1 1
jo sakic

mjenjač

Recommended Posts

iman probleme s mjenjačem, cesto mi se dogada da nemoze uci u brzinu (npr. ocu ubaciti u prvu i nece da mi uđe u nju nego sa jednog 5-6 pokusaja sa upotrebe malo vise snage uspije uci... ili ako se malo agresivnije vozis dodes ispren zavoja oces u nizu npr. od 4 va 3 i nece da upadne nego sa jedno 2-3 pokusaja na silu uspije upast u brzinu... pa me zanima sta se tu moze napraviti ili promjeniti da se to sanira..

za pocetak pogledaj stangice,da nije na kojoj pukla plastika..... :zivio

Za početak otvoraj topice u za to predviđenim podforumima jer ovo nema neke veze s tuningom.

to su ti osli sinhroni,tako je bilo kod mene..

na tim mjenjacima na 2 i mislim 4 brzini su obicni kao "plasticni" sinhroni,dok na ostalima mesingani zazubljeni..sve ih pregledaj i ove "plasticne" zamjeni sa mesinganima,da imas sve mesingane i to je to..

ako ti je rucica mlohava i sve kao da gubis,onda promjeni stangice biraca,nisu skupe zamjenske u tokica i pogledaj onu kao kuglu sto nosi stangu mjenjaca ( rucicu mjenjaca s kojom saltas).

kako ulazi u rikverc... krči li?

jel mjenjač mlohav il ?

do jucer je ulazio u rikverc kako treba i odjedanput poceo krciti. tako da nakon krcenja preso san 50-60 km i rasipala mi se lamela (spojka)... A rucica mjenjaca mi je ok, nije mlohava..

to su ti osli sinhroni,tako je bilo kod mene..

na tim mjenjacima na 2 i mislim 4 brzini su obicni kao "plasticni" sinhroni,dok na ostalima mesingani zazubljeni..sve ih pregledaj i ove "plasticne" zamjeni sa mesinganima,da imas sve mesingane i to je to..

ako ti je rucica mlohava i sve kao da gubis,onda promjeni stangice biraca,nisu skupe zamjenske u tokica i pogledaj onu kao kuglu sto nosi stangu mjenjaca ( rucicu mjenjaca s kojom saltas).

golf je sa 5 brzina, pa onda pretpostavljan da vec ima mesingani.. rucica je ok, nije mlohava...

golf je sa 5 brzina, pa onda pretpostavljan da vec ima mesingani.. rucica je ok, nije mlohava...

da da i moj je sa 5 brzina bio i kazem ti na 2 i mislim 4 brzini (nisam siguran sad) su ti obicni sinhroni,na ostalima mesigani..

znaci ti trebas rastavit sve i te obicne zamjenit mesinganima..

Pregledaj zupcanike i sinhrone sve..

Edited by dpeic2

do jucer je ulazio u rikverc kako treba i odjedanput poceo krciti. tako da nakon krcenja preso san 50-60 km i rasipala mi se lamela (spojka)... A rucica mjenjaca mi je ok, nije mlohava..

Eto.... koliko si prosao s tim novim setom (sto si sve mjenjao) i koji je proizvođač....

Jer ako krci u sve brzine tu je stvar s setom il sajlom (nenategnuta il ona samoštelajuća šit sajla)

Eto.... koliko si prosao s tim novim setom (sto si sve mjenjao) i koji je proizvođač....

Jer ako krci u sve brzine tu je stvar s setom il sajlom (nenategnuta il ona samoštelajuća šit sajla)

nije to novi set to je stari, koliko neznam, jer san ja kupio golfa u 7 mje. ove god., a koliko je predeno km. s tim setom neznam, od kad je kod mene 5-6 tisuca.. prije nije krcio nego do prekjucer kada se rasipala lamela to su mu valjda bili zadnji skosi.. a i lamela se je vec pri vrhu odvajala, kada bi puscal kvacilo... sada san narucio novi set od SACHS-a...

Dali krci u sve brzine ili samo neke?

sada vise u nike, kada se rasipala lamela.. to cu vidit sada kada promjenin set kvacila...

da da i moj je sa 5 brzina bio i kazem ti na 2 i mislim 4 brzini (nisam siguran sad) su ti obicni sinhroni,na ostalima mesigani..

znaci ti trebas rastavit sve i te obicne zamjenit mesinganima..

Pregledaj zupcanike i sinhrone sve..

a gdje se moze nabavit te mesingane sinhorne...

zahebi sinhrone oni su ok... i pretezno rikava sinhron 2ge brzine koji je mesingan kao i svi ostali.. tu nema mjesta plastici..

Eto zato i pitah dal krči jer to je prvi znak.... kad krči na mjestu u rikverc i prvu onda je bye bye a u voznji i nemora toliko zapinjat.

Neznam kako nisi nasao set odmah jer bar za duju dizela svi imaju setove.... Kod nas je cca 600-800kuna Luk-ov.... a u R.S. je 450kn....

Jučer mjenjah na cordobi sachs set... žena platila 1100kuna :rolleyes:

Tko ti to radi? Dobro provjeri stanglicu koja izlazi iz mjenjača... s vremenom se istroši i postane kratka....

Naravno trebalo bi izmjenit i semering kroz kojeg prolazi ta stanglica jer ako pusti ulje iz getribe ode lamela opet :)

Edited by AUTOFREAK

kolko recimo moze kostat posao skidanja mijenjaca, rastavljanja, mjenjanja sinhrona i lezajeva nekih npr te ponovno sastavljanje istog

recimo za mog pola, samo posao

znaci okvirno cijena

zahebi sinhrone oni su ok... i pretezno rikava sinhron 2ge brzine koji je mesingan kao i svi ostali.. tu nema mjesta plastici..

Eto zato i pitah dal krči jer to je prvi znak.... kad krči na mjestu u rikverc i prvu onda je bye bye a u voznji i nemora toliko zapinjat.

Neznam kako nisi nasao set odmah jer bar za duju dizela svi imaju setove.... Kod nas je cca 600-800kuna Luk-ov.... a u R.S. je 450kn....

Jučer mjenjah na cordobi sachs set... žena platila 1100kuna :rolleyes:

Tko ti to radi? Dobro provjeri stanglicu koja izlazi iz mjenjača... s vremenom se istroši i postane kratka....

Naravno trebalo bi izmjenit i semering kroz kojeg prolazi ta stanglica jer ako pusti ulje iz getribe ode lamela opet :)

Krcilo je samo u rikverc, a u prvu nisan mogao ubacit, nego san morao malo sile upotrijebiti da upade u brzinu.. A u voznji bi samo tu itamo negdje zastekalo....

Nasao san ja set odma samo san cekao da mi majstor kaze sto je sve tocno otislo, tako da znan naruciti..

Jeli taj sachs set dobar ili. Naso san ga za 450 kn u mikra matiku (nov s garancijom)

To mi radi Automehaničarska radiona "NANE"... reci cu im ja da i to provjere..

I da te jos pitan iman namjeru izmajeniti ulje u motoru, pa koje bi bilo najbolje staviti i svako koliko bi bilo pozeljno mjenjati ulje...

Sachs je jedan od 3 najbolja proizvođača... i tako da nemozes fulat (ak je orginal :) )

Ulje u motor.. a to je dizlo.. netreba ti se bacat u troskove.... bilo koje 10w40 i mjenjat na 7tkm i to je to...

Možeš inino slobodno... :)

Jandro.. hm taj osao.. a jedno cca 1000kn...

Sachs je jedan od 3 najbolja proizvođača... i tako da nemozes fulat (ak je orginal :) )

Ulje u motor.. a to je dizlo.. netreba ti se bacat u troskove.... bilo koje 10w40 i mjenjat na 7tkm i to je to...

Možeš inino slobodno... :)

Jandro.. hm taj osao.. a jedno cca 1000kn...

evo kvacilo je promjenjeno,sad je sve ok, osim sta mi tesko upada u prvu i ponekad kad prebacim u drugu mi zakrci....

a ča sam ti ja reka....

jel sad bar neki poznati proizvođač?

a ča sam ti ja reka....

jel sad bar neki poznati proizvođač?

set kvacila je od sachsa...

a bio je?

a neman ti pojma, nisam ni pitao...

to ja mislin sada vise nije ni bitno..

nego kako sanirati taj problem, ili im je to mana...

i jos nesto, ako je ulje u motoru na maximunu, jel moze nekako kapat ispod motora one crne mrlje, ili se tu radi o necem drugom...

moze kapat,na karteru,spreda ili iza njega,gore da se sa glave cijedi,na semeringu,ima dosta mjesta di moze kapati..pregledaj masinu,odvezi i na dizalicu pa pogledaj od ispod di mozda curi..

1 1