FuTz 0 Posted August 22, 2010 Pozdrav, kako najbolje zatvorit rupu zadnjeg brisača? Uopće nemam ideju što uglavit, a da dobro izgleda.. Barem ako netko zna koji je fi (promjer) rupe da znam nešto izmislit kad skinem brisač i motor istog.. Share this post Link to post Share on other sites
Giovanni 0 Posted August 23, 2010 Ako misliš čime začepiti rupu kad skineš brisač, onda tu staviš onu malu ručicu za namještanje retrovizora od vw golfa 2 . Taman je za popuniti rupu. Ili staviš malo silikona i preko postojeće gumene uvodnice staviš čep od pive, Jamnice, Sommersbya... Imaš i skuplja rješenja, kao ovaj "profi" čep. Share this post Link to post Share on other sites
FuTz 0 Posted August 23, 2010 Ma ne bih htio radit skalameriju od auta i lijepit te neke čepove od piva, jamnice, itd.. Gdje se može nabavit takav čep na šaraf? Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted August 23, 2010 to ti tokar istokari za 20-30kn Share this post Link to post Share on other sites
NV-Nele 0 Posted August 23, 2010 Pozdrav, kako najbolje zatvorit rupu zadnjeg brisača? Uopće nemam ideju što uglavit, a da dobro izgleda.. Barem ako netko zna koji je fi (promjer) rupe da znam nešto izmislit kad skinem brisač i motor istog.. Nemoj zatvarat zadnji brisac a ni skidat jer neces moc proc tehnicki.Po novom zakonu svaki auto sa troja i petora vrata od 78.g. mora imat zadnji brisac.A kaznjava i policija.poz. Share this post Link to post Share on other sites
Sioux 0 Posted August 23, 2010 Nemoj zatvarat zadnji brisac a ni skidat jer neces moc proc tehnicki.Po novom zakonu svaki auto sa troja i petora vrata od 78.g. mora imat zadnji brisac.A kaznjava i policija.poz. pa nisu normalni...vise stvarno ne znaju gdje uzet novce Share this post Link to post Share on other sites
TOMZG 1 Posted August 23, 2010 Nemoj zatvarat zadnji brisac a ni skidat jer neces moc proc tehnicki.Po novom zakonu svaki auto sa troja i petora vrata od 78.g. mora imat zadnji brisac.A kaznjava i policija.poz. di si to cuo, nasao? mislim malo morbidno, razumijem za prednje brisace ali koga briga za zadnji brisac... Share this post Link to post Share on other sites
NV-Nele 0 Posted August 23, 2010 di si to cuo, nasao? mislim malo morbidno, razumijem za prednje brisace ali koga briga za zadnji brisac... Na tehnickom evo autu stoji u garazi vec deset dana,postavlje danas opet brisac probusena rupa i sve namontirano sutra na registraciju.A kolega platio kaznu zbog plavi svijetala,dimenzija felgi i guma nije bila upisana i nije imo zadnji brisac.Auto slikan na mjestu skinute tablice poslat na izvaredni tehnicki i kazna 1700kn. Share this post Link to post Share on other sites
TOMZG 1 Posted August 23, 2010 Na tehnickom evo autu stoji u garazi vec deset dana,postavlje danas opet brisac probusena rupa i sve namontirano sutra na registraciju.A kolega platio kaznu zbog plavi svijetala,dimenzija felgi i guma nije bila upisana i nije imo zadnji brisac.Auto slikan na mjestu skinute tablice poslat na izvaredni tehnicki i kazna 1700kn. bas predivno, kako su krenuli svi cemo imat serijske aute zbilja ne razumijem u cem je problem oko zadnjeg brisaca, neki auti ga uopce nemaju(uglavnom sedani), a vecina koja ga i ima ne koristi ga... za xenon i neku ludu dimenziju felgi/guma to razumijem Share this post Link to post Share on other sites
sanel_g3 1 Posted August 23, 2010 ja već cca. 3 godine se vozim sa svojim autom koji nema ni kvaka , ni brisača zadnjeg , ima ksenon , spušten je ko kosilica za travu , felge streše van rubnjaka, i, sa takvim autom prolazim dnevno 60km . prolazim kraj najmanje 2 patrole svakodnevno i nemam ikakvih problema , tako da kod večine ljudi koji budu kažnjeni zbog takvih stvari mogu samo sebi zahvalit jer su vjerojatno nekim svojim postupcima po cesti privukli pozornost plavaca koji ti onda traže i dlaku u jajetu , budi normalan i niko te neće hebat jer nemaš zadnjeg brisača Share this post Link to post Share on other sites
NV-Nele 0 Posted August 23, 2010 ja već cca. 3 godine se vozim sa svojim autom koji nema ni kvaka , ni brisača zadnjeg , ima ksenon , spušten je ko kosilica za travu , felge streše van rubnjaka, i, sa takvim autom prolazim dnevno 60km . prolazim kraj najmanje 2 patrole svakodnevno i nemam ikakvih problema , tako da kod večine ljudi koji budu kažnjeni zbog takvih stvari mogu samo sebi zahvalit jer su vjerojatno nekim svojim postupcima po cesti privukli pozornost plavaca koji ti onda traže i dlaku u jajetu , budi normalan i niko te neće hebat jer nemaš zadnjeg brisača Kolega zakon se promjenio ,kao da se meni busila vrata i stavljalo brisac.A mislim da ces imat dosta tog za prepravit steta ,auto ti je odlican.poz. Share this post Link to post Share on other sites
Speedy-RI 0 Posted August 23, 2010 Za taj zadnji brisac nekako cisto sumnjam da je to tako, kako onda recimo passat, peugeot 407 ili ford mondeo prolaze koji u originalu nemaju zadnji brisac Share this post Link to post Share on other sites
Giovanni 0 Posted August 23, 2010 A auti koji to serijski nemaju (VW Golf 1 primjerice), hoće li i oni morati bušiti rupu i stavljati brisač . Mislim stvarno šta sve neće naplatiti... Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted August 24, 2010 mislim da to sve ovisi o gradu gdje je rehnicki pregled,ovdje u brodu je kolga neki dan bas rego golfa 2. unutra je 2.0 8v, prednji kraj mu je zelen ostatak auta plav,ima gevinde nazads je spusten naprijed podignut,bema brisaca,trube,dugih svjetala.ima xenone felge 16",zatamnjena stakla..jbg,jos uvjek se moze proc,samo treba imat vezu! Share this post Link to post Share on other sites
Vec 1 Posted August 24, 2010 oke,jasno mi je za nevezanje otraga 500kn kazne,al' da nemas zadnjeg' brisaca,nije mi nikako jasno ma looodi su sto na sat Share this post Link to post Share on other sites
antoniyx 0 Posted August 24, 2010 (edited) kako će prolazi auti koji ga serijski nisu imali ili je bila dodatna oprema? npr pola yugića, stojke, golf 1, škoda favorit, seat marabella, nije dan fićo, peglica,... najbolje to sve u presu, jer hbg nema zadnji brisač što će oni kupovat nove brisače i motoriće i bužat haube da ih ubace. pa stvarno, di je ovo krenilo??? Edited August 24, 2010 by antoniyx Share this post Link to post Share on other sites
NV-Nele 0 Posted August 24, 2010 kako će prolazi auti koji ga serijski nisu imali ili je bila dodatna oprema? npr pola yugića, stojke, golf 1, škoda favorit, seat marabella, nije dan fićo, peglica,... najbolje to sve u presu, jer hbg nema zadnji brisač što će oni kupovat nove brisače i motoriće i bužat haube da ih ubace. pa stvarno, di je ovo krenilo??? Ako ga seriski nema neznam dal ga moras ugradit.Kod mene seriski bio i moram ga imat za tehnicki.Mislim da svaki golf 1.8 16v imo zadnji brisac tako da ga moram imat.Isto za zadnje lampe koje nemaju crveno macije oko u sebi moras posebno zaljepit na zadnji dio auta tako da u mraku ima reflektirajuce svijetlo.To moras imat , A sad ko ce se provuc ili sredit preko veze to je osobna stvar (ali ipak imas tehnicki neispravan autu)Steta ali tako je. Share this post Link to post Share on other sites
Vec 1 Posted August 24, 2010 Ako ga seriski nema neznam dal ga moras ugradit.Kod mene seriski bio i moram ga imat za tehnicki.Mislim da svaki golf 1.8 16v imo zadnji brisac tako da ga moram imat.Isto za zadnje lampe koje nemaju crveno macije oko u sebi moras posebno zaljepit na zadnji dio auta tako da u mraku ima reflektirajuce svijetlo.To moras imat , A sad ko ce se provuc ili sredit preko veze to je osobna stvar (ali ipak imas tehnicki neispravan autu)Steta ali tako je. ako serijski nemas,nemoras ni imat'... vrlo jednostavno... Share this post Link to post Share on other sites
Damir 2 Posted August 24, 2010 A kak će jedan policijski službenik znat jel taj auto ima serijski zadnji brisač ili ne? Šta će katalog napraviti ko treba imat brisač, a ko ne. Suludi zakoni Share this post Link to post Share on other sites
graba_ri 0 Posted August 24, 2010 Ma sve ovisi na kakvog kretena naletiš.Meni su na granici skinuli table,pa vandredni tehnički,pa kazna,pa 8,5 sati maltretiranja radi neprijavljenog plina,a prije toga sam je prešao bar 200 puta.Oteli mi 2000kn nizašto.Možda bi trebali kupiti svi bicikla,jer ovi čim vide malo drugačiji auto,odmah si sumnjiv. Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted August 24, 2010 Ma sve ovisi na kakvog kretena naletiš.Meni su na granici skinuli table,pa vandredni tehnički,pa kazna,pa 8,5 sati maltretiranja radi neprijavljenog plina,a prije toga sam je prešao bar 200 puta.Oteli mi 2000kn nizašto.Možda bi trebali kupiti svi bicikla,jer ovi čim vide malo drugačiji auto,odmah si sumnjiv. Nisi prijavia plin i oni tebe maltretiraju? NHF ali bolje ne piši ovakve stvari. Share this post Link to post Share on other sites
Ishmael 0 Posted August 24, 2010 u pravilniku o tehnickim uvjetima koje vozila moraju zadovoljavati nista ne pise o zadnjem brisacu,sto znaci da zadnji brisac nije obavezno imati. Ja sam polagao ispit za nadzornika na tehnickom pregledu,na ispitu je bilo postavljeno pitanje:da li vozila tipa Vw Golf ili fiat Tipo trebaju imati zadnji brisac? Odgovor je bio-NE! Znaci to je onda stvar nekog debilnog pojedinca u policiji i stanici za tehnicki koji bacaju onoga ko nema zadnji brisac... na netu na stranici Centra za vozila Hrvatske ima pravilnik,pa neka pogleda ko god oce,nema ni rijeci o zadnjem brisacu. ali ocito je da nas mogu prcati koliko god oce,plati kaznu pa se zali posli,banana drzava-banana zakoni... Share this post Link to post Share on other sites
TOMZG 1 Posted August 25, 2010 lijepo od tebe da si to podjelio s nama! sad znam ako me zaustavi murjak i pocne hebavat za zadnji brisac Share this post Link to post Share on other sites
vwgolf3 0 Posted August 25, 2010 kupite si sedan ak nečete zadnji brisač netko je napisao auti sa 3 i 5 vrata, ne sa 4! al kolko ja znam (neznam jesam u pravu) zadnja ni stakla nisu obavezna... vozila tipa Caddy neki nemaju zadnja stakla nego lim, lik tu u Našicama za dostavu Pizze ima Clio sa limom iza komplet, samo prednja 3 stakla ima... tako da... ma neznam , debilna država i kazne i porezi na budale. Šta nas ne proda njemačkoj? mogli su prodati otoke, tvornice, jel smo mi ljudi toliko loši da nas neće nitko kupiti? a da se mi svi kolektivno naljutimo i odemo? Share this post Link to post Share on other sites
Guest O84GT Posted August 25, 2010 u pravilniku o tehnickim uvjetima koje vozila moraju zadovoljavati nista ne pise o zadnjem brisacu,sto znaci da zadnji brisac nije obavezno imati. Ja sam polagao ispit za nadzornika na tehnickom pregledu,na ispitu je bilo postavljeno pitanje:da li vozila tipa Vw Golf ili fiat Tipo trebaju imati zadnji brisac? Odgovor je bio-NE! Znaci to je onda stvar nekog debilnog pojedinca u policiji i stanici za tehnicki koji bacaju onoga ko nema zadnji brisac... na netu na stranici Centra za vozila Hrvatske ima pravilnik,pa neka pogleda ko god oce,nema ni rijeci o zadnjem brisacu. ali ocito je da nas mogu prcati koliko god oce,plati kaznu pa se zali posli,banana drzava-banana zakoni... Bravo veliki brate,a ako se ne varam ista stvar je za kvake tj.kad nemas kvake,ti bi mogao tocno znati! Share this post Link to post Share on other sites