0
ttihomirx

golf2 1.6d problemi sa vodom...

Recommended Posts

imam problem sa vodom. vozio sam 80kmh i dodjem kuci,izadjem van kad ono curi voda iz posude. mislio sam da je termostat pa sam ga izvadio i napunim sistem upalim ga i u leru je sve o.k.ali kada mu dam gas na nekih 2000 okretaja nakon nekoliko sekundi voda krene van iz posude. primjetio sam i da mi je posuda puknuta unutra,znaci onaj dio u posudi gdje se ona suzava je ispucao i u posudi je bilo puno komada te plastike.posuda je klasika-ona okrugla.komadi su veliki i nisu mogli upasti u sistem. sad mene zanima jel on izbacuje vodu zbog posude ili je to mozda brtva glave? zna li netko?

Nemoš znat dok neizmjenis posudu. Tj on mora i otvorenog čepa radit pa i davao gas il ne.....

Dal ti ide voda na tu malu cjevčicu sta ide na posudu...?

Uzmi kakvu polovnu a dobru (zdravu) posudu i kupi novi čep sa prekotlačnim ventilom cca (120kn),

pa onda kreni iz početka.

Meni bilo slično na polu, otišao (ispa) ventil šta se nalazi u čepu.

Pozz.

skinio onu cjevcicu i voda mu ide ali onako u prekidima,izbacuje zrak i vodu..... da to ipak nije brtva? ali ne piri mi crijeva,jedino mi je temperatura stalno oko 90c a pbije je bila na 79/80c

trebao bi ic konstantan mlaz kad drzis gas...

nepiri crijeva jer ti posuda nedrži tlak.

Prvo posuda pa dalje vidi....

trebao bi ic konstantan mlaz kad drzis gas...

nepiri crijeva jer ti posuda nedrži tlak.

Prvo posuda pa dalje vidi....

ne ide konstantno voda,ide para zrak i voda.... jel si imao kada takav slucaj da je posuda bila u banani?

uffff.... samo bi mi to trebalo.... slicne simptome sam imao na bageru kada mi je osla brtva glave ali to se na spoju glave i bloka vidjelo,a ovaj moj nesretnik je suh kao barut.... cekam frenda da mi doveze posudu pa cu probati sa njegovom....

možda se i vidi na dihtungu gdje ide kompresija u vodu....

Edited by AUTOFREAK

evo promjenjena brtva glave koja je idzrzala45tkm i mali je spreman za daljnje drljanje.... autofreak hvala na savjetima,vidjelo se na brtvi da pusta kompresiju! :respekt

znaci digo je brtvo,jesi otkrio zasto ili si samo promjenio brtvu??nisi ravno glavu?blok?

Vjerovatno meštar zna posao pa je odradio i glavu i blok (blok teze da se iskrivi)

Nadam se da je ovaj put neki poznati proizvođač (brtva) i novi sarafi :)

Ugl pohvalno.. odigrano je vrlo brzo :palacg

na brtvi na drugom cilindru se vidi onako crno,kao da je brtva progorila,motor je radjen generalno prosle godine u 11mj. i od tada je presao 45tkm. glava je kupljena nova i sada kada se ovo dogodilo odnesena je na ispitivanje i ravnanje. novi vijci su ubaceni kada je radjen motor i mestar je rekao da ih sada nema potrebe mijenjati.ja osobno mislim da je bio problem u losoj brtvi. sada je stavljena brtva reinz (160kn),obrada i ispitivanje glave (200 kn),brtva poklopca ventila(20kn) ulje castrol magnatec 10w40 (220kn) filter ulja(30kn) antifriz (50kn)...

ZAKLJUCAK:nikada ne kupuj jeftinu brtvu :palacg

blok iskrivit kolko ja znam tesko,ocito ti se on negdje pregrijao bio :D

blok iskrivit kolko ja znam tesko,ocito ti se on negdje pregrijao bio :D

ma taj se kod mene nemoze pregrijati... mali ima dosta km ali se ne ganja... zato me to sve zacudilo. frend ima gtd-a koji trosi litru ulja na 100 km i ide 155 (i to jednom dnevno po 20km) i ja mu uvjek govorio kako ce mu otici brtva i na kraju ja sa njegovim golfom nabavljam dijelove za svoj :rotfl . nasuo je moje rabljeno ulje u motor i gassss.... :vozi

0