Guest vw petica Posted December 26, 2006 U prvih devet mjeseci ove godine u Hrvatskoj je otuđeno 1338 automobila. Od toga, MUP je prona??ao 417 automobila (31,1 posto). Iako je brojka zabrinjavajuća, u usporedbi s 2005. manja za 14,8 posto. Automafija na na??em je prostoru i dalje vrlo aktivna, ??to potvrđuju brojni novinski napisi u crnoj kronici. Domaće podzemlje se reorganiziralo i specijaliziralo pa je većina krađa unaprijed naručena. Tome svjedoče pro??logodi??nja krađa osam novih Mercedesa iz skladi??ta na Jankomiru, nestanak dvadesetak BMW-a X5 te čak 274 ukradena Volkswagena. Nedvojbeno je da ritam krađa vozila uvjetuje ponuda i potra??nja te narud??be istočnih mafija. Ovisno odakle dolaze, bilje??e se i pronalasci hrvatskih automobila ukradenih u Albaniji, Ukrajini, Rusiji, Turskoj. Znakovito je da od pojave novog Passata policija nije zabilje??ila nijednu krađu. Pitanje: Zna li itko da li je koji Golf V ukraden u Hrvatskoj?Čuo sam pro??le godine da jedan jest ukraden,ali su lopovi bili kupci koji su tra??ili naivnog gazdu probnu vo??nju pa su zatim pobjegli ???Gornji tekst je iz novog AK!!! Share this post Link to post Share on other sites
Speedline 0 Posted December 26, 2006 pa koji je to bio panj da je dao auto nepoznatom covjeku na probnu voznju a da nije s njim isao Share this post Link to post Share on other sites
Guest Tatamataho Posted December 26, 2006 sine ne brini se nece ti nitko golfa, imaju sadasnji lopovi ukusa Share this post Link to post Share on other sites
Guest vw petica Posted December 26, 2006 sine ne brini se nece ti nitko golfa, imaju sadasnji lopovi ukusa Da,u pravu si ,??ta će im auto u kojem stalno ne??to lupka,trese itd itd!!! Share this post Link to post Share on other sites
Guest Deyo_13 Posted December 26, 2006 kod starijih vw pogotovo trojke i četvorke golf i pasata iz 98" je najveća mana loša zaštita od krađe al to se sad popravilo kod novih modela ali sa multi lopckom ti niš nemogu na petici auto a mafiji se ne isplati krast aute takve aute prije će na mercu ili bmw Share this post Link to post Share on other sites
Guest Tatamataho Posted December 31, 2006 kod starijih vw pogotovo trojke i četvorke golf i pasata iz 98" je najveća mana loša zaštita od krađe al to se sad popravilo kod novih modela ali sa multi lopckom ti niš nemogu na petici auto a mafiji se ne isplati krast aute takve aute prije će na mercu ili bmw osim sto pravi lopov izbrusi multilock za <2min Share this post Link to post Share on other sites
matija0311 0 Posted December 31, 2006 gle ak su ti odlučili ukrat auto ukrat će ti ga....nemo??e?? si tu pomoć....a te multilock za??tite poma??u kod "neiskusnih" lopova... :D Share this post Link to post Share on other sites
Guest Tatamataho Posted December 31, 2006 gle ak su ti odlučili ukrat auto ukrat će ti ga....nemožeš si tu pomoć....a te multilock zaštite pomažu kod "neiskusnih" lopova... :D multilock pomaze u toj mjeri da kad ga lopov vidi u tvom autu, prošeta do drugog golfa na parkiralistu koji ga nema Share this post Link to post Share on other sites
Guest KOCKA Posted December 31, 2006 osim sto pravi lopov izbrusi multilock za <2min 30 sek- zaledi i razbije Share this post Link to post Share on other sites
Jura 0 Posted December 31, 2006 znam da je bila u nekom od auto emisija reporta??a o mult locku! i neki profecionalac je uspio razbiti defent lock u roku odmah, a mult lock nije uspio i govorili su u tom servisu za ugradnju mult-locka, da tko ga uspije zalediti i razbiti, da će mu dati ne znam koju lovu!! sad jeli to neka reklama ili stvarno tako ne bi znao, ali znam da ću na proljeće staviti mult-lock Share this post Link to post Share on other sites
Guest Tatamataho Posted December 31, 2006 30 sek- zaledi i razbije u biti nebitno, vec sma malo poviše napisao cmeu multilock sluzi Share this post Link to post Share on other sites
Guest KOCKA Posted December 31, 2006 znam da je bila u nekom od auto emisija reporta??a o mult locku! i neki profecionalac je uspio razbiti defent lock u roku odmah, a mult lock nije uspio i govorili su u tom servisu za ugradnju mult-locka, da tko ga uspije zalediti i razbiti, da će mu dati ne znam koju lovu!! sad jeli to neka reklama ili stvarno tako ne bi znao, ali znam da ću na proljeće staviti mult-lock Vjeruj- SVE se da razbit. Tocnije, ne postoji metal kojem se konstrukcija ne rusi pod niskim temperaturama. A sto se ugradnje m.locka tice; zagorcaj zivot gadu, koji ti pokusava dic auto, koliko mozes. Share this post Link to post Share on other sites
Guest vw petica Posted December 31, 2006 Kako god bilo,ja jo?? nisam čuo da su auto s mul-t-lock ili defend-lockom ukrali.Ja se ne bojim,Bo??e moj,ako ga hoće maznut,maznut će ga.Već sam u ovih 12 godina koliko vozim golfove oguglao na te krađe.Da se bojim,ne bi vozio VW-e!!! Share this post Link to post Share on other sites
Guest Tatamataho Posted December 31, 2006 Kako god bilo,ja još nisam čuo da su auto s mul-t-lock ili defend-lockom ukrali.Ja se ne bojim,Bože moj,ako ga hoće maznut,maznut će ga.Već sam u ovih 12 godina koliko vozim golfove oguglao na te krađe.Da se bojim,ne bi vozio VW-e!!! nadasve rijedak i jako ugrozen auto sto se toga tice Share this post Link to post Share on other sites
Guest vw petica Posted January 1, 2007 nadasve rijedak i jako ugrozen auto sto se toga tice Hoće?? reći da golf nije jedan od auta koji se najvi??e kradu??? Share this post Link to post Share on other sites
Guest Tatamataho Posted January 1, 2007 Hoćeš reći da golf nije jedan od auta koji se najviše kradu??? nekad mozda, al nadji mi sada ozbiljnijeg lopova koji ce pogledati golfa, i to jos slabiji model Share this post Link to post Share on other sites
LAZO 0 Posted January 2, 2007 nekad mozda, al nadji mi sada ozbiljnijeg lopova koji ce pogledati golfa, i to jos slabiji model Pusti sad ozbiljne-neozbiljne lopove...jos malo pa cemo ih zvat Gospon Lopov!Mislim da si zahaliro..I dalje se golfovi i opcenito VW-i kao sto je vwpetica napomenuo najvise kradu!Bar je to opce poznato!Motor tak i tak nema previse veze,limarija je lova.. Share this post Link to post Share on other sites
Jura 0 Posted January 2, 2007 a zato ljudi staljaju krila i plastike na golfove da budu ru??ni, da ih nitko ne ukrade!!! Share this post Link to post Share on other sites
Guest KOCKA Posted January 3, 2007 Pusti sad ozbiljne-neozbiljne lopove...jos malo pa cemo ih zvat Gospon Lopov!Mislim da si zahaliro..I dalje se golfovi i opcenito VW-i kao sto je vwpetica napomenuo najvise kradu!Bar je to opce poznato!Motor tak i tak nema previse veze,limarija je lova.. Daj mi reci koje si ti gljive jeo! Share this post Link to post Share on other sites
Guest Tatamataho Posted January 3, 2007 Pusti sad ozbiljne-neozbiljne lopove...jos malo pa cemo ih zvat Gospon Lopov!Mislim da si zahaliro..I dalje se golfovi i opcenito VW-i kao sto je vwpetica napomenuo najvise kradu!Bar je to opce poznato!Motor tak i tak nema previse veze,limarija je lova.. nisam nista "zahaliro"(sto god to znacilo ) nego se cisto interesirao kod susjeda koji radi croatia osiguranju pa ima pristup tim statistikama. Share this post Link to post Share on other sites
Guest KOCKA Posted January 3, 2007 To je zato sto se vise nitko ne zeli osigurat u Croatiji, pa imaju krive podatke! Share this post Link to post Share on other sites
Guest vw petica Posted January 4, 2007 (edited) U Njemačkoj je skuplje osiguranje za golfa,nego za neki npr.Bmw.Znam iz iprve ruke jer prije par godina reče mi bratić da je platio skuplju regu za golfa 4 1,6,nego njegov frend za bmw 316,zato ??to golfove kao voze većinom mlađe osobe,pa je vjerovatnost sudar veća? : Edited January 4, 2007 by vw petica Share this post Link to post Share on other sites
Bagi 0 Posted January 4, 2007 U Njemačkoj ti vrijede i neka druga pravila. U RH se računaju zone rizika i kW, dok je to u Njemačkoj malo kompliciranije, tamo je bitno, da li je vozilo gara??irano, rizična skupina je npr G GTI, VR H type R i sl, te godine vozačkog sta??a, koliko osoba upravlja vozilom itd. Mi se uglavnom nemamo ??ta ??aliti. Share this post Link to post Share on other sites
Guest KOCKA Posted January 4, 2007 Tako sam lijep postic napisala i padne mi net... U glavnom: u Austriji sve osobe koje imaju manje od 5 god vozackog iskustva placaju veci porez, bez obzira na dobnu skupinu. Share this post Link to post Share on other sites