1 1
dino46

195/45/15

Recommended Posts

trenutno u knjižici imam upisanu dimenziju 195/50/15, kupio bi si 195/45/15 a posto su policajci kod nas picajzle za takve stvari a i stanje je u drzavi kriticno pa cajkani dijele kazne ko iz šale, nebi se volio igrati da ne upišem tu drugu dimenziju....pa me zanimda dali bih mogao upisati tu dimenziju u stanici za teh. pregled ili bi morao ici na atest?? koliko znam najveca dimenzija na golfu/jetti mk2 je 195/50/15

kako nebi mogao.ja sam dao za piće i rijesena stvar.to ti napišu pod napomenu

budem vidio....ja sam se svađao sa likom koji radi tamo jer mi je poceo kenjati da sta ce meni alu felge na toj krami, ovo ono...da si kupim novi auto i tak.....lik je zatupljen i star al budem probao cuo sam da je osao u penziju.....jedva sam onda upisao ove dimenzije koje imam....hvala

to ni nebi trebao upisivati,jer minimalni pomak u dimenzijama bi se trebao tolerirati kolko su meni rekli...

Mada sam to nedavno upisao normalno prilikom tehničkog na golfa mk1, nekada se to rješavalo normalno na šalteru uz neku smješnu naknadu biljega. Ne znam u čemu je frka sada. Ovisi sve o policajcu naravno oko toga da li da to radiš ili ne, ali upiši za svaki slučaj ako možeš.

Apropo toga, pričam sa susjedom iz Njemačke. Kod njih su znali slati doma ljude s tehničkog kada bi imali neku drugu marku guma umjesto tvorničkih :D

taj tvoj susjed je neki nepismeni "gastarbajter", jer mu prometnoj piše koje dimenzije i koje gume smije imati gore, a "tvorničke" gume su koje?

da ono potroše se continentalke koje su isporučene s autom i sad bi kao ponovno trebal te iste gume kupiti...hahaha , kaj ak su se prestale proizvoditi ili su napravili neke izmjene u izgledu šare?

taj tvoj susjed je neki nepismeni "gastarbajter", jer mu prometnoj piše koje dimenzije i koje gume smije imati gore, a "tvorničke" gume su koje?

Prvi dio ću ti ignorirati jer ne poznaš čovjeka, rođeni je Njemac, a živi za VW i imao je prave aute s nekim za naše pojmove jako dobrom složenim sitnicama. No...

U svakom slučaju, ako ne znaš ne piši jer je to činjenica. Imali su na tehničkom fiat punto sa standardnim npr. Pirellli gumama i poslan je doma jer je imao drugi brand. Umirite od smijeha i vrijeđajte, ali takva je situacija u tom djelu zemlje. On pak umire od smijeha kada čuje kakvo je pravosuđe ovdje, kakvi auti na tehničkim pregledima prolaze i kako. Da ne vjeruje i da uživamo dok je ovako tj. dok još postoji natezanje sa zakonom i tolerancije.

Edited by Gerbi

nisi dobro pročitao šta sam napisao

napisao sam da u prometnoj piše koje gume i koje dimenzije?

znači u Brief-u su navedene sve dimenzije i vrsta i model guma koje smiju ići na taj auto (dakle, nikada se ne odnosi na samo jedan tip, tj. proizvođača), također se navodi i neki drugi proizvođač

drugo, sigurno su ga vratili radi toga jer index nosivosti i brzine nije odgovarao onome što je u Brief-u navedeno (i ja bih ga za takvo nešto vratio), a to ljudi ne razumiju, pa onda pričaju koješta.

šta se podrazumijeva pod "tvorničkim" gumama?

Pod tvorničkim gumama podrazumjevam one koje dolaze s autom, ne samo određene dimanzijama nego i proizvođačem ;)

Pod tvorničkim gumama podrazumjevam one koje dolaze s autom, ne samo određene dimanzijama nego i proizvođačem ;)

a sta nakon 3 godine kad se prestane proizvodit te gume

i di pise koji je proizvodjac tvornickih guma

mog starog su isto tako vatili u svabiji na tehnickom jer je imo brzinu do 190 a u papirima je pisalo 205

i moro je kupovat nove gume ali marku niko nije gledo

Edited by slatki

nisi dobro pročitao šta sam napisao

napisao sam da u prometnoj piše koje gume i koje dimenzije?

znači u Brief-u su navedene sve dimenzije i vrsta i model guma koje smiju ići na taj auto (dakle, nikada se ne odnosi na samo jedan tip, tj. proizvođača), također se navodi i neki drugi proizvođač

drugo, sigurno su ga vratili radi toga jer index nosivosti i brzine nije odgovarao onome što je u Brief-u navedeno (i ja bih ga za takvo nešto vratio), a to ljudi ne razumiju, pa onda pričaju koješta.

šta se podrazumijeva pod "tvorničkim" gumama?

Ovo je jedini ispravni post u ovom topicu, a sve ostalo su lovačke priče :palacg

Dokaži da ja nisam u pravu pa onda reci da su lovačke priče. Apsurdno ili ne, stojim iza svega što sam napisao. Vjerujem prijatelju jer nema razloga lagati.

Dokaži da ja nisam u pravu pa onda reci da su lovačke priče. Apsurdno ili ne, stojim iza svega što sam napisao. Vjerujem prijatelju jer nema razloga lagati.

Pa ja vjerujem da ti prijatelj ne laže nego ti govori istinu koju on shvača na drugi način, tj. nezna točno o čemu govori!

Samo razmisli, kupiš npr novi auto sa hankok gumama i za 2 godine mijenjaš gume i nesmiješ satviti bridgestone, michelin, continental jer je auto kupljeni sa hankok gumama, a gume su iste dimenzije i oznake opterečenja i brzine......

Toga nema NIGDJE na svijetu, a ako dalje vjeruješ prijatelju da zbog marke guma ne može proči tehnički pregled u njemačkoj onda bolje da ne raspravljamo o tome.....

A garantiram da nije prošao tehnički zbog indexa brzine ili eventualno nosivosti gume a ne zbog marke....

A taj tvoj kolega iz njemačke kaj se jako kuži u aute vjerojatno nezna ni dal vozi dizela ili benzinca, a kamoli kaj drugo dok takve gluposti priča....

ovo se razvezalo.....i na kraju nisam dobio odgovor na svoje pitanje nego je nastalo prepiranje :rotfl

evo kad ne vjerujete

na ovom BMW-u su dopuštene dimenzije guma 225/55 R16 95W ili 235/45 R17 94Y

auto je težak 1800 kg i ima 210 kW, pa su zbog brzine od 250 km/h i mase vozila s putnicima i teretom i index brzine i nosivosti guma adekvatni

Sigurno bi kod nas rekli da je to glupo i da se nikad ne vozi sa punim opterećenje i 250 na sat i blabla.

Također je naknadno na TÜV-u odobrena 19", ali sa točno dozvoljenim offsetom i širinom felge: prednje-8.5x19 , zadnje 9.5x19 AC Scnitzer tip i model, i to pod uvjetom da su montirane Bridgestone S01/S02 gume (ne bih tumačio sad zašto baš one, ali pametnomu dosta)

Također je navedeno da nije dopuštena i nije moguća uporaba lanaca za snijeg uz ovui kombinaciju, te da je ovjes dodatno spušten i da je nastavak ispušnog lonca prerađen, tj. da je postavljena blenda ispušne cijevi.

Sve promjene su ovjerene kod DEKRA-e žigom datumom i potpisom, i za to je vlasnik masno platio.

fahrzeugbrief20neutral.jpg

ako vam je malo evo na još:

Buba

8c0d8bc0252acfc13291a19.jpg

a kako sve nije stalo s prednje strane ovo je na poleđini

9a43a372a9ae441f3dcca2b.jpg

za ovoga bi neki rekli da je lud koliko je para bacio, a mogao se sa svime voziti bez upisivanja u prometnu

zulassungsbescheinigung.jpg

Evo Bagi...upravo je to bilo tom liku s Puntom onda...iz nekoga razloga bile su navedene isključivo npr. Pirelli gume...ja bih volio znati zašto je tako debilno ali očito je ;)

@ diesel power - opet te molim da ne vrijeđaš ljude kad očito nemaš pojma. Pogledaj sada Bagijev post. Drugo, radi na tehničkom i treće ima nekoliko duji GTI i kečeva. Ima 32 godine i šarafa aute od 16te. Žao mi je što se moram spuštat na tvoj nivo da bi opravdavao nešto, ali šta je tu je...hvala Bagiu što se potrudio malo ovo dokumentirati ;)

Edited by Gerbi

ovo se razvezalo.....i na kraju nisam dobio odgovor na svoje pitanje nego je nastalo prepiranje :rotfl

Da ne prođeš bez odgovora, ja sam ranije napisao da se to ranije radilo preko šaltera u MUPu, a na tehničkom samo za vrijeme pregleda. Preporučam da odeš pitati na tehnički i na šalter prvo da li ti to mogu napraviti. Neki će ti ljudi to napraviti bez atesta, netko će ti reći da može i bez :) Tako sam ja upisao npr. pred 2 mjeseca. (185-45/15 i 195-45/15) bez štele.

S druge strane, možda te neće ni loviti za taj profil, tako da...jedino ako ideš preko granice ;)

sumnjam da se njegov punto iz bilo kojeg razloga moga ubaciti u ovu jednadžbu.

ovdje je riječ o dimenzijama koje proizvođač nije predvidio za svoj model automobila, te je sa navedenim felgama i gumama rađeno ispitivanje kod DEKRA-e

razlog tomu je između ostalog, što sve gume nisu jednake širine, bez obzira na istu dimenziju, zatim, neke imaju pojačan protektor itd, a u kombinaciji sa spuštenim ovjesom i rečenim offsetom postoji velika mogućnost da sa promjenom drugog proizvođača ne bi više bile u (već tada graničnim) gabaritima.

najbanalnije-ne proizvode svi gumari pojedine dimezije sa traženim indexom nosivosti i brzine

sumnjam da se njegov punto iz bilo kojeg razloga moga ubaciti u ovu jednadžbu.

ovdje je riječ o dimenzijama koje proizvođač nije predvidio za svoj model automobila, te je sa navedenim felgama i gumama rađeno ispitivanje kod DEKRA-e

razlog tomu je između ostalog, što sve gume nisu jednake širine, bez obzira na istu dimenziju, zatim, neke imaju pojačan protektor itd, a u kombinaciji sa spuštenim ovjesom i rečenim offsetom postoji velika mogućnost da sa promjenom drugog proizvođača ne bi više bile u (već tada graničnim) gabaritima.

najbanalnije-ne proizvode svi gumari pojedine dimezije sa traženim indexom nosivosti i brzine

Možda je proizvođač vezan ugovorom s tim proizvođačem...tko zna kakva je kombinacija.

Ali reci ovako. Da s papirima ovoga auta koji si skenirao, da čovjek dođe na tehnički s drugim modelom gume umjesto s ovim navedenim, da li bi ga poslali doma?

ugovori s time nemaju nikakve veze

U HR se ne gleda koji je proizvođač, nego samo dimenzije i indexi, te da li gume izlaze izvan blatobrana, tj. da li postoji mogućnost da dodiruju elemente ovjesa. (govorim o zakonu, a ne kako ga pojedinci tumače i provode)

A ako me pitaš za Njemačku, onda se sa ove prve prometne vidi koje gume mora imati.

Ako vozi ove 225, onda može staviti bilo kojeg proizvođača, dok sa 19" mora imati one koje su naveden.

Sljedeći tehnički obavi kod Pala i napomeni da ti upiše dodatne gume u prometnu pod napomenu i to ti je to.Provjereno,ja sam isto napravio.

Sljedeći tehnički obavi kod Pala i napomeni da ti upiše dodatne gume u prometnu pod napomenu i to ti je to.Provjereno,ja sam isto napravio.

hvala :palacg

1 1