zenmaster 0 Posted July 29, 2010 Pozdrav! dakle, problem je u desnom prozoru. iako se već pisalo o tome na forumu nisam naišao na isti problem. radi se o tome da prozor ne mogu dobiti dolje da bi ga odšarafio kako bi izvadio cijeli mehanizam i proučio u kakvom je stanju motor i sve ostalo. kad stisnem prekidač za prozor čuje se motorčić (valjda relej) ali prozor ne mrda. izgleda da ga nešto koči, a onda opet nekad zna odreagirat, ali samo malo. Uglavnom ne mogu ga spusti dolje da ga odšarafim od onih plastika koje ga drže, jer je previsoko za bilo kakav zahvat. da li postoji kakvo rješenje kako da odvojim prozor od plastika ili to jedino mogu tako da spustim prozor? Bilo kakav savjet je dobrodošao. Share this post Link to post Share on other sites
Antunhr 0 Posted July 30, 2010 Evo ovako.. meni je zblokiro vozacev prozor sto mislim da je ista situacija. Jednu stranu sam uspio idtegnuti gdije drzi prozor dok drugu nisam mogao nikako zblog plastika. Probaj sa razlicitim deset kljucevima koji ce ti vise pasati i jednu strani bi trebao moci odtegnuti tako da iscupas ga van iz lezista. Malo ces morati popigati vodilice mozda da bi uspio ali nije nemoguce. PS: da te spasim odmah muke. Prvu stvar sto trebas napraviti je otvoriti onu gumu sto ti vodi od karoserije u vrata i pogledaj da neka zica nije u prekidu. U vecni slucajeva ona pukne i prozor ne radi. Share this post Link to post Share on other sites
kargus 0 Posted July 30, 2010 Evo ovako.. meni je zblokiro vozacev prozor sto mislim da je ista situacija. Jednu stranu sam uspio idtegnuti gdije drzi prozor dok drugu nisam mogao nikako zblog plastika. Probaj sa razlicitim deset kljucevima koji ce ti vise pasati i jednu strani bi trebao moci odtegnuti tako da iscupas ga van iz lezista. Malo ces morati popigati vodilice mozda da bi uspio ali nije nemoguce. PS: da te spasim odmah muke. Prvu stvar sto trebas napraviti je otvoriti onu gumu sto ti vodi od karoserije u vrata i pogledaj da neka zica nije u prekidu. U vecni slucajeva ona pukne i prozor ne radi. Dobar savet da prvo pogleda zice koje su mozda u prekidu, meni se to cesto dogadjalo a dogadjalo mi se i da su zice ok, ali zbog sajle koja se zguzvala prozor nece da se spusti, e tada sam zavlacio ruku i "viljuskasti" kljuc i na nevidjeno odsrafljivao, prvi put kad mi se to desilo bilo je relativno brzo (sreca) a drugi put sam "rodio mečku". To im je jedna od slabijih strana ali sta da se radi. Share this post Link to post Share on other sites