0
Pecko

golf 4 ventilacija

Recommended Posts

Pozz

Imam problem! Primjetil sam da starome na golfu 4 tdi ne svjetli po noći ventilacija, i ajd da zamjenim žarulju, zamjenim ja žarulju i žarulja svjetli ali sad ventilacija ne radi.

Zna netko kaj bi moglo biti? dali mi je kaj zgorelo ili kaj se desilo??

Auto nema klimu i prije je ventilacija radila....

Pomagajte dok još stari nije skužil :lol2

kako si prominija zarulju?jesi li rastvarao sve ili si samo izvadija prekidac od brzina ventilacije?

kako si prominija zarulju?jesi li rastvarao sve ili si samo izvadija prekidac od brzina ventilacije?

nisam sve rastavil

izvadiš poklopac onaj plastični, pa izvadiš ljevi krug gdje reguliraš toplinu, pa izvadiš desni krugić gdje reguliraš smjer puhanja, a jačinu puhanja ostavljaš, nju vadiš komplet sa cijelom plastikom crne boje, uzmeš si mali tanki šrafinceger i pomalo vadiš... i kad izvadiš tu plastiku vidjet ćeš žaruljicu 1.2 W, nju zamjeniš i to je to...ali iskreno bolje ne dirati :( ja sam nekaj zajebal...osigurači su mi ispravni, bojim se da mi je motorić ventilatora tišel...

to sam i mislio,previse si rastavljao,trebao si samo izvuci centralni krug,na kojem su brzine ventilatora i izvuci zaruljicu sa spicastim klijestima,cca 5 min posla,

moguce je da ti se prilikom rastavljanja iskopcala uticnica,trebalo bi provjeriti da li na motor ventilacije dolazi struja,tako ces biti siguran da li je motor ili prekidac u komi..

ja sam to kod sebe isto radio al sam pri tome rastavio cijeli taj segment... da bi na kraju ksužio da sam mogo izvuć samo srednji kurg i zamijenit...

mislim da nečeš zaobić vađenje toga, da provjeriš jackove jel sve uštekano kako treba.. sumnjam da si spalio bilo šta. negdje ti kontakt fali.

Pozz

Imam problem! Primjetil sam da starome na golfu 4 tdi ne svjetli po noći ventilacija, i ajd da zamjenim žarulju, zamjenim ja žarulju i žarulja svjetli ali sad ventilacija ne radi.

Zna netko kaj bi moglo biti? dali mi je kaj zgorelo ili kaj se desilo??

Auto nema klimu i prije je ventilacija radila....

Pomagajte dok još stari nije skužil :lol2

He he lijepo je znat da nisam jedini koji je to sj..o.

Neki dan frendu mjenjam tu žaruljicu na Bori i nemogu išćupat prekidač od vent.

već potegnem malo jače i iskoči komplet prekidač i ona plastika iza njega sa kontaktima.

Smotan ti je onaj metalni jezičak, radni kontakt na prekidaču.

Njega poravnaj da ti naliježe na one mirne kontakte i sve će radit.

Ak te bude šta patilo zovi da se ne je..š previše.

He he lijepo je znat da nisam jedini koji je to sj..o.

Neki dan frendu mjenjam tu žaruljicu na Bori i nemogu išćupat prekidač od vent.

već potegnem malo jače i iskoči komplet prekidač i ona plastika iza njega sa kontaktima.

Smotan ti je onaj metalni jezičak, radni kontakt na prekidaču.

Njega poravnaj da ti naliježe na one mirne kontakte i sve će radit.

Ak te bude šta patilo zovi da se ne je..š previše.

I ja sam iščupal to van i isto mi je taj metalni jezičak pal van, i pukla je ona sitna kopčica odispoad kaj ga drži pa sam ga zaljepil, i čini mi se da dobro nalježe kad vratim unutra jer škljoca i na 1,2,3,4....neznam kaj bi rekel, ne usudim se više uopće pehati, kak sam bedast još budem starome auto vužgal :lol2

I ja sam iščupal to van i isto mi je taj metalni jezičak pal van, i pukla je ona sitna kopčica odispoad kaj ga drži pa sam ga zaljepil, i čini mi se da dobro nalježe kad vratim unutra jer škljoca i na 1,2,3,4....neznam kaj bi rekel, ne usudim se više uopće pehati, kak sam bedast još budem starome auto vužgal :lol2

Probaj sa instrumentom dal ima kontakt, ovo šta škljoca ne mora značit i da spaja kontakte.

di se nalazi motorić ventilacije? ispod suvozačevog pretinca?

Da,iza pretinca,pretinac drzi nekoliko torx vijaka

Ovako,stari na svom golfu 4 ima problem kod ventilacije,ne propušta zrak kroz otvore,ni kod prednjeg stakla,ni naprijed...to jest jako malo,pri čemu se magle stakla...čuje se unutra kak puše ali nejde van,vjerojatno je problm u nekoj klapni ili čemu ?????

klima je nedavno napunjena,i dosad je radila i puhala odlično što se i dalje čuje ali taj zrak nešto prigušuje negdje ;)

Edited by tihca

e ovak,trenutno sam kod auta isprobavao i skužio ipak da ga jebe gore kod prednjeg stakla pa se zato magli pun k.,jel gore neka klapna,kad na climatronicu otvaram/zatvaram uvjek isto puše nema promjene

ima neku sliku iz ETKE??

filter je mijenjan na servisnom intervalu,tak da ono,sumnjam

Edited by tihca

0