0
nico155

Golf 3 1.9 tdi 81 kw

Recommended Posts

nedavno sam kupio doticni auto i covjek mi reko da je napravljena polu generalka... ima 184 000 km(ima najvjerovatnije i duplo vise posto je auto 2002 g. uvezem iz Njemacke)

Primjetio sam da puno ttrosi ulja ,na sipki za kontrolu ulja bilo je na minimumu i ja sam ulio 0,5 litre ulja sad je malo nize od pola

1. nije li to malo previse ulja

2. sto bi trebalo napraviti,provjeriti da se smanji potrosnja ulja =Cijena zahvata ?

3.koje ulje preporucate ?

pozdrav

1. kolkiko Km je napravil od uljevanja ulja do tad kad si nadolio ulje? (mislim da nema nitko vidovit na forumu)

2. prvo napravi normalan servis i saznaj kolko ti to ulja potroši između servisanih intervala od 15 000km. Ako ti potroši manje od 2 litre, na 15 000km a dobro ide ne isplati se radit ništa na motoru. Nitko ti ne garantira da poslije opet nebude trošil ulje...

4. bilo koje brand ulje 5-40 ili 10-40, tak svejedno, nije to švicarski sat već 20god stari čađavac...

prvo odpoji intercooler i vidi kolko imaš ulja u njemu.

onda vidi jel još negdje na motoru pušta ulje...

Jel ti iza "baca" dim kada stisnes gas? Koje boje (plavkasti , crni..) Vrlo moguce je da ti je turbina otisla ili je na dobrom putu da ode jer to je mana vag-ovom koncernu... Uglavnom polovna je cca 150€...

evo otpojili smo IC i vidi se malo masno znaci ne cijedi se ,nego je masno i cijevi do njega i cijevi do MAF-a --zasto je cijev do filtera iznutra masna crna ?

napominjem da auto dimi malo plavkastog dima,ali malo.

0