nico155 0 Posted September 20, 2010 nedavno sam kupio doticni auto i covjek mi reko da je napravljena polu generalka... ima 184 000 km(ima najvjerovatnije i duplo vise posto je auto 2002 g. uvezem iz Njemacke) Primjetio sam da puno ttrosi ulja ,na sipki za kontrolu ulja bilo je na minimumu i ja sam ulio 0,5 litre ulja sad je malo nize od pola 1. nije li to malo previse ulja 2. sto bi trebalo napraviti,provjeriti da se smanji potrosnja ulja =Cijena zahvata ? 3.koje ulje preporucate ? pozdrav Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted September 20, 2010 1. kolkiko Km je napravil od uljevanja ulja do tad kad si nadolio ulje? (mislim da nema nitko vidovit na forumu) 2. prvo napravi normalan servis i saznaj kolko ti to ulja potroši između servisanih intervala od 15 000km. Ako ti potroši manje od 2 litre, na 15 000km a dobro ide ne isplati se radit ništa na motoru. Nitko ti ne garantira da poslije opet nebude trošil ulje... 4. bilo koje brand ulje 5-40 ili 10-40, tak svejedno, nije to švicarski sat već 20god stari čađavac... Share this post Link to post Share on other sites
nico155 0 Posted September 20, 2010 napravleno je tocno 750 km od max ulja na sipki Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted September 21, 2010 prvo odpoji intercooler i vidi kolko imaš ulja u njemu. onda vidi jel još negdje na motoru pušta ulje... Share this post Link to post Share on other sites
null_ 0 Posted September 21, 2010 Jel ti iza "baca" dim kada stisnes gas? Koje boje (plavkasti , crni..) Vrlo moguce je da ti je turbina otisla ili je na dobrom putu da ode jer to je mana vag-ovom koncernu... Uglavnom polovna je cca 150€... Share this post Link to post Share on other sites
nico155 0 Posted September 27, 2010 evo otpojili smo IC i vidi se malo masno znaci ne cijedi se ,nego je masno i cijevi do njega i cijevi do MAF-a --zasto je cijev do filtera iznutra masna crna ? napominjem da auto dimi malo plavkastog dima,ali malo. Share this post Link to post Share on other sites