MK2_gtd 0 Posted August 9, 2010 Ma po meni se nema što pričati mada je je 1,6d majka što se tiče jednostavnosti ali to je po meni za starije ljude koji se voze od toče A do točke B nikako za mlade. Meni jedino što je slaba karika na td-u je brtva glave koja zna propišat vodu ali sve drugo je za uloženo i dobiveno veliki + ! Share this post Link to post Share on other sites
acovw 0 Posted August 10, 2010 Ma po meni se nema što pričati mada je je 1,6d majka što se tiče jednostavnosti ali to je po meni za starije ljude koji se voze od toče A do točke B nikako za mlade. Meni jedino što je slaba karika na td-u je brtva glave koja zna propišat vodu ali sve drugo je za uloženo i dobiveno veliki + ! zato se odma stavi dihtung od 1.9td-a metalni i nema tih problema Share this post Link to post Share on other sites
kadija 0 Posted August 11, 2010 da ne otvaram novu temu... da li je moguce staviti IC na 1.6td (60ks/44kw) Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted August 11, 2010 Naravno... i dosta pomognes motoru... Samo treba pazit na velicini IC-a (volumen) jer s velikim kulerom dobijas vecu turbo rupu. Imam ti IC od pola 1.4TDI taman Sto se tice TD dihtunga ispod glave... nije mana na tom motoru (bar ne odi na jugu) vec su mana pretkomore u glavi koje napuknu i zna se dogodit da upadnu u cilindar Share this post Link to post Share on other sites
Guest Mk2TDi Posted August 11, 2010 Naravno... i dosta pomognes motoru... Samo treba pazit na velicini IC-a (volumen) jer s velikim kulerom dobijas vecu turbo rupu. Imam ti IC od pola 1.4TDI taman Sto se tice TD dihtunga ispod glave... nije mana na tom motoru (bar ne odi na jugu) vec su mana pretkomore u glavi koje napuknu i zna se dogodit da upadnu u cilindar uvijek se mozes malo poigrat s turbinom Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted August 11, 2010 naravno al opet ona ima svoje granice.... a i izdrzljivost (kilometri) Nema problema... ima se i kuler od G5 TDI/GTI (isti volumen) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Mk2TDi Posted August 11, 2010 naravno al opet ona ima svoje granice.... a i izdrzljivost (kilometri) Nema problema... ima se i kuler od G5 TDI/GTI (isti volumen) istina Share this post Link to post Share on other sites
kadija 0 Posted August 12, 2010 @autofreak jel to odg na moje pitanje, ako jest daj mi reci sta trebam uraditi, jer su mi rekli da moram mijenjati turbinu i boschpumpu.. jer je u mene onaj mali turbo 44kw(60ks) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Mk2TDi Posted August 12, 2010 (edited) @autofreak jel to odg na moje pitanje, ako jest daj mi reci sta trebam uraditi, jer su mi rekli da moram mijenjati turbinu i boschpumpu.. jer je u mene onaj mali turbo 44kw(60ks) neko ti je reko da ako stavis IC da moras mjenjat bosch pumpu i turbinu?? trebas IC naravno,trebas neakva crijeva,ili jos bolje ciejvi od inoxa,trebas par selni za stegnut i trebas malo vremena za slozit ga,najbolje ispred kilera Edited August 12, 2010 by Mk2TDi Share this post Link to post Share on other sites
kadija 0 Posted August 12, 2010 da, da moram kao nemam nesto na turbini gdje se kopca ic.. nisam nesto upucen u to pa zato pitam... Share this post Link to post Share on other sites
Guest Mk2TDi Posted August 12, 2010 (edited) da, da moram kao nemam nesto na turbini gdje se kopca ic.. nisam nesto upucen u to pa zato pitam... nemoras nista mjenjat.kupi si manji IC,ima ti Autofrik od pola 1.4 tdi,taj ti je taman,onda das skrojit cjevi od inoxa i fino to poslozis,malo ce bit zivahniji motor i fino ce izgledat pod haubom Ovo je turbo sa 1.6TD 60 ks=KKK K14 Na dio oznacen bijelom bojom se sarafi cijev koja vodi do IC=ulazna cijev u IC a izlazna cijev iz IC ti ide u usisnu granu,nemoze bit lakse za spojit Uploaded with ImageShack.us ovo je 1.6TD-ic Zuto je ulaz/cijev kroz koju turbina puse zrak do intercoolera gdje se zrak hladi a crveno je izlazna cijev iz intercoolera kroz koju ohlađeni zrak dolazi u usisnu granu Uploaded with ImageShack.us Edited August 12, 2010 by Mk2TDi Share this post Link to post Share on other sites
Guest Mk2TDi Posted August 12, 2010 (edited) dupli post Edited August 12, 2010 by Mk2TDi Share this post Link to post Share on other sites
dady1 0 Posted September 4, 2010 koliko je normalno da 1.6 td trosi ulja na recimo 1000km???? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted September 4, 2010 litra je RIP a potrosnja maximalno 05l mada na 6-7tkm nebi smjeo potrosit ni litru ako je motor zdrav... tako da je ond ana iljadu km dec,dva Share this post Link to post Share on other sites
Marco 0 Posted October 9, 2010 (edited) Kolika je max. brzina 1.6D, naravno da je mašina u dobrom stanju? - i dali bi motor možda išao bolje kada bi trošio eurodizel, a ne obični dizel? Tnx Edited October 9, 2010 by Marco Share this post Link to post Share on other sites
ivanmk1 0 Posted October 9, 2010 Kolika je max. brzina 1.6D, naravno da je mašina u dobrom stanju? - i dali bi motor možda išao bolje kada bi trošio eurodizel, a ne obični dizel? Tnx ak je dobar motor ,dobro ustelan i ima pripadajucu getribu 160,165 mora ic......a gorivo....najbolje ide na lozu,al je potrosi vise,nego eurodizela Share this post Link to post Share on other sites
MK2_gtd 0 Posted October 9, 2010 ak je dobar motor ,dobro ustelan i ima pripadajucu getribu 160,165 mora ic......a gorivo....najbolje ide na lozu,al je potrosi vise,nego eurodizela a i steta je livat u njega eurodiesel samo crvendaća i nema greške !!! Share this post Link to post Share on other sites
Marco 0 Posted October 9, 2010 (edited) Tnx na odgovorima, loža i to je to al jednom sam primijetio da na eurodizel radi mirnije...ovo vezano za brzinu zanimalo me jer jedan poznanik mi kaže da je svog uspio navuć 170-175, istina da mu je motor dobar i cijeli auto je u super stanju...al opet nekako 175...teško mi povjerovat..-ispravite me ako griješim Edited October 9, 2010 by Marco Share this post Link to post Share on other sites
ivanmk1 0 Posted October 9, 2010 a i steta je livat u njega eurodiesel samo crvendaća i nema greške !!!i ekonomski isplativo.... Share this post Link to post Share on other sites
Marco 0 Posted October 9, 2010 i ekonomski isplativo.... Share this post Link to post Share on other sites
ludigazda 0 Posted October 9, 2010 ak je dobar motor ,dobro ustelan i ima pripadajucu getribu 160,165 mora ic......a gorivo....najbolje ide na lozu,al je potrosi vise,nego eurodizela 1.6D 87 godina 4 brzine,komplet generalna na motoru,max brzina ako uhvati 150km/h možeš se udarati nogom u guzicu od srece,to što piše na satu zaboravi,kresni gps pa provjeri.Imam jednog takvog u dvorištu pa znam o cemu pricam PS.na tih 150 ti trebaju slusalice na usima jer hoce probiti usi od buke i imas osjecaj kao du juris 300km/h Share this post Link to post Share on other sites
mateo.split 0 Posted October 9, 2010 mene je generalna gadno skupo ispala. potrosnja je zakon i opet nije proslo par mjeseci piski voda kroz brtvu! Share this post Link to post Share on other sites
MK2_gtd 0 Posted October 9, 2010 mene je generalna gadno skupo ispala. potrosnja je zakon i opet nije proslo par mjeseci piski voda kroz brtvu! loša brtva i ja sam imao problem i kupio viktor reinz i otada sve 5 Share this post Link to post Share on other sites
ivanmk1 0 Posted October 9, 2010 1.6D 87 godina 4 brzine,komplet generalna na motoru,max brzina ako uhvati 150km/h možeš se udarati nogom u guzicu od srece,to što piše na satu zaboravi,kresni gps pa provjeri.Imam jednog takvog u dvorištu pa znam o cemu pricam PS.na tih 150 ti trebaju slusalice na usima jer hoce probiti usi od buke i imas osjecaj kao du juris 300km/h PA METNI FUMF GANG GETRIBU.... Share this post Link to post Share on other sites
ludigazda 0 Posted October 10, 2010 PA METNI FUMF GANG GETRIBU.... a hebaji ga,onda to vise nije onaj moj TAS zbog kojeg mi prorade kamenci u bubregu Share this post Link to post Share on other sites