1 1
Jandro

Drugaciji zvuk kod TDI motora

Recommended Posts

zasto recimo 2.0tdi ili stari sa 110ks se ovako cuje s otvorenim auspuhom, a recimo pd 101, 130 itd ne

to me tak sad muci jel mi ovog 101 il 130 bas bezveze za cut, dok je ovo ok

pretpostavljam do turbine ovisi ili?

na ovo mislim

2.0tdi

110ks tdi

i ovo

bas bzvz

ovo hučanje se dobije kad se stavi preveliki fi cijevi na PD-a bez zadnjeg lonca a ostavi kat

svaki pd se moze cuti lijepo kao i stari 110 po meni cak i ljepse, ako se slozi noralan otvoreni auspuh sa zadnjim protočnim loncem

ovo hučanje se dobije kad se stavi preveliki fi cijevi na PD-a bez zadnjeg lonca a ostavi kat

svaki pd se moze cuti lijepo kao i stari 110 po meni cak i ljepse, ako se slozi noralan otvoreni auspuh sa zadnjim protočnim loncem

znaci, ostavin kat i od njega recimo fi 6cm(ili treba veci) cijev do kraja gdje je protocni i tako bi se trebalo cuti? Ili skroz bez lonaca, samo cijev do kraja. Bez katalizatora bi onda sam "puhalo"? Edited by Jandro

AK HOces to hučanje od katalizatora samo cijev do kraja bez ikakvog lonca. fi 60unutarnji ( mislim da je cjev 63mm fi )

pozeljno je da je auto čipan..mada i nije uvjet ali za potpuni efekt eto.

Tako sam probao na 1.9TDI-u MK5 105ks plus chip i rezultiralo je točno tim sova efektom

Vidi moj topic, imas snimku zvuka kojeg sam dobija samo uklanjanjem prednjeg lonca, nista drugo nije dirano, lipo se cuje taj ''sova'' efekt pri pustanju gasa kad turbina zavrti

moj tdi se poceo tak cut nako chipanja a nista drugo nije radjeno osim zatvorenog egr-a. doduse ne tako glasno ali cuje se ''sova''

hmm

na ovim novijima od 150 i 140ks se to cuje vec lagano i sa seriskim auspuhom, na ovima 101 i 130 ne

cijeli youtube sam prekopo i nijednog nisam nasao 101 i 130ks da se sova cuje, ali 110 ,105 ,140ks ima

jel cuo bas tko to na ovoj masini? 101 ili 130ks?

da nije mozda do turba taj zvuk?

ovaj nenormalno fucka

Edited by Jandro

meni je to hucanje bezveze, ako bas hoces zvuk onda se prebaci na turbo benzince sve ostalo je meni bezveze na traktor stavljati auspuf i to kemijanje s cijevima

meni je to bas dobro,bar ubije tu monotoniju tok tok zvuka... npr. skuzio sam da vecina ekipe iz Seat cluba ima taj zvuk pri visokim okr. i pustanjem gasa,"sova" zvuk...

a npr. kod TDIa 90hp se to nemoze dobit'? ... :)

evo na tdi 90 ks :P

imas takav zvuk isto na tdi 130 ks audi a3

call me crazy al' meni je to do jaja...

sta treba skidat'/stavljat',ovo sta je sven naveo ili je drukcija igra? :D

hmm, sad sam nasao jednog od 130ks sa katalizatorom, dalje samo cijev i necuje se sova uopce

i nadem jos jednog od 130ks i pise samo cat back exhaust i cuje se sova??

Meni na petici 1.9 105ks se cuje blago taj sova zvuk kad napucas onako pun gas i onda pustis.....ali nista na autu nije rađeno.....

uz prije navedenu modifikaciju moguce je izvest na 90 i 105ks PD motoru. Isprobao osobno

tipa ovoga :)

al' cadji :D

audi 130hp

Edited by VecTDI

Taj zvuk ovisi o turbini. Moj PD 130 i ima KKK tubinu i nema hučanja tog, nego napravi Kšššš naprijed. A Golf PLUS 1.9TDI 105 KS huče sa Garrett turbinom.

Polo u snimci na prvom postu isto ima KKK turbo.

Kaj onda treba točno napraviti na starim TDI motorima s bosch pumpom 90 ili 110 konja da se čuje sova?

Taj zvuk ovisi o turbini. Moj PD 130 i ima KKK tubinu i nema hučanja tog, nego napravi Kšššš naprijed. A Golf PLUS 1.9TDI 105 KS huče sa Garrett turbinom.

Polo u snimci na prvom postu isto ima KKK turbo.

Je, ovo je istina. Moj stari ima isto golf plus i kada ubrzava sve 'huci' za njim. Vec sam mislio da je nesto smrdao na autu :rotfl :rotfl

ajmo jandro gurat ovo dalje :lol2

u ovih tjedan dana lastovcicu ostavio 500kn na kemijanje s auspuhom i nista, ma ni pticice :palacd

negdje sam citao da bas treba cijelu granu raditi na fi 63,5 (OEM 60) a mozda i ne ? :huh:

a evo i jos malo popratnog materijala, doduse 2.0 TDI

Edited by Passat TDI

1 1