Guest Raynor Posted December 30, 2006 oky trebam pomoc u vezi stavljanja brojaca okretaja na moj Golf 2 1.6 Diesel !!frend mi je dao jer je on to prije imao na svom starom autu i kaze da se spaja na bobinu,akumulator i jos svijetlo za poziciju...koliko sam ja skuzio!!a posto diesel nema bobinu,nemam pojma na sto ga treba spojiti !!inace se bas ne kuzim u aute,motore itd...ljudi pomozite,prazno mi je bez okretaja Share this post Link to post Share on other sites
entuzijast 0 Posted December 30, 2006 Spaja se na alternator, ima?? sa desne strane alternatora (kad digne?? haubu i stoji?? okrenut prema motoru), izlaz za konektor sa dve ??ice..E te dve ??ice idu nekam na kutiju sa osiguračima, ja ne znam kamo, meni je ta instalacija tvornički provedena bila, i onda od kutije sa osiguračima ide na tablu... Vrlo vjerojatno je da ti za početak nema?? uopće alternator sa tim izlazom, neg je obični, znači, trebao bi ili nabaviti TD alternator ili otvoriti ga i napraviti sam taj izlaz... I opet budem napisao da tabla od benzinca ne radi ispravno na dizelu, W signal sa alternatora ne daje jednak broj impulsa po okretaju kao bobina.... Share this post Link to post Share on other sites
Kazaam 0 Posted December 30, 2006 Ne mora?? drugi alternator već samo skini svoj, odnesi ga kod nekog autoelektričara i svaki će ti znati izvesti jednu ??icu sa njegove diode....to ti je signal kojeg poslje spaja?? na obrtajku koja ima samo 3 izvoda - plus, minus i taj jedan izvod za signal na koji ide ovaj s diode Admini ajd ovo stavite pod neki how too ili DIY ili tutorial jer to je već milju puta pitano. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Raynor Posted December 31, 2006 FALJA!!! valjda cu to nekako srediti,a nije mi se dalo traziti odgovor na to sranje pa sam napisao novi post... Share this post Link to post Share on other sites
Guest Raynor Posted December 31, 2006 A eto tako radi fore,zivcira me glupi sat pa barem da nesto skace...nemoj mi diesela dirat...navukao sam ga ja do 170,a ima 4brzine +4 nas je bilo u autu...hahaha Share this post Link to post Share on other sites
entuzijast 0 Posted December 31, 2006 I D altenator ima taj spoj a ne samo TD jer sam ja mjenjao ma??inu ali mi je ostao stari alternator i imao e taj priključak, mislim da je označen slovom w, nisam 100% siguran... E da ??to če ti na dizlu pa neide preko 4 da ga hebe?? Nema svaki D alternator izlaz...I da, zove se W signal, pa zato slovo W pi??e tamo... Share this post Link to post Share on other sites
zihaGT 0 Posted December 31, 2006 A eto tako radi fore,zivcira me glupi sat pa barem da nesto skace...nemoj mi diesela dirat...navukao sam ga ja do 170,a ima 4brzine +4 nas je bilo u autu...hahaha i onda je svizac zamotao čokoladu... Share this post Link to post Share on other sites
Speedline 0 Posted December 31, 2006 ako si ga navukao 170 onda ti sat nepokazuje dobro Share this post Link to post Share on other sites
master 2 Posted December 31, 2006 A eto tako radi fore,zivcira me glupi sat pa barem da nesto skace...nemoj mi diesela dirat...navukao sam ga ja do 170,a ima 4brzine +4 nas je bilo u autu...hahaha ??ta slobodnim padom Share this post Link to post Share on other sites
Guest Raynor Posted December 31, 2006 Na autocesti Rijeka-Zagreb,valjda je bila blaza nizbidica pa sam ga do kraja nabio,ali zato se manijacki derao,ma to sam vozio mozda 10-15sek,nisam htio da mi nesto otide u kurac Share this post Link to post Share on other sites
Peki 0 Posted December 31, 2006 A eto tako radi fore,zivcira me glupi sat pa barem da nesto skace...nemoj mi diesela dirat...navukao sam ga ja do 170,a ima 4brzine +4 nas je bilo u autu...hahaha Share this post Link to post Share on other sites
Guest Raynor Posted December 31, 2006 vidim da nitko ne vjeruje da sam uspio ici toliko,ali jebe mi se,sta cu se natezati,ako vjerujete dobro,a ako ne...isto dobro,cisto me zaboli Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted December 31, 2006 170hm.. sat laze sigurno nekih 10km/h Ja sam eto vozio nekih 150 po satu i nakon 3-4 min mi je explodirao kiler od grijanja u kabini.... Koja strava..... salila me vrela voda po nogma.. staklo se zamaglilo...voda izlazi na sve otvore a ja idem 150...140...130...100... brzo otovaram prozor i gledam kroz njega.... pokusavam kocit al vrela voda i dalje curi..... Uh.... srecom bilo neko prosirenje pa sam stao. Al to je bilo prije nekih 5-6 god sa dizlom od staroga Share this post Link to post Share on other sites
Guest Raynor Posted December 31, 2006 Razmisljao sam ja da zabijem TDI motor...ali nemam pojma dal se to isplati,koliko bi me doslo i koliko bi auto trosio ...ali treba prije nabaviti PARA!!!!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
matija0311 0 Posted December 31, 2006 A eto tako radi fore,zivcira me glupi sat pa barem da nesto skace...nemoj mi diesela dirat...navukao sam ga ja do 170,a ima 4brzine +4 nas je bilo u autu...hahaha vjeruj mi to je nemoguća misija....ja sam s frendovima i??ao po autoputu kad smo i??li van i reko aj sad ću ga stisnut pa kaj bude bude.....isto ima 4 brzine i max po satu je oko 150+...ali svakako manje od 170....jedino ak si imo jako dobru padinu pa si se dole spu??tao ali svejedno ti ura la??e... Share this post Link to post Share on other sites
Guest Raynor Posted December 31, 2006 mozda laze tih 10km,ali znam da je bas bila nizbrdica jer sam vozio non stop oko 130-140,pa kad je bila ta nizbdica sam skuzio da je na 150-160 i onda sam ga stiso na 170,a vjerojatno laze...jebiga,sta se moze...barem je bilo gust Share this post Link to post Share on other sites
Guest Raynor Posted December 31, 2006 Ja trcim 230km/h.... ma jebes sve glavno da se vozi i da auto ide Share this post Link to post Share on other sites
Guest IvanGNR Posted January 20, 2007 meni na mom golfu je tvornički provedena ta instalacija za obrtomjer, ali ja bih u sestin auto ubacio i gledao sam... ima alternator sa tim izlazima... kako dalje... gdje u kutiju s osiguračima to treba smjestit... Share this post Link to post Share on other sites
entuzijast 0 Posted January 22, 2007 Idu sa alternatora na glavnu kutiju, sa osiguračima, pa tek onda ide na tablu... Share this post Link to post Share on other sites
Guest zeto Posted January 25, 2007 ima onaj manual za golf2,pa pogledaj da li tamo ima neka shema kako idu ??ice,koliko sam ja vidio da ne??to ima,al nisam detaljno gledao.......vjerujem da mora biti!! Share this post Link to post Share on other sites
entuzijast 0 Posted January 26, 2007 Je ali iz kutije je kabel več ivzučen u motorni prostor na to sam mislio Yes Share this post Link to post Share on other sites
Spidey 0 Posted October 23, 2009 170hm.. sat laze sigurno nekih 10km/h Ja sam eto vozio nekih 150 po satu i nakon 3-4 min mi je explodirao kiler od grijanja u kabini.... Koja strava..... salila me vrela voda po nogma.. staklo se zamaglilo...voda izlazi na sve otvore a ja idem 150...140...130...100... brzo otovaram prozor i gledam kroz njega.... pokusavam kocit al vrela voda i dalje curi..... Uh.... srecom bilo neko prosirenje pa sam stao. Al to je bilo prije nekih 5-6 god sa dizlom od staroga Znam da je post bio u proslom stoljecu, ali moram ovo komentirati Autofreak, koji bi to video bio da je bila neka kamera u autu Inace, je li tko uspio sloziti taj pokazivac obrtaja u diesela? Bas citam 170km/h? Ha ha ha.. Ne znam u kojoj galaksiji.. Meni je na kecu od male pokazivao najvise 160km/h, ali je zato tadasnji sat na nekih 120km/h znao lagati i po 20km/h.. Share this post Link to post Share on other sites