2 2
Goldy

spuštanje golf 3

Recommended Posts

Problem je svaki tvoj post nebitno radilo se o gewindama ili necemu drugome...sviju ubijas u pojam sa svojim ciframa i glupostima slusajuci tebe svap tdi pd kosta 5000e,spustanje auta 1500e par komada inox cijevi 400e i slicno...sve ostalo sto nije u toj cijeni ili nevalja ili nije dobro rijesenje...I ja sam sebi priustio neke jako skupe stvari ali necu to svakome pisati u svaki jebeni post...

potpis dzinn16v ;-)

Pa logicno je da ce covijek koji vozi BMW M3 reci da je Golf GTI smece, nije li ?

Nije logično, ako je jedini argument posjedovanje BMW-a M3, ovdje bi se radilo o čistom preseravanju nekog napuhanog snoba.

Problem je svaki tvoj post nebitno radilo se o gewindama ili necemu drugome...sviju ubijas u pojam sa svojim ciframa i glupostima slusajuci tebe svap tdi pd kosta 5000e,spustanje auta 1500e par komada inox cijevi 400e i slicno...sve ostalo sto nije u toj cijeni ili nevalja ili nije dobro rijesenje...I ja sam sebi priustio neke jako skupe stvari ali necu to svakome pisati u svaki jebeni post...

A opet se vracamo na staro i vrtimo u krug. Swap PD ne kosta 5000e i izvlacis stvari iz konteksta, namjerno. Jasno je da taj motor i mjenjac sa 150+tkm mozes dobiti vec za smijesne novce i ubaciti fizicki u auto, upaliti i provozati za dosta mali novac. E sad je samo pitanje da li nekoga zadovoljava fizizki imat montiran taj motor pod haubom i spojen "plus i mnus" da on upali i pokazuje na tabli od dvojke/trojke osnovne parametre ili ces ici na varijantu da se izvuce maksimum iz hardwera kojeg imas pod haubom i da sve to bude uklopljeno u auto kao da je tako doslo iz ducana. To su dvije opcije. Prva kosta malo, druga kosta puno. Ja sam se samo izjasnio za koju sam ja dok ti iz evidentnih razloga nisi za tu.

Btw moje inox cijevi nisu kostale 400e nego je materijal bio oko 1000kn i ostalo ( 700kn ) ruke majstora. Jbg ja sam radio od Fi 55 i stijenka 1.5mm tako nesto ako me pamcenje sluzi a ta cijev sama po sebi kosta koliko kosta i ja tu nemam nista s time.

Evo ti u mom projektu takodjer imas sliku kako je to bilo slozeno za probnu vozenju, od otpadaka koji su se skupili u radioni. Oprosti meni to nije prihvatljivo, ako nekom je sve ok, postujem. A da cu reci da meni to odgovara, necu.

Super, kupio si skupe felge, kostaju vise od mojih. Kapa dole. U ostalom ne uvazavamo se ovdije s obzirom na to koliko je netko ulozio u auto a koliko nije nego po nekim drugim stvarima tipa znanje, intelekt , mogucnost pomoci itd. Ali sve to u kurac kad neciji proizvodi druge bodu u oci jer to rade tako da nemaju gresku, nema kompromisa, a takve stvari u pravilu spadaju u onaj rang gdje se za cijenu ne pita a to si nemoze svatko priustit. I tu dolazimo do korijena svih problema.

Evo ti primjer onog Marina iz rijeke sto ima korada. Covjek ima auto na koji drka pola VW populacije balkana a i sire. Slozio je taj auto u nekoj ajmo rec unlimited klasi tada i taj auto je po svakom jebenom sarafu i igli bio iznad sveg vidjenog na forumu, sceni itd. I sad sto mislis sto si on misli kad dodje u Karlovac na susret i prodje po pakringu i vidi kakvih sve auta ima i na sta lice ? I nedo Bog da prokomentira nesto ? Pa jasno mu je da je njegov auto bolji od drugih i da je vecina koja je tamo losija samo sto to nece nigdje javno napisati ali je to jasno i vrapcu na grani kada se pogleda njegov projekt, koliko je kostao i sto je napraljeno.

I recimo takav covjek vidi tu neke pokusaje poliranja alternatora sa fleksom i zicanom cetkom i neznam sta a on svog skine odnese na ono strojno poliranje kuglicama u buretu i nakon toga ga odnese na eloksiranje u srebrno da izgleda kao da je umocen u krom. Naravo da ce reci da ovi pokusaji poliranja sa zicom na fleksi nisu ni za kurac dok se ti recimo nalazis uvrijedjen kada te se prozove na takvim i slicnim primjerima. Ovo je samo bila paralela ali razumjet ces.

potpis dzinn16v ;-)

Nije logično, ako je jedini argument posjedovanje BMW-a M3, ovdje bi se radilo o čistom preseravanju nekog napuhanog snoba.

Naravno da iskljucivo posjed M3 daje za pravo reci tako sto. Izvlacis stvari iz konteksta.

Jasno je sto su cinjenice, performanse ta dva auta koja na kraju krajeva nisu niti za usporedbu ali oba cine top ponude oba brenda u odredjenoj klasi .

JOM mama svih gewindi!! Garancija 2god u te 2 god pipucaju ooruge i procure ako je auto ukucan,znaci pred istek garancije odnesea i dobijes kroz par dana nove.. Aj zdravo

Ne zelim ulaziti u nikakve rasprave...Sven nemam nista protiv ni tebe ni tvog auta neznam te uopce...samo budimo realni i dajimo ljudima realne odgovore...a ne svaki put kad netko nesto pita ubit ga u pojam sa cijenama i dijelovima kad znamo svi da u realnom svijetu to nije tako...

I da... nemoras mi skidati kapu jer sam felge platio 250 maraka...Ali naravno za forum je uvijek ona stara nema felge do bbs rs i kosta 1500e i ako nemas tu felgu kita si...

Nigdi nije ni zapisano da ono sta je skupo da je najbolje il najlipse. Svako od nas slaze auto kako zeli i koliko mu financije dopustaju. Ja se vozim na jomu i zadovoljan sam s njima skroz vjerovatno su ove skuplje i bolje al evo i da imam sad love i za bolje vrlo vjerovatno bi opet uzeo jom.... pa eto nek prica sta ko oce...

Nigdi nije ni zapisano da ono sta je skupo da je najbolje il najlipse. Svako od nas slaze auto kako zeli i koliko mu financije dopustaju. Ja se vozim na jomu i zadovoljan sam s njima skroz vjerovatno su ove skuplje i bolje al evo i da imam sad love i za bolje vrlo vjerovatno bi opet uzeo jom.... pa eto nek prica sta ko oce...

Naravno, ali tvrditi da skupo nevalja nema smisla. Ja sam u pocetku isto vozio na oprugama 60/40 ali tada nisam ni u ludilu tvrdio tako nego gledao kako doci do prvih gewindi.

Ne zelim ulaziti u nikakve rasprave...Sven nemam nista protiv ni tebe ni tvog auta neznam te uopce...samo budimo realni i dajimo ljudima realne odgovore...a ne svaki put kad netko nesto pita ubit ga u pojam sa cijenama i dijelovima kad znamo svi da u realnom svijetu to nije tako...

I da... nemoras mi skidati kapu jer sam felge platio 250 maraka...Ali naravno za forum je uvijek ona stara nema felge do bbs rs i kosta 1500e i ako nemas tu felgu kita si...

A realno ili nerealno, ja sebe onda nemogu smatrat objektivnim jer sam recimo puno potrosio novca na gluposti kad je u pitanju moj auto i bio nezadovoljan njima i s obzizrom na to odmah kazem ili ovo ili nista. Dok nekom nece bit problem recimo mijenjat neki dio 1-2 puta i gubit vrijeme a ja cu rec da je bolje to uzet novo i miran si 5 godina , karikiram jel.

JOM mama svih gewindi!! Garancija 2god u te 2 god pipucaju ooruge i procure ako je auto ukucan,znaci pred istek garancije odnesea i dobijes kroz par dana nove.. Aj zdravo

Tako sam i ja sa D2 samo su one s vremenom postale losije i losije a auto sve veca tacna..

Samo jedna velika razlika izmedu tebe i Marina

Pa ja niti nisam u njegovom svijetu niti brijem na tu shemu. To je za mene bzvz ali postujem to kao opciju. On sigurno nece kupit pune selene od opela i prosirivat centralnu rupu nego ce kupit TT ili powerflex a to je ono sto si zanemario u prici.

Naravno da iskljucivo posjed M3 daje za pravo reci tako sto. Izvlacis stvari iz konteksta.

Jasno je sto su cinjenice, performanse ta dva auta koja na kraju krajeva nisu niti za usporedbu ali oba cine top ponude oba brenda u odredjenoj klasi .

Pa sta ne bi onda bilo primjerenije reći da GTI vrijedi te pare, odnosno da je dobar u svojoj klasi? Nije ti opravdanje ni ako imas Ferrari da GTI nazoves sranjem ako nemas valjani argument. Edited by dean

Da se vratimo na temu... Monroe plinski amortizeri, serijski + sportske opruge 40/40... ne bih išao niže... kako bi se to ponašalo o izgledalo na ventu?...

Ja sven nisam zanemario nista u toj prici.

Samo sam htio reci, ja osobno marina poznajem jako dobro a eto tebe samo preko tipkovnice i bez uvrede uvijek se nekako kur.... na jedan svoj nacin.

Ja kad god sam trebao nekakav savjet ili uslugu sam otisao do marina jer on je cudo ali vidis nikad nije imao takav pristup poput tebe.

Na tu sam razliku mislio

Da se vratimo na temu... Monroe plinski amortizeri, serijski + sportske opruge 40/40... ne bih iao niže... kako bi se to ponaalo o izgledalo na ventu?...

Ponasat ce se ok...malo ce ti auto bit tvrdji ali i vise ce onako da kazem "odskakat" al ok je za normalnu voznju

Izgledat ce bolje nego na original oprugama sigurno

hvala said... koje su opruge dobre?... vidio na njuškalu nove za 780kn, al ne sjecam se koje su bile...

Nebi ti tribalo bit neke velike razlike, nije to neko veliko spustanje samo ce ti zadnji kraj biti nizi od prednjeg....

40/40 opruge ti daju taj izgled pogotovo kad kreces auto ko da glisira . Ja to osobno nebi uzea a sad jbg.svako ima svoje razmisljanje

Tako je malo ce izgledat kao da je zadnji kraj nizi...a ako ostavis zadnje od gtia onda ce bit nagnut naprijed dosta...ili uzmi 60/40 al eto onda ce ti amortizere brzo ubit vjerojatno

780kn...ne znam zasto ne bi uzeo polovne opruge da se ne bacas u trosak bas bzvz..jer sad da uzimas neke skuplje ili nesto kad ostajes na original amortizerima..a polovnih bude po 400kn

Neznam gdje je problem

vec kad skidaš amortizere, opruge

kod tokara skratiš stup amortizera i narežeš novi navoj

jer nakon svega treba napraviti optiku.

po meni najbolje je odlucit se na gewinde jer s njima ces se moć igrati sa visinom odnosno nizinom...... i onda opet ti sve zavisi koliko coli felga??koja širina felge i gume???? sto pitanja i odgovora imas oko tog ako stavis opruge imas stalno istu visinu koja ti se možda neće svidit nakon nekog vrimena i onda opet prodaji kupuj i tako zato gewinde...

Idem na gewinde.. A sada o felgama.. Idem na 16 i 9j 99%.. Na te 16 cu navuc 195 gume.. i gewinde su totalno u prvom planu :) to sve pocinje u 5. mjesecu.. cijeli projekt ce bit tu na forumu..

Samo da se nadovežen za opruge, ja na dvojci imam -40/-40 i bio je taj izgled da je zadnji kraj niži, to sam jednostavno riješio tako što sam zadnji kraj podigao za 1.5cm. i sad je ok. Podigo tako da sam ubacio distancu od one bijele plastike (dao tokaru da to lijepo oblikuje) i stavio ju na čašicu amortizera, zatim oprugu, pa one ostale gumene dijelove i onda na muldu. Tako je već 2 god i nema nikakvih zamjerki.

2 2