0
Golf 1.9

Ljudi imam problem !!! :(

Recommended Posts

Ljudi, ne znam sta da kazem, nocas sam prv put iznenadjen i razocaran od moje auto..iskocih kao svaki normalni i vozim se neko vreme i uletim se niz grada i stisnem papuca kocnice, sta da vidim, propala je do pola a kola minimalno zaustanuje, stisnem drugi put, papuca propadne do pod i kola jedva smanjuje brzina :o jedino resenje mi je bilo diganje rucna kocnica so sto sam i zaustavio...otvorio sam haubu i odma da proverim stanje glicerine, mislio sam da je isteklo negde, vidim kociono ulje u normala :mellow: idem oko auta i osetim jak miris na izgoreno, dotaknem zadne felge, izgorio sam dva prsta :angry: ...golf je bio prije neko vreme na tehnicki pregled, zabjeleska je bilo da desno zadno trkalo slabije koci...to je bilo popravljeno prosla tjedna od moj mehanicar koj mi je rekao da je stelovao zadni kocnice, koje su bile ok, cak i jacije kocio od kad bio kod mehanicara, al sad se dogodi ovo sranje i ja sam nervozan...jel zna neki sta se desava sa moj kocioni sistem, sta moram da zamenim jer preku k.. mi e od ove slabe kocnice..stara lada samara imala jace kocnice...daj pomozite

Vrati se tom mehaničaru nek to malo bolje popravi. Natrag imas diskove il pakne?

Kočnica moze propast i zbog pregrijavanja koč. tekučine al mislim da je tebi ipak do il zadnjih brenzi il do samog g. kočionog cilindra.

To sto ti je taj kotač bio vrel..mozda je bas zato sto si kočio ručnom. Kad se sve ohladilo..kakva je sad pedala.... i dalje poropada... dal se koji kotač grije i bez da kočiš jako... ?

Vrati se tom mehaniaru nek to malo bolje popravi. Natrag imas diskove il pakne?

Konica moze propast i zbog pregrijavanja ko. tekuine al mislim da je tebi ipak do il zadnjih brenzi il do samog g. koionog cilindra.

To sto ti je taj kota bio vrel..mozda je bas zato sto si koio runom. Kad se sve ohladilo..kakva je sad pedala.... i dalje poropada... dal se koji kota grije i bez da koi jako... ?

Sada bio sam u auto i vidim da kocnica je sad ok,papuca ne propada do pod,al pak ide vise nego sto treba...zadni su pakne,standardni kocioni sirtem za golfa 3 td..inace felge su bile vruce nakon 20km voznja autocestom..

Jel ručna hvata na 2-3 zuba il dosta vise?

Ako je dosta vise vjerovatno mestar nije nastelao zadnje pakne... Al to opet nema veze sa propadanjem pedale (moze bit tako niska al nesmje propast do poda)

Vozi kilometar dva sa češčim kočenjem pa onda 2 km bez ikakvog kočenja i vidi dal je svaki kotač jednako hladan-topal (ako imas alu felge onda čikni na prednji disk a natrag mozes rukom opipat bubnjeve)

Nemaš se što razočarati u auto, to je minimalni kvar. Ovo što ti je papučica kočnice propadala trebao si "pumpat" papučicu kočnice i nebi propadala (bar da stigneš do kuće). Vjerovatno ti je propadala zbog pregrijane kočione tekućine kako je freak rekao. Imao sam isti problem jer meni su opet od stajanja zacvikale sajle od ručne, doboši se pregrijali, kočiono ulje vrelo i papučica propadala. Probaj malo ručnu gore dolje u vožnji (ne baš da blokira). Možda i koji kočioni cilindar šteka. Najbolje rješenje ti je rastavit doboše i provjeriti.

Inače, zbog takvih sitnica nemoraš se nervirat, to je minimalni kvar. :palacg

Jel ručna hvata na 2-3 zuba il dosta vise?

Ako je dosta vise vjerovatno mestar nije nastelao zadnje pakne... Al to opet nema veze sa propadanjem pedale (moze bit tako niska al nesmje propast do poda)

Vozi kilometar dva sa češčim kočenjem pa onda 2 km bez ikakvog kočenja i vidi dal je svaki kotač jednako hladan-topal (ako imas alu felge onda čikni na prednji disk a natrag mozes rukom opipat bubnjeve)

Rucna nakon stelovanja hvatala na 1vi zub i to doslovno hvatala....a probacu ovako kako sto kazes pa idem direkt majstora da sredi to

Nemaš se što razočarati u auto, to je minimalni kvar. Ovo što ti je papučica kočnice propadala trebao si "pumpat" papučicu kočnice i nebi propadala (bar da stigneš do kuće). Vjerovatno ti je propadala zbog pregrijane kočione tekućine kako je freak rekao. Imao sam isti problem jer meni su opet od stajanja zacvikale sajle od ručne, doboši se pregrijali, kočiono ulje vrelo i papučica propadala. Probaj malo ručnu gore dolje u vožnji (ne baš da blokira). Možda i koji kočioni cilindar šteka. Najbolje rješenje ti je rastavit doboše i provjeriti.

Inače, zbog takvih sitnica nemoraš se nervirat, to je minimalni kvar. :palacg

Pumpao sam, al sta vise pritisnuo vise propadao, osjetio sam nesigurnost u auto, znas otkaze ti kocnice, nije zezancija...probacu sa ovom sta predlagate pa javim rezultate i resenije

najvjerojatnije ti je ručna previše stegnuti pa ti malo koči i kad je ručna spuštena, te ti se zbog toga kočiona tekučina pregrijala i kočnica ti je propadala..

Sad dosao od majstora, rucna je popustena malo, iz sve cetiri trkala ispusten vazduh( bar tako majstor to zove ) i sad vozio sam probno i bilo ok, papuca hvatala doslovno gore, pa vidicemo kako ke ici dalje...hvala na savetima, ovo sa pregrijavanje na tekucina nije mi bilo poznato

0