1 1
jare

Passat G60 trza na 2000-3000 obrtaja i nestabilan ler

Recommended Posts

Imam problema sa passatom trza na 2000-3000(nebitna brzina) obrtaja pri konstatnom gasu, kad krenem da ubrzavam trzanje prestane i preko 3500 nema trzaja! Promenio sam plavi davac , kablove ,svecice, crevo do ECU(3.3mm i 1.181 duzine, jer nema nigde 3.5),ler(step motor) motor, repariran g-lader pre manje od 5000 km!

E da kad je napolju hladno <20 stepeni ,auto radi normalno nema trzaja! I imam problema sa brojem obrtaja kad se ugreje krebu da variraju od 500-2000 i ponekad se gasi na leru! Hvala unapred

Probaj iskopčat lamdu-sondu pa vidi ima li kakvih promjena.

Evo sad sam pogledao lamda sonda je iskopcana! Ja je vratio auto krenuo i gore da se ponasa! Auto je kod mene vec godinu dana sa iskopcanom lamda sondom! Auto ima plin sekvent landirenco, nisam ima nikakvih problema do pre par dana!I na plinu i na benzinu auto trza kad ulje predje preko 84 stepena

Hvala doc! Ajde videcu sutra pa javljam rezulte

Nije bobina, stavio sam sam sa drugog polovonu koja radi 100 posto! Jel ima neko neku drugu ideju?Znam da nemogu preko interneta popraviti kola, al ovi ovde majstori nemaju pojma i uzimaju pare za gluposti!

ulozak brave je skoro menjan,a mehanicki nije,ali primetio sam da se metal oko kljuca brave usija od toplote! Jel to ima ikakve veze? A za ravodnik paljenja nemam pojma gde da nadjem, jel pase od drugih auta 16v,...?Doc ti mislis da je nesto od struje?

Edited by jare

Ako si mjerio pritisak benzina i to je u redu - znači da može biti samo struja,-a to što je bravica vruća -to nije normalno.Može puno toga biti.

Pritisak je uredu meren neznam tacno koliko oko 3 bara, ali on ide lepo u visoke obrtaje >4000 i na plinu se isto ponasa tj trza. Juce sam napravio 800 km auto puta 150 km/h u petoj na 4000 obrtaja bez problema, ali je trzao na oko 3000 tj 120 km/h!

...,ali primetio sam da se metal oko kljuca brave usija od toplote! Jel to ima ikakve veze?

:blink: Kak se to dogodi??

Dizne, vakuumi(neznam ak ima do kompa ak se nije potrgao), kapa razvodnika paljenja je možda malo potrošena il rukica? Ostali senzori temperature? Da se nije možda neka skrivena žičica odspojila/prežuljala/pukla?

Neznam ,ali sam primetio da se bas zagrejalo! Dizne su ciscenje i benzinske i plinske, kapa je nova i ruka je nova, sutra cu da vidim za taj razvodnik(od kog drugog auta pase) vakumi su pregledani i zamenjeni, svecice kablovi,bobina! Koji ostali senzori temperature sem plavog? Sutra cu da pregledam zice koliko sam gledao sve mi deluje ok!

Sta utice na ubrizgravane benzina kroz dizne jer sumljam na to jer meni plinski kompjure ''uzima'' impuls sa benzinskih dizni za svoje plinske( neke matriks ) dizne, potrosnja mi je oko 11 litara plina juce sam testira , benzina je mnogo vise zbog lambda sonde!

mene je tako nešto slično j-.-.-lo-i namučio sam se da bi na kraju kad sam već poludio i htio čupat cijelu instalaciju s auta našao da mi je jedan priključak od iza na tabli s osiguračima bio slabu ukopčan - slab kontakt-nakon toga sve 5 - isplati se pogledat

E momci naso sam problem! Istopio se osigurac(yeleni od 30 A) iznad releja 78 ,lose bio ukopcan! Jel yna neko cemu sluyi taj relej? Momci hvala vam svima na idejama i na savetima ! Imate pivo od mene kad se budemo videli!!!!!!

Relej broj 78 služi za rad hidro pumpe ABS.a

1 1