Jandro 0 Posted September 20, 2010 zasto recimo 2.0tdi ili stari sa 110ks se ovako cuje s otvorenim auspuhom, a recimo pd 101, 130 itd ne to me tak sad muci jel mi ovog 101 il 130 bas bezveze za cut, dok je ovo ok pretpostavljam do turbine ovisi ili? na ovo mislim 2.0tdi 110ks tdi i ovo bas bzvz Share this post Link to post Share on other sites
Jandro 0 Posted September 21, 2010 i sta? Nitko nezna opet? Share this post Link to post Share on other sites
TOMZG 1 Posted September 21, 2010 to ti je neka kombinacija sa loncima da tako zavija ko sova Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted September 21, 2010 ovo hučanje se dobije kad se stavi preveliki fi cijevi na PD-a bez zadnjeg lonca a ostavi kat svaki pd se moze cuti lijepo kao i stari 110 po meni cak i ljepse, ako se slozi noralan otvoreni auspuh sa zadnjim protočnim loncem Share this post Link to post Share on other sites
Jandro 0 Posted September 21, 2010 (edited) ovo hučanje se dobije kad se stavi preveliki fi cijevi na PD-a bez zadnjeg lonca a ostavi kat svaki pd se moze cuti lijepo kao i stari 110 po meni cak i ljepse, ako se slozi noralan otvoreni auspuh sa zadnjim protočnim loncem znaci, ostavin kat i od njega recimo fi 6cm(ili treba veci) cijev do kraja gdje je protocni i tako bi se trebalo cuti? Ili skroz bez lonaca, samo cijev do kraja. Bez katalizatora bi onda sam "puhalo"? Edited September 21, 2010 by Jandro Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted September 21, 2010 AK HOces to hučanje od katalizatora samo cijev do kraja bez ikakvog lonca. fi 60unutarnji ( mislim da je cjev 63mm fi ) pozeljno je da je auto čipan..mada i nije uvjet ali za potpuni efekt eto. Tako sam probao na 1.9TDI-u MK5 105ks plus chip i rezultiralo je točno tim sova efektom Share this post Link to post Share on other sites
drake 0 Posted September 21, 2010 Vidi moj topic, imas snimku zvuka kojeg sam dobija samo uklanjanjem prednjeg lonca, nista drugo nije dirano, lipo se cuje taj ''sova'' efekt pri pustanju gasa kad turbina zavrti Share this post Link to post Share on other sites
tomica88 0 Posted September 21, 2010 rađe bi da mi se ovak čuje nego ko da imam živinu zatvorenu u auspuhu Share this post Link to post Share on other sites
Vile 0 Posted September 21, 2010 moj tdi se poceo tak cut nako chipanja a nista drugo nije radjeno osim zatvorenog egr-a. doduse ne tako glasno ali cuje se ''sova'' Share this post Link to post Share on other sites
Jandro 0 Posted September 21, 2010 (edited) hmm na ovim novijima od 150 i 140ks se to cuje vec lagano i sa seriskim auspuhom, na ovima 101 i 130 ne cijeli youtube sam prekopo i nijednog nisam nasao 101 i 130ks da se sova cuje, ali 110 ,105 ,140ks ima jel cuo bas tko to na ovoj masini? 101 ili 130ks? da nije mozda do turba taj zvuk? ovaj nenormalno fucka Edited September 21, 2010 by Jandro Share this post Link to post Share on other sites
Erestor 0 Posted September 21, 2010 meni je to hucanje bezveze, ako bas hoces zvuk onda se prebaci na turbo benzince sve ostalo je meni bezveze na traktor stavljati auspuf i to kemijanje s cijevima Share this post Link to post Share on other sites
Vec 1 Posted September 21, 2010 meni je to bas dobro,bar ubije tu monotoniju tok tok zvuka... npr. skuzio sam da vecina ekipe iz Seat cluba ima taj zvuk pri visokim okr. i pustanjem gasa,"sova" zvuk... a npr. kod TDIa 90hp se to nemoze dobit'? ... Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted September 21, 2010 evo na tdi 90 ks imas takav zvuk isto na tdi 130 ks audi a3 Share this post Link to post Share on other sites
Vec 1 Posted September 21, 2010 evo na tdi 90 ks imas takav zvuk isto na tdi 130 ks audi a3 call me crazy al' meni je to do jaja... sta treba skidat'/stavljat',ovo sta je sven naveo ili je drukcija igra? Share this post Link to post Share on other sites
Jandro 0 Posted September 21, 2010 hmm, sad sam nasao jednog od 130ks sa katalizatorom, dalje samo cijev i necuje se sova uopce i nadem jos jednog od 130ks i pise samo cat back exhaust i cuje se sova?? Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted September 21, 2010 Meni na petici 1.9 105ks se cuje blago taj sova zvuk kad napucas onako pun gas i onda pustis.....ali nista na autu nije rađeno..... Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted September 21, 2010 uz prije navedenu modifikaciju moguce je izvest na 90 i 105ks PD motoru. Isprobao osobno Share this post Link to post Share on other sites
Jandro 0 Posted September 22, 2010 a onda valjda bude i na mom. Vidjet cemo Share this post Link to post Share on other sites
Vec 1 Posted September 22, 2010 (edited) tipa ovoga al' cadji audi 130hp Edited September 22, 2010 by VecTDI Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted September 23, 2010 Taj zvuk ovisi o turbini. Moj PD 130 i ima KKK tubinu i nema hučanja tog, nego napravi Kšššš naprijed. A Golf PLUS 1.9TDI 105 KS huče sa Garrett turbinom. Polo u snimci na prvom postu isto ima KKK turbo. Share this post Link to post Share on other sites
Jandro 0 Posted September 23, 2010 znaci onda nist od mog. Nebude sova Share this post Link to post Share on other sites
TomKing 0 Posted September 23, 2010 Kaj onda treba točno napraviti na starim TDI motorima s bosch pumpom 90 ili 110 konja da se čuje sova? Share this post Link to post Share on other sites
paco 0 Posted September 23, 2010 Taj zvuk ovisi o turbini. Moj PD 130 i ima KKK tubinu i nema hučanja tog, nego napravi Kšššš naprijed. A Golf PLUS 1.9TDI 105 KS huče sa Garrett turbinom. Polo u snimci na prvom postu isto ima KKK turbo. Je, ovo je istina. Moj stari ima isto golf plus i kada ubrzava sve 'huci' za njim. Vec sam mislio da je nesto smrdao na autu :rotfl Share this post Link to post Share on other sites
Erestor 0 Posted September 24, 2010 Moj passat 130 ks ima Garrett turbinu i ja samo cujem roktanje Share this post Link to post Share on other sites
Passat TDI 0 Posted December 12, 2011 (edited) ajmo jandro gurat ovo dalje u ovih tjedan dana lastovcicu ostavio 500kn na kemijanje s auspuhom i nista, ma ni pticice negdje sam citao da bas treba cijelu granu raditi na fi 63,5 (OEM 60) a mozda i ne ? a evo i jos malo popratnog materijala, doduse 2.0 TDI Edited December 12, 2011 by Passat TDI Share this post Link to post Share on other sites