Sale-vž 0 Posted July 29, 2010 pitanje:ne bi trebalo biti u dobošu nešto s čime bi se zatezala sajla ručne?-excentrik jer ja kolko sam vidio toga nemam.ili se ona zateže samo tam ispod ručne? ispod doboša piše mexico-jel to normalno? i dok se vraća bubanj gore ona matica 24 se zategne kolko more ili ne? jer kad ju zategnem kolko morem osjećam da ima trenja nije baš da zacvika nego se slabije vrti auto je golf 2 90` god. Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted July 29, 2010 pitanje:ne bi trebalo biti u dobošu nešto s čime bi se zatezala sajla ručne?-excentrik jer ja kolko sam vidio toga nemam.ili se ona zateže samo tam ispod ručne? ispod doboša piše mexico-jel to normalno? i dok se vraća bubanj gore ona matica 24 se zategne kolko more ili ne? jer kad ju zategnem kolko morem osjećam da ima trenja nije baš da zacvika nego se slabije vrti auto je golf 2 90` god. kad zatežeš onda zategneš skroz lagano rukom i onda popustiš za pola kruga. Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted July 29, 2010 pitanje:ne bi trebalo biti u dobošu nešto s čime bi se zatezala sajla ručne?-excentrik jer ja kolko sam vidio toga nemam.ili se ona zateže samo tam ispod ručne? ispod doboša piše mexico-jel to normalno? i dok se vraća bubanj gore ona matica 24 se zategne kolko more ili ne? jer kad ju zategnem kolko morem osjećam da ima trenja nije baš da zacvika nego se slabije vrti auto je golf 2 90` god. Sajla se zateže kod same poluge od ručne ispod one zaštitne plastike ispod ručke, a pakne su samoštelajuče, onaj konusni klin kojeg navlači opruga. Znači kad staviš nove pakne taj klin vratiš u gornji položaj i kak se pakne troše opruga ga vuče sve dubljei on širi pakne i približava dobošu. Ležaj ne smiješ jako pritezat, lagano steži i gledaj da doboš nema lufta i onda stegneš još mrvicu taman koliko ti treba da ti se poravnaju rupe za rascjepku na matici i na rukavcu. Doboš se mora slobodno okretat rukom bez nekog prevelikog otpora, a opet ne smije imat lufta. Share this post Link to post Share on other sites
Leo 0 Posted July 29, 2010 Doboš se mora slobodno okretat rukom bez nekog prevelikog otpora, a opet ne smije imat lufta. Stegneš najprije malo jače da to nalegne, a zatim otpustiš vijak, i to toliko da se kotač lijepo okreće i da nema lufta, ali ona podloška ispod matice se mora moći pomicati. Teško je taj ¨osjećaj¨ prenjeti preko foruma...xd Dobro sve podmaži i u slučaju da se ona kapica ne želi nabiti na mjesto, znači da ti mast stvara tlak, ali ravnomjerni udarci čekićem po rubu kapice će ju stjerati na svoje mjesto. Share this post Link to post Share on other sites
puks 0 Posted July 30, 2010 Pakne se sire sa onim konusom koji stoji okomito ako to radis rucno mozes kroz jednu rupu od kotaca s nekim tankim odvijacem ili necim slicnim ili ti jednostavno netko stisne kocnicu a ti lupi par puta cekicem po dobosu da se taj konus pomakne prema dolje jer nekad zna zastekati Zvonae rucna se zateze na dobosima a u kabini se samo fino ustela da lovi npr na 3. a ne na 5 zubu jer ako samo zategnes gore sajle a da prije toga nisi rasirio pakne pedala kocnice ti bude niska Share this post Link to post Share on other sites
Sale-vž 0 Posted July 30, 2010 (edited) ok.znači tak se slaže.hvala dečki edit : daj malo puks objasni kak se štela da lovi na 3. zubu na paknama? jer meni lovi tek na kraju ali ne baš kak spada Edited July 30, 2010 by Sale-vž Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted July 30, 2010 Pakne se sire sa onim konusom koji stoji okomito ako to radis rucno mozes kroz jednu rupu od kotaca s nekim tankim odvijacem ili necim slicnim ili ti jednostavno netko stisne kocnicu a ti lupi par puta cekicem po dobosu da se taj konus pomakne prema dolje jer nekad zna zastekati Zvonae rucna se zateze na dobosima a u kabini se samo fino ustela da lovi npr na 3. a ne na 5 zubu jer ako samo zategnes gore sajle a da prije toga nisi rasirio pakne pedala kocnice ti bude niska Apsolutno se slažem, možda se nisam dobro izrazio, al u biti isto mislimo. Teško je tu na forumu neke stvari riječima objasnit, a da ne budu dvosmislene. Slika je zakon, al opet ić skidat doboš samo da bi slikao i nekom bolje protumačio Pozz Share this post Link to post Share on other sites
ipe 0 Posted July 30, 2010 sajle ručne moraju biti skroz labave par put stisnež nožnu žlajfu i oni klinovi za samoštelanje propadnu koliko treba da se pakne rašire na kraju na ručici ručne našarafit sajle da lovi na 3. zub Share this post Link to post Share on other sites
puks 0 Posted July 30, 2010 sajle ručne moraju biti skroz labave par put stisnež nožnu žlajfu i oni klinovi za samoštelanje propadnu koliko treba da se pakne rašire na kraju na ručici ručne našarafit sajle da lovi na 3. zub Samo sto klinovi znaju malo stekati pa zato sam napisao da stisne "zlajfu" i da lupi cekicem po dobosu da sjednu dublje i da se pakne rasire Share this post Link to post Share on other sites
Sale-vž 0 Posted August 1, 2010 evo sve je riješeno ručna drži na 3. zubu. hvala na savjetima moze lokot Share this post Link to post Share on other sites
pecsz 0 Posted January 26, 2015 da ne otvaram novu temu, ova će poslužit. da li je netko možda naručivao/kupovao nešto slično, vrijedi li to šta i ima li po autoshopovima u lijepoj našoj čega sličnog? http://www.ebay.com/itm/VW-GOLF-MK1-GTI-CABRIOLET-MK2-MK3-SCIROCCO-BRAKE-SHOE-FITTING-KIT-SPRING-A38-/221130016762?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item337c6047fa Share this post Link to post Share on other sites
Robby 0 Posted January 26, 2015 imas to u svakoj trgovini auto djelova za kupit;nekih 80-tak kuna cini mi se Share this post Link to post Share on other sites