2010 dobro odraden posao ali iskreno ne mislin da ce to bit sa dugotrajnim rezultatom,kamioni voze i zimi a sol snijeg kisa i blato uniste i zasticeni (plastificirani aluminij). ne bi volio da se moje sumlje potvrde ali takovo je moje iskustvo sa poliranim aluminijem i vremenskim uvjetima Da,nažalost tako je to. Bio sam i svijestan toga kad sam išao polirat, jer i felge su bile takve kad je kamion bio novi, al za godinu dana izgube sjaj dosta.. Al ovo je više bilo kao moje prvo poliranje, pa da vidim opće kako to ide, da mogu probati negdje.. Share this post Link to post Share on other sites
VWlaho 0 Posted July 27, 2010 fino izgleda kamioncic o kojem se motoru radi ? Share this post Link to post Share on other sites
Emanuel 0 Posted July 27, 2010 fino izgleda kamioncic o kojem se motoru radi ? Taj je iz 2004. godine, znači 12,1 litara, 460 KS, 2200 Nm.. Share this post Link to post Share on other sites