1 1
Trojan

Zamjena motora

Recommended Posts

Mozda je za tvoj malo jeftinije, ja sam se bio raspitivao za 2.0 16v ABF, za njega je 9000 kuna s najvecom bocom :)

Jer kad ugradim motor moram vidjet racunicu kak cu to pokrivat na benzinu ako ce mi gutat preko 2k kuna mjesecno idem na plin :P

Ako ces se puno vozit, 2k kn mjesecno ce otic samo tako... ja trosim oko 400kn tjedno sa passatom, s tim da jos koristim i drugi auto koji je dizlo :palacg

jebo plin, al vjerojatno već svi ovdje znaju moje mi??ljenje

gti-tdi i ide ko metak.

nema zvuk, al puno vi??e momenta i zvuk preboli?? nakon ??ta opere?? nekog gti-a i ostavi?? u crnom dimu.

uostalom ima?? turbinu koja otvara mnogo mogućnosti za danas-sutra kad se financijski oporavi?? i ako te to jo?? bude dr??alo.

s plinom vi??e nema napretka u performansama, mo??e?? samo dolje, a bez uvrede gti 8v i nije neka jurilica. nije ni moj, a kamoli tvoj.

jebo plin, al vjerojatno već svi ovdje znaju moje mi??ljenje

gti-tdi i ide ko metak.

nema zvuk, al puno vi??e momenta i zvuk preboli?? nakon ??ta opere?? nekog gti-a i ostavi?? u crnom dimu.

uostalom ima?? turbinu koja otvara mnogo mogućnosti za danas-sutra kad se financijski oporavi?? i ako te to jo?? bude dr??alo.

s plinom vi??e nema napretka u performansama, mo??e?? samo dolje, a bez uvrede gti 8v i nije neka jurilica. nije ni moj, a kamoli tvoj.

Za??to bi se uvrijedio. Znam ja da to nije ba?? neka jurilica. Al uostalom meni ni ne treba jurilica, nego auto koji će solidno ić i malo tro??it. Ne patim ti ja od konja i brzine.....meni ti je vi??e styling bitan :da

onda bolje neka muzika il ne??to takvo u bunker nego plinski bojler.

netreba ni letit al samo koristi da hoće povuć kad ga stisne?? npr. kod pretjecanja, a ne da moli?? prvo njega da krene pa boga da pre??ivi?? u nekoj kriznoj situaciji

uostalom, ovdje svi pričaju o tuningu, a gdje si vani vidio na susretima ili ako nisi bio, onda si sigurno na netu gledao slike, sređen auto powered by upaljač,

po meni veći respect zaslu??uje mijenjanje motora nego multi kur... palac point

a lova manje vi??e ista plus ??ta će?? vi??e cijenit to ??ta si napravio s motorom nego ugradnju plina koji te isto mo??e jeb... godinama dok se ne u??tela i slo??i sve kako treba.

Guest MRX

Istina je ??to govori Neven tdi ima turbinu, puno momenta, sve to stoji ali po mom mi??ljenju u tdi motor ima vi??e ulaganja nego u benzinca, a u ostalom ??to ako kupi?? ajmo reč lo??eg tdi-a. pa treba turbinu na reparaciju, ( mislim na tdi 110ks ) pa neke sitnice . ne ??elim reći da je plin jeftino za ugradit ali

treba dobro razmislit prije kupnje...

:palacg:palacg

btw: jeli pa??e motor iz ??kode octavije tdi u golfa 3?? ili treba neke preinake radit??

Guest biciklist
Istina je ??to govori Neven tdi ima turbinu, puno momenta, sve to stoji ali po mom mi??ljenju u tdi motor ima vi??e ulaganja nego u benzinca

kako to ?

Guest biciklist
Bajk ti ima?? od 110 ks? Koliko ti tro??i? :)

nope...90ks je moj...cipan...trosi po gradu lagano 6 ajmo rec...otovrene ceste i 4 mozes spustit...ganjanje 8-9

a mislim da se 110ks ne razlikuje puno :mellow:

Guest MRX
Istina je što govori Neven tdi ima turbinu, puno momenta, sve to stoji ali po mom mišljenju u tdi motor ima više ulaganja nego u benzinca

nemoj krivo shvatit mislio sam kod popravaka

iz iskustva:

prijatelj je prije godinu i par mjeseci kupio golfa 3 1.6 100 ks trošio mu puno pa se mijenjo uz nadoplatu za golf 3 1.9 tdi 110 ks. nakon par mjeseci mu nešto zaštekala turbina pa nju na reparaciju. kaže meštar da je teško naći takvu polovnu da je on može sredit 2 tisuće kuna ( uz dobro poznanstvo i protuuslugu)

ovaj mu to složi i uzme lovu da bi nakon 6 mj opet nešto riknulo u vezi turbine on lijepo ode u servis kad ono tamo cijene nenormalne. odluči se za opciju čekati dok ne uleti kakva polovna povoljnija. nabavi je nakon mjesec dana a onda pođe bosch pumpa pa je tek iz trećeg puta naprave uz znatnu svoticu love i puuuno čekanja... bilo je tu još stvari ali nemogu pisat više nisam naviknuo..

nekažem da je svaki takav dapače ali ako naletiš na takav motor teško mu staneš na kraj :ne2:ne2

:palacg:palacg

Guest biciklist

ja sam mislio na ulaganje tipa tuning

Guest MRX

Trojan ka??e da je on vi??e styler tako da neki veći tuning motora neće radit ( vjerojatno ):)

:palacg

E, kako god da ga okrene??, čeka te velika investicija, i kojim god putem krene??, mo??e?? se na kraju rasplakat od jada... ;)

E, kako god da ga okrene??, čeka te velika investicija, i kojim god putem krene??, mo??e?? se na kraju rasplakat od jada... ;)

Tako je :)

Ako ti je ovaj motor dobar i pouzdan onda mu ubaci plin i vozi se dugo i jeftino a swap u TDI-a nekog zahtjeva puno ulo??enog novca dok kupi?? motor, dok ga ugradi?? (a pri tome će sigurno biti nekih nepredviđenih dijelova koje treba zamijeniti novim - uvijek je tako) i dok taj motor dovede?? u stanje s kojim si ti zadovoljan :)

E sad pitanje koje se nameće je da li taj TDI opravdava te ulo??ene novce i je li toliko bolji od pro??log motora ili si mogao ne??to drugo kupiti za te pare :)

Evo Tomek, samo ovo imam pa u??ivaj!

ajme ljepote! :)

sta mu dodje ovo crveno gore na vrhu motora? sta pise?

nisi napisao kolko kilometara ima motor?

ajme meni ,da nisi slucajno usudio vadit motor van jer cu te svezat za auto i vuc po cesti!!! :)

ne slusaj ih,pricaju gluposti...

Samo plin ugradi i gotovo!!! nema problema nikakvih... ma preporodit ces se... nemoj se dat navuc na glupost sto te nagovaraju na dizla...

To da je ovaj motor u banani sa brdo kilometara i trosi ulje.. i da ga moras vadit onda ajd razumio bi.. al ovako ne vadi van ni za zivu glavu...

Jednom kad izvadis motor to jednostavno nije vise isti auto... Nemoj da ti auto bude domaci slozenac...

dakle samo plin... :palacg

Trojan kaže da je on više styler tako da neki veći tuning motora neće radit ( vjerojatno ):)

:palacg

Tako je... :palci

E, kako god da ga okreneš, čeka te velika investicija, i kojim god putem kreneš, možeš se na kraju rasplakat od jada... ;)

Slažem se... :(

ajme ljepote! :)

sta mu dodje ovo crveno gore na vrhu motora? sta pise?

nisi napisao kolko kilometara ima motor?

ajme meni ,da nisi slucajno usudio vadit motor van jer cu te svezat za auto i vuc po cesti!!! :)

ne slusaj ih,pricaju gluposti...

Samo plin ugradi i gotovo!!! nema problema nikakvih... ma preporodit ces se... nemoj se dat navuc na glupost sto te nagovaraju na dizla...

To da je ovaj motor u banani sa brdo kilometara i trosi ulje.. i da ga moras vadit onda ajd razumio bi.. al ovako ne vadi van ni za zivu glavu...

Jednom kad izvadis motor to jednostavno nije vise isti auto... Nemoj da ti auto bude domaci slozenac...

dakle samo plin... :palacg

Auto ima 195000 km i radi ko urica. Mislim da sam definitivno odlučio NE VADIT MOTOR...na onom crvenom piše GTI, al mislim da je to lik prije mene samo naljepio ..a u najkrajnjem slučaju vozit ću se na posao skuterom koji još moram složit, pa će auto bit za vikend i tu i tamo malo đir.... :zivio

Edited by TROJAN

Tako je... :palci

Sla??em se... :(

Auto ima 195000 km i radi ko urica. Mislim da sam definitivno odlučio NE VADIT MOTOR...na onom crvenom pi??e GTI, al mislim da je to lik prije mene samo naljepio ..a u najkrajnjem slučaju vozit ću se na posao skuterom koji jo?? moram slo??it, pa će auto bit za vikend i tu i tamo malo đir.... :zivio

pa čemu onda ova rasprava?

ak će auto bit za vikende i krug, dva po gradu, boli te ona stvar da tro??i 100 na 100

ostavi ga kakav je, ka??e?? da je dobar, i u??ivaj

OT

nemam naviku ovo radit i nije moj stil al nemogu izdr??at, pa ??rtvujem jedan warn

TOMEK, TI SI KRETEN!

kaj nemo??e?? čovjeku samo reći svoje mi??ljenje nego uvijek nekoga siluje?? sa svojim lupetanjima

shvati da nisu svi ko ti i ne razmi??ljaju svi isto

odmah mi je lak??e pa mogu dobit i 50% warna, nema veze

prosim ljepo ja teram zahebanciju, jel vidis smajlice u postu :)

No Neven ti si isto to sto si me nazvao ,samo si zaglibio u drugu "anti plin" stranu...

Inace opcenito mogu rec da ja bez plina vise ne idem nikud... I u skladu s svojim

financijama (koje isto tako ocito muce i trojana) ne patim na konje i brzinu, i sve na

sto ciljam je imat dobar i pouzdan auto s plinom da se mogu smjesno jeftino vozit...

a opet da je pod haubom sve legalno u skladu sa zakonom...

Tako da trojanu mogu samo toplo preporucit plin, jer hm imat onakav auto a da stoji u garazi..hm.. ova prica sa skuterom,to ne drzi vodu... bez auta si danas nista...

no vratimo se ontopic... kljucni faktor je hm ovih skoro 200 k km ,sto znaci da pitanje kolko ce dugo jos, dok ce mu trebat neka (polu)generalka... tako da iz te perspektive se stvari mjenjaju, jer je upitna investicija od 10.000 kn za plin u motor koji svaki tren moze pocet trosit ulje...

iako i to se popravi i vozi Mile sljedecih X godina bez problema i to za bagatelu jefino..

e sad dal se to isplati... hm.. ili ovoga jos vozit dok ne pocne zezat motor pa ga onda mjenjat ili reparirat + plin... ili pak prodat auto,dic kredu i kupit nesto bolje novije...

tu je tesko bit pametan :)

Trojan na tebi je :)

Edited by Tomek

OT

nemam naviku ovo radit i nije moj stil al nemogu izdr??at, pa ??rtvujem jedan warn

TOMEK, TI SI KRETEN!

kaj nemo??e?? čovjeku samo reći svoje mi??ljenje nego uvijek nekoga siluje?? sa svojim lupetanjima

shvati da nisu svi ko ti i ne razmi??ljaju svi isto

odmah mi je lak??e pa mogu dobit i 50% warna, nema veze

Ja bi dao lijevu ruku da postoji "Block Sender" iliti Ignore kao na Outlook Expressu, a vjerujem i ti isto...

ot: postoji ignore

Ma da?

A kako da blockam sendera da vi??e ne vidim njegove postove...

Ma da?

A kako da blockam sendera da vi??e ne vidim njegove postove...

a daj..a čemu će?? se smijat onda??? :lol::lol::lol::rolleyes::rolleyes:

sorry za OT :D..neću vi??e

pa čemu onda ova rasprava?

ak će auto bit za vikende i krug, dva po gradu, boli te ona stvar da troši 100 na 100

ostavi ga kakav je, kažeš da je dobar, i uživaj

Rasprava je zato što ako se odlučim radit neš, da vidim šta mi je bolje, zato sam i otvorio topic da mi date par savjeta.... :):palacg

no vratimo se ontopic... kljucni faktor je hm ovih skoro 200 k km ,sto znaci da pitanje kolko ce dugo jos, dok ce mu trebat neka (polu)generalka... tako da iz te perspektive se stvari mjenjaju, jer je upitna investicija od 10.000 kn za plin u motor koji svaki tren moze pocet trosit ulje...

iako i to se popravi i vozi Mile sljedecih X godina bez problema i to za bagatelu jefino..

Na autu je napravljena polugeneralka od 4500 kn, ulje je puštalo na brtvi poklopca motora al je sve riješeno....sad sam miran nekih par desetaka tisuća...nadam se... :huh::palacg

1 1