2 2
Goldy

spuštanje golf 3

Recommended Posts

e ovako, imam golf 3 1.9 gt tdi... i htjel bi ga malo spustit ne baš prejako,, a tak oko 4 cm... pa me zanima kaj bi bilo dobro napravit.... kupit gewinde pa stavit sve 4.... ili stavit amortizere od gti-a vidil sam da je on dosta spušten orginal,, ili podrezat federe za jedan krug??...

Nikakvo rezanje.... Naj pametnija opcija kao bas hoces 4cm uzet opruge tj i opruge i amortizere u kompletu.

Gewinde idu debelo ispod toga a jeftine gewinde su tvrde kako je auto visoko... tako il nisko il nikako :)

Sve ovisi koliki buđet imas.. :)

Kupiš opruge -4 ili -3,5 cm i staviš na original amortizere, nađeš neke rabljene u oglasima za 400-500 kn i to je najjeftinije i nije preloše (kao npr rezane opruge i sl). i nije auto jako tvrd.....

Kupiš opruge -4 ili -3,5 cm i staviš na original amortizere, nađeš neke rabljene u oglasima za 400-500 kn i to je najjeftinije i nije preloše (kao npr rezane opruge i sl). i nije auto jako tvrd.....

aha... ma znači te opruge bi bilo najbolje kupit te neke manje kaj jesu da bude niži auto,,, al smao se bojim da nebude tvrd u vožnji... htjel bi da bude barem ko sad kaj je.... a kaj sa amortizerima i oprugama od gti-a???

tesko da si gti-a vidi da je u orginalnoj visini :) ja sam jednog ip dva vidio.. i to je ki koza visoko..

gti je mislim 1.5cm nizi...

tak da mozes trazit opruge (bitno je naglasit koja je god tvog auta)....

-4cm opruge i to je to... bit ce nizak i valjda udoban... al neocekuj da ce bit kao karting i da se nece naginjat u zavojima (tu dolazi bitna stavka a to je amortizer)

Zavisi koliki buđet imaš - gewinde su najbolja opcija jer si štelaš kak ti se hoće i puno duže traju ali tu onda udobnost trpi, dok si s federima ograničen samo na jednu visinu i gotovo...sve zavisi što želiš i na kakav kompromis pristaješ...

Zavisi koliki buđet imaš - gewinde su najbolja opcija jer si štelaš kak ti se hoće i puno duže traju ali tu onda udobnost trpi, dok si s federima ograničen samo na jednu visinu i gotovo...sve zavisi što želiš i na kakav kompromis pristaješ...

:palacg

najbolja opcija gewinde,nove raceland 2000kuna i miran si...

ak' 'oces spusten auto moras se pomirit' s time da vise nece bit' k'o na brodu,lagano poskakivanje,cesce ce ti se pisat' i tako to :P

nista strasno,al' opet osjeti se ;)

gewinde su puno udobnije od sport. opruge na stock amortizeru..kupi JOM gewinde i bit ćeš zadovoljan jer su sve te gewinde dosta mekane i udobne..

dobro zboriš al na tim gewindama nece bit bas -4cm od standard visine.. a koliko sam skuzio on nebi isao preko 4cm a na racelandu postavka za -4cm od standardne visine (tvornicke) znači da je jako tvrd i neudoban tj nevozljiv.

Imam ih i dobro znam kako mi je kad idem na tehnicki....

Hmm momci moji dragi, samo me zbunite :D

Jel hocete reči da su gewinde malčice udobnije primjer od sportske opruge i amortizere ? :huh:

To je sve stvar koje gewinde imas i koje sport. opruge/amortizer.....

Meni je na kecu udobnije na racelandu nego na oprugama -6cm

Kod racelanda je filozofija kad ti je auto u podu udobnije je nego kad je podisan :)

Recimo one gewinde marka jom, technic i te divlje. I recimo neke sportske opruge i amortizeri. Znači ne serijski od auta.

Na to sam mislio jel su gewinde udobnije od sportski opruga i amortizera.

Pricam za istu marku i gewinda i opruga sa sportskim amortizerima. Neke jeftine.

Daleko od toga da te gewinde se nemogu usporedivati sa ovim KONI, KW i tako ( sportske opruge i amortizere) znači ne gewinde.

Nemora značiti. Može bit i skupo...pa out.. -_-

rijetko

rijetko

aha... a dobro ništa.. onda kada budem u mogućnosti... kupit ću gewinde i to je to.. :palacg

jeftino....out

ma zasto?...

da ne valjaju ne bi se prodavale :palacg

ma zasto?...

da ne valjaju ne bi se prodavale :palacg

zato se i prodaju sto se cesto mjenjaju....jer nevaljaju....

skupis pare i mir...uzmes kako bog zapovjeda...

Sto ljudi sto ćudi...ja bi radije uzeo 4 seta po 2000kn nego jedan za 8000kn..sad serite po meni koliko hoćete.. :palacg

Sto ljudi sto ćudi...ja bi radije uzeo 4 seta po 2000kn nego jedan za 8000kn..sad serite po meni koliko hoćete.. :palacg

ma neeee :ne2

Neslazem se s tobom al eto svak ima pravo mislit.

Ako nisi probao jeftilene i nemas lose iskustvo onda nisi kompetentan za savjetovanje :)

Moji su na autu 2.5god i xx xxx km i sve pet.... da sam uzeo ijednu kombinaciju opruga-amortizer vec bi se pokajao nakon ugradnje :) (cjenovni rang tih geywindi)

Nekažem da su odlične al za tu lovu mi je bitno da nepucaju,necure,nisu pretvrde a sve da je auto jako nisko.

Uostalom prava gewinda ima stelanja u svim mogucim parametrima a to je ipak malo vise od iljadu eura.... bliže dvi nego iljadu...

nebi se baš s tobom složija s ovim..

dobro zboriš al na tim gewindama nece bit bas -4cm od standard visine.. a koliko sam skuzio on nebi isao preko 4cm a na racelandu postavka za -4cm od standardne visine (tvornicke) znači da je jako tvrd i neudoban tj nevozljiv.

Imam ih i dobro znam kako mi je kad idem na tehnicki....

ja ovo ne razumin..imao sam na hondi ta tehnix gewinde i kad je bio zakucan do kraja bio je onako OK tvrd..a kad sam ga digao nekih 3-4cm za na tehnički preporodio sam se..auto je bilo udobnije nego stock...

opruga ima uvijek istu tvrdoću bila ona opuštena ili stisnuta skroz..kako dižeš auto na navoj automatski daješ amortizeru više hoda a pritom i udobnost... nedavno je isto prijatelj na GOLF 3 ima JOM gewinde i dizali smo ga za na tehnički i kad smo ga digli auto je bilo preudobno i mogao si doslovno letit preko rupa sa njim jer se ništa nije osjećalo...

swatko bi trebao probat i jeftine i skupe gewinde te par kompleta opruga na jedan auto pa nek onda pise komentare, znam da nije svatko u mogucnosti ali... netko svejedno nece skuzit dali on ima ovjes od 1500€ili 500€ bitno da mu je auto u podu, a nekome je bitna upravljivost!

nebi se baš s tobom složija s ovim..

lose mislis...

swatko bi trebao probat i jeftine i skupe gewinde te par kompleta opruga na jedan auto pa nek onda pise komentare, znam da nije svatko u mogucnosti ali... netko svejedno nece skuzit dali on ima ovjes od 1500€ili 500€ bitno da mu je auto u podu, a nekome je bitna upravljivost!

upravo tako stari moj :palacg

znam sta pricam za jeftine gevinde....imao sam fk i budala sto sam ih prodao...reku novo je novo uzmem jom a ono drama...da se podrazumjeva moj je auto jako spusten...

2 2