brončani 0 Posted December 12, 2011 (edited) ovaj nenormalno fucka ovaj zvuk "zviždanja" turbine u prvih 8 sec. je zbog zatvorenog egr-a Ista stvar se dešava na mk4 115ks kod frenda. btw ova čvrka totalno ebe Edited December 12, 2011 by brončani Share this post Link to post Share on other sites
Gođo 0 Posted December 12, 2011 Nema ti jandro pojma o sovi kod mene je bio zatvoren egr i cijev fi55 od turba do kraja. Sova se cula od 1700 do 2200 kad bi se pustio gas. Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted December 12, 2011 neznam za druge ali na golfu 5 stavis samo gti zadnji lonac i dobijes sve u paketu i fin zvuk i taj zvuk hukanja al ispadne isto oko 500,ja platio lonac 450 i 100 montaza Share this post Link to post Share on other sites
Peki 0 Posted December 12, 2011 (edited) Nema ti jandro pojma o sovi kod mene je bio zatvoren egr i cijev fi55 od turba do kraja. Sova se cula od 1700 do 2200 kad bi se pustio gas. Jel ovakav zvuk? (oko 0:50) Ako je, to nije do auspuha vec do turbine - turbo surge koji je stetan za turbinu. Edited December 12, 2011 by Peki Share this post Link to post Share on other sites
Jandro 0 Posted December 12, 2011 Nema ti jandro pojma o sovi kod mene je bio zatvoren egr i cijev fi55 od turba do kraja. Sova se cula od 1700 do 2200 kad bi se pustio gas. a zasto se kod tebe cula, a kod 99% drugih pd 101ks ne?? il zast se ni na jednom tdi-u 130ks na youtubu necuje? Share this post Link to post Share on other sites
Jandro 0 Posted December 12, 2011 ajmo jandro gurat ovo dalje u ovih tjedan dana lastovcicu ostavio 500kn na kemijanje s auspuhom i nista, ma ni pticice negdje sam citao da bas treba cijelu granu raditi na fi 63,5 (OEM 60) a mozda i ne ? a evo i jos malo popratnog materijala, doduse 2.0 TDI gle, na tdi 105, 140 i 170ks se vec na full seriskom auspuhu to cuje lagano, zbog turbini takvih.... ali na 101, 130 i 150 ne... gođi se je cula sova samo zbog remapa takvog sta je jako rano poceo punit turbo pa vristalo kad bi pustio gas, zbog niceg drugog... on je poskido sve dolje ,samo cijev bila i sova se cula, odma drugi dan ja skino sve dolje i od sove ni s... a i jedan i drugi remapirani, samo drugacije razvijaju snagu... nevidim drugog objasnjenja osim tog... posto su iste masine skroz Share this post Link to post Share on other sites
skrle 1 Posted December 12, 2011 Jel ovakav zvuk? (oko 0:50) Ako je, to nije do auspuha vec do turbine - turbo surge koji je stetan za turbinu. Sta je to turbo surge ? Share this post Link to post Share on other sites
Gođo 0 Posted December 12, 2011 Jel ovakav zvuk? (oko 0:50) Ako je, to nije do auspuha vec do turbine - turbo surge koji je stetan za turbinu. Ne... cula se bas sova zbog auspuha...imas u projektu filmic sa jubitoa. Auto je remapiran tako da turbo krece punit u isto vrijeme kao i original. I sova se nije cula kad bi nabio pun gas i pustio nego nakon normalnog gasa... dakle turbo nije nikakav poseban tlak stvaro Share this post Link to post Share on other sites
Peki 0 Posted December 12, 2011 (edited) Ne... cula se bas sova zbog auspuha...imas u projektu filmic sa jubitoa. Auto je remapiran tako da turbo krece punit u isto vrijeme kao i original. I sova se nije cula kad bi nabio pun gas i pustio nego nakon normalnog gasa... dakle turbo nije nikakav poseban tlak stvaro Mislio sam da se odnosi na "sovu" pod haubom. Ali moj je recimo serijala mapa, pa takodjer imam sove, i pod haubom i na auspuhu. Sta je to turbo surge ? Kad se zrak vraca na turbinu i pokusava ju zakrenuti u kontra smjer - ukratko. Edit: OK, malo sam blesavo napisao ovo gore, al kuzis sta sam htio reci. Iskopat cu sutra par "strucnih" objasnjenja ako se sjetim. Edited December 12, 2011 by Peki Share this post Link to post Share on other sites
IronicGti 0 Posted December 13, 2011 "sova" se cuje zbog turbine, i samo toga, i to Garettove, neznam zasto al samo na njoj se tako cuje kroz auspuh i kroz otvoreni filter, vozim pd 130 i ja sam kemijao s puno toga al jedino sto sam dobio je power surge naprijed, koji se najbolje cuje kad nema uopce filtera, al bez filtera se nesmije vozit na kkk turbinama tesko da ce se cut sova, jer sam probao bas sve da dobim taj zvuk al nula bodova, jedino na auspuh dobijem usisavac zvuk neke cetvorke od 90 ps imaju varijabilnu turbinu, zato se kod njih cuje sova.. dok to na trojkama od 90 ps tesko da se cuje... Share this post Link to post Share on other sites
Passat TDI 0 Posted December 13, 2011 (edited) isao sam sinoc snimit zvuk pa evo jedan upload na Edited December 13, 2011 by Passat TDI Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted December 13, 2011 Ja bi morao na svom snimiti, isto serijala pd 105 ks i dosta se čuje sova kad se pusti gas na oko 2000 okretaja.. Zapravo zanima me dal te petice serijski imaju samo zadnji lonac? Jer kolko sam vidio srednjeg nema a mislim da nije ništa dirano po ispuhu.. Share this post Link to post Share on other sites
Vent0 0 Posted December 13, 2011 (edited) Da se "pohvalim" i kod mene fijuče turbina svaki dan slično kao kod tog Passata TDI , samo se meni čini da je kod mene već zabrinjavajući zvuk , jer turbina nikad nije mijenjana niti reparirana , pa eto još jedan recept za takav zvuk ... al da ju je lijepo čut , je =) Al ovaj zvuk koji je već naveden ovdje , mi je jednostavno prebrutalan makar možda i previše za TDI . Zvuči kao neki američki muscle sa superchargerom. Edited December 13, 2011 by Vent0 Share this post Link to post Share on other sites
Passat TDI 0 Posted December 13, 2011 Al ovaj zvuk koji je već naveden ovdje , mi je jednostavno prebrutalan makar možda i previše za TDI . Zvuči kao neki američki muscle sa superchargerom. dakako previse ... to vise nije ni sova, vec se cuje kao slon Share this post Link to post Share on other sites
Vent0 0 Posted December 13, 2011 Mozda je i neka nadrk*** "sova" hehe ... bilo bi fora bar mjesec dana profurat takav zvuk, čisto za strašenje susjedstva =) Share this post Link to post Share on other sites
smoki 0 Posted December 14, 2011 Provjereni recept za sovu je izbacit SVE, i katalizator, samo cijev do zadnjeg protočnog lonca.. Share this post Link to post Share on other sites
cico 0 Posted December 14, 2011 i onda nemoš žiwit sa tim kako tuli.. Share this post Link to post Share on other sites
smoki 0 Posted December 14, 2011 Ma ne tuli uopće, to je tdi..da skineš ispušnu granu komplet malo bi se jače čul Share this post Link to post Share on other sites
Passat TDI 0 Posted December 14, 2011 (edited) like a boss Edited December 14, 2011 by Passat TDI Share this post Link to post Share on other sites
Gođo 0 Posted December 14, 2011 Pa imo sam ja skroz cijev... ni katalizatora niti zadnjeg lonca. evo video... cuje se dosta ali ne jako kao neki benzinac sa protocnim loncem. Sova se mogla cut i kad sam maknuo samo katalizator ali samo dok je auto bio hladan. Kad sam skino i zadnji lonac cula se ko mutava sa hladim motorom, poslje bi se malo utisala. Share this post Link to post Share on other sites
Jandro 0 Posted December 14, 2011 Provjereni recept za sovu je izbacit SVE, i katalizator, samo cijev do zadnjeg protočnog lonca.. ak je tako, zasto onda ja nemam sovu i hrpa drugih koji imaju tako slozeno? Share this post Link to post Share on other sites
IronicGti 0 Posted December 14, 2011 Taj zvuk ovisi o turbini. Moj PD 130 i ima KKK tubinu i nema hučanja tog, nego napravi Kšššš naprijed. A Golf PLUS 1.9TDI 105 KS huče sa Garrett turbinom. Polo u snimci na prvom postu isto ima KKK turbo. "sova" se cuje zbog turbine, i samo toga, i to Garettove, neznam zasto al samo na njoj se tako cuje kroz auspuh i kroz otvoreni filter, vozim pd 130 i ja sam kemijao s puno toga al jedino sto sam dobio je power surge naprijed, koji se najbolje cuje kad nema uopce filtera, al bez filtera se nesmije vozit na kkk turbinama tesko da ce se cut sova, jer sam probao bas sve da dobim taj zvuk al nula bodova, jedino na auspuh dobijem usisavac zvuk neke cetvorke od 90 ps imaju varijabilnu turbinu, zato se kod njih cuje sova.. dok to na trojkama od 90 ps tesko da se cuje... Share this post Link to post Share on other sites
Jandro 0 Posted December 14, 2011 e znam to, zato sam i napisao zast nije kod mene i drugio onda tako! znam da se na 110ks bosch, 105 pd i 2.0tdi bude culo, a na 101, 115,130,150 i 160ks pd-u nebude culo kada govorimo o SERISKIM, NEREMAPIRANIM mašinama Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted December 14, 2011 Evo jedan moj stari video ... http://s650.photobucket.com/albums/uu221/m...nt=MOV00846.mp4 1.9 tdi 66kw,gt1749v,egr smanjen sa vcds-om,bez mape ili ičega,uz p-box je urlik iz auspuha Pošto serijski ima samo jedan lonac odozada ostao je samo kat i serijski fi od 55mm Share this post Link to post Share on other sites
smoki 0 Posted December 14, 2011 e znam to, zato sam i napisao zast nije kod mene i drugio onda tako! znam da se na 110ks bosch, 105 pd i 2.0tdi bude culo, a na 101, 115,130,150 i 160ks pd-u nebude culo kada govorimo o SERISKIM, NEREMAPIRANIM mašinama Kolega ima na 115ks tdi motoru kak sam napisao, gola cijev i zadnji protočni, huče kao lud..a zašto ti nemaš - neznam Share this post Link to post Share on other sites