0
bezimeni

polo 6r chiptuning

Recommended Posts

bok ljudi imam polo 6r 1.6TDI 105ks i htio bi stavit chip sad me strah da si ne ostetim motor s tim nego da ima ono eksplozivnija ubrzanja, netreba meni krajnja brzina veca samo ubrzanja.

pa sad neznam koji najvise odgovara mom autu kad sam iso bas u vw servis lik mi je preporucio OCT chip kao da ne dimi i to. pa sad pitam vas imate vise iskustava sa tim od mene koji je chip najbolji za moj motor?

bok ljudi imam polo 6r 1.6TDI 105ks i htio bi stavit chip sad me strah da si ne ostetim motor s tim nego da ima ono eksplozivnija ubrzanja, netreba meni krajnja brzina veca samo ubrzanja.

pa sad neznam koji najvise odgovara mom autu kad sam iso bas u vw servis lik mi je preporucio OCT chip kao da ne dimi i to. pa sad pitam vas imate vise iskustava sa tim od mene koji je chip najbolji za moj motor?

Ne postoji "chip" za 1.6TDI, niti remap ECU-a. U VW servisu ocito ne znaju sto pricaju. Niti ga OCT nudi u svojoj ponudi.

Na taj automobil je moguce jedino instalirati BOX na instalaciju motora (P-BOX, Chip Box, Speed Box itd....).

Koliko sam gledao po internetu, SKN ima u ponudi chip za 75ks ----> 101ks i za 105 ks---> 137ks

koliko cujem ta novi 1.6 je premalo na trzistu i jos nije probijen...

jos treba malo pocekat..

Iako je njemacki ABT prije 10-tak dana objavio iducu vijest :

Abt Sportsline has announced a new package of power upgrades for the VW Group's xxxx and 1.6 TDI engines.

...

Lastly, is the 1.6 liter TDI with 105 PS (77 kW) which the German tuner offers to fire up to either 116 PS (85 kW) or 125 PS (92 kW)

Stvari ipak nisu krenule zeljenim smjerom. Citam na stranim specijaliziranim chiptuning forumima da su svi auti koje je ABT i jos nekolicina dealera napravila stali i ne voze vise. Naravno, problem sa ECU-om i morat ce svi u ovl. servis na reprogramiranje. Nista strasno, ali steta.

Ocito i dalje kao jedino rjesenje ostaje "vanjski" chip box ...

0