0
Zvone

Rashladna tekućina

Recommended Posts

Trebao bih mjenjati tekućinu u Polu.

Dal netko zna koliko treba litara i po koliko se litra toga kreće

Hvala :palacg

Trebao bih mjenjati tekućinu u Polu.

Dal netko zna koliko treba litara i po koliko se litra toga kreće

Hvala :palacg

Kupiš u autodijelovima original VW G12 koncentrat po 60-ak kuna pakovanje od litru i pola.

Kupiš ta dva pakiranja, izliješ u rashladni sustav i nadodaš destilirane vode koliko treba.

Obično u rash. sistem ide oko 6l tekućine(ovisi o motoru) tak da imaš omjer konc. i

vode 1:1, a to ti štiti od smrzavanje do neki -37 stupnjeva.

Nebi bilo loše i termostat stavit novi tak da si miran.

Kupiš u autodijelovima original VW G12 koncentrat po 60-ak kuna pakovanje od litru i pola.

Kupiš ta dva pakiranja, izliješ u rashladni sustav i nadodaš destilirane vode koliko treba.

Obično u rash. sistem ide oko 6l tekućine(ovisi o motoru) tak da imaš omjer konc. i

vode 1:1, a to ti štiti od smrzavanje do neki -37 stupnjeva.

Nebi bilo loše i termostat stavit novi tak da si miran.

termostat je novi, samo još da tekućinu stavim

tnx :palacg

polo ti ima ventil na desnoj cjevi od hladnjaka (donja desna) i ispustit kad je motor na radnoj temp... (termostat otvoren)

Stariji polo ako nema ventil onda skinut donje crjevo s hladnjaka... i ispustit tekućinu.

U G12 ide obična voda sa slavine....

2vke2xh.jpg

Edited by AUTOFREAK

[u G12 ide obična voda sa slavine....

2vke2xh.jpg

Nemam niš protiv vode iz pipe, al kad 5l destilirane vode u supermarketu košta manje od 10 kn,

kud sve tud i još ta famozna voda.

Kako god.. proizvođač veli da ide obična voda jer g12 neutralizira kamenac u njoj (kako drugacije daobjasnim)

Neki kažu da s destiliranom postaje kisel i nagriza (reko rekla kazala)

Samo da dodam da onaj ventil kad se okrene treba lagano potegnut vani.... a antifriz neispuštat u prirodu

Kako god.. proizvođač veli da ide obična voda jer g12 neutralizira kamenac u njoj (kako drugacije daobjasnim)

Neki kažu da s destiliranom postaje kisel i nagriza (reko rekla kazala)

Samo da dodam da onaj ventil kad se okrene treba lagano potegnut vani.... a antifriz neispuštat u prirodu

hvala na uputama :palacg

znam, čuvam ja prirodu :respekt

tvoj polo moguce da nema ventil al crijevo je na istom mjestu al trebat ce skinut obujmicu...

Ja u svom Polu imam onu zelenu tekućinu, a doma imam bocu one crvene tekućine iz drugog Pola.

Dal se smiju mješati te dvije tkućine, znači zelena i crvena, obadvije su G12 ???

dal se ova zelena onda smije mješat sa vodom ???

Edited by Zvone

Ak je koncetrat naravno (al s destiliranom)....

Trebalo bi na pakiranju pisat postotak mjesanja s vodom (ako je koncetrat)

Ako nije onda i nece pisat :)

Edited by AUTOFREAK

@autofreak; šta se svaki G11 mora miješat s destiliranom? Ili ovisno o uputama na boci?

Osobno sam mislio da svi "moderni" antifrizi bez obzira jel G11 ili G12 idu s običpnom vodom.

za g11 nemogu rec da ide s običnom vodom jer se nesjecam kad sam imao zadnji susret s vw-ovim g11

G12 G12 Plus Plus se mjesaju s običnom vodom... a i nisu preporučljivi za uljevat u starije automobile..

kako ima golf 3 1.9 tdi za ispuštanje antifriza, jel ima onaj ventil ili moram crijevo skinut??

kako ima golf 3 1.9 tdi za ispuštanje antifriza, jel ima onaj ventil ili moram crijevo skinut??

skines crivo s hladnjaka ili ispustis iz kantice i iz criva sto ide na kanticu. stane ti skoro 2 litre.

Edited by marko-zd

to je opet nepotpuno ispustanje.... skda se i cijev s vodene pumpe da bi onda izasla sva tekucina iz bloka...

Ovako izadje samo iz kilera....

trazio i nisam nasao a znam da se negdi pisalo o tome, gdje ispustiti rashladnu tekucinu u golfa II i jeli razlika u litrazi obicnih dizela i ovoga TD-a, pitam zbog hladnjaka, predpostavljam da je veci u TD-a

usput moze jos koje pitanje, sistem odzracivanja u golfa II nepostoji nego je samo potrebno cep od posude pri nadolijevanju odvrnuti odnosno skinuti + auto mora biti upaljeno?

inace mislim koristiti antifriz inin "al super" s destiliranom vodom 1:1,5

prije svega istu stvar napraviti a destiliranom vodom samom da se prociste ostatci staroga antifriza ako ga je uopce bilo!

hvala :palacg

Isto ki u obične duje.. hladnjak i jest veči al svejedno odvidas donje crijevo.....

Ako je okrugla posuda tesko da ce ti radit bez cepa (bar ne vruc) Nalijes koliko stane i upalis motor... ako povuce nadolij a ako ne onda cekaj da otvori termostat.... Nadolij i cekaj paljenje vent. kontrola razine i mali đirić pa opet kontrola i to je to.

0